Δεκέμβρης 1944 (17)

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

➽ Στις ΗΠΑ, της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας», χτυπούν αλύπητα όσους αντιστέκονται στη σφαγή του-Παλαιστινιακού λαού ➽ Από τις 18 Απριλίου, μετά τη σύλληψη 108 φοιτητών στο Κολούμπια που ξεσήκωσε το μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές έχουν τεθεί υπό κράτηση (The New York Times, 1/5/2024) ➽ Φιλοϊσραηλινοί επιτέθηκαν σε φοιτητές στην Καλιφόρνια, υπό την προστασία της αστυνομίας ➽ VIDEO - Tweet - Φωτό

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Στις ΗΠΑ, της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας», χτυπούν αλύπητα όσους αντιστέκονται στην σφαγή (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Πηγή φωτό: Associated Press

Τετάρτη 01/05/2024 - 07:53

Κλιμακώνεται το όργιο καταστολής στο οποίο επιδίδεται η «προοδευτική» κυβέρνηση Μπάιντεν μαζί με τις πολιτειακές και πρυτανικές αρχές, ενάντια στις κινητοποιήσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ και στη στήριξη που παρέχουν στο κράτος - δολοφόνο οι ΗΠΑ, καθώς και ενάντια στις πολύμορφες μπίζνες των αμερικανικών πανεπιστημίων με αμερικανικά και ισραηλινά μονοπώλια που είναι βαθιά χωμένα στο μακελειό.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη το βράδυ της Τρίτης (τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτίριο.

Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό.

Πηγή: Associated Press

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών.

Πηγή: Associated Press

Με ελικόπτερα, πλαιστικές σφαίρες και δακρυγόνα, πάνοπλοι σερίφηδες, έχουν εισβάλλει και στο πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, επιχειρώντας να διαλύσουν την κατάληψη.

Οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις συνεχίζονται σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Northeastern University στη Βοστόνη, το Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον, το Πανεπιστήμιο Bloomington της Ιντιάνα, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα (ASU), το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC), το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι, το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα, το Πανεπιστήμιο του Τέξας, το Πρίνστον, το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, το Virginia Commonweatlh, το Πανεπιστήμιο Tulane κ.α.

 



 (Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

902

ΗΠΑ

Φιλοϊσραηλινοί επιτέθηκαν σε φοιτητές στην Καλιφόρνια, υπό την προστασία της αστυνομίας (VIDEO)

Πηγή: Associated Press

Τετάρτη 01/05/2024 - 21:02

Στο όργιο καταστολής στο οποίο επιδίδεται η «προοδευτική» κυβέρνηση Μπάιντεν μαζί με τις πολιτειακές και πρυτανικές αρχές, ενάντια στις διαμαρτυρίες των φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, συμμετέχουν και «αντιδιαδηλωτές» που στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. 

Συγκεκριμένα, στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA), λίγο μετά την δήλωση της διοίκησης του πανεπιστημίου ότι οι διαμαρτυρίες των φοιτητών είναι «παράνομες», εισέβαλαν στο προαύλιο του ιδρύματος και επιτέθηκαν στην κατασκήνωση που έχουν στήσει οι φοιτητές.


Κατά την διάρκεια της επίθεσης ενάντια στους φοιτητές στην Καλιφόρνια, η Αστυνομία παρακολουθούσε άπραγη να τους ξυλοκοπούν αυτοί που στηρίζουν την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. 


Η Αστυνομία νωρίτερα είχε εισβάλει βίαια στα πανεπιστήμια (πάνω), ξυλοκοπώντας και συλλαμβάνοντας εκατοντάδες φοιτητές που εναντιώνονται στη γενοκτονία.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.