Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: Πάρε με στο τηλέφωνόόόόό! (Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ και Σουλτς) ‒ Εμείς πλερώνουμε!

Bloomberg και Σία

 *

Καθησυχαστικά τηλεφωνήματα Τσίπρα σε Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ και Σουλτς το βράδυ της Παρασκευής
Δημοσίευση: Σάβ, 31/01/2015 - 20:54
Ότι η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο «Bloomberg», έγινε δεκτή από την ΕΕ με ικανοποίηση λένε οι Βρυξελλες, ενώ σύμφωνα με διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντάγκι, με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Σύμφωνα με αυτές τις διαρροές:

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κουλουπού: Εμπρός για νέα μεσοπρόθεσμα! ‒ Το Bloomberg του κ. Τσίπρα· η «τρόικα των θεσμών» του κ. Βαρουφάκη· η συμβουλευτική Lazard του ελληνικού PSI και της αργεντίνικης χρεωκοπίας ‒ ΚΚΕ: Ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ


Ο Τσίπρας δεσμεύεται μέσω «Bloomberg» για «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» μεταρρυθμίσεων, ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και πληρωμής χρεών
Δημοσίευση: Σάβ, 31/01/2015 - 18:02
Για την εκπλήρωση των δανεικών υποχρεώσεων της Ελλάδας σε ΕΚΤ και ΔΝΤ και για ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και με ριζικές μεταρρυθμίσεις δεσμεύεται ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωση του στο «Bloomberg».
Ο πρωθυπουργός αναφέρει πως
«καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους» και κάνει λόγο για «επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ.»
Προσθέτει ότι

Φιντέλ: Η υπεράσπιση της ειρήνης είναι καθήκον όλων ‒ Με 4 πορτραίτα του Κομαντάντε από τον Οσβάλντο Γουαγιασαμίν

Πορτραίτο του Φιντέλ Κάστρο (1961), από τον Οσβάλντο Γουαγιασαμίν (1909-1999)

Φιντέλ Κάστρο: Για τους συντρόφους μου της Ομοσπονδίας Φοιτητών Κούβας


CUBA de Corazon
από
Siempre con Cuba


Αγαπητοί σύντροφοι

Από το 2006, για λόγους υγείας που δεν μου επέτρεπαν να αφιερώσω τον απαραίτητο χρόνο και προσπάθεια για την εκπλήρωση του καθήκοντος –ένα καθήκον που έβαλα εγώ στον εαυτό μου όταν μπήκα σ’ αυτό το Πανεπιστήμιο, στις 4 Σεπτεμβρίου του 1945, εδώ και 70 χρόνια– αποσύρθηκα από τα καθήκοντά μου.

Δεν ήμουν γιός εργάτη, ούτε και μου έλειπαν οι υλικοί και κοινωνικοί πόροι για μια ζωή σχετικά άνετη. Μπορώ να πω ότι γλύτωσα ως εκ θαύματος από τον πλούτο. Πολλά χρόνια μετά, ο πιο πλούσιος βορειοαμερικάνος και χωρίς αμφιβολία ο πιο ικανός, με σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε – όπως ανέφερε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο την περασμένη Πέμπτη 22 Ιανουαρίου – ότι το προνομιακό σύστημα παραγωγής και διανομής του πλούτου θα μετατρέψει, από γενιά σε γενιά, τους φτωχούς σε πλούσιους.

ΠΑΜΕ: Το Πρωτοδικείο ακύρωσε 117 απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας ‒ Ο αντίπαλός μας είναι εδώ. Ο αγώνας συνεχίζεται!


Το Πρωτοδικείο ακύρωσε 117 απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας - Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Δημοσίευση: Παρ, 30/01/2015 - 20:19
Απόφαση η οποία ακυρώνει τις 117 απολύσεις που πραγματοποίησε η πολυεθνική LAFARGE στο Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας από τον Απρίλη του 2013 έως τον Ιούλη του 2014 εκδόθηκε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας.
Σε ανακοίνωσή της η γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ τονίζει:
«Η απόφαση αποτελεί αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη στον αγώνα των συναδέλφων από τα Τσιμέντα Χαλκίδας. Δίνει κουράγιο στη συνέχιση του αγώνα που διεξάγουν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στα σχέδια της πολυεθνικής LAFARGE, η οποία στο βωμό της κερδοφορίας της σταμάτησε τη λειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας από τις 26/3/2013.

Λεονταρισμοί με λεοντή


Οι λεονταρισμοί και η πραγματικότητα

Το «κράτος έχει συνέχεια» και δε θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, αφού, παρά την εναλλαγή κυβερνήσεων, κουμάντο στη χώρα συνεχίζουν να κάνουν τα μονοπώλια, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Ο «καπνός», που σηκώθηκε αυτές τις μέρες με αφορμή το έκτακτο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τη θέση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν μπόρεσε να κρύψει τελικά την ευθυγράμμισή της με τη γραμμή της ΕΕ.
Τι συνέβη πραγματικά;

Μάκης Παπαδόπουλος: Τι λέγεται, τι δεν λέγεται, ποιος ο ρόλος της κυβέρνησης και της ελληνικής άρχουσας τάξης και ποιο το όφελος για τον λαό ‒ Λίγο την προσοχή σας (AUDIO)

Παρέμβαση του Μάκη Παπαδόπουλου για τις συναντήσεις κυβέρνησης - Ντάισελμπλουμ
Δημοσίευση: Παρ, 30/01/2015 - 20:59
Τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ - Βαρουφάκη στα πλαίσια της επίσκεψης του προέδρου του Γιούρογκρουπ στην Αθήνα και των επαφών που είχε, σχολίασε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Κλικ στην Ενημέρωση» του web radio 902.gr, την Παρασκευή 30 Γενάρη.


Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Κατρούγκαλος: Κράτος, επανάσταση και διαχείριση της ακραίας φτώχειας με 4ωρη ελαστική απασχόληση και κινητικότητα

Σκούρα...
Διαχείρηση της φτώχειας από τον Γ. Κατρούγκαλο

Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τη συνάντηση του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
«Δε θα υπάρξει καμιά αποκατάσταση μισθολογικών και εργασιακών απωλειών. Δεν υπάρχουν λεφτά. Σας το λέω ξεκάθαρα, τη φτώχεια θα διαχειριστούμε. Αλλαγές στο μισθολόγιο μπορούμε να συζητήσουμε από το 2016 και μετά». (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
«Εξήγησα στην ΑΔΕΔΥ ότι δεν υπάρχει περιθώριο αυτή την χρονιά για οποιαδήποτε μισθολογική βελτίωση της κατάστασης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Κατρούγκαλος.
Απόλυτα συνεπής με τα ψίχουλα που περιέχονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε στους συνδικαλιστές ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί, αλλά όχι ως προς την αποκατάσταση των απωλειών.

Κράτος και συνέχεια: Η επανάσταση του Βαρουφάκη με τις απαιτήσεις του Ντάισελμπλουμ (VIDEO) ‒ ΚΚΕ: Ο λαός θα συνεχίζει να ματώνει

Εγγυήσεις Βαρουφάκη σε Ντάισελμπλουμ για ανταγωνιστικότητα και πρωτογενές πλεόνασμα - Σχόλιο του ΚΚΕ


Δημοσίευση: Παρ, 30/01/2015 - 17:44
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 30/01/2015 - 18:10


Ένα βήμα πιο κοντά στις αιτιάσεις των δανειστών φαίνεται πως κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά τις επαφές του Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Συμμόρφωση με τις συμφωνίες ζήτησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό με μικρό πρωτογενές πλεόνασμα δεσμεύτηκε ο Γ. Βαρουφάκης δείχνοντας ότι τα δεινά πάλι θα φορτωθούν στο λαό.
Αυτά τα δύο σημεία θέλησαν να προτάξουν ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ και ο υπουργός Οικονομικών στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης

Στις 3 Απρίλη του 2015 συμπληρώνονται 16 χρόνια ταξικού αγώνα

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης
Δημοσίευση: Παρ, 30/01/2015 - 14:50
Ανακοίνωση για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης εξέδωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα βρέθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε, διότι τα προβλήματα και οι παράγοντες που οδήγησαν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων βρίσκονται εδώ.
Ο αντίπαλός μας είναι εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κουλουπού: Κυρώσεις, ακυρώσεις, επικυρώσεις ‒ ΚΚΕ: Λεονταρισμοί

Ο διπλωμάτης κ. Κοτζιάς σε ένα ωραίο του νούμερο
ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την απόφαση της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σχετικά με τις κυρώσεις στη Ρωσία
Δημοσίευση: Παρ, 30/01/2015 - 10:09
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 30/01/2015 - 10:35
Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σχετικά με τις κυρώσεις στη Ρωσία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Τελικά, τρεις ημέρες κράτησαν οι λεονταρισμοί της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του νέου υπουργού Εξωτερικών απέναντι στην ΕΕ στο θέμα της Ουκρανίας, καθώς την τέταρτη ημέρα η κυβέρνηση συντάχθηκε με την ΕΕ και ψήφισε τις ίδιες κυρώσεις προς τη Ρωσία μ' αυτές που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα κι άλλες.
Όσο κι αν προσπαθούν να κάνουν το μαύρο - άσπρο περί δήθεν "επιτυχίας" της ελληνικής διπλωματίας, η ουσία είναι ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση βάζει την υπογραφή της σε μια απόφαση που είναι πλήρως ενταγμένη στα επιθετικά σχέδια των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών και των ενεργειακών πόρων της περιοχής, με θύματα τους λαούς, ανάμεσά τους και τον ελληνικό λαό».
Φωτό-λεζάντα, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο


Βαρουφάκης: Λιτότητα και... λυτότητα

Ο «λιτός βίος»
Σε ποιον απευθύνεται, αλήθεια, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, όταν λέει ότι
«είμαστε υπέρ του λιτού βίου, δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές Porsche Cayenne στους στενούς δρόμους των πόλεών μας. Ούτε περισσότερα σκουπίδια στις παραλίες μας, ούτε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρά μας»;
Σε ποιον απευθύνεται, όταν διαπιστώνει ότι
«οι Έλληνες δημιουργούσαν, όταν ζούσαν λιτά. Όταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις χρησιμοποιούσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Όταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη»;
Πρώτα και κύρια, απευθύνεται στον ελληνικό λαό.

Κυρώσεις ΕΕ κατά Ρωσίας: Ελληνική διπλωματία ή ΑΝΕΛλίνιστη Συριζαίικη διγλωσσία; ‒ Ψηλά τις σημαίες, αδέρφια!


Παρατείνονται οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας - Συμφωνεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Δημοσίευση: Πέμ, 29/01/2015 - 22:22
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 29/01/2015 - 22:36
Την παράταση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας αποφάσισαν ομόφωνα οι υπουργοί Εξωτερικών στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. 
Η ανακοίνωση έγινε από υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπέρτ Κόεντερς, που έκανε λόγο για «ένα ισχυρό μήνυμα προς τη Ρωσία» και διευκρίνισε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Βάλ' το στη θέση του, γρήγορα!

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας - Σουλτς: Διαβουλεύονται για τα κεφάλια μας, διαβολεύοντας το κεφάλαιο ‒ ΚΚΕ: Οι θεσμοί της "οικονομικής ολιγαρχίας" (VIDEO)


 

Όχι μονομερείς κινήσεις, θέλουμε χρόνο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μάρτιν Σουλτς - Σχόλιο του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Πέμ, 29/01/2015 - 17:37
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 29/01/2015 - 18:07
Χρόνο για τη διαβούλευση με τους δανειστές ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν μονομερείς κινήσεις.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.
Στο αμπαζούρ το θαλασσί
Στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια «χρήσιμη και εποικοδομητική» συνάντηση που «συμβάλλει σε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης».

Κώστας Παπαδάκης - Σωτήρης Ζαριανόπουλος: Ποσοτική χαλάρωση για τα μονοπώλια - Ποιοτικό σφίξιμο για το ζωνάρι μας (2 VIDEO)



Παρέμβαση του Κ. Παπαδάκη για την ποσοτική χαλάρωση της ΕΕ και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 28/01/2015 - 22:09
Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τη γραμμή της λεγόμενης ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΕ και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τόνισε:

Νίκος Καραθανασόπουλος: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι δεσμευμένοι στις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και του κεφαλαίου (VIDEO)

Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου στον «ΑΝΤ1» (VIDEO)
Δημοσίευση: Πέμ, 29/01/2015 - 10:55
Δείτε την παρέμβαση του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον «ΑΝΤ1» το πρωί της Πέμπτης 29 Γενάρη 2015.
Οι ορκισμένοι και οι οργισμένοι
Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που οδεύει στην ίδια ρότα με την προηγούμενη, με μερικές παραλλαγές που δεν αμφισβητούν την ουσία των πραγμάτων, δηλαδή τη διασφάλιση των αναγκών της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ρωμανιάς εναντίον Ρωμανιά: Ανασύνταξη τώρα! (2 VIDEO)

Γι' αυτούς που έχουν χάσει τον μπούσουλα και θα χάσουν τ' αυγά και τα πασχάλια

7:43

 

11:13 (τόσο γρήγορα)



ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Στις μυλόπετρες της ματωμένης ανάκαμψης και της καπιταλιστικής οικονομίας


Στις μυλόπετρες των ενδοαστικών ανταγωνισμών
Τα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να παίξει ενεργό ρόλο για λογαριασμό του κεφαλαίου σε αντιθέσεις που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, και διάνοιξη νέων πεδίων κερδοφορίας του σε νέες «αγορές», ανέπτυξε η νέα ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών στην τελετή παράδοσης - παραλαβής.
Ο νέος υπουργός, σύμβουλος παλαιότερα του Γ. Παπανδρέου, Ν. Κοτζιάς, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο είπε:
«Και η παγκοσμιοποίηση και η ευρωπαϊκή ενοποίηση προχωρά καιδε θα πρέπει να επιτρέψουμε στη χώρα να αποκοπεί από αυτές τις δυο διαδικασίες», κάνοντας σαφές ότι δεν αμφισβητείται η συμμετοχή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Αλλωστε, όπως διαβεβαίωσε και ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ν. Χουντής, στη δική του τοποθέτηση, υπάρχουν «υποχρεώσεις και δικαιώματα που απορρέουν από τις Συνθήκες της ΕΕ».

ΚΚΕ: Στοιχεία για το εκλογικό αποτέλεσμα


Επιπλέον στοιχεία για το εκλογικό αποτέλεσμα
Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει και σήμερα την παρουσίαση σημαντικών στοιχείων του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών της 25ης Γενάρη που αφορούν το ΚΚΕ.
Στο σημερινό φύλλο του «Ρ», παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά καθώς και στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας έτσι συνέχεια στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα που αποτυπώνουν την ενίσχυση του Κόμματος σε αυτά και ακόμη περισσότερο σε εργατικές λαϊκές συνοικίες τους (χτες είχαν παρουσιαστεί στοιχεία μεταξύ άλλων για την Αττική και το Δυτικό Τομέα Αθηνών).

Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία: Οι λαοί να απορρίψουν τις υποκριτικές εκκλήσεις για «ενότητα»


«Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία»: Οι λαοί να απορρίψουν τις υποκριτικές εκκλήσεις για «ενότητα»
Κοινή ανακοίνωση των 28 Κομμουνιστικών - Εργατικών Κομμάτων, με αφορμή το μακελειό στο Παρίσι και το πώς το αξιοποιεί η αστική τάξη
Δημοσίευση: Πέμ, 29/01/2015 - 08:18
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 29/01/2015 - 09:53
Παρέμβαση για το μακελειό που πρόσφατα σημειώθηκε στο Παρίσι (επιθέσεις στο σατιρικό περιοδικό «Σαρλί Εμπντό», σε εβραϊκό παντοπωλείο κ.τ.λ.) πραγματοποίησαν τα 28 Εργατικά και Κομμουνιστικά Κόμματα (ανάμεσά τους και το ΚΚΕ) που συμμετέχουν στην «Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία».
Εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία με λύπη και θυμό καταδικάζει τις εγκληματικές επιθέσεις των αποκαλούμενων "τζιχαντιστών" στη Γαλλία.
Πίσω από την προφανή καταδίκη αυτών των επιθέσεων, οι λαοί θα πρέπει να προβληματιστούν για το θέμα στο σύνολό του. Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί και τα δίκτυα που εκτέλεσαν αυτές τις επιθέσεις συνδέονται με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από τις δολοφονικές και προβοκατόρικες ενέργειες.

Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ): Η απάντηση στη Χρυσή Αυγή δεν θα δοθεί από τα δικαστήρια, αλλά από την πάλη του λαού

Η ΑΣΓΜΕ για τη μήνυση της Χρυσής Αυγής σε βάρος της
Δημοσίευση: Τετ, 28/01/2015 - 18:05
Η ΑΣΓΜΕ εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της, την Πέμπτη 22 Γενάρη 2015, κατέθεσε υπόμνημα στη ΓΑΔΑ για την προανακριτική εξέταση που είχε ζητήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, με βάση τη μήνυση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΧΑ για το αδίκημα της εξύβρισης.

(Βλέπε Μποτίλια: ΥΠΑΙΘ - Τιμή - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ο υπουργός ζητά εξηγήσεις για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής – ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης της νεολαίας, θα πέσει στο κενό) 

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Υπενθυμίζουμε ότι η μήνυση που κατέθεσε η Ε. Ζαρούλια της ΧΑ αφορούσε το δελτίο τύπου της 7/10/2014, οπού εκφράστηκε η αλληλεγγύη της ΑΣΓΜΕ στους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς, που καλούνταν από τον προϊστάμενο να δώσουν εξηγήσεις για την ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε στην μνήμη του δολοφονημένου από τους φασίστες της ΧΑ, Παύλου Φύσσα.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Βαρουφάκης - Σταθάκης: Λιτότης για τον λαό με αρωγή στις επιχειρήσεις και γέφυρα στο κεφάλαιο (2 VIDEO)

«Λιτό βίο» υπόσχεται στο λαό ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 28/01/2015 - 16:50
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 28/01/2015 - 18:46
Λιτό βίο στο λαό υπόσχεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών.
«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε πως «οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά» και πως «ο λιτός βίος σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της δικαιοσύνης αρχίζει εδώ».

Καμμένε μου α-πα-πα-δημούλη! Αλλού τα τιτιβίσματα κι αλλού γελούν οι κότες...

‒Α, γεια σου, ρε Παπαδημούλη...

 Τα «τιτιβίσματα» του Παπαδημούλη…

 Δημοσίευση: Τρί, 27/01/2015 - 17:14
Τα «tweets» του Παπαδημούλη για τον Καμμένο
Για το κόμμα του κ. Καμμένου και τις θέσεις του, που φλερτάρουν ανοιχτά με τον εθνικισμό, μπορεί να γράψει και να πει κανείς πολλά. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για κόμμα που κανείς δεν θα χαρακτήριζε «ριζοσπαστικό», «αριστερό» ούτε καν «προοδευτικό».
Για την ώρα, όμως, ας μην κάνουνε εμείς άλλα σχόλια. Ας αφήσουμε να τα πει όλα ο κ. Παπαδημούλης με τα «τιτιβίσματά» του στο Twitter.

Ουκρανία: Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ‒ ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια επί της διαδικασίας ‒ Σκληρά μέτρα ζητά το Κίεβο

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδικάζει τη δήλωση της ΕΕ για την Ουκρανία
Η Ευρωκοινoβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, η οποία με πρόσχημα τις στρατιωτικές συγκρούσεις στη Μαριούπολη, προαναγγέλλει νέο κύκλο κυρώσεων της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία. Σημειώνει, αναλυτικά:

«Η δήλωση αυτή της ΕΕ, που ακολουθεί την αντίστοιχη δήλωση Ομπάμα, σηματοδοτεί νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς, στο πλαίσιο των σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών και των ενεργειακών πόρων της περιοχής.
Από την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ και των συμμάχων της, μεγάλοι χαμένοι είναι οι λαοί που με το αίμα τους πληρώνουν ακριβά τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.
Αυξάνονται οι κίνδυνοι γενικευμένης στρατιωτικής σύγκρουσης στην περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς, ενώ ακόμη πιο σοβαρά θα είναι τα πλήγματα για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους από τον εμπορικό "πόλεμο" των κυρώσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι λαοί πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και των συμμάχων της, με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα και όχι του ενός ή του άλλου εκμεταλλευτή του μόχθου τους, για να απαλλαγούν από τα δεσμά των λυκοσυμμαχιών του κεφαλαίου, όπως είναι η ΕΕ, και να πάρουν στα δικά τους χέρια τον πλούτο που παράγουν».

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς θρησκευτικό όρκο, αλλά με θρησκευτική ευλάβεια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ‒ ΑΝΕΛ: Μα το θεό σου λέω! ‒ Η νέα κυβέρνηση


Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
Δημοσίευση: Τρί, 27/01/2015 - 16:32
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι:
  • Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
  • Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Γιάννης Δραγασάκης
  • Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΚΚΕ: +60.826 ψήφοι και 5 σημαντικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος

Σημαντικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος
Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» παρουσιάζει σήμερα ορισμένα σημαντικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος που αφορούν το ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα στους πίνακες που ακολουθούν υπάρχουν:

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Οι 30 μεγάλοι δήμοι (με περισσότερους από 30.000 εγγεγραμμένους), όπου το ΚΚΕ έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά του πανελλαδικά.

Η νόσος της ανάπτυξης, η συνταγή ΣΥΡΙΖΑ και το νέο χάπι χαλάρωσης


Στήριξη από διεθνή κέντρα στη νέα κυβέρνηση
Όλο και περισσότερο τα αστικά ΜΜΕ σε μεγάλες καπιταλιστικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ ή στην ΕΕ η Ιταλία και η Γαλλία, προβάλλουν την ανάγκη για μια λιγότερο περιοριστική πολιτική σε σχέση με την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία.
Το ζήτημα φαίνεται ότι ωριμάζει όλο και περισσότερο και με τις τελευταίες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας περί «ποσοτικής χαλάρωσης», που στη χώρα μας υπερπροβάλλουν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο και το άλλο μείγμα διαχείρισης που προτείνεται έχει ως βασικό συστατικό τις μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις ώστε να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας μη αφήνοντας καμιά ελπίδα για ανάκτηση απωλειών και δικαιωμάτων του λαού.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα εκλογικά αποτελέσματα


Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα εκλογικά αποτελέσματα
Δημοσίευση: Δευ, 26/01/2015 - 17:25
Σε ανακοίνωση η ΚΕ του ΚΚΕ για τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 25ης Γενάρη του 2015 τονίζει:
«1. Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο σε ποσοστά (+1%), ψήφους (+61.000) και βουλευτές (+3) σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό, τις ψήφους και τους βουλευτές του Ιούνη του 2012, εκλέγοντας 15 βουλευτές.

Επιβεβαιώνεται η θετική τάση συσπείρωσης στο ΚΚΕ, ανάκτησης απωλειών ψήφων, εισροής νέων.
Ιδιαίτερα, θέλουμε να χαιρετίσουμε τους ψηφοφόρους που για πρώτη φορά ψήφισαν το ΚΚΕ, εκτιμώντας τη σταθερότητα, τη συνέπεια, την ανιδιοτέλειά του, τη μαχητικότητά του στην πάλη για τα συμφέροντα του εργαζομένου λαού, ακόμη και αν δεν συμφωνούν όλοι με όλες τις θέσεις του ΚΚΕ.

ΚΚΕ: Οι 15 ‒ Μικρό κόμμα, μεγάλες καρδιές, τεράστια δύναμη




Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Δημοσίευση: Δευ, 26/01/2015 - 21:47
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 26/01/2015 - 21:56



  • Κουτσούμπας Δημήτρης
    ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
    Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

  • Παπαρήγα Αλέκα
    Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
    ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

  • Κανέλλη Λιάνα
    Δημοσιογράφος
    Α' ΑΘΗΝΑΣ

  • Παφίλης Θανάσης
    Γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
    Β' ΑΘΗΝΑΣ

  • Κατσώτης Χρήστος
    Mέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
    Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

  • Μανωλάκου Διαμάντω
    Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
    Β' ΠΕΙΡΑΙΑ

  • Γκιόκας Γιάννης
    Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
    ΑΤΤΙΚΗΣ

  • Μωραΐτης Νίκος
    Αγρότης
    ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  • Καραθανασόπουλος Νίκος
    Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
    ΑΧΑΪΑΣ

  • Μαρίνος Γιώργος
    Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς
    ΕΥΒΟΙΑΣ

  • Συντυχάκης Μανώλης
    Κοινωνιολόγος, Πρόεδρος Ενωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, μέλος ΔΣ ΑΣΓΜΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου
    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  • Βαρδαλής Σάκης
    Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
    Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • Γερασιμίδου Ελένη
    Ηθοποιός
    Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • Λαμπρούλης Γιώργος
    Γιατρός
    ΛΑΡΙΣΑΣ

Τάσσος Σταύρος
Σεισμολόγος, Πρόεδρος ΕΕΔΥΕ
ΛΕΣΒΟΥ