Δεκέμβρης 1944 (17)

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ΠΑΜΕ όλοι και όλες σήμερα με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ! ➽ Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, 12 μ. ➽ Προσυγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια ➽ Να αποσυρθεί η εγκληματική τροπολογία ➽ Απεργιακές αποφάσεις σε Στερεά και Εύβοια ➽ Παναττική στάση εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Όλοι με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ! Να αποσυρθεί η εγκληματική τροπολογία

«Η νέα τροπολογία - έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους, βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει τα χωριά γύρω από αυτή, δεν θα περάσει», διαμηνύουν αποφασιστικά οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο, στις 12 μ., στο Σύνταγμα.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους κατεβαίνουν ξανά σήμερα στην Αθήνα για να δώσουν ακόμη μία κρίσιμη μάχη για τις εργασίες τους, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, για να μην ερημώσει ο τόπος τους. Μια γροθιά, με το κεφάλι ψηλά, θα σταθούν απέναντι στην κυβέρνηση, στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στην ΕΕ και στα κόμματά της για να μην περάσει η τροπολογία - έκτρωμα που έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ.

Μετά την προχτεσινή συγκλονιστική κινητοποίηση στα δικαστήρια στην Ευελπίδων και αμέσως μετά στο υπουργείο Οικονομικών, όπου έδωσαν άμεση και δυναμική απάντηση στην προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία - έκτρωμα λίγες ώρες πριν από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, ετοιμάζονται να προσθέσουν έναν ακόμη μεγάλο σταθμό στον αλύγιστο αγώνα που δίνουν πάνω από 4,5 χρόνια τώρα. Να δείξουν στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω, ότι ο αγώνας τους δυναμώνει αντί να κάμπτεται, ότι η ενότητά τους γίνεται ακόμα πιο ισχυρή.

Και χτες στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα επικρατούσε αγωνιστικός ξεσηκωμός. Εργαζόμενοι, γυναίκες, παιδιά μπαινόβγαιναν δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στη νέα κάθοδο στην Αθήνα, συμβάλλοντας παράλληλα στο να λυθούν ζητήματα της τελευταίας στιγμής, αλλά και να φτάσει το κάλεσμα του ξεσηκωμού όσο πιο πλατιά στα ΛΑΡΚΟχώρια, στους εργαζόμενους και στον λαό της ευρύτερης περιοχής.Πάρτε πίσω την τροπολογία - έκτρωμα!

Έχοντας κερδίσει πολύτιμο χρόνο από τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής και την παραμονή στις εργασίες μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ οργανώνουν τη συνέχιση του αγώνα τους, γιατί ξέρουν πως μόνο έτσι θα αποτρέψουν τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

«Μετά τη νέα προσωρινή συνέχιση της εργασίας μας που κερδίσαμε στα δικαστήρια, από την Ευελπίδων μεταβήκαμε στο υπουργείο Οικονομικών και πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, παραμονή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, κατέθεσε νέο νομοθετικό έκτρωμα για να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ», αναφέρουν τα Σωματεία για την πρώτη δυναμική απάντηση που έδωσαν στην προκλητική τροπολογία της κυβέρνησης το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιούνη και προσθέτουν στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση:

«Πάρτε πίσω την τροπολογία - έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους, βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει παράλληλα τα χωριά γύρω από αυτή. Δεν θα περάσει».

Απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ώστε να σταλεί ακόμα πιο δυνατά το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η πολιτική της και οι εγκληματικοί της σχεδιασμοί στη ΛΑΡΚΟ έχουν καταδικαστεί πλατιά από τον λαό και θα πρέπει να ανατραπούν. Παράλληλα τα Σωματεία ευχαριστούν «τους εργαζόμενους της Αττικής και τα σωματεία για τη ζωντανή έκφραση αλληλεγγύης η οποία επιβεβαιώνει ότι όποτε, όπου, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και με οποιαδήποτε μορφή χρειαστεί, το μέτωπο υπεράσπισης της επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και όλων των θέσεων εργασίας σε αυτή, αυτόν τον αγώνα θα τον φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη».

Καλούν σε δυνάμωμα του αγώνα και της αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας:

«Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

  • Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων μέχρι τη μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη.
  • Τη συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της εργασία μας σε αυτή.
  • Να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Παράταση των συμβάσεων εργασίας μέχρι την μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη. Έχουμε το δίκιο και τα επιχειρήματα, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα (ξανά) βγούμε νικητές. Ζήτω η εργατική αλληλεγγύη. Καλή αντάμωση».

Λεωφορεία από τα ΛΑΡΚΟχώρια θα αναχωρήσουν από Αταλάντη (9 π.μ.). Πύλη εργοστασίου ΛΑΡΚΟ (9 π.μ.), παραλία Λάρυμνας (9 π.μ.), Μαρτίνο (9.15 π.μ. στο 5x5), Μαλεσίνα (9.15 π.μ.), Αγιο Ιωάννη (9.10 π.μ.), Κόκκινο (9.15 π.μ.), Ακραίφνιο (9.20 π.μ.), Κάστρο (9.20 π.μ.).

Απεργιακές αποφάσεις σε Στερεά και Εύβοια

Αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στέκονται και σε αυτή την κρίσιμη καμπή του αγώνα τα σωματεία και φορείς από ολόκληρη τη Στερεά και Εύβοια, συμμετέχοντας και στηρίζοντας κάθε κινητοποίηση ενάντια στο έγκλημα και στη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Εργατικά Κέντρα της Στερεάς και Εύβοιας έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις, προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να μην περάσει η κατάπτυστη τροπολογία.

Συγκεκριμένα, τα Εργατικά Κέντρα Λαμίας, Λιβαδειάς και Φωκίδας έχουν πάρει αποφάσεις για 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη, ενώ το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας πήρε απόφαση για στάση εργασίας στις επιχειρήσεις της περιοχής από τις 9 το πρωί μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας και αντίστοιχα το Εργατικό Κέντρο Θήβας πήρε απόφαση για στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους και στον λαό της Στερεάς και Εύβοιας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να δώσουν για μία ακόμη φορά μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση και στην κρίσιμη μάχη.

Δίνουν τη δική τους μάχη για την οργάνωση και επιτυχία της νέας καθόδου στην Αθήνα μέσα σε δύο μέρες, οργανώνοντας παράλληλα τη μετακίνηση των εργαζομένων που θέλουν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στις οικογένειές τους.

Λεωφορεία από τη Στερεά και τη Εύβοια για το συλλαλητήριο της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα θα αναχωρήσουν από: Λαμία (8 π.μ., από το πάρκο Τσαλτάκη - οδός Στουρνάρα). Ψαχνά (10 π.μ.). Νέα Αρτάκη (10.15 π.μ.). Χαλκίδα (πάρκο 10.30 π.μ.). Λιβαδειά (9 π.μ., πλατεία Λ. Κατσώνη, Ζάππειο).

Παναττική στάση εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

 

Την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας, με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει «λουκέτο» στη ΛΑΡΚΟ και να εκποιήσει την περιουσία της, πετώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και καταδικάζοντας σε μαρασμό μεγάλες περιοχές σε 5 νομούς της χώρας, απαιτούν συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις με συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη, στις 12 μ., στο Σύνταγμα.

Με αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων ΑθήναςΠειραιά και Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, που συνεδρίασαν εκτάκτως μόλις έγιναν γνωστά τα σχέδια της κυβέρνησης, έχει προκηρυχθεί για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση. «Δεν θα περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι Συμβάσεις των εργαζομένων και να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των σωματείων», αναφέρουν τα Εργατικά Κέντρα.

Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται δεκάδες σωματεία της Αττικής, καλώντας στο συλλαλητήριο, σημαίνοντας συναγερμό σε κάθε χώρο δουλειάς. Καλεί επίσης η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει επίσης στάση εργασίας για σήμερα (11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου) για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα.

Τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στηρίζει η ΓΣΕΕ καλώντας στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.

«Όλες και όλοι σήμερα Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12μ. στο Σύνταγμα - Προσυγκέντρωση των συνδικάτων στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια για να μην περάσει το έγκλημα. Να αποσυρθεί η κατάπτυστη τροπολογία που θέλει να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) «καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαχητικά στο νέο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σήμερα Πέμπτη, 20.6.2024 στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα για να μην περάσει η νέα τροπολογία – έκτρωμα που απολύει τους εργαζόμενους ενώ βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει τα γύρω χωριά».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλεί, με ανακοίνωσή του, τον λαό της Αθήνας να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα σήμερα Πέμπτη 20 Ιούνη, στις 12 το μ., ενάντια στην τροπολογία που ολοκληρώνει το έγκλημα σε βάρος των εργατών της επιχείρησης και των παιδιών τους. Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Δείχνουμε ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Στο συλλαλητήριο καλεί και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας. «Δεν αποδεχόμαστε ένα τέτοιο έγκλημα. Δείχνουμε ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη μας και συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο», επισημαίνει η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής (ΕΒΜΑ), καλώντας στο συλλαλητήριο.

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Η ΛΑΡΚΟ να παραμείνει ανοιχτή. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 12μ. στο Σύνταγμα», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου (ΠΟΣΚΞ).

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ εξέδωσε και το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αττικής (ΣΑΤΑ).

902

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΠΑΜΕ: Όλες και όλοι σήμερα στο Σύνταγμα - Προσυγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια

«Όλες και όλοι σήμερα Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα - Προσυγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια για να μην περάσει το έγκλημα. Να αποσυρθεί η κατάπτυστη τροπολογία που θέλει να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, στα Σωματεία να πάρουν μαζικά, μαχητικά μέρος στη συγκέντρωση των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ σήμερα Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 στο Σύνταγμα.

Οι εργαζόμενοι της Αττικής περιμένουμε αύριο τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, τα ΛΑΡΚΟχώρια, να ξανανταμώσουμε και όλοι μαζί με δύναμη, ενωμένοι να πορευτούμε στον νικηφόρο αγώνα, έτσι όπως ξέρουν να τον δίνουν οι εργαζόμενοι.

Ο μεγαλειώδης αγώνας των 4 χρόνων είναι αυτός που με την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης οι απολύσεις δεν πέρασαν. Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Όλοι στο πόδι. Ξεσηκωμός.

Αυτός ο αγώνας είναι παράδειγμα για το ποιος είναι ο δρόμος που με την τεράστια αλληλεγγύη φέρνει αποτελέσματα. Ξεπερνάει εμπόδια. Σε αυτό τον δρόμο συνεχίζουμε.

Σήμερα δίνουμε τη μάχη με τις στάσεις εργασίας των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Αν. Αττικής από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και της ΑΔΕΔΥ από τις 11 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Να φέρουμε στη συγκέντρωση χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που θα απαιτήσουμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.

Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να βγάλει έξω από το εργοστάσιο τους εργαζόμενους. Η τσιμινιέρα να ξανακαπνίσει, η ζωή να συνεχιστεί.

Το Σύνταγμα την Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 μ. να πλημμυρίσει από εργατόκοσμο, που με αποφασιστικότητα, θέληση, υψωμένες γροθιές και τις σημαίες των Συνδικάτων θα ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους. Να στείλουμε το δικό μας μήνυμα.

Εμείς έχουμε ψηφίσει:

Η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή με τους εργαζόμενους μέσα στο εργοστάσιο».

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.