Δεκέμβρης 1944 (17)

Σάββατο 7 Ιουνίου 2025

Ιουδαιοναζί - ΗΠΑνθρωποι της ΕΕ ➽ 610 μέρες σφαγής ➽ Παγίδες θανάτου τα κέντρα διανομής τροφίμων που έστησαν ΗΠΑ και Ισραήλ ➽ Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, χθες (6/6) Παρασκευή, ημέρα του Ιντ αλ-Άντχα

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Παγίδες θανάτου τα κέντρα διανομής τροφίμων που έστησαν ΗΠΑ και Ισραήλ - Δεκάδες νεκροί και χθες

Πηγή: Associated Press

Σάββατο 07/06/2025 - 09:20

Σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές, οι σοροί 16 ανθρώπων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς, 16 στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη βόρεια Γάζα, πέντε στο Αλ-Αχλί στην πόλη της Γάζας και πέντε στο νοσοκομείο Αλ-Άκσα στο Ντέιρ ελ-Μπαλάχ.

Οι επιθέσεις του Ισραήλ έχουν προκαλέσει, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 54.677 θανάτους και 125.530 τραυματισμούς από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Η ημέρα του Ιντ αλ-Άντχα, που συνήθως συνοδεύεται από οικογενειακές συγκεντρώσεις και εορτασμούς, μετατράπηκε σε «ζοφερή υπενθύμιση» των δεινών των Παλαιστινίων.

Η κατάσταση των ανθρώπων στη Γάζα επιδεινώνεται από το κλείσιμο των κέντρων διανομής βοήθειας του GHF, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του την περασμένη εβδομάδα. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από επεισόδια βίας κοντά στα κέντρα, όπου ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά Παλαιστινίων που αναζητούσαν βοήθεια. Ένας μάρτυρας, ο Αμρ Αμπού Τέιμπα, περιέγραψε σκηνές χάους την Κυριακή, όταν χιλιάδες άνθρωποι συνωστίστηκαν σε σημείο διανομής στη Ράφα, μόνο για να δεχθούν πυρά από πολεμικά πλοία, άρματα μάχης και drones. Χειρουργός στο Χαν Γιουνίς επιβεβαίωσε ότι οι σφαίρες που αφαιρέθηκαν από τα θύματα προέρχονταν από όπλα M16, όπως αυτά που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός.

Η επιβολή αποκλεισμού από το Ισραήλ τον Μάρτιο έχει επιδεινώσει την κατάσταση, με νοσοκομεία όπως το Νάσερ και το Αλ-Άκσα να λειτουργούν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με ελλείψεις σε φάρμακα, καύσιμα και χειρουργικά εργαλεία.

Παράλληλα, η στοχοποίηση δημοσιογράφων συνεχίζεται, με τον θάνατο ενός ακόμη επαγγελματία την Πέμπτη στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 226 από την έναρξη του πολέμου. Το Γραφείο Τύπου της Γάζας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει αυτά τα «συστηματικά εγκλήματα» και να προστατεύσει τους δημοσιογράφους.

Από την άλλη, τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη στη Χαν Γιουνίς, όταν εξερράγη κτίριο με παγίδες, ανεβάζοντας τον εβδομαδιαίο απολογισμό σε οκτώ.

Εν τω μεταξύ, οι μεσολαβητές από το Κατάρ και την Αίγυπτο συνεχίζουν τις προσπάθειες για μια 60ήμερη εκεχειρία, όπως προτείνει η Ουάσινγκτον, αλλά οι διαπραγματεύσεις παραμένουν εύθραυστες, καθώς το Ισραήλ απορρίπτει όρους για πλήρη αποχώρηση από τη Γάζα.

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.