Δεκέμβρης 1944 (17)

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025

Κώστας Γουλιάμος - Γιώργος Πήττας ➽ Για το βιβλίο «Ο ΤΣΕ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ - Ο Ποιητής Των Ποιητών» (Εισαγωγή, Μετάφραση, Σχολιασμό, Σημειώσεις, Σχέδια: Μπάμπης Ζαφειράτος)

#Ο_ΤΣΕ_ΤΗΣ_ΠΟΙΗΣΗΣ

#ΤΣΕ

Κώστας Γουλιάμος

Μόλις έλαβα τον μέγα τόμο για τον "#Τσε της Ποίησης- τον Ποιητή των Ποιητών" που επιμελήθηκε ο σύντροφος και αγαπημένος φίλος μου από το 1977 ο ποιητής Μπάμπης Ζαφειράτος Babis Zafeiratos Βαθύς γνώστης και δεινός μεταφραστής της επαναστατικής γραφής και τέχνης της Νότιας Αμερικής, ο Μπάμπης καταθέτει έναν τόμο-σταθμό για το έργο του αθάνατου Ποιητή των Ποιητών. Έργο ζωής (με εισαγωγή, μετάφραση, σημειώσεις, σχολιασμό, σχέδια) από τον αγαπημένο μου φίλο. Και βέβαια έκδοση μοναδικής αξίας από τις εκδόσεις New Star.

Για έναν πραγματικά καλύτερο κόσμο: "hasta la poesía de la revolución".

Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Εταιρεία Συγγραφέων - Hellenic Authors Society Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων Τεύκρος Ανθίας Πολιτιστικός Όμιλος

 Ο Κώστας Γουλιάμος από την Μποτίλια

*

Γιώργος Πήττας

Μνήμην θ’ απάντων, μουσομήτορ’ εργάνην / Μνήμη όλων γενεσιουργός, μητέρα των μουσών" αρθρώνει ο Αισχύλος, με τη λαλιά που δημιουργεί και προσφέρει στον Προμηθέα Δεσμώτη για να διαπεράσει τους αιώνες θυμίζοντας πως χωρίς Μνήμη, δεν υπάρχει τίποτα. Στις μέρες μας λοιπόν, που η μνήμη διώκεται αλύπητα, στις μέρες μας που η μηχανή στρεβλώνει τα πάντα και ακρωτηριάζει τις κοινωνίες από το παρελθόν ανατινάζοντας έτσι τις γέφυρες προς το μέλλον έρχεται ο Μπάμπης Ζαφειράτος / Babis Zafeiratos με τον τόμο (640 τόσες σελίδες) "Ο Τσε της Ποίησης- Ο Ποιητής των Ποιητών" και συνθέτει αυτό το συναρπαστικό έργο. Ένα καταιγιστικό ταξίδι κατανόησης και γνωριμίας με τον ψυχισμό, τη δράση, το υπόβαθρο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Το πολύτιμο βιβλίο ήρθε στα χέρια μου το Σάββατο κι’ από τότε, δεν λέει να ξεκολλήσει από τα χέρια μου και τη σκέψη μου. Δείτε το πρώτο και το δεύτερο σχόλιο.

Ο Γιώργος Πήττας από την Μποτίλια

*

Ο Τσε Της ΠοΙησης – Ο Ποιητής Των Ποιητών

 ΕΙΣΑΓΩΓΗ • ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ • ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ • ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ • ΣΧΕΔΙΑ

Μπάμπης Ζαφειράτος

Σελίδες: 640 - Σχήμα: 17x24
ISBN: 978-618-87414-3-0
Εκδόσεις NEW STAR, Οκτ. 2025

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
210 86 400 54 - 693 247 9731, Βελισσάριος Κοσσυβάκης
[https://www.apantacheguevara.com/]

Και στα βιβλιοπωλεία

Πρωτοπορία

Ευριπίδης

κ.λπ.

*

#Ο_ΤΣΕ_ΤΗΣ_ΠΟΙΗΣΗΣ #ΤΣΕ

 

*

Για το βιβλίο από την Μποτίλια

«Ο ΤΣΕ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ - Ο Ποιητής Των Ποιητών» ➽ Εισαγωγή, Μετάφραση, Σχολιασμός, Σημειώσεις, Σχέδια: Μπάμπης Ζαφειράτος ➽ Η παρουσίαση της 8 Οκτωβρίου 2025 στο STUDIO new star art cinema ➽ Ομιλίες: Γιώργος Κεντρωτής, Βύρων Κώττης, Νίκος Μόττας, Μπάμπης Ζαφειράτος ➽ Χαιρετισμοί: Aramís Fuente Hernández, Νίκος Καρανδρέας ➽ Μουσική: Ευτυχία Μπίμη, Βασίλης Καβουκίδης ➽ Συντονισμός: Βελισσάριος Κοσσυβάκης ➽ Στέργιος Βασιλείου: Υστερόγραφο 1967 από το Λακκί Λέρου ➽ 8 Video - Φωτό

Περισσότερα:

«Ο ΤΣΕ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ - Ο Ποιητής Των Ποιητών»

*

****

* * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.