Δεκέμβρης 1944 (17)

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 215 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ Κάλυψη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για μια «περιορισμένη» σφαγή στη Ράφα ➽ Επτά νεκροί, πολλοί τραυματίες σε βομβαρδισμό τα ξημερώματα

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Γάζα: Επτά νεκροί, πολλοί τραυματίες σε βομβαρδισμό του Ισραήλ

(Πηγή φωτό: Associated Press)

Τετάρτη 08/05/2024 - 07:25

Συνεχίζεται το μακελειό από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσε νοσοκομείο.

Ο βομβαρδισμός έπληξε διαμέρισμα σκοτώνοντας επτά μέλη της οικογένειας Αλ Λου στη Γάζα (βόρεια), ανέφερε το νοσοκομείο Αλ Αχλί. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν επίσης λόγο για πυρά και βομβαρδισμούς στο κεντρικό και στον νότιο τομέα του παλαιστινιακού τομέα, ειδικά στη Ράφα.

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP)

902

Κάλυψη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Ισραήλ για μια «περιορισμένη» επιχείρηση στη Ράφα

Πηγή: Associated Press

Τρίτη 07/05/2024 - 22:08

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στηρίζει την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, αφού έλαβε... «διαβεβαίωση» από το Ισραήλ, ότι η στρατιωτική επιχείρησή είναι «περιορισμένης» κλίμακας και διάρκειας και έχει στόχο να κόψει τις προμήθειες όπλων στη Χαμάς, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Την ώρα που ο ισραηλινός στρατός έχει εγκλωβίσει πλήρως τον Παλαιστινιακό λαό στην περιοχή γύρω από την Ράφα και δολοφονεί αμάχους, ο Τζον Κίρμπι, το μόνο που δήλωσε είναι ότι η Ουάσινγκτον παραμένει αντίθετη σε μια «μεγάλη» χερσαία επίθεση στη Ράφα και θέλει να ξανανοίξει «το συντομότερο δυνατόν» το σημείο διέλευσης για την ανθρωπιστική βοήθεια στα αιγυπτιακά σύνορα, το οποίο έχει κλείσει ο ισραηλινός στρατός.

Το Ισραήλ και η Χαμάς «θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψουν τα κενά που απομένουν» για να καταλήξουν σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία συζητείται επί του παρόντος, πρόσθεσε ο Τζον Κίρμπι. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ελπίζει πως θα επιτευχθεί «πολύ σύντομα» μια τελική συμφωνία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Κάιρο της Αιγύπτου.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.