*
*
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Συζητείται το νομοσχέδιο τερατούργημα για τις διαδηλώσεις - Απόσυρση ζητά το ΚΚΕ
Τετάρτη 08/07/2020 - 09:46 - Ενημέρωση: Τετάρτη 08/07/2020 - 20:11
Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις Σήμερα αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία επί της αρχής, ενώ την Πέμπτη 9 Ιούλη μέρα συλλαλητηρίων (βλ. κάτω) αναμένεται η ψήφισή του επί των άρθρων και στο σύνολο του. Το ΚΚΕ έχει ζητήσει την απόσυρσή του του νομοσχεδίου - τερατούργημα.
Στόχος του νομοσχεδίου είναι να τεθούν απαγορεύσεις και περιορισμοί στη λαϊκή διαμαρτυρία, ενώ στον πυρήνα του -στο άρθρο 19- γίνεται λόγος για την «αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης». Και στις συζητήσεις που έγιναν στην αρμόδια επιτροπή, το ΚΚΕ έχει επισημάνει ότι το νομοσχέδιο δεν «διορθώνεται» και στην περίπτωση που ψηφιστεί τότε θα ακυρωθεί στην πράξη από τη λαϊκή πάλη.
Σε κινήσεις τακτικής καταφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από το ΚΙΝΑΛ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις ρυθμίσεις που προβλέπουν την απαγόρευση διαδηλώσεων, έβαλε ως προϋπόθεση να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πρωτοδικών. Για τη διάλυση διαδήλωσης θα πρέπει να παρίσταται και να συμφωνεί εισαγγελέας και αφαίρεσε παράγραφο που προέβλεπε τη φυλάκιση, για όποιον συμμετέχει σε απαγορευμένη διαδήλωση. Σε τοποθέτηση του ο υπουργός ισχυρίστηκε πως «δεν υφίσταται πουθενά δικαίωμα στη συνάθροιση χωρίς περιορισμούς» πως το νομοσχέδιο «καταργεί αναχρονισμούς που ονομάστηκαν δικαιώματα» και ότι είναι υπεκφυγή ή άρνηση ρύθμισης.
Η Ιστορία είναι γεμάτη νόμους που τους ακύρωσαν οι αγώνες του λαού
(Video επάνω)
Η Ιστορία είναι γεμάτη τέτοιους νόμους - ζόμπι που θεσπίστηκαν αλλά τους ακύρωσαν οι αγώνες του λαού και η ταξική πάλη, αυτό θα γίνει για μια ακόμα φορά, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, κατά την τοποθέτησή του. Σημείωσε πως το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τα συνδικάτα, τους φορείς και τους ανθρώπους που προέρχονται από τα Σώματα Ασφαλείας και εκφράζουν την καταδίκη τους στο νομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του. Πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει ότι το νομοσχέδιο δεν αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά είναι ήδη καταδικασμένο στη λαϊκή συνείδηση.
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί ψέματα και προσχήματα για να στηρίξει το νομοσχέδιο. Τα αντέκρουσε ένα προς ένα. Για τα περί ολιγομελών διαδηλώσεων υπογράμμισε πως στο νομοσχέδιο υπάρχουν γενικευμένες απαγορεύσεις και περιορισμοί, απειλές διώξεων για διοργανωτές που θα τους φορτώνουν πράξεις άλλων, με στόχο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και ιδιαίτερα τις μαζικές. Για τα περί καταστροφής των καταστημάτων σημείωσε ότι από το 2011 έως το 2016 έκλεισαν 200.000 καταστήματα λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής, της φοροληστείας και της φτώχειας και όχι λόγω των διαδηλώσεων.
Για τη γνωστοποίηση της διαδήλωσης ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει και τώρα σε μεγάλο βαθμό αλλά στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται ως στοιχείο γνωστοποίησης και ο σκοπός της διαδήλωσης και με βάση τον σκοπό θα μπορεί να γίνει ή όχι μια διαδήλωση. Όπως είπε, με το θεσμό του οργανωτή θεμελιώνεται η αστική ευθύνη για ενέργειες προβοκατόρων και τυλίγονται σε μία κολλά χαρτί συνδικαλιστές και πρόσθεσε ότι αυτό δεν αλλάζει με την νομοθετική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο 19, λέγοντας πως είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός πυρήνας του νομοσχεδίου και αναφέρεται σε ιδεολογία της βίας συστήνοντας Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας τσουβαλιάζοντας τον ριζοσπαστισμό. Σημείωσε ότι αυτή είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ, την οποίο έχουν υπηρετήσει όλα τα αστικά κόμματα. Υπενθύμισε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ιδιώνυμο στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, αρνήθηκε ως κυβέρνηση την πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση του «τρομονόμου» και με το επιχείρημα περί μειοψηφιών έβαλε εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία.
Δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου οι νομοθετικές βελτιώσεις που κατατέθηκαν από την κυβέρνηση, σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας, λέγοντας ότι είναι προς διευκόλυνση του ΚΙΝΑΛ για να ψηφίσει το νομοσχέδιο.
Η λαϊκή πάλη θα το πετάξει στα σκουπίδια
Την εχθρότητα της κυβέρνησης απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα και τις δεσμεύσεις της στο μεγάλο κεφάλαιο δείχνει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που η εργατική - λαϊκή πάλη θα το πετάξει στα σκουπίδια και θα οδηγήσει τους εμπνευστές του στον εξευτελισμό, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
Τόνισε ότι ο καπιταλισμός έχει αξεπέραστα προβλήματα, ευθύνεται για τις οικονομικές κρίσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φοβάται τη λαϊκή οργάνωση και ανάταση και παίρνει τα μέτρα του. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει ανοίξει το δρόμο με την ενοχοποίηση και ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, θέτοντας εκτός νόμου Κομμουνιστικά Κόμματα. Υπογράμμισε πως είναι βαθύτερη η στόχευση του νομοσχεδίου και ξεπερνά τα χουντικά διατάγματα και αυτό το μαρτυρά η σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας με τη στοχοποίηση του ριζοσπαστισμού και το τσουβάλιασμά του με την τρομοκρατία και υπαρκτές μορφές βίας όπως η ενδοοικογενειακή και η ενδοσχολική.
Σημείωσε πως από τη δεκαετία του '70 αμέτρητες φορές οι κυβερνήσεις της ΝΔ χρησιμοποίησαν την καταστολή κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, το ίδιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο δρόμο ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα υποκρίνεται, ενώ ως κυβέρνηση διατήρησε τα χουντικά διατάγματα, χτύπησε το δικαίωμα στην απεργία, έφερε «ιδιώνυμο» στους πλειστηριασμούς και αρνήθηκε την κατάργηση του τρομονόμου. Ανέφερε ότι καρφί στο μάτι είναι οι μαζικοί καλά οργανωμένοι αγώνες και υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά και ότι το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης.
Συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας
Αίτηση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ 25 κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. Η Ελληνική Λύση τάχθηκε υπέρ των απαγορεύσεων και των περιορισμών των διαδηλώσεων και ζήτησε να αυστηροποιηθούν οι ποινές.
Το ΚΚΕ στήριξε την αίτηση αντισυνταγματικότητας, καθιστώντας σαφές ότι δεν υποστηρίζει πολιτικά το άρθρο 11 του Συντάγματος. Όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας το άρθρο 11 του Συντάγματος με τις αόριστες έννοιες που έχει έδινε τη δυνατότητα περιορισμού των συναθροίσεων και για αυτό το ΚΚΕ κατά τη συνταγματική αναθεώρηση πρότεινε να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο άρθρο. Σημείωσε ότι είναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων και ότι το λαϊκό κίνημα έχει κατακτήσει το δικαίωμα στη διαδήλωση. Πρόσθεσε πως οι περιορισμοί του νομοσχεδίου ξεπερνούν ακόμα και τους περιορισμούς που θέτει το άρθρο 11 του Συντάγματος.
Βάζουμε ταφόπλακα στο χουντικό διάταγμα του 1971 υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας απαντώντας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε να στηρίξει το νομοσχέδιο.
Επικαλούνται τα δικαιώματα της «πλειοψηφίας» για να υποτάξουν τους εργαζόμενους
Τον κάλπικο χαρακτήρα που έχουν τα ιδεολογήματα και τα διάφορα συνθήματα, με τα οποία έχει συνοδευτεί από την κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ανέδειξε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
Αναφερόμενη στον ισχυρισμό ότι οι πορείες και οι διαδηλώσεις «διαταράσσουν» την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, σημείωσε πως αν δεν γίνονταν όλες αυτές οι χιλιάδες κινητοποιήσεις τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Αφού επισήμανε πως τα συμφέροντα είναι ταξικά, δηλαδή άλλα είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και άλλα των εργαζομένων, ξεκαθάρισε πως αν δεν διαταραχθεί η οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή αλλά μείνει σταθερή, ο λαός θα περάσει σε φάση ακόμη χειρότερης εξαθλίωσης.
Ανάλογη απάντησε έδωσε σε όσους υποστηρίζουν ότι η «πεμπτουσία της δημοκρατίας» είναι πως δεν μπορεί μια μειοψηφία να επιβάλει με τις διαδηλώσεις τη θέληση της στην πλειοψηφία. Υπογράμμισε πως η δημοκρατία είναι ταξική, άλλη είναι η αστική δημοκρατία και άλλη η δημοκρατία της εργατικής τάξης. Υπενθύμισε δε πως το 1% του πληθυσμού κατέχει το 60% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ καμία κυβέρνηση δεν εκλέγεται έχοντας την πλειοψηφία του λαού. Όπως σημείωσε, αυτοί που μιλούν για «πλειοψηφίες» και «μειοψηφίες» αντιστρέφουν την πραγματικότητα και θέλουν την υποταγή των εργαζομένων σε μια μειοψηφία που σφετερίζεται τα πάντα. Συμπλήρωσε πως αυτοί που επικαλούνται το «ατομικό δικαίωμα» στην κυκλοφορία, το κάνουν γιατί θέλουν να προβάλουν το απομονωμένο και μεμονωμένο άτομο που θα συγκρούεται με την τάξη του.
Το ΚΚΕ καλεί το λαϊκό κίνημα σε πειθαρχημένη απειθαρχία
Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις είναι κρίκος σε μια συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη κρατική τρομοκρατία, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ
Με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει το σχέδιο νόμου σαν «απαίτηση της κοινωνίας», αναφέρθηκε στους εκατοντάδες φορείς που εξέφρασαν τη διαφωνία τους. «Ακόμα και το δικαστικό σώμα λέει ότι δεν θα παίξει το ρόλο του δήμιου των λαϊκών κινητοποιήσεων», σημείωσε επικαλούμενος τις αντιδράσεις των δικαστικών απέναντι στο νομοσχέδιο. Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο είναι απαίτηση της μειοψηφίας που κατέχει τον πλούτο καταληστεύοντας το μόχθο της πλειοψηφίας. «Αυτοί θέλουν σιγή νεκροταφείου», είπε.
Απαντώντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους κυβερνητικούς βουλευτές που ανέφεραν πως ο «νόμος θα εφαρμοστεί», επισήμανε πως όλες οι κατακτήσεις έγιναν μέσα από σκληρές αναμετρήσεις και αιματηρούς αγώνες που κανένας δεν κατάφερε να τους σταματήσει. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ καλεί το λαϊκό κίνημα σε πειθαρχημένη απειθαρχία και θα απαντήσει με δύο λέξεις: «Μολών λαβέ».
ΠΑΜΕ
«Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο. Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα»
Τετάρτη 01/07/2020 - 12:01 - Ενημέρωση: Παρασκευή 03/07/2020 - 17:33
«Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα. Να αποσυρθεί τώρα! Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους! Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο κουρελόχαρτο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!», τονίζει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 9 Ιούλη ενάντια στο ν/σ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:
«Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.
Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.
Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις - λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.
- Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι συγκέντρωσης δεν μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Επίσης, μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν "συμμορφώνονται" οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το νομοσχέδιο "επιτρέπει" συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα “κοινωνικής σημασίας”, προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.
- Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.
- Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.
- Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα "καταζητούνται" οι συμμετέχοντες σε "απαγορευμένη" συγκέντρωση - διαδήλωση.
- Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα, απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη - λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.
Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!
Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές - λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται, προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Όσοι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες πανηγυρίζουν για τέτοιου είδους απαράδεκτους και αντιδραστικούς σχεδιασμούς, να γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.
Κλειστά μαγαζιά, άλλωστε, υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνονται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις και συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης που κομμάτι του αποτελεί και αυτό το νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή.
Δεν θα γίνουν οι διαδηλώσεις βόλτες του "νόμου" και του "αστυνόμου"!
Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις ότι οι εργάτες θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.
Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.
Καλούμε την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τους αυτοαπασχολούμενους με τις ενώσεις τους, τη νεολαία με τους συλλόγους τους, τους μαζικούς φορείς να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα.
Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δεν θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους.
Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!
Δεν θα επιτρέψουμε για κανέναν λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων».
*
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Συλλαλητήρια στις 9 Ιούλη ενάντια στην προσπάθεια να μπουν στο «γύψο» οι διαδηλώσεις
Πέμπτη 02/07/2020 - 12:46 - Ενημέρωση: Τετάρτη 08/07/2020 - 14:51
Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, στις 9 Ιούλη, ενάντια στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα περάσει η προσπάθεια να μπουν στο «γύψο» οι λαϊκοί αγώνες.
«Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο κουρελόχαρτο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!» τονίζει το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής.
Συλλαλητήρια θα γίνουν:
Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα. Στις 7.15 μ.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις, ενώ δρομολογούνται πούλμαν.
Στη Θεσσαλονίκη, το αγωνιστικό ραντεβού από εργατικά συνδικάτα είναι στις 8 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Στην Πάτρα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 8 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο, με πρωτοβουλία του ΕΚ Πάτρας.
Στο Αγρίνιο, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στην Αλεξανδρούπολη στις 8 μ.μ. στον Φάρο.
Στην Άμφισσα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Λαού.
Στη Βέροια, στις 7.30 μ.μ. στην πλ. Δημαρχείου
Στον Βόλο, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
Στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Στην Δράμα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Στη Ζάκυνθο, στις 8.30 μ.μ. στην Π. Νομαρχία.
Στην Ηγουμενίτσα στις 8 μ.μ. στον ΟΤΕ.
Στο Ηράκλειο, εργατικά σωματεία καλούν στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
Στη Θήβα, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στην Ικαρία στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ευδήλου.
Στην Καβάλα, στις 7.30 στην πλατεία Καπνεργάτη.
Στην Καλαμάτα, εργατικά σωματεία καλούν στις 7.30 μ.μ.,στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Στην Καρδίτσα, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στην Κατερίνη, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στην Κεφαλονιά, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Στο Κιλκίς, στις 7.30 μ.μ. στην πλ. Ειρήνης
Στην Κοζάνη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Στην Κομοτηνή, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στην Κω, μετά από κάλεσμα του ΕΚΒΣΔ, θα γίνει πικετοφορία στις 19.30, με αφετηρία τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.
Στην Λαμία, το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς (ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ) καλούν στις 8 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου.
Στη Λιβαδειά, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Στη Λευκάδα στις 8 μ.μ. στον Άγιο Μηνά.
Στη Μυτιλήνη, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.
Στη Νάουσα, στις 8 μ.μ. στην πλατεία.
Στο Ναύπλιο, στις 7.30 μ.μ. στην Ενδεκάτη Ναυπλίου
Στην Ξάνθη, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στην Παραμυθιά στις 8 μ.μ. στην αρχή του Πεζόδρομου
Στην Πρέβεζα, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία έξω από το Δημαρχείο.
Στην Πτολεμαΐδα, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Στον Πύργο, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ.
Στο Ρέθυμνο, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων
Στη Ρόδο, στις 7 μ.μ. στην πλ. Κύπρου
Στη Σάμο, το ΕΚ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
Στις Σέρρες, στις 8 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας
Στη Σύρο, στις 6.30 στην πλατεία Μιαούλη
Στα Τρίκαλα σε κινητοποίηση καλούν εργατικά σωματεία και φορείς στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Στην Τρίπολη στις 7 μ.μ. στην πλ. Πετρινού
Στη Χαλκίδα, στις 8 μ.μ. στον πεζόδρομο Αβάντων (πίσω από τα δικαστήρια)
Στα Χανιά σωματεία της περιοχής καλούν στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς.
Στην Χίο, στις 7.30 μ.μ., στην είσοδο της Απλωταριάς.
Στη Λάρισα το ΕΚ καλεί σε κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Ιούλη στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Στην Κέρκυρα, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος καλεί το Σάββατο 11 Ιούλη, στις 11 π.μ. στον πεζόδρομο της Γεωργίου Θεοτόκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.