Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Θεσμοί: Ο λαός εκπαιδεύεται (για νέα αντιασφαλιστικά μέτρα) ‒ Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε ‒ ΚΚΕ: Ρήξη-''καρικατούρα" με κερδισμένα τμήματα του κεφαλαίου

Μπράβο του το καλό παιδί...!
Αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα
Δημοσίευση: Δευ, 25/05/2015 - 20:15
Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των αυριανών διαβουλεύσεων στο «Brussels Group» στις Βρυξέλλες.
Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία.
ΚΚΕ: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις
Δημοσίευση: Δευ, 25/05/2015 - 14:16
Σε σχόλιο που εξέδωσε για τις διαπραγματεύσεις το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Απέναντι στο κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και δανειστές -ο καθένας με τον τρόπο του- η απάντηση πρέπει να είναι μονομερής διαγραφή του χρέους, ρήξη πραγματική με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, και όχι ρήξη-''καρικατούρα" -όπως προτείνουν ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ- απ’ την οποία χαμένος θα βγει πάλι ο λαός, ενώ κερδισμένα θα είναι τμήματα του κεφαλαίου». 
Βλέπε και: 
Εξάλλου σε άρθρο του, ο Γ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι αυτό που εμποδίζει την επίτευξη συμφωνίας δεν είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά η επιμονή των δανειστών για «ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα, φέτος και στη συνέχεια».
Επίσης κατηγόρησε τους πιστωτές ότι εμποδίζουν την ανάκαμψη και φθείρουν τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που χρειάζεται η χώρα, επιβεβαιώνοντας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαφωνεί με τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, αλλά θέλει να γίνουν με τρόπο που θα διασφαλίζουν την καπιταλιστική ανάκαμψη και τα κέρδη των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.
Ολιβιέ Μπλανσάρ: Το ΔΝΤ είναι ευέλικτο, η Αθήνα να πάρει αξιόπιστα μέτρα
Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολ. Μπλανσάρ, δήλωσε ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν επαρκούν για να διασφαλίσουν πλεόνασμα στον φετινό προϋπολογισμό. Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos» υπενθύμισε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3% το 2015, αλλά αυτός ο στόχος πιθανότατα «δεν είναι ρεαλιστικός».Ολιβιέ Μπλανσάρ: Το ΔΝΤ είναι ευέλικτο, η Αθήνα να πάρει αξιόπιστα μέτρα
Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, εφόσον υπάρξει ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα. Όπως είπε, μια καθοδική αναθεώρηση του πλεονάσματος θα δημιουργήσει νέες χρηματοδοτικές ανάγκες οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από τους Ευρωπαίους, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάσει ένα συνολικό πρόγραμμα.
Φωτογραφίζοντας την πηγή των νέων μέτρων, ισχυρίστηκε ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι συχνά «υπερβολικά γενναιόδωρο» και υπάρχουν ακόμη «πάρα πολλοί» δημόσιοι υπάλληλοι. 
Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί ποια διαρθρωτικά μέτρα απαιτούνται για να διασφαλιστεί μια βιώσιμη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.
Σε σχέση με τα διάφορα σενάρια, τα άφησε όλα ανοιχτά, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλά, από τον έλεγχο των κεφαλαίων μέχρι την έξοδο από το ευρώ», επισημαίνοντας πως ελπίζει να τα αποφύγουμε όλα.
Β. Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε
Δημοσίευση: Δευ, 25/05/2015 - 10:26
Να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος - μνημονίου καλεί την ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Deutschlandfunk».
Ανέφερε πως
«η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε στις 20 Φλεβάρη να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. Γι' αυτό δεν χρειάζεται να μιλάμε για εναλλακτικές» και «μένει να καταβάλει πολλές προσπάθειες για να εκπληρώσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε».
Με γεια σας!
Επανέλαβε πως η Γερμανία αναμένει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρέχοντος μνημονίου, κι έπειτα θα συζητήσει νέο πακέτο δανείων και τους όρους τους, λέγοντας πως
«η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι προϋπόθεση για τα πάντα, για τα όσα μπορούν και δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Και δυστυχώς είμαστε ακόμη πολύ μακριά από αυτό».
Πρόσθεσε ότι
«η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα. Της εύχομαι καλή δύναμη και φυσικά θα έχει κάθε υποστήριξη, όμως δεν μπορεί να αποφύγει την επίλυση του προβλήματος αυτού».
Συνεχίζεται το αντιασφαλιστικό «πινγκ - πονγκ» συγκυβέρνησης - «θεσμών»
Δημοσίευση: Δευ, 25/05/2015 - 11:21
Συνεχίζεται το «πινγκ - πονγκ» σεναρίων και διαρροών, μεταξύ συγκυβέρνησης και θεσμών για τις επικείμενες «αλλαγές» στο ασφαλιστικό. 
  • Ανεξάρτητα από τις όποιες παραλλαγές και εκδοχές των σεναρίων, κοινή συνισταμένη και των δυο πλευρών είναι ότι θα υπάρξουν έτσι και αλλιώς νέες «παρεμβάσεις» στο όνομα της «βιωσιμότητας» και της «ανταγωνιστικότητας» του συστήματος με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των απαιτήσεων του κεφαλαίου.
  • Υπό αυτό το θεμελιώδες ταξικό πρίσμα επιβάλλεται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να αντιληφθούν το ζήτημα και να συστρατευτούν άμεσα και αποφασιστικά με το ΠΑΜΕ και τα πανελλαδικά συλλαλητήρια που διοργανώνει στις 11 του Ιούνη αλλά και την πανελλαδική κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην Αθήνα, στις 23 Ιούνη, στις 6 το απόγευμα.
Σε συνέντευξή του σε εφημερίδα τη Δευτέρα 25 Μάη, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μεταξύ άλλων, προαναγγέλλει το άνοιγμα του ασφαλιστικού με την υποχρέωση του συνεχούς και ουσιαστικού διαλόγου προκειμένου να γίνει η σύνθεση ενός νέου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
  • Η ίδια η εμπειρία πάντως έχει αποδείξει ότι όσες φορές έγινε «άνοιγμα» του ασφαλιστικού και μάλιστα μέσω «κοινωνικού διαλόγου» τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα οδυνηρά για τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, καθώς ουσιαστικά νομοθετήθηκαν μια σειρά προειλημμένες αντιασφαλιστικές αποφάσεις στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ, τις οποίες και σήμερα διατηρεί και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
  • Παράλληλα επιχειρείται ο εργατόκοσμος να εκπαιδευτεί στη διαρκή μείωση των απαιτήσεων και στα όρια «αντοχών» των καπιταλιστικών κερδών, να «σβήσει» από τη μνήμη του τις τεράστιες απώλειες που υπέστη ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία, και το αίτημα για αναπλήρωσή τους, και φυσικά να μη διεκδικεί με βάση την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών - εργατικών αναγκών, και ότι αυτός είναι που παράγει τον πλούτο.
Την ίδια ώρα τα σενάρια για τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό δίνουν και παίρνουν με σκοπό  να εθίσουν τον κόσμο ότι είναι ζήτημα χρόνου να γίνουν και ότι είναι μονόδρομος η αποδοχή τους με τη λογική του «μικρότερου κακού».
Έτσι στη διαπραγμάτευση στα πλαίσια του «Brussels Group» με όχημα την οριστική περικοπή της συνταξιοδότησης από την εργασία νωρίτερα από τα 62 έτη, πλέκεται ένα πακέτο μέτρων που θα χτυπήσουν συνολικά και ενιαία για όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους,
  • και στην αύξηση των ετών για την συνταξιοδότηση
  • και στην αύξηση του αριθμού των ενσήμων για την θεμελίωση της κατώτερης σύνταξης
  • και στη μείωση των συντάξιμων αποδοχών.
Ειδικότερα οι «θεσμοί» απαιτούν ενιαία συνταξιοδότηση στα 62 έτη για χορήγηση μειωμένης σύνταξης και στα 67 έτη για πλήρη, με σκοπό το όριο να ανέβει μετά τα 70 έτη. 
  • Σε αυτό το πνεύμα κινείται η αύξηση της λεγόμενης «ποινής» για όσους επιλέξουν την πρόωρη συνταξιοδότηση από το σημερινό 4,5% η 6% για κάθε έτος νωρίτερης αποχώρησης.
  • Επίσης τη σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης με αύξηση 6 ή 12 μηνών τον χρόνο του ορίου συνταξιοδότησης. 
Μάλιστα η διαπραγμάτευση εδώ αφορά και στη χρονική περίοδο που θα γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις, με τους θεσμούς να ζητούν εντός του 2016 να ισχύσουν αυτές οι παρεμβάσεις, και την ελληνική πλευρά απλά να προσπαθεί να κερδίσει λίγο χρόνο παραπάνω για να μπορέσει να διαχειριστεί στο εσωτερικό τις αντιδράσεις που θα προκύψουν, μιλώντας έτσι για μεταβατική περίοδο. 
Παίζει δηλαδή και η σημερινή συγκυβέρνηση το παιχνίδι και τη λογική «εμένα με πιάνουν - δεν με πιάνουν τα μέτρα» προκειμένου να καλλιεργήσει αυταπάτες και να εκτονώσει την αναγκαία αγωνιστική απάντηση.
Εδώ οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να σκεφτούν ότι ακόμη και αν οι αλλαγές γίνουν σταδιακά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, όπως ακριβώς έγινε και με τους προηγούμενους, που τους έλεγαν «καρμπόν» τα ίδια, αλλά τα αποτελέσματα τα νιώθουν ήδη στην «τσέπη τους» και στο «πετσί τους» καθώς τελικά τα μέτρα τους «έπιασαν» όλους ανεξαιρέτως. 
  • Παράλληλα στο τραπέζι έχει μπεί και η αύξηση των ελάχιστων ενσήμων που απαιτούνται για τη συνταξιοδότηση από τα 4.500 στα 5.500. 
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ελάχιστος αριθμός ενσήμων ήταν 4.050, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ανέβηκε στα 4.500, τον διατήρησαν όλες ανεξαιρέτως οι μετέπειτα κυβερνήσεις, και η σημερινή διαπραγματεύεται την αύξησή τους σε 500 η 1.000. Δηλαδή κατά 5 η 10 επιπλέον έτη δουλειάς αλλά στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει δουλειά «μέχρι τον θάνατο» με δεδομένη την υψηλή ανεργία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
  • Επιπλέον στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης βρίσκεται η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία με τη συγκυβέρνηση να περιορίζεται στην «αναστολή» της διάταξης αλλά όχι την κατάργησή της, γεγονός που σημαίνει την ενεργοποίησή της ανά πάσα στιγμή.
  • Τέλος για το θέμα της επαναφοράς της 13ης σύνταξης εδώ τα πράγματα δείχνουν ότι και η συγκεκριμένη εξαγγελία «μεταφέρεται» για το 2016... ανάλογα με την πορεία της οικονομίας... υπό τη μορφή μιας εφάπαξ καταβολής... αλλά με τόσους όρους και προϋποθέσεις που τελικά ελάχιστοι, απόλυτα εξαθλιωμένοι θα το πάρουν, όποτε και εάν το πάρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.