Δεκέμβρης 1944 (17)

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ➽ Η αποφασιστική παρέμβαση του ΚΚΕ στον υπουργό Οικονομικών για τη ΛΑΡΚΟ ➽ Δείτε πώς σιγοντάρουν την κυβέρνηση οι διάφοροι Ρογκακονικολάου μηρυκάζοντας τις Χατζηαβάτικες δικαολογίες "εισέβαλαν στη αίθουσα οι βουλευτές του ΚΚΕ" από κάτω η ΛΑΡΚΟ "χωρίς να το ξέρει ο υπουργός" ➽ "Δεν ήξερα ότι θα έρθουν" ψελίζει ο μέγας Χατζηαβατάκης ➽ "Ούτε εμείς ξέραμε ότι θα καταθέσετε τροπολογία χτες βράδυ" θα πει ο Κατσώτης ➽ VIDEO ➽ Σωματεία Αττικής ➽ Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα ενάντια στην κατάπτυστη τροπολογία ➽ Πάρτε πίσω τη νέα τροπολογία-έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους, βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει παράλληλα τα χωριά γύρω από αυτή

Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα ενάντια στην κατάπτυστη τροπολογία

Πάρτε πίσω τη νέα τροπολογία-έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους, βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει παράλληλα τα χωριά γύρω από αυτή

 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καλούν στο συλλαλητήριο των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ - Προσυγκέντρωση στην Ομόνοια

Τετάρτη 19/06/2024 - 10:57

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που θα γίνει την Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, απευθύνουν Σωματεία Εργαζομένων της Αττικής.

Τα σωματεία της Αττικής έχουν ορίσει προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια.

 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Η αποφασιστική παρέμβαση του ΚΚΕ στον υπουργό Οικονομικών για τη ΛΑΡΚΟ (VIDEO)

Τετάρτη 19/06/2024 - 10:10

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με αντιπροσωπεία των σωματείων της ΛΑΡΚΟ χτες δεν ήταν δεδομένη, αφού ο υπουργός και η κυβέρνηση έπαιζαν «κρυφτό» από τους εργάτες.

Παρ' όλα αυτά, με την αποφασιστική παρέμβαση των βουλευτών του ΚΚΕ Γ. Μαρίνου, Χρ. Κατσώτη και Θ. Παφίλη στη συνέντευξη που παραχωρούσε εκείνη την ώρα ο υπουργός έγινε δεκτό το αίτημα των σωματείων της ΛΑΡΚΟ για συνάντηση, κατά την οποία μετέφεραν το αίτημα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και όλων των εργαζομένων:

«Να αποσυρθεί η νέα τροπολογία-έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους, βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει παράλληλα τα χωριά γύρω από αυτή». Το απόσπασμα από το χτεσινό δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1» είναι χαρακτηριστικό... 

902

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Πέτυχαν την παραμονή τους στην εργασία μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα - Νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 20 Ιούνη

Να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν, αποφάσισε το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους.

 

Σημειώνεται ότι τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά έχουν κηρύξει στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Ιούνη από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ανάλογη στάση εργασίας έχει κηρύξει και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

«Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τον δίκαιο αγώνα τους! Όλοι μαζί διεκδικούμε τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας! Όλοι στη συγκέντρωση των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ», αναφέρει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

«Όλοι στη συγκέντρωση των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ», σημειώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. «Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ», τονίζει το Συνδικάτο.

«Συμμετέχουμε μαζικά στην αυριανή στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα», τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής 

«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Είναι υποχρέωση όλων μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να σταθούμε στο πλευρό τους για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ!», τονίζει το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής.

«Όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε στο πλευρό της ΛΑΡΚΟ! Ξεσηκωμός τώρα για να μην περάσει το νέο έγκλημα», σημειώνει το Κλαδικό Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά.

«Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους στις 12.00 στο Σύνταγμα και θα απαιτήσουμε την απόσυρση της τροπολογίας και την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, θα σταθούμε απέναντι στον μαρασμό στις περιοχές πέντε νομών», αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

«Τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων να μείνουν στα χαρτιά. Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση την κατάπτυστη τροπολογία που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ», επισημαίνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

«Δεν θα περάσουν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει το νέο έγκλημα ενάντια στη ΛΑΡΚΟ. Όλοι στη συγκέντρωση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ», υπογραμμίζει το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής.

«Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο νέο συλλαλητήριο», σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης».

Η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και συμμετέχει στο συλλαλητήριο.

«Δεν αποδεχόμαστε ένα τέτοιο έγκλημα. Δείχνουμε ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη μας και συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο», επισημαίνει η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής (ΕΒΜΑ)

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν επίσης ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ, το Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Αττικής και Περιχώρων.

902

ΑΥΡΙΟ «ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ» ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Κλιμάκωση του αγώνα για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ με παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Τετάρτη 19/06/2024 - 10:31

Στις 12 μ. το συλλαλητήριο, την ώρα που θα συζητιέται η επαίσχυντη τροπολογία | Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή

Σε ξεσηκωμό, με νέο μεγάλο συλλαλητήριο αύριο, Πέμπτη, στις 12μ., στο Σύνταγμα, καλούν τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, έχοντας στο πλευρό τους δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής και απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία που βάζει «λουκέτο» στην επιχείρηση, με συνέπεια την απόλυση του προσωπικού και την ερήμωση των χωριών γύρω από αυτή.

Μετά τη νέα προσωρινή διαταγή για τη συνέχιση της εργασίας τους, που κέρδισαν χτες στα δικαστήρια, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση, την παραμονή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, κατέθεσε νέο νομοθετικό έκτρωμα για να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ.

«Δεν θα περάσει», ξεκαθαρίζουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ. Χαιρετίζουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Αττικής για την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. «Έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε», επαναλαμβάνουν και ζητούν την παράταση των συμβάσεων εργασίας μέχρι τη μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη.

Τα Σωματεία διεκδικούν: Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων μέχρι τη μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη. Τη συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων σε αυτή. Να μην ερημώσουν τα χωριά.

Παναττική στάση εργασίας

Την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας, με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει «λουκέτο» στη ΛΑΡΚΟ και να εκποιήσει την περιουσία της, πετώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και καταδικάζοντας σε μαρασμό μεγάλες περιοχές σε 5 νομούς της χώρας, απαιτούν συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις με συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 12 μ., στο Σύνταγμα.

Με αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων ΑθήναςΠειραιά και Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, που συνεδρίασαν χτες εκτάκτως μόλις έγιναν γνωστά τα σχέδια της κυβέρνησης, έχει προκηρυχθεί για αύριο 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση. «Δεν θα περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι Συμβάσεις των εργαζομένων και να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των σωματείων», αναφέρουν τα Εργατικά Κέντρα.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται δεκάδες σωματεία της Αττικής, καλώντας στο αυριανό συλλαλητήριο, σημαίνοντας συναγερμό από χτες σε κάθε χώρο δουλειάς. Καλεί επίσης η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει επίσης στάση εργασίας για αύριο (11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου) για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) «καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαχητικά στο νέο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη, 20.6.2024 στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα για να μην περάσει η νέα τροπολογία – έκτρωμα που απολύει τους εργαζόμενους ενώ βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει τα γύρω χωριά».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλεί, με ανακοίνωσή του, τον λαό της Αθήνας να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα την Πέμπτη 20 Ιούνη, στις 12 το μ., ενάντια στην τροπολογία που ολοκληρώνει το έγκλημα σε βάρος των εργατών της επιχείρησης και των παιδιών τους.

Στο συλλαλητήριο καλεί και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Απεργίες και στάσεις εργασίας σε Στερεά και Εύβοια

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους στη νέα κάθοδο στην Αθήνα και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αύριο, Πέμπτη, θα σταθούν ξανά τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι της Στερεάς και Εύβοιας, συνεχίζοντας να στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα τους.

Ήδη, Εργατικά Κέντρα της Στερεάς και Εύβοιας παίρνουν αποφάσεις προκήρυξης απεργίας και στάσης εργασίας, προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής στην αυριανή συγκέντρωση για να μην περάσει η κατάπτυστη τροπολογία.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη, ενώ το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας πήρε απόφαση για στάση εργασίας στις επιχειρήσεις της περιοχής, από τις 9 το πρωί μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους και στον λαό της Στερεάς και Εύβοιας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να δώσουν για μία ακόμη φορά μαζικό «παρών» στην αυριανή συγκέντρωση και κρίσιμη μάχη.

Επίσης το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας κήρυξε 24ωρη απεργία για όλο το νόμο την Πέμπτη και καλεί στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12μ.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικό Κέντρο Θήβας, αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης Στάσης Εργασίας στην περιοχή, για την Πέμπτη 20 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.