Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τόποι εξορίας για τους Ρομά: Νέα επιχείρηση την Τετάρτη ‒ Φωτογραφίες από τα εξοχικά (2 VIDEO - Φωτό)


Νέα επιχείρηση ξηλώματος παραπηγμάτων την Τετάρτη
ΑΘΗΝΑ 30/09/2014 – 14:30

ΑΘΗΝΑ 30/09/2014 – 14:30
Προς αναστολή οδεύει η μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο όρος Πατέρας, παρά το γεγονός ότι τα σχέδια για την κατεδάφιση των παραπηγμάτων προχωρούν κανονικά και θα επαναληφθούν την Τετάρτη στις εννιά το πρωί, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο που θα πάνε οι άνθρωποι που θα μείνουν χωρίς στέγη.
Στην κυκλοφορία δόθηκε το ρεύμα προς Αθήνα της λεωφόρου Μεσογείων, το οποίο ήταν κλειστό για περισσότερες από τρεις ώρες, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, λόγω επεισοδίων.
Η ένταση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί καθώς ήταν προγραμματισμένη η κατεδάφιση 12 παραπηγμάτων από τα 67 που υπάρχουν στον καταυλισμό βάσει δικαστικής απόφασης. Οι κάτοικοι - που μένουν εκεί εδώ και τριάντα χρόνια - είχαν στήσει μπλόκα και είχαν ανάψει φωτιές, εμποδίζοντας την πρόσβαση των μηχανημάτων.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο ΑΤ Χαλανδρίου, στην οποία συμμετέχουν, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμένος, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο πρόεδρος του καταυλισμού των Ρομά Στέλιος Καλαμιώτης και εισαγγελέας.
Ρεπορτάζ του Xtypos.gr
Ογδόντα οικογένειες με 50 παιδιά...
Πρόθεση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν να κατεδαφισθούν 12 από τα 67 κτίσματα, καθώς -σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση- είναι ακατοίκητα. Τα συγκεκριμένα κτίσματα φέρονται σαν ακατοίκητα, διότι κανένας δεν τα εκπροσώπησε στην πολυετή δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τους διεκδικητές-ιδιοκτήτες της έκτασης. Στην πραγματικότητα, όμως, τα κτίσματα αυτά κατοικούνται από οικογένειες Τσιγγάγων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για τα 12 κτίσματα -που φέρονται ακατοίκητα- και για 33 άλλα που αποδεδειγμένα κατοικούνται, υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που τα χαρακτηρίζουν κατεδαφιστέα. Για άλλα 22 κτίσματα εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Αθηνών που διενεργεί Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Τσιγγάνων, στον καταυλισμό του Χαλανδρίου κατοικούν 80 οικογένειες.
Πενήντα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και ειδικότερα στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο, καθώς και στο 4ο, 7ο και 10ο Δημοτικό Χαλανδρίου. Μεγάλος αριθμός των συγκεκριμένων τσιγγάνων είναι, επίσης, δημότες Χαλανδρίου.
Πρόθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι οι τσιγγάνοι να μετεγκατασταθούν στον Όρος Πατέρα, στα Μέγαρα, σε απομονωμένη έκταση στην παλαιά αμερικανική βάση. Οι τσιγγάνοι ζητούν να μετεγκατασταθούν σε άλλη περιοχή πίσω από το Νομισματοκοπείο, όπου σήμερα φιλοξενείται γήπεδο ποδοσφαίρου -για το οποίο όμως, όπως για την πλειονότητα των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, εκκρεμεί άδεια λειτουργίας.
Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι αυτή τη στιγμή παράνομο.
Ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής
Σημειώνεται πως το ΚΕΕΡΦΑ έχει οργανώσει δράσεις κατά της κατεδάφισης, κάνοντας λόγο για "ρατσιστικό κατήφορο της κυβέρνησης σε βάρος των Ρομά".
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, αναφέρει με επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ότι ο προβλεπόμενος χώρος για τη μετεγκατάσταση των Ρομά "είναι παντελώς ακατάλληλος και ανέτοιμος για να υποδεχτεί τις οικογένειες, στα μέλη των οποίων περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι".
Υπογραμμίζει ότι η τοποθεσία βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, δεν υπάρχουν σχολεία και άλλες βασικές υποδομές.
"Θεωρούμε αναγκαία την αναβολή των εργασιών κατεδάφισης του καταυλισμού Ρομά Χαλανδρίου ώστε να καταστεί δυνατή με επάρκεια χρόνου η εξεύρεση λύσης από τους αρμόδιους φορείς, λύσης ομόφωνης με την ελληνική και διεθνή νομοθεσία για την ευπαθή ομάδα των Ρομά και τις αρχές του Κράτους Δικαίου" υπογραμμίζει.
Φωτογραφίες που σοκάρουν
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού MegaraTV, σε αντίθεση με την επίσημη ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών του ειδικά διαμορφωμένου χώρου όπου στεγάζεται ο νέος οικισμός για τη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου, ο φακός δείχνει άλλη εικόνα.
Στο δελτίο τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Ο οικισμός μετεγκατάστασης που βρίσκεται στα Μέγαρα, αποτελείται από σύγχρονους οικίσκους που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών που θα μεταστεγαστούν (ύδρευση, αποχέτευση, ρεύμα), κεντρικό κτίριο με πλυντήρια, γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ."
Ωστόσο, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ακολουθούν καταδεικνύουν ότι οι απαραίτητες εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και ο χώρος είναι ανέτοιμος για στέγαση, αναφέρει το Megaratv.


Φωτογραφίες από ΑΜΠΕ, Γιάννη Κέμμο, Δρομογράφο, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, Megaratv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.