Δεκέμβρης 1944 (17)

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Νίκος Καραθανασόπουλος: Η γίδα δεν κουτσαίνει απ' το κέρατο — Δεν μπορεί να αποδέχεσαι την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας, δεν μπορεί να συμμετέχεις σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και μετά να λες ότι αυξήθηκαν οι τιμές στην Ενέργεια και στα τρόφιμα και να διαμαρτύρεσαι — Να ισχυροποιηθεί το ρεύμα που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Να ισχυροποιηθεί το ρεύμα που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική (VIDEO)

Την ανάγκη της ισχυροποίηση του ρεύματος που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική, ανέδειξε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σε παρεμβάσεις του το πρωί του Σάββάτου 22 Ιούλη, σε τηλεοπτική εκπομπή στο «Open».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτήθηκε το κύμα της ακρίβειας και σημείωσε ότι αιτίες για την αύξηση των τιμών είναι το κυνήγι του κέρδους και οι πολιτικές που στηρίζουν τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων και από αυτή την άποψη η διέξοδος βρίσκεται στη σύγκρουση με αυτές τις αιτίες.

Είπε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να αποδέχεσαι την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας και να διαμαρτύρεσαι για τις τιμές, όταν ακριβώς αυτή η η απελευθέρωση οδηγεί σε πανάκριβο ρεύμα και σε ενεργειακή φτώχεια. Αντίστοιχα δεν μπορεί να συμμετέχεις σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και μετά να λες ότι αυξήθηκαν οι τιμές στην Ενέργεια και τα τρόφιμα.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη να παλέψουμε για γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και μείωση τιμών με κατάργηση της έμμεσης φορολογίας, για να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, και παράλληλα να ισχυροποιηθεί το ρεύμα που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την ψήφο αποδήμων, επισήμανε πως δεδομένου ότι ισχύει το «δίκαιο του αίματος» και μπορεί να εγγραφεί ο οποιοσδήποτε, αυτό θα οδηγήσει σε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και στη δημιουργία ψηφοφόρων «δυο ταχυτήτων», με τους μεν να επηρεάζουν το αποτέλεσμα και τους άλλους να υφίστανται τις επιπτώσεις. Κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί τα διάφορα λόμπι της Αμερικής να καθορίζουν την κυβέρνηση στην Ελλάδα».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.