Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ


Με την απουσία μας

Ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε / όπως αυτός ο δραπέτης / ή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο / απέναντί τους.
Μιχάλης Κατσαρός
«Ο Δούλος» (Κατά Σαδδουκαίων)


Το 2006, από ένα βήμα δημόσιου διαλόγου (συνέλευση εργαζομένων), είχα αναφέρει ότι:
«...όπως τα κόμματα γίνονται εταιρείες και οι εταιρείες κόμματα, έτσι και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να ελέγξουν ή να υποκαταστήσουν τα σωματεία, και τα σωματεία ταυτίζονται με τις επιχειρήσεις. Η «διαδικασία» είναι κοινή: Η ανοχή μας, και η αποχή μας από τα κοινά».
Και πριν 22 μήνες (Μάιος 2010), με την είσοδό μας στο Μνημόνιο, σε μια άλλη μάζωξη παρατηρούσα ότι:
«ο γενναίος νέος κόσμος που μας τάζουν με τράπεζες και εταιρείες που παριστάνουν τις κυβερνήσεις, απαιτεί μια άλλη (μη) ζωή».
Κι αν τότε τα παραπάνω φαίνονταν υπερβολικά, τώρα -στη συνεχιζόμενη επέλαση των βαρβάρων, πάνω στον καθαρόαιμο πια καπιταλισμό- με το πρόπερσι… καλύτερο από το φέτος, ηχούν μάλλον κοινότοπα.
Και δεν περιέγραφαν τίποτα περισσότερο από το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου θανάτου, αφού η έως αφανισμού μείωση μισθών και συντάξεων, οι κοτζαμπάσικης έμπνευσης κεφαλικοί φόροι, και η ανεξέλεγκτη πορεία των τιμών, με όλο και περισσότερους να δυσκολευόμαστε στην καθημερινή μας διαβίωση, οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου εξαθλίωση του πληθυσμού και στη φυσική μας εντέλει, και χωρίς αντιστάσεις, εξόντωση.
Μια εξόντωση η οποία, εδώ και δυο χρόνια, μπήκε στην τρίτη και τελευταία φάση της (3η δεκαετία). Με την οριστική πλέον (ν)τροπή της Ευρώπης προς τον πιο στυγνό (νεοφιλελεύθερο οικονομικό) φασισμό, που καθιερώθηκε και καθορίστηκε με την ιδρυτική συνθήκη της Ε.Ε. το 1992 (Μάαστριχτ), την απορρύθμιση από το 2000 (Συνθήκη Λισσαβόνας) της εργατικής νομοθεσίας και των εργασιακών σχέσεων, ισχυροποιήθηκε με την παραχώρηση του χρήματος στις τράπεζες το 2002 (Ευρώ), και ολοκληρώνεται στις μέρες μας με τη πλήρη πλέον διάλυση του κοινωνικού κράτους (ασφαλιστικό, ταχεία εφαρμογή πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών και αγαθών).
Στο διάστημα που μεσολάβησε από το 1974 (Μεταπολίτευση) και κυρίως από το 1992 μέχρι σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού (και όχι μόνο) λαού εκπαιδεύτηκε με ποικίλους τρόπους (συστημική προπαγάνδα από σχολεία και πανεπιστήμια –προγράμματα σπουδών, μεταπτυχιακά, διδακτορικά–, ΜΜΕ και θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας –ΚΕΠΕ, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΜΚΟ), ώστε να πιστέψει την αναγκαιότητα των μέτρων και να τα δεχτεί χωρίς αντίδραση.
Ταυτόχρονα, το ίδιο το σύστημα, εξέθρεψε τα φαινόμενα τύπου μικροκωνσταντίνων, φροντίζοντας να ποιεί ενόχους, ώστε πάνκακες παπάρες τού τύπου «όλοι μαζί τα φάγαμε» να πιάνουν τόπο.
Οι (όποιες) κοινοβουλευτικές χούντες μένουν στην εξουσία κυρίως με τη σιωπή μας. Με την ανοχή μας και την (ουσιαστική) αποχή μας από τα κοινά.
Οι παπακωνσταντίνοι δεν έρχονται μόνοι τους βέβαια. Φως για να μπουν και χώρο για να κατοικήσουν προσφέρουμε πάντα εμείς.
Πάντα εμείς ανοίγουμε τις (κερκο)πόρτες. Εμείς (και μόνο εμείς) γινόμαστε πάντα ο εφιάλτης της δικής μας ζωής.
Με την απουσία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.