Δεκέμβρης 1944 (17)

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ➽ Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ (VIDEO) ➽ Δημήτρης Κουτσούμπας: Δεν θα αφήσουμε να περάσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων της ➽ VIDEO ➽ Όποιος μπει εμπόδιο σε αυτό το δίκαιο αίτημα, να ξέρει ότι δεν θα έχει καλή πολιτική κατάληξη. Arrivederci. Μπορεί να τα πούμε κι αργότερα ➽ Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ μέχρι τέλους ➽ Να αποσυρθεί η εγκληματική τροπολογία ➽ VIDEO

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ακλόνητοι οι διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, όλοι κάτω τώρα!

Δ. Κουτσούμπας: Δεν θα αφήσουμε να περάσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων της (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής (κάτω) ζητώντας την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ, παρευρέθηκε και μίλησε στους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τονίζοντας: «Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Αυτή η εγκληματική τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα. Μόλις μιλήσαμε μέσα στη Βουλή, συνεχίζουν οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ να μιλάνε στην ολομέλεια. Θα είμαστε παρόντες μέχρι την ονομαστική ψηφοφορία το απόγευμα. Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απαίτησε να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από τη συγκέντρωση των εργαζομένων λέγοντας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ: «Είναι απαράδεκτο αυτό το μπλόκο εδώ μπροστά σας που έχει στηθεί. Δεν είστε εγκληματίες, δεν είστε φυγόδικοι, είστε εργάτες που παλεύετε για να ζήσετε τις οικογένειές σας, για να μείνετε στον τόπο σας, να αγωνιστείτε, να βγάζετε το μεροκάματο με ασφάλεια, με υγεία, να ζείτε και να μεγαλώνετε τα παιδιά σας» και συνέχισε: «Η στάση της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Έφαγε μια γερή κατραπακιά από όλα τα ΛΑΡΚΟχώρια στις εκλογές και δεν έχει βάλει ακόμα μυαλό. Θα μου πείτε, τόσο της έχει απομείνει, αλλά τι να κάνουμε, εδώ είναι η εργατική τάξη, εδώ είναι ο ελληνικός λαός και αυτός πρέπει να μιλήσει.

Δεν είστε μόνοι σας! Είναι μαζί σας όλη η εργατική τάξη της χώρας. Είναι μαζί σας οι επαγγελματίες των περιοχών που πλήττονται. Είναι μαζί σας οι αγρότες που υποφέρουν από αυτή την κατάσταση, είναι οι μαθητές, οι φοιτητές, τα παιδιά σας, τα παιδιά μας που βρίσκονται στο μετερίζι του αγώνα και έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν θα τους περάσει. Ακόμα και αν αυτή η σαθρή πλειοψηφία του εγκλήματος εκεί μέσα ψηφίσει σήμερα αυτή την τροπολογία και δεν την αποσύρει, από αύριο πάλι θα είμαστε στους δρόμους του αγώνα. Δεν θα έχει καμία ισχύ, θα είναι ένα κουρελόχαρτο.

Με αυτές τις σκέψεις, είμαστε μαζί σας, το ΚΚΕ είναι στο πλευρό σας. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι στο πλευρό σας και εκεί θα βρισκόμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα, μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ».

902

Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ μέχρι τέλους - Να αποσυρθεί η εγκληματική τροπολογία (VIDEO)

Την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας για τη ΛΑΡΚΟ που πετάει στον δρόμο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ζήτησε εκ νέου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή.

«Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους, δίνουν τον αγώνα τους μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, με σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος που τους συμπαραστέκονται εδώ και χρόνια, κάθε μέρα στο εργοστάσιο και τους άλλους τόπους δουλειάς, τα μεταλλεία που λειτουργούν σε πέντε νομούς», υπογράμμισε. 

«Η τροπολογία είναι ντροπή και πραγματικό έγκλημα, μιλάμε για τις ζωές εκατοντάδων οικογενειών, για το μέλλον ολόκληρου τόπου», επισήμανε, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που ισχυρίζεται ψευδώς ότι η τροπολογία δεν φέρνει απολύσεις. 

«Σκοπός σας είναι να κλείσετε τη ΛΑΡΚΟ, να απολύσετε τους εργαζόμενους, να τους διώξετε από τα σπίτια τους και να την παραδώσετε "καθαρή" όπως λέτε στον καινούργιο επενδυτή», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «από αυτούς τα παίρνετε, είστε υπάλληλοί τους και τσιράκια τους. Εδώ και 4 χρόνια δεν τα έχετε καταφέρει γιατί σας έχουν στριμώξει οι εργαζόμενοι και η ευρύτερη κοινωνία που αντιστέκεται». 

Ο Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε και τη βρώμικη προπαγάνδα που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση με επιστολές δήθεν κατοίκων της περιοχής που όλως τυχαίως αναπαράγουν την εμετική προπαγάνδα της κυβέρνησης και τις βρώμικες συκοφαντίες κατά των εργαζομένων. 

«Δεν θα σας περάσει, δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα, γιατί τώρα δεν έχετε απέναντί σας τη βολική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ ή του Βελόπουλου, αλλά αποφασισμένους εργάτες, μια ευρύτερη τοπική κοινωνία, άλλα σωματεία και το ΚΚΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Καταλήγοντας, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν 100% δίκιο στον αγώνα  τους και η υπόσχεση του ΚΚΕ είναι σαφής, ότι θα είναι στο πλευρό τους μέχρι τέλους, μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα χωρίς να λείπει από τη θέση του κανένας. Όποιος μπει εμπόδιο σε αυτό το δίκαιο αίτημα, να ξέρει ότι δεν θα έχει καλή πολιτική κατάληξη.

Παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία: 

«Όπως καταλαβαίνετε πήρα τον λόγο σε αυτή την Ολομέλεια όχι για να μιλήσω για τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου, στα οποία θα αναφερθούν αναλυτικά οι βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά για την επίμαχη Τροπολογία που φέρατε ξαφνικά και αφορά το ψωμί των συνανθρώπων μας στη ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουν μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, με εργατικά σωματεία όλης της χώρας, με τους φορείς του λαϊκού κινήματος και τους συμπαραστέκονται εδώ και πάρα πολύ καιρό, πολλά χρόνια, κάθε μέρα, κάθε ώρα και στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα και στους άλλους τόπους δουλειάς των μεταλλείων και αλλού, στους πέντε νομούς όπου υπάρχει επιχείρηση της ΛΑΡΚΟ. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουν μαζί με το ΚΚΕ και αυτό επίσης το ξέρουν πολύ καλά. Χαιρετίζουμε την αντιπροσωπεία τους που βρίσκεται σήμερα στην αίθουσα της Βουλής και μας παρακολουθούν: “Γεια σας! Καλή δύναμη! Θα τα καταφέρουμε! “Υψωμένη γροθιά!”

Κύριοι της κυβέρνησης,

Θα σας το πούμε απλά και κατανοητά: αυτή την κατάπτυστη τροπολογία, πρέπει να την πάρετε πίσω εδώ και τώρα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν προσχήματα. Δεν χωράει καν πολλή συζήτηση γι’ αυτό σήμερα. Αυτό που κάνετε είναι ντροπή! Είναι πραγματικό έγκλημα!

Μιλάμε για τις ζωές εκατοντάδων οικογενειών, για το μέλλον ενός ολόκληρου τόπου. Ξέρουμε πολύ καλά τι κάνετε και μη νομίζετε ότι θα μας βγάλετε όλους τρελούς λέγοντας ότι η τροπολογία δεν αφορά απολύσεις.

Προσπαθείτε για μια ακόμη φορά να ολοκληρώσετε το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, σε βάρος των εργαζομένων στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Καστοριά, του λαού της Λοκρίδας της Φθιώτιδας, της περιοχής επίσης των Ψαχνών στην Χαλκίδα, περιοχών, που εκτός από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αυτήν την περίοδο υποφέρουν και οι αγρότες και οι επαγγελματίες. Ιδιαίτερα οι αγρότες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας και της έλλειψης και της κακής διαχείρισης του νερού. Το λέω παρεμπιπτόντως αυτό. Όλα αυτά είναι σε βάρος του λαού και της οικονομίας ολόκληρης της χώρας.

Ο σκοπός σας είναι γνωστός. Να κλείσετε τη ΛΑΡΚΟ, να απολύσετε τους εργαζόμενους, να τους βγάλετε από τα σπίτια τους και να την παραδώσετε “καθαρή”, όπως λέτε, στον καινούριο επενδυτή. Γι’ αυτούς δουλεύετε όλοι εσείς. Δεν είναι και κανένα φοβερό μυστικό. Από αυτούς τα παίρνετε, υπάλληλοί τους είστε, τσιράκια τους είστε!

Εδώ και πάνω από 4 χρόνια, αυτά τα 4 χρόνια προσπαθείτε, άλλωστε, κι αν δεν το έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα, δεν είναι από την καλή σας την καρδιά ή την ευαισθησία σας. Γιατί τέτοια δεν έχετε. Ούτε ευαισθησία, ούτε καρδιά. Είναι μόνο, γιατί σας έχουν στριμώξει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η ευρύτερη κοινωνία που υποφέρει από αυτές τις άθλιες επιλογές σας.

Τα έχετε βρει σκούρα από την ενότητα, από την αποφασιστικότητά τους, αυτήν την αλληλεγγύη που εισπράττουν που είναι πάρα πολύ μεγάλη. Εισπράττουν την αλληλεγγύη από όλη την εργατική τάξη της χώρας. Μπορείτε να το δείτε και τώρα που μιλάμε, αν κοιτάξετε λίγο, πάτε στα παράθυρα ή τις πόρτες εδώ της Βουλής και δείτε τι γίνεται έξω από τη Βουλή.

Τελευταία, έχετε βάλει και τα πληρωμένα «πιστόλια» σας, παντελώς ανυπόληπτους, να γράφουν οι ίδιοι, δήθεν επιστολές κατοίκων της περιοχής, τις οποίες μάλιστα, τις βλέπουμε να δημοσιεύονται σε διάφορα δήθεν και αντιπολιτευτικά σάιτ. Και όλως τυχαίως, αναπαράγουν όλη αυτήν την εμετική προπαγάνδα σας. Αναπαράγουν τις βρώμικες συκοφαντίες σας σε βάρος των εργαζομένων. Μόνο τον πανικό σας δείχνετε.

Γιατί πλέον έμαθαν και οι πέτρες ποιοι είναι αυτοί που «έφαγαν τον άμπακο» τόσα χρόνια στη ΛΑΡΚΟ. Και σίγουρα αυτοί δεν ήταν οι εργαζόμενοι. Γιατί αυτοί άφησαν και τα κόκαλά τους, έδωσαν τη ζωή τους εκεί μέσα.

Ήταν, αντίθετα, όλοι εκείνοι οι γλύφτες, όλοι αυτοί που βολεύονταν από το να μην αξιοποιεί η ΛΑΡΚΟ τις διαπιστωμένες δυνατότητές της. Όλοι αυτοί που βολεύονταν από τα πρόστιμα που επέβαλλε, η αγαπημένη όλων σας εδώ μέσα η ΕΕ, η Κομισιόν των λόμπι της διαφθοράς, για δήθεν “κρατικές ενισχύσεις”. Ήταν όλα αυτά τα κοράκια που κέρδιζαν σε βάρος της ΛΑΡΚΟ και την απομυζούσαν. Και, βέβαια, ήταν τα μεγαλοστελέχη που όλοι εσείς και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, διορίζατε για να σας κάνουν αυτή τη βρωμοδουλειά και να τρώνε αυτοί με χρυσά κουτάλια.

Πάρτε το χαμπάρι: Δεν θα σας περάσει! Δεν θα ξεμπερδέψετε έτσι εύκολα μαζί τους, ούτε και μαζί μας.

Εδώ δεν έχετε να κάνετε με τη γνωστή βολική αντιπολίτευση που έχετε συνηθίσει από κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και του Κασελλάκη τώρα, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη ή την Ελ. Λύση του Βελόπουλου, που το έχουν ρίξει στη φαγωμάρα για τις καρέκλες μετά τις ευρωεκλογές, που ο ένας βρίζει τον άλλον, ο ένας διαγράφει τον άλλον ή απειλεί ότι θα τον διαγράψει, που λένε στον ελληνικό λαό, λίγο πολύ να περιμένει στον καναπέ του και στην τηλεόρασή του μπροστά, μέχρι το μακρινό 2027. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε, που αυτοί θα έχουν αποφασίσει, αν έχουν αποφασίσει, αν θα φτιάξουν καινούριο πολιτικό φορέα, πώς θα τον ονομάσουν, ποιος θα είναι αυτός, από τι νέα κουμάσια θα απαρτίζεται και τι περιεχόμενο και πρόγραμμα θα έχει για να έρθουν να ζητήσουν πάλι την ψήφο του και να κατσικωθούν στον σβέρκο του ελληνικού λαού.

Οι μάχες όμως δίνονται τώρα, δίνονται σήμερα και φυσικά εσείς, είτε είστε απόντες, είτε βρίσκεστε απέναντι. Εδώ όμως, έχετε να κάνετε με αποφασισμένους εργάτες, με τις οικογένειές τους, με μια ολόκληρη τοπική κοινωνία, με άλλα σωματεία που συμπαραστέκονται και φυσικά με το ΚΚΕ.

Αυτό που πάτε να κάνετε θα το πληρώσετε πάρα πολύ ακριβά. Το πληρώσατε άλλωστε, ήδη, στις πρόσφατες ευρωεκλογές, με την κατραπακιά που φάγατε στις περιοχές αυτές, ειδικά σε όλο τον δήμο Λοκρών, ειδικά στα ΛΑΡΚΟχώρια, στις μεγαλύτερες κωμοπόλεις της περιοχής, όπου ζουν οι εργάτες και οι οικογένειές τους, όπως η Λάρυμνα, το Μαρτίνο, η Μαλεσίνα, το Ακραίφνιο, η Τραγάνα. Αλλά από ότι φαίνεται, ακόμα να βάλετε μυαλό!

Έτσι διαβάζετε εσείς το εκλογικό αποτέλεσμα, το μήνυμα που σας έδωσαν οι εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός, που σας έριξε 14 μονάδες. Λίγο πολύ μας λέτε όλες αυτές τις μέρες ότι ο λαός σας έδωσε εντολή να συνεχίσετε την ίδια εγκληματική πολιτική. Και βιάζεστε μάλιστα τόσο πολύ που δεν περιμένατε καν την απόφαση του δικαστηρίου. Δεν υπολογίζετε καν την προσωρινή εντολή, που έδωσε και προχθές, το δικαστήριο, να παραμείνουν ο εργαζόμενοι στις δουλειές τους και στα σπίτια τους, τουλάχιστον μέχρι να βγει η οριστική απόφαση!

Τη μία βάζετε τη ΔΥΠΑ, τον πρώην ΟΑΕΔ, να ανεβάζει πλατφόρμες όπου τους χαρακτηρίζει “άνεργους” και “απολυμένους” και την άλλη φέρνετε αυτήν εδώ την κατάπτυστη τροπολογία, προκειμένου να εκβιάσετε και τη μελλοντική απόφαση του δικαστηρίου. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι έχουν 100% δίκιο. Γιατί ακόμα και ο δικός σας νόμος, ο νόμος που ψηφίσατε, λέει ότι η ΛΑΡΚΟ, πρέπει να παραδοθεί στον επενδυτή ανοιχτή και εν λειτουργία.

Και τώρα πάτε να το αλλάξετε κι αυτό και λέτε ότι ο ειδικός διαχειριστής μπορεί και να την κλείσει, άρα οι εργαζόμενοι μπορούν να απολυθούν, υποδεικνύοντας επί της ουσίας στο δικαστήριο την απόφαση που σας βολεύει.

Είσαστε αναξιόπιστοι, ψεύτες και απατεώνες. Είναι οι πιο επιεικείς χαρακτηρισμοί που μπορούν να σας αποδοθούν. Γι’ αυτό βέβαια, επειδή περιμένανε να ακούσουν αυτά, λείπει όλη η Κοινοβουλευτική σας Ομάδα, μην μετρήσω τώρα. Τους βλέπουμε, τους βλέπει κι ο ελληνικός λαός, τους βλέπουν κι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ ποιοι είναι εδώ μέσα κι από την κυβέρνηση κι από το δεύτερο και τρίτο κόμμα της ελληνικής Βουλής και πάει λέγοντας.

Θέλετε να οδηγήσετε εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις περιοχές πέντε νομών της χώρας σε μαρασμό. Κλείνετε μια επιχείρηση – χρυσωρυχείο για τη χώρα μας, εγκληματείτε σε βάρος των παραγωγικών της δυνατοτήτων. Αυτή είναι η αντίληψή σας για τη “βιώσιμη ανάπτυξη”. Όλα για το κέρδος κάποιων επενδυτών. Τι επενδυτές δηλαδή; Παλιατζήδες και σκραπατζήδες ψάχνετε όλα αυτά τα χρόνια.

Μπροστά στο αιματοβαμμένο κέρδος των λίγων, δεν υπολογίζετε τίποτα. Αλλιώς, θα είχατε φροντίσει τόσα χρόνια – κι εσείς και οι άλλοι που κυβέρνησαν – να αναπτύξετε τη ΛΑΡΚΟ με βάση τις τεράστιες δυνατότητες που αποδεδειγμένα έχει. Και δεν θα την αφήνατε να μαραζώνει. Αλλά τους εργαζόμενους στον δρόμο δεν θα τους πετάξετε!

Σας το λέμε ξανά: Βάλτε μυαλό! Έστω λίγο μυαλό από αυτό που σας λείπει τελικά, όπως αποδεικνύεται.

Εδώ και τώρα να αποσύρετε αυτή την τροπολογία, να κάνετε αυτά που ζητούν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι συγκεκριμένα, να σας τα πούμε πάλι, για μια ακόμη φορά:

- Με χρήματα που έχει τώρα η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής.

- Με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων μέχρι την μεταβίβαση τους στον νέο ιδιοκτήτη.

- Να προχωρήσει η συντήρηση, ο εκσυγχρονισμός, να επαναλειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ με όλους τους εργαζόμενους μέσα.

- Να μην ερημώσουν τα χωριά μας, γιατί είναι και δικά μας χωριά, από αυτόν τον Νομό κατάγομαι κι εγώ.

- Να μην κινδυνεύσει η περιοχή από ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα, κίνδυνος που θα υπάρξει, είναι υπαρκτός αν απολυθούν οι εργαζόμενοι.

Εμάς η υπόσχεσή μας είναι σαφής. Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι τέλους. Μέχρι τη δικαίωση. Μέχρι να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα, χωρίς να λείπει από τη θέση του κανένας.

Όποιος μπει εμπόδιο σε αυτό το δίκαιο αίτημα, να ξέρει ότι δεν θα έχει καλή πολιτική κατάληξη. Arrivederci. Μπορεί να τα πούμε κι αργότερα».

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.