Δεκέμβρης 1944 (17)

Κυριακή 29 Ιουνίου 2025

Yussef Dorkhom: Ευχαριστίες στον Δημήτρη Κουτσούμπα, στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ για τις πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Ευχαριστίες στον Δ. Κουτσούμπα και το ΚΚΕ για τις πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Κυριακή 29/06/2025 - 18:51

Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, απευθύνει με ανάρτησή του ο πρέσβης της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom, για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό μέσα από τη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη.

Στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Παλαιστίνιος πρέσβης επισημαίνει:

«Απευθύνω τους χαιρετισμούς μου στον αξιότιμο κύριο Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ), και σε όλους τους συντρόφους σας και φίλους στην Ελλάδα τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου, την μεγάλη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για την υπέροχη εκδήλωση αλληλεγγύης που οργανώσατε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με την ευκαιρία της πρόσφατης επετείου των 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, σε υποστήριξη των παιδιών και του λαού της Παλαιστίνης, που αντιμετωπίζουν έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης.

Αυτή η ευγενής πρωτοβουλία, καθώς και οι καθημερινές δραστηριότητες και δράσεις που προηγήθηκαν και την συνόδευσαν, αντικατοπτρίζουν τη βαθιά και ακλόνητη δέσμευση του Κόμματός σας στις αρχές της δικαιοσύνης και της ελευθερίας και ενσαρκώνουν μια στάση θάρρους και αρχών υπέρ των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων».

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης προσθέτει ότι «θα ήθελα επίσης ευκαιρίας δοθείσης να επισημάνω τον ηγετικό σας ρόλο στην καθοδήγηση των διαφόρων θεσμών του Κόμματός σας», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα ΜΜΕ του Κόμματος, τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, καθώς και στην ΚΝΕ, «στην ανάδειξη των δεινών του λαού μας, στην αποκάλυψη των εγκλημάτων της κατοχής και στην προώθηση της λαϊκής αλληλεγγύης προς τον δίκαιο αγώνα μας, τόσο εντός της Ελλάδας όσο και διεθνώς».

Εκφράζει επίσης βαθιά ευγνωμοσύνη για τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς μέσα στους οποίους δρουν οι κομμουνιστές «στην οργάνωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, οι οποίες ενσάρκωσαν ένα συγκινητικό ανθρώπινο παράδειγμα πολιτιστικής και λαϊκής αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη».

Και καταλήγει:

«Οι αξιέπαινες θέσεις που εξέφρασε το Κόμμα σας και οι ειρηνικές διαδηλώσεις και πορείες που διοργανώσατε για την υποστήριξη του λαού μας θα παραμείνουν βαθιά ριζωμένες στις καρδιές μας και θα αποτελέσουν ακρογωνιαίο λίθο του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης.

Παρακαλώ όπως δεχτείτε την βαθιά μου εκτίμηση και ευγνωμοσύνη,

Yussef Dorkhom,

Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.