Δεκέμβρης 1944 (17)

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΕΕ - ΕΚΤ: Οι μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις ύψους 2% του ΑΕΠ προϋπόθεση για την ποσοτική χαλάρωση − ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να «πουλήσει» ως «φιλολαϊκά» τα νέα μέτρα λιτότητας − ΠΑΜΕ Χίλτον!


*
ΕΕ - ΕΚΤ
Οι μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις ύψους 2% του ΑΕΠ προϋπόθεση για την ποσοτική χαλάρωση
Τετάρτη 01/03/2017 - 14:49 - Ενημέρωση: Τετάρτη 01/03/2017 - 16:25
Να δοθεί ώθηση στα πρόσθετα μέτρα και να κλείσει η συμφωνία στο επόμενο Eurogroup ζητά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις από τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη στην Αθήνα, ενώ οι πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν πως προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ είναι οι μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις ύψους 2% του ΑΕΠ.

ΚΚΕ
Η κυβέρνηση προσπαθεί να «πουλήσει» ως «φιλολαϊκά» τα νέα μέτρα λιτότητας
Τετάρτη 01/03/2017 - 15:00
Σε σχόλιο για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η κυβέρνηση όχι μόνο συμφωνεί με τους θεσμούς τα νέα μέτρα λιτότητας σε βάρος του λαού, μέσω και της αναβάθμισης του «κόφτη», αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να «πουλήσει» ως δήθεν «φιλολαϊκά» τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα.
Η πολιτική της κυβέρνησης είναι «μονά - ζυγά» σε βάρος του ελληνικού λαού και υπέρ του κεφαλαίου».
902

«Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε τώρα, είναι μια ώθηση από όλες τις πλευρές για να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία στη δεύτερη αξιολόγηση - ελπίζουμε πριν από το επόμενο Eurogroup», ανέφερε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Για τις διαφορές της ΕΕ με το ΔΝΤ σημείωσε «νομίζω πως πρέπει τώρα να γεφυρώσουμε αυτές τις διαφορές και να φτάσουμε σε μια συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση». Η γέφυρα είναι προφανώς η ψήφιση των πρόσθετων μέτρων από την ελληνική Βουλή.
Άλλωστε όπως διαμηνύει η Γερμανική Καγκελαρία τα πρόσθετα μέτρα είναι προϋπόθεση όχι μόνο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ που αναμένεται να βελτιώσει την ρευστότητα των επιχειρηματικών στην Ελλάδα.
Πληροφορίες και δημοσίευμα αναφέρουν πως η Αγκελα Μέρκελ συζήτησε το θέμα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και συμφωνήθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσει και να νομοθετήσει «το πακέτο των περικοπών συντάξεων και αφορολογήτου, ύψους 2% του ΑΕΠ περίπου».
Επίσης τραπεζικοί κύκλοι, που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμούσαν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιθυμεί ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Έως το τέλος του Μάρτη αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν το νομοσχέδιο έχει την έγκριση του Κουαρτέτου και απάντησε πως δεν υπάρχει καμία διαφωνία ωστόσο σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν υπάρχει συμφωνία και για το ενδεχόμενο να «κουρεύονται» ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΦΠΑ και του ΦΜΥ απάντησε πως «η διαπραγμάτευση γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες».
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου εγκαινίασε σήμερα Τετάρτη το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και ανέφερε πως πρόκειται να λειτουργήσουν συνολικά 120 τέτοια Γραφεία τα οποία θα παρέχουν απλά πληροφορίες για ρυθμίσεις που προβλέπει η σχετική νομοθεσία σε όσους έχουν γονατίσει από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, ταμεία και εφορία.
Είναι πιθανό τα Γραφεία να λειτουργήσουν ως μεσάζοντες των τραπεζών προκειμένου να εξασφαλιστεί η είσπραξη οφειλών καθώς όπως ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης οι δανειολήπτες δεν πρέπει ούτε να ανησυχούν ούτε να φοβούνται στην επικοινωνία τους με τις τράπεζες για να διευθετήσουν τις οφειλές τους και σε αυτό θα συμβάλλει η λειτουργία των Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.