Δεκέμβρης 1944 (17)

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 215 μέρες ➽ Κλιμακώνεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού ➽ Ένταση των φονικών ισραηλινών επιχειρήσεων στη Ράφα ➽ Φόβοι για ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ένταση των φονικών ισραηλινών επιχειρήσεων στη Ράφα και φόβοι για ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή

Πηγή φωτό: Associated Press

Τετάρτη 08/05/2024 - 11:24

Το Ισραήλ εντείνει τις δολοφονικές επιχειρήσεις του εναντίον της πόλης Ράφα στη νότια Γάζα, στις οποίες προχώρησε από το βράδυ της 6ης Μάη, επιχειρώντας παράλληλα τον «στραγγαλισμό» της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές.

Την ίδια ώρα, η κατάληψη και το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα στη Γάζα από το Ισραήλ εγείρει ανησυχίες ότι οι ήδη ανεπαρκείς προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων θα εξαντληθούν περαιτέρω και θα οδηγήσουν σε μια ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε πως μετά το κλείσιμο του μεθοριακού περάσματος Γάζας - Αιγύπτου, οι οργανώσεις του έχουν καύσιμα μόλις για ένα 24ωρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τύχη των αμάχων και τη διανομή της ελάχιστης βοήθειας που έμπαινε στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Σουχαΐμπ αλ Χαμς, διευθυντής του «Κουβεϊτιανού Νοσοκομείου» στη Ράφα, μιλώντας χτες στο παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA, περιέγραψε εφιαλτικές συνθήκες. Τόνισε πως η κατάσταση Υγείας στην πόλη είναι ήδη καταστροφική και πως το νοσοκομείο έχει κατακλυστεί από τραυματίες και ασθενείς, ενώ δεν υπάρχουν τα απαραίτητα ιατροφαρμακευτικά υλικά για τη θεραπεία τους. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων, νερού, φαρμάκων, κρεβατιών και εξοπλισμού.

Το Νοσοκομείο «Αμπού Γιούσεφ αλ-Νατζάρ», επίσης στη Ράφα, έχει εκκενωθεί πλήρως σύμφωνα με αναφορές από τη Γάζα.

Νετανιάχου: Η εισβολή στη Ράφα ξεκίνησε

Ο πρωθυπουργός του κράτους-δολοφόνου, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι ο ισραηλινός στρατός έχει ξεκινήσει τις επιχειρήσεις στη Ράφα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press» (AP) αναφέρει ότι οι ΗΠΑ διέκοψαν την αποστολή φορτίου βομβών στο Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα λόγω ανησυχιών γα την επίθεση στη Ράφα, αφού βέβαια εν μέσω της σφαγής στη Γάζα έχουν στείλει τεράστιες ποσότητες όπλων στο Ισραήλ και ψήφισαν (Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι μαζί) νέο πακέτο πολλών δισεκατομμυρίων για τη στρατιωτική στήριξη του στρατού των μακελάρηδων.

Άλλωστε χθες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, έδωσε τη στήριξή της στην επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, αφού έλαβε... «διαβεβαίωση» από το Ισραήλ ότι η στρατιωτική επιχείρηση είναι «περιορισμένης» κλίμακας και διάρκειας και έχει στόχο να κόψει τις προμήθειες όπλων στη Χαμάς.

Η ισραηλινή επίθεση διεξάγεται παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για μία κατάπαυση του πυρός. Σύμφωνα με το «Al Jazeera», ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για να συζητήσουν για μία ενδεχόμενη συμφωνία, την ώρα που αντιπροσωπείες του Ισραήλ, της Χαμάς, των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Αιγύπτου συναντώνται στο Κάιρο για να επαναλάβουν τις συνομιλίες.

Ο προαποφασισμένος χαρακτήρας της ισραηλινής επίθεσης στη Ράφα αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά το βράδυ της Δευτέρας, με την απόρριψη από το Ισραήλ της τελευταίας μεσολαβητικής πρότασης Αιγύπτου και Κατάρ για προσωρινή εκεχειρία και ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστινίους πολιτικούς κρατουμένους, η οποία είχε γίνει δεκτή νωρίτερα την ίδια μέρα από τη Χαμάς.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η πρόταση της Χαμάς δεν ήταν αποδεκτή στην τρέχουσα μορφή της και την χαρακτήρισε αποτυχημένη προσπάθεια να «τορπιλίσει» τη στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα.

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν δήλωσε ότι «η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο του Νετανιάχου» και κάλεσε τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ να προχωρήσει σε συμφωνία. Αξιωματούχος της Χαμάς, υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο AFP ότι οι συνομιλίες στο Κάιρο μπορεί να είναι η «τελευταία ευκαιρία του Ισραήλ να ανακτήσει ζωντανούς τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους».

Εξάλλου, διαδηλωτές που ζητούσαν συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα απέκλεισαν την εθνική οδό Αγιαλόν στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής.

Οι διαδηλωτές, στους οποίους περιλαμβάνονται συγγενείς των ομήρων, μπλόκαραν την κυκλοφορία προς τα βόρεια στον κόμβο Ροκάτς, απαιτώντας να υπάρξει συμφωνία με τη Χαμάς.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.