Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ιράκ: Ντόμινο στην περιοχή από την κήρυξη ιρακινο-συριακού «χαλιφάτου» – Ρωσικά αεροπλάνα στη Βαγδάτη – «Ανεξάρτητο Κουρδιστάν» θέλουν Ισραήλ - Τουρκία

Οι Τζιχαντιστές ίδρυσαν χαλιφάτο στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας
30 Ιουνίου 2014, 08:41
Οι Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που συνεχίζουν να πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ, ανακοίνωσαν την Κυριακή την ίδρυση του χαλιφάτου, του ισλαμικού πολιτικού καθεστώτος που έχει εκλείψει σχεδόν έναν αιώνα.
Σε ένα ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, το ΙΚΙΛ όρισε επίσης τον αρχηγό του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι «χαλίφη» και άρα «ηγέτη των μουσουλμάνων σε ολόκληρο» τον κόσμο. Το χαλιφάτο αυτό θα επεκταθεί στις περιοχές που έχει καταλάβει η οργάνωση στη Συρία και το Ιράκ.
«Κατά τη διάρκεια μια συνάντησης, η «νσούρα» (το συμβούλιο) του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισε να ανακοινώσει την εγκαθίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου και να ορίσει έναν χαλίφη για το Κράτος των μουσουλμάνων.
Ο τζιχαντιστής σεΐχης αλ Μπαγκντάντι ορίστηκε χαλίφης των μουσουλμάνων» ανακοίνωσε σε αυτό το ηχητικό ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, ένας εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ.
Ο Αλ Μπαγκντάντι «αποδέχθηκε το διορισμό του με πίστη και υποταγή και έχει γίνει χαλίφης των μουσουλμάνων (σε ολόκληρο τον κόσμο), ανέφερε ο ίδιος.
Οι λέξεις «Ιράκ» και «Λεβάντε» θα καταργηθούν από το αρκτικόλεξο ΙΚΙΛ, το επίσημο όνομα του οποίου θα είναι «Το Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο Αντνάνι.
Εξέφρασε επιπλέον την εκτίμηση ότι το χαλιφάτο αυτό ήταν «το όνειρο κάθε μουσουλμάνου» και «η επιθυμία κάθε τζιχαντιστή».
Ιρακινοί στρατιώτες κρατούν στα χέρια ως τρόπαιο τη μαύρη σημαία ισλαμιστών από περιοχή που ανακατέλαβαν το Σάββατο έξω από την Μπακούμπα
ΙΡΑΚ
Ντόμινο στην περιοχή από την κήρυξη ιρακινο-συριακού «χαλιφάτου»
Ολοένα και πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο να τριχοτομηθεί η χώρα. Θέσεις μάχης παίρνουν οι ανταγωνιζόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις
ΒΑΓΔΑΤΗ.--
Ντόμινο εξελίξεων σε όλες τις χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής αναμένεται να προκαλέσει η κίνηση των ισλαμιστών μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Λεβάντε» (ΙΚΙΛ) να κηρύξουν το βράδυ της Κυριακής την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου από το Χαλέπι της Βόρειας Συρίας ως την επαρχία Ντιγιάλα του Ανατολικού Ιράκ, να μετονομαστούν σε «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ) και να απαιτήσουν την αναγνώριση του αρχηγού τους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι (πραγματικό όνομα Αουάντ Ιμπραχίμ Αλί αλ Μπάντρι αλ Σαμάρι), ως «μεγάλου χαλίφη, διαδόχου του προφήτη Μωάμεθ».
Ο εκπρόσωπος του ΙΚ, Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, χαρακτήρισε την εξέλιξη «νέα εποχή για τη διεθνή τζιχάντ» («ιερό πόλεμο») και κάλεσε τους απανταχού μουσουλμάνους να αναγνωρίσουν τον ηγέτη της οργάνωσης σαν «Μεγάλο Χαλίφη», «απορρίπτοντας τη δημοκρατία και άλλα δυτικά σκουπίδια».
Η κήρυξη του «χαλιφάτου», περίπου έναν αιώνα μετά την κατάργησή του από την κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και την πρώτη μέρα του ιερού (για τους Μουσουλμάνους) μήνα του Ραμαζανιού, που ξεκίνησε την Κυριακή, κάνει τους αναλυτές να προβλέπουν πως η επόμενη κίνηση των ενόπλων του ΙΚ θα είναι η Σαουδική Αραβία, η οποία ήδη από την περασμένη Πέμπτη έχει θέσει τις «αντιτρομοκρατικές» υπηρεσίες σε κατάσταση ετοιμότητας.
Ορισμένοι μάλιστα θεωρούν πως τα μάτια των μισθοφόρων του αλ Μπαγκντάντι είναι ήδη στραμμένα προς τη Μέκκα και τη Μεδίνα και πως είναι θέμα χρόνου οι επιχειρήσεις της οργάνωσης και σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας. Ανάλογοι κίνδυνοι ελλοχεύουν και για την Ιορδανία (όπως «υπέδειξε» την Κυριακή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ...
Σε κάθε περίπτωση, η ανακήρυξη του «χαλιφάτου» φέρνει ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο της τριχοτόμησης του Ιράκ.
Ταυτόχρονα, αποτελεί τη βάση για να ενταθούν οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που συντάσσονται με τη μια ή την άλλη πλευρά, προκειμένου να πετύχουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους.
Με τον ίδιο στόχο, πυροδοτούν ή υποθάλπουν τις θρησκευτικές και εθνοτικές διαφορές στο εσωτερικό του Ιράκ και στις γύρω χώρες.
Άλλοι αναλυτές εκτιμούν ότι η προσπάθεια των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους» αποσκοπεί ταυτόχρονα σε ένα «καπέλωμα» των άλλων ισλαμικών οργανώσεων που δρουν στη Συρία (π.χ. «Μέτωπο Νούσρα») με «επιχείρημα» αφενός το δυναμικό προβάδισμα των ενόπλων του ΙΚ (πρώην ΙΚΙΛ) σε ορισμένα μέτωπα της μεθορίου Συρίας - Ιράκ, αφετέρου την (αρχικά ραγδαία) προέλαση των μισθοφόρων της οργάνωσης στο Βόρειο, Δυτικό και Ανατολικό Ιράκ.
5 ρώσικα τζετ στο ιράκ
Ρωσικά αεροπλάνα στη Βαγδάτη
Το ίδιο διάστημα, δυνάμεις του ιρακινού στρατού έδειξαν να σημειώνουν τις πρώτες επιτυχίες σε μέτωπα των σφοδρών συγκρούσεων με τους μισθοφόρους του ΙΚ, με χαρακτηριστική την περίπτωση της βόρειας πόλης Τικρίτ (γενέτειρα του πρώην Προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν).
Το Σαββατοκύριακο φάνηκε να θέτουν ξανά υπό τον έλεγχό τους ένα σημαντικό μέρος του Τικρίτ και χτες να καταλαμβάνουν το χωριό Ούτζα, που βρίσκεται ελάχιστα χλμ. έξω από την πόλη.
Οι στρατιωτικές αυτές επιτυχίες αποδίδονται στο από αέρος και εδάφους σφυροκόπημα θέσεων των ισλαμιστών, αλλά και στην άφιξη των πρώτων εκ των 25 ρωσικών και λευκορωσικών μεταχειρισμένων μαχητικών τζετ την Κυριακή στη Βαγδάτη, παρουσία Ρώσων στρατιωτικών «εκπαιδευτών και συμβούλων».
Η εξέλιξη προβλήθηκε ιδιαίτερα από τη Μόσχα, που θέλησε να δείξει την ταχύτητα με την οποία εξυπηρετεί αιτήματα συμμάχων της (το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή από τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι!) σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, που καθυστερούν την εκτέλεση παραγγελίας που δόθηκε εδώ και καιρό για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών τύπου «F-16», τα πρώτα εκ των οποίων δεν αναμένονται στο Ιράκ πριν από το ερχόμενο φθινόπωρο...
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επέλεξε, χτες, στο πρόγραμμα «This week» του ABC να επιστήσει την προσοχή στην παρουσία Αμερικανών και Ευρωπαίων μαχητών μεταξύ των ένοπλων ισλαμιστών, λέγοντας ότι «θέτουν κίνδυνο για την ασφάλεια ΗΠΑ και ΕΕ» γιατί διαθέτουν νόμιμα διαβατήρια εισόδου στις δυτικές χώρες.
Είπε ακόμα ότι οι ΗΠΑ «πρέπει να βελτιώσουν την κατασκοπεία» και την παρακολούθηση τέτοιων οργανώσεων από τις μυστικές υπηρεσίες «για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος», προσθέτοντας ότι οι «ειδικές δυνάμεις θα έχουν σίγουρα ένα ρόλο σε αυτό». Δεν απέκλεισε μάλιστα τη χρήση «στρατιωτικών χτυπημάτων κατά οργανώσεων που μπορούν να μας βλάψουν».
«Ανεξάρτητο Κουρδιστάν» θέλουν Ισραήλ - Τουρκία
Διαφορετικά χρησιμοποίησε την Κυριακή τη δράση των μισθοφόρων του ΙΚ στο Ιράκ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Στη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της ανεξαρτησίας του αυτόνομου Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ ως τμήμα, όπως είπε, «μίας ευρύτερης συμμαχίας με τις μετριοπαθείς δυνάμεις της περιοχής». Σημείωσε ότι το Ισραήλ «θα πρέπει να διατηρήσει» τη μακροπρόθεσμη «παρουσία» (δηλαδή κατοχή) στη Δυτική Οχθη για να αποθαρρύνει τάχα τους ισλαμιστές τζιχαντιστές («μαχητές ιερού πολέμου») «να πλησιάσουν προάστια του Τελ Αβίβ».
Κόκκινη περιοχή ελεγχόμενη από το ISIL
Υποστήριξε ότι οι περιοχές που καταλήφθηκαν τις τελευταίες βδομάδες από τους ενόπλους του ΙΚ «μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την Ιορδανία», αφήνοντας ανοιχτή, σε μία τέτοια περίπτωση, μία ισραηλινή στρατιωτική επέμβαση.
Στο ίδιο θέμα επανήλθε χτες στο Βερολίνο κατά τη συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του και ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν, λέγοντας ότι «η σταθερότητα της Ιορδανίας είναι ένα από τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα του Ισραήλ»...
Σε δήλωση υποστήριξης ενός «ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ» προχώρησε στην Άγκυρα και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης», Χουσεΐν Τσελίκ (του πρωθυπουργού Ερντογάν). Οπως δήλωσε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», η Τουρκία θα το αναγνωρίσει «εάν το Ιράκ διασπαστεί», πράγμα «αναπόφευκτο». Ο Τσελίκ μάλιστα χαρακτήρισε την αυτόνομη κυβέρνηση του Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ «αδέλφια μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.