Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Νεκροί στη Μαριούπολη μετά από ανταλλαγή πυρών – Διπλωματικό παζάρι την ώρα που συνεχίζεται η αιματηρή καταστολή





Την ώρα που οι επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας, της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στη Γενεύη, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, στη Μαριούπολη, όπου την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε επίθεση εναντίον μονάδας της εθνικής φρουράς, μετρούν νεκρούς.

Όπως ανακοίνωσε ο ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ, τρεις φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν.
 

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε από 500 άνδρες, απωθήθηκε και οι δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο υπάγεται η εθνική φρουρά, δεν υπέστησαν απώλειες.

"Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, τρεις από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν, 13 τραυματίστηκαν και 63 κρατούνται", γράφει ο Αβάκοφ, σε μήνυμά του στο
Facebook.

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ερασιτεχνικά βίντεο, στα οποία ακούγονται πυροβολισμοί και φαίνεται να πέφτουν βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 500 ρωσόφωνων έφτασε κοντά σε στρατιωτική μονάδα.
  Αρχικά εκτοξεύθηκε μία φωτοβολίδα και ακολούθησαν εκρήξεις και πυροβολισμοί.

  

Οι αντικαθεστωτικοί, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, προσέγγισαν την πύλη του στρατοπέδου πετώντας βόμβες μολότοφ.

Από το στρατόπεδο ακούστηκε ένας πυροβολισμός και κατόπιν άρχισε ανταλλαγή πυρών, με τις σφαίρες να χτυπάνε και σε παρακείμενα σπίτια.

Να σημειωθεί ότι η Μαριούπολη είναι μία από τις δέκα πόλεις στην ανατολική Ουκρανία, κυρίως στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, με έντονες αποσχιστικές τάσεις, καθώς φιλορώσοι έχουν καταλάβει τον έλεγχο κυβερνητικών κτιρίων.
Στη Μαριούπολη επίσης ζει η πλειοψηφία των 150.000 Ελλήνων της Ουκρανίας.
Το Κίεβο χάνει τον έλεγχο της ανατολικής Ουκρανίας...

Παρά τα τελεσίγραφα προς τους φιλορώσους καταληψίες και την απειλή μιας "αντιτρομοκρατικής επιχείρησης" εναντίον τους, το Κίεβο έδειχνε την Τετάρτη να έχει χάσει τον έλεγχο της Ανατολικής Ουκρανίας.

Η σύγκρουση με τους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας εξελίχθηκε σε πανωλεθρία για τις δυνάμεις της φιλοευρωπαϊκής εξουσίας του Κιέβου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις που είχαν σταλεί στην πόλη Σλαβιάνσκ εγκατέλειψαν θέσεις τους απέναντι στις ένοπλες ομάδες που είχαν αναπτυχθεί γύρω από την πόλη σύμβολο της τελευταίας σειράς φιλορωσικών εξεγέρσεων, η οποία από το Σάββατο τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των αυτονομιστών.


Ουκρανική φάλαγγα που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της "αντιτρομοκρατικής επιχείρησης" του Κιέβου για την ανάκτηση του ελέγχου, αποκλείστηκε από φιλορώσους διαδηλωτές.
 
Έξι τεθωρακισμένα κατελήφθησαν από μια εκ των ενόπλων ομάδων που φορούν ανόμοιες στολές παραλλαγής και εντείνουν τη δράση τους τις τελευταίες 10 ημέρες στη ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία. Οι άνδρες αυτοί ύψωσαν ρωσικές σημαίες εισερχόμενοι στο κέντρο της Σλαβιάνσκ.

Ύστερα από ώρες συγκρούσεων με τους διαδηλωτές, οι άνδρες της υπόλοιπης φάλαγγας -15 τεθωρακισμένα που είχαν αποκλειστεί στο Κραματόρσκ- κατέληξαν να παραδώσουν τα όπλα, ορισμένοι με δάκρυα στα μάτια, υπό τις επευφημίες "μπράβο παιδιά".

Σύμφωνα με το Κίεβο και τις χώρες της Δύσης, αυτές οι ένοπλες ομάδες, που σκωπτικά αποκαλούνται "πράσινοι άνδρες" στην Ουκρανία, είναι στην πραγματικότητα στρατιώτες των επίλεκτων ρωσικών δυνάμεων, όπως αυτοί που έδρασαν στην Κριμαία πριν από την ένωση της ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσία το Μάρτιο.
Η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει στρατιώτες της ή πράκτορες στο ουκρανικό έδαφος.
Σε μια άλλη πρόκληση για την κεντρική εξουσία, ομάδα κουκουλοφόρων ενόπλων κατέλαβε το δημαρχείο του Ντονέτσκ, ρωσόφωνο προπύργιο της ανατολικής Ουκρανίας. 

Στη Γενεύη αναζητούν λύση για την Ουκρανία
 

Οι επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας, της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται την Πέμπτη στη Γενεύη, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, την επομένη μιας ήττας του στρατού από φιλορώσους αντάρτες στα ανατολικά της χώρας.

Nooz

Διπλωματικό παζάρι την ώρα που συνεχίζεται η αιματηρή καταστολή
Ουκρανός στρατιώτης παρακολουθεί φιλορώσους διαδηλωτές (Φωτο ΑΡ)
Οι υπουργοί εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στη Γενεύη σε μια τετραμερή συνάντηση με στόχο την εύρεση συμβιβαστικής λύσης στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση στην Ουκρανία.
  • Την ίδια ώρα η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση της νέας εξουσίας του Κιέβου εξελίσσεται σε πανωλεθρία, με την πλειοψηφία των στρατιωτών να αρνούνται να χτυπήσουν το λαό που συνεχίζει να διαδηλώνει ενάντια στη φασιστική φιλοδυτική «κυβέρνηση». Ωστόσο η τελευταία επιμένει στην καταστολή που ήδη έχει προκαλέσει αιματοκύλισμα.
Τελευταίο επεισόδιο είναι ο θάνατος τριών διαδηλωτών στη Μαριούπολη.

Όπως ανακοίνωσε ο «υπουργός Εσωτερικών» της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Αρσέν Αβάκοφ, τρεις φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν στη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησαν τη νύχτα εναντίον μονάδας της εθνικής φρουράς στη Μαριούπολη της νοτιο - ανατολικής Ουκρανίας, στην Αζοφική Θάλασσα, Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε από 300 άνδρες, απωθήθηκε και οι δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο υπάγεται η εθνική φρουρά, δεν υπέστησαν απώλειες.

Διπλωματικό παζάρι

Οι εξελίξεις αυτές συμβαίνουν ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τετραμερής συνάντηση ΗΠΑ, Ρωσίας, Ουκρανίας και ΕΕ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στη Γενεύη.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, η Κάθριν Άστον, ο Τζον Κέρι και ο Αντρι Ντεστσίτσα θα συναντηθούν στην ελβετική πόλη όπου θα επιχειρηθεί να βρεθεί ένας συμβιβασμός στην ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση που εκδηλώνεται στην Ουκρανία, ενδεχόμενο που προς το παρόν δεν φαίνεται πιθανό.

Χαρακτηριστική, για το κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις των συμμετεχόντων στη σημερινή διάσκεψη, ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου οι πρεσβευτές των δυτικών χωρών και της Ρωσίας αντάλλαξαν κατηγορίες όσον αφορά την έκθεση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία.

Η Μόσχα χαρακτήρισε την έκθεση μεροληπτική, ενώ η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι την κάλεσαν να σταματήσει να παρεμβαίνει στην Ουκρανία. 

Υπογραμμίζοντας «τον κίνδυνο πραγματικού εμφυλίου πολέμου» ο Ρώσος πρεσβευτής Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι οι αρχές του Κιέβου «θα πρέπει να αρχίσουν διάλογο» με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.