Δεκέμβρης 1944 (17)

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Διεθνές Δικαστήριο: Τα επί 70 χρόνια εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου κατά του λαού της Παλαιστίνης αναγνωρίζονται και με τη «βούλα» του

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Αποφάνθηκε ότι η από το 1967 κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ είναι παράνομη

Τα, εδώ και πάνω από 70 χρόνια, εγκλήματα του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης αναγνωρίζονται ακόμα και με τη «βούλα» του Διεθνούς Δικαστηρίου. 

Σήμερα, το Διεθνές Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η κατοχή από το 1967 των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ είναι παράνομη. Ταυτόχρονα η γνωμοδότηση των δικαστών αναφέρει ότι η κατοχή πρέπει ότι πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.

(Πηγή φωτό: Associated Press)

Ξεχωριστή αναφορά υπάρχει και για τους χωρίς σταματημό ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη που συνοδεύονται διαχρονικά από την εγκληματική δράση και των εποίκων, που καίνε το βιος των παλαιστινίων, τους αφήνουν χωρίς νερό και μπουκάρουν στα σπίτια τους.

«Οι ισραηλινοί εποικισμοί στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και το καθεστώς που συνδέεται με αυτούς, έχουν ανεγερθεί και διατηρούνται κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Ναουάφ Σαλάμ.

Το Δικαστήριο επίσης κρίνει ότι το Ισραήλ πρέπει να αποζημιώσει για ζημιές που προκλήθηκαν από την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Να θυμίσουμε πως διεθνές Δικαστήριο έχει επίσης εκδώσει, πριν λίγους μήνες, και ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου καταλογίζοντας του ευθύνες για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το κράτος - δολοφόνος εδώ και πάνω από 9 μήνες εναντίον του παλαιστινιακού λαού. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.