Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ιράκ: «Με όλα τα μέσα» η νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση, αποφάσισε η διάσκεψη στο Παρίσι


Ιράκ: «Με όλα τα μέσα» η νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση, αποφάσισε η διάσκεψη στο Παρίσι
Δημοσίευση: Δευ, 15/09/2014 - 17:45
Ένα ακόμη βήμα προς τη συγκρότηση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας των «προθύμων», με κορμό τις ΗΠΑ και πρόφαση την καταπολέμηση των μισθοφόρων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), έγινε στο Παρίσι, όπου πραγματοποιήθηκε η διεθνής διάσκεψη για την «ασφάλεια του Ιράκ».
Ωστόσο, η απουσία από τη διάσκεψη δύο σημαντικών χωρών, της Συρίας και του Ιράν, οι κυβερνήσεις των οποίων αντιστρατεύονται στους σχεδιασμούς δυτικών και άλλων αραβικών ιμπεριαλιστικών χωρών στην περιοχή, προκαλεί έντονες ανησυχίες για τους πραγματικούς στόχους της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Ιράκ.
«Με όλα τα αναγκαία μέσα»
Στη διάσκεψη συμμετείχαν περί τις τριάντα χώρες, ανάμεσά τους τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες,
  • «Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη του Παρισιού δήλωσαν ότι το Ισλαμικό Κράτος συνιστά απειλή για το Ιράκ, αλλά επίσης για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας... Δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν με όλα τα αναγκαία μέσα τη νέα ιρακινή κυβέρνηση στον αγώνα της κατά του Ισλαμικού Κράτους, περιλαμβανομένης της κατάλληλης στρατιωτικής βοήθειας», σύμφωνα με το κείμενο του τελικού ανακοινωθέντος.
Στη διάσκεψη εξετάστηκε ο ρόλος που θα έχει κάθε χώρας του συνασπισμού σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο και στον τομέα των Πληροφοριών.
Ήδη το Παρίσι ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη των πρώτων στρατιωτικών αναγνωριστικών πτήσεων, σε συνεργασία με τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ιράκ.
Ωστόσο δεν αναμένεται να ανακοινωθούν όλες οι σχετικές λεπτομέρειες των αποφάσεων της διάσκεψης.
Απουσίες με νόημα
Στη διάσκεψη του Παρισιού δεν προσκλήθηκαν το Ιράν και η Συρία, μετά από παρέμβαση των ΗΠΑ, κάτι που εντείνει τις ανησυχίες ότι ο διεθνής συνασπισμός που προωθούν οι Αμερικανοί δεν θα έχει στο στόχαστρό του μόνο το ΙΚ.
Την ανησυχία αυτή εξέφρασε και ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος, παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η χώρα του απέρριψε αίτημα των ΗΠΑ για συνεργασία εναντίον των μισθοφόρων του ΙΚ.
«Από τις πρώτες ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του πρεσβευτή τους στο Ιράκ, ζήτησαν μια συνεργασία εναντίον του ΙΚ. Αρνήθηκα, διότι έχουν τα χέρια λερωμένα», δήλωσε ο Χαμενεΐ. Πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ αναζητούν «ένα πρόσχημα για να κάνουν στο Ιράκ και τη Συρία αυτό που κάνουν στο Πακιστάν, να βομβαρδίζουν τα μέρη που θέλουν χωρίς έγκριση», αναφερόμενος στις επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροπλάνων εναντίον των βάσεων των Ταλιμπάν.
Σημαντικό πλήγμα κατά του ΙΚ
Στο μεταξύ, οι συριακές ειδικές δυνάμεις κατέστρεψαν σήμερα μια γέφυρα στρατηγικής σημασίας στον ποταμό Ευφράτη, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) για να μεταφέρει εφόδια στην ανατολική Συρία, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στην οργάνωση.
Όπως έγινε γνωστό, μία έκρηξη κατέστρεψε τη γέφυρα της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για το ΙΚ, αφού βρίσκεται στην μοναδική οδό ανεφοδιασμού του αστικού αυτού κέντρου.
Το ΙΚ κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ τον Ιούλη, όταν οι μαχητές του απέσπασαν εδάφη από αντίπαλες ομάδες μαχητών, χάρης κυρίως στον βαρύ οπλισμό που έφερε στη Συρία από το Ιράκ.
Ωστόσο τμήματα της Ντέιρ αλ Ζορ, περιλαμβανομένης της περιοχής όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο, παραμένουν στα χέρια των δυνάμεων της κυβέρνησης.
Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή φωτό, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.