Δεκέμβρης 1944 (17)

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΤσΗΠΑς: Εμποράκος του Εκόνομιστ... Θησεάζοντας τον λαό ή Καλά ξεμπερδέματα απ' το δικό μας πουλόβερ (Και στο βάθος Μινώταυρος) − ΚΚΕ: Ο πιο αυθεντικός dealer των αγορών (Καλό μήνα)

Ο νέος Θυσίας
Ξεκινώντας την ομιλία του, και αναφερόμενος στον τίτλο του συνεδρίου (Europe Unravelling, Greece Untangling), τόνισε πως το κουβάρι έχει ξεμπερδευτεί και πράγματι η Ελλάδα αποδεσμεύεται σταδιακά, αφήνοντας πίσω της την πολυετή ύφεση, και διαμορφώνει τις συνθήκες για την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης, την έξοδο από την επιτροπεία, με το δικό της σχέδιο για μια νέα Ελλάδα, πιο παραγωγική και πιο δίκαιη.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ «ECONOMIST»
Καλεί τους «επενδυτές» να αξιοποιήσουν τις «ευκαιρίες» που τους προσφέρουν τα τσακισμένα λαϊκά δικαιώματα
Πέμπτη 29/06/2017 - 22:56 - Ενημέρωση: Πέμπτη 29/06/2017 - 23:16
Nα αξιοποιήσουν τις «ευκαιρίες» που τους προσφέρουν τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν «τώρα» κάλεσε τους επιχειρηματικούς ομίλους ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, από το βήμα του συνεδρίου του «Economist», υποσχόμενος έναν «παράδεισο» κερδοφορίας πάνω στο έδαφος των τσακισμένων λαϊκών δικαιωμάτων.
«Είναι από αυτό εδώ το βήμα που καλώ την επενδυτική κοινότητα να έρθει στην Ελλάδα. Οι επενδυτές να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει. Να επενδύσουν και να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθειά μας. Τώρα. Και όχι στο μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΚΚΕ
Ως ο πιο αυθεντικός dealer των αγορών εμφανίσθηκε ο Αλ. Τσίπρας στο «Economist»
Παρασκευή 30/06/2017 - 09:12
Σε σχόλιο για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του «Economist» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Από επίδοξος γητευτής των αγορών το 2015, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε χτες στο "Economist" ως ο πιο αυθεντικός dealer των αγορών και των επενδυτών, διαφημίζοντας την αντιλαϊκή του πολιτική, την οποία το κεφάλαιο είχε κάθε λόγο να υποδεχθεί με θέρμη.
Όσο για το ότι η ΣΥΡΙΖΑική έξοδος στις αγορές δεν θα συνοδευθεί με μνημόνια, εδώ η κοροϊδία εκτοξεύεται, αφού η κυβέρνηση έχει προκαταβολικά ψηφίσει το 4ο μνημόνιο, με μέτρα μετά το 2018 και ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060».
902

Ως δέλεαρ για την προσέλκυση επενδύσεων χρησιμοποίησε το «βάθος της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας» που έκανε η κυβέρνησή του εδώ και δύο χρόνια, αφού κατάφερε να υλοποιήσει αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που δεν τόλμησε καμία προηγούμενη κυβέρνηση.
«Καταφέραμε, λοιπόν, να υλοποιήσουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών με σκοπό όχι απλά να βελτιώσουμε την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα βοηθά την οικονομική και επενδυτική δραστηριότητα να αναπτύσσεται», ανέφερε.
Ο πρωθυπουργός διαφήμισε στους «επενδυτές» τη σταθερότητα που τους προσφέρει η συμφωνία του Eurogroup, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα υλοποιήσει μέχρι κεραίας τα όσα αντιλαϊκά έχουν συμφωνηθεί.
«Πλέον το πρόγραμμα προσαρμογής φτάνει στο τέλος του και είναι αυτή η κυβέρνηση που θα αναβάλει το έργο της ταχύτατης ολοκλήρωσης, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς άσκοπες αμφιταλαντεύσεις», ήταν η ξεκάθαρη υπόσχεση προς το κεφάλαιο. 
Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι με την απόφαση του Eurogroup η Ελλάδα  
«δεν θα αναζητήσει το καλοκαίρι του 2018 πιστωτική γραμμή στήριξης με νέες δεσμεύσεις, δηλαδή ένα κεκαλυμμένο μνημόνιο», αλλά «θα βγει καθαρά και θα αποχαιρετήσει οριστικά τα μνημόνια». 
Ωστόσο, τα μέτρα που νομοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνησή του για το κλείσιμο της αξιολόγησης φτάνουν το 2021, ενώ τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα επεκτείνονται σε ορίζοντα δεκαετιών.
Παράλληλα με τις δεσμεύσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, κατά την ομιλία του απογείωσε την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού,  καθώς του υποσχέθηκε ότι μπορεί να υπάρξει «win-win» σενάριο για την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη, λες και είναι δυνατόν να κερδίζει και το κεφάλαιο και ο λαός.

Μάλιστα, προκλητικά ισχυρίστηκε ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα γίνει τάχα
«όχι στη βάση του καταναγκασμού και της απόλυσης, αλλά με την παροχή εργασιακής ασφάλειας και σταθερότητας», όταν η κυβέρνησή του ψήφισε πρόσφατα την επέκταση της εργασιακής ζούγκλας και έχει διατηρήσει άθιχτο όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. 
Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να παρουσιάσει ως απόκλιση από το «ευρωπαϊκό μοντέλο» που παραπέμπει σε «αναπτυσσόμενες χώρες του τρίτου κόσμου» και όχι σε «ανεπτυγμένες» τον  ισχυρισμό ότι
«η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας θα γίνει μέσα από τη συρρίκνωση του μισθολογικού κόστους και την άρση κάθε προστατευτικής δικλείδας για τον κόσμο της εργασίας». 
Όμως παρόμοια μέτρα, που ρίχνουν στα τάρταρα της τιμή της εργατικής δύναμης εφαρμόζονται από όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ και αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής της λυκοσυμμαχίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.