Δεκέμβρης 1944 (17)

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

275 μέρες γενοκτονίας ➽ Φονικός βομβαρδισμός του Ισραήλ σε σχολείο της Γάζας ➽ Φρικιαστική σφαγή με 50 νεκρούς και με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ➽ 38.098 νεκροί ➽ 87.705 τραυματίες ➽ ΟΗΕ: 2,4 εκατ. άνθρωποι σε «συνθήκες καταστροφικές» ➽ 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι υπό ισραηλινή πολιορκία ➽ 32 από τα 36 νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας με ζημιές ➽ Τα 20 εκτός λειτουργίας

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Φονικός βομβαρδισμός του Ισραήλ σε σχολείο (ΦΩΤΟ)

Πηγή: Associated Press

Κυριακή 07/07/2024 - 09:37

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν το Σάββατο 6 Ιούλη νέους πολύνεκρους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, ο ένας από τους οποίους προκάλεσε τον θάνατο 16 ανθρώπων μέσα σε σχολείο όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Από την πλευρά του, εντελώς προκλητικά και κυνικά το Ισραήλ ανέφερε πως η αεροπορία του στοχοποίησε «πολλούς τρομοκράτες» στον «τομέα του σχολείου αλ Τζαούνι» της Νουσέιρατ (κεντρικά), το οποίο διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και στο οποίο έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι.

Στον μικρό, ερειπωμένο θύλακα, όπου το Ισραήλ πολιορκεί 2,4 εκατ. ανθρώπους, οι συνθήκες είναι «καταστροφικές» σύμφωνα με τον ΟΗΕ, με πελώριες ελλείψεις πόσιμου νερού και τροφίμων. Τα Ηνωμένα Έθνη λογαριάζουν πως τουλάχιστον το 80% των κατοίκων έχει εκτοπιστεί και πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, πέθαναν από πείνα.

Η κυβέρνηση της Χαμάς κατήγγειλε την «φρικιαστική σφαγή», αναφερόμενη στον βομβαρδισμό στο σχολείο αλ Τζαούνι, κάνοντας λόγο για άλλους 50 τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο σχολείο βρίσκονται 7.000 εκτοπισμένοι.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 38.098 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 87.705 τραυματίστηκαν από την εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP).

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.