Δεκέμβρης 1944 (17)

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

➽ Λωρίδα της Γάζας ➽ 210 μέρες ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν να σφάζουν τον λαό της Παλαιστίνης με συνένοχο την Ευρώπη των ΗΠΑνθρώπων ➽ 28 νεκροί και 51 τραυματίες το τελευταίο 24ωρo από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς του κράτους-δολοφόνου ➽ Παγιδεύουν τα τρόφιμα ➽ Θάνατοι από βασανιστήρια ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Άλλοι 28 νεκροί από τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς του κράτους-δολοφόνου (VIDEO)

Παρασκευή 03/05/2024 - 12:49

Επίμονοι και συστηματικοί παραμένουν οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας που σε συνδυασμό με την ουσιαστική έλλειψη ανθρωπιστικής βοήθειας αυξάνουν τα θύματα και τα δεινά του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι οι ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν 28 ανθρώπους και τραυμάτισαν 51 τo τελευταίο 24ωρo.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa αναφέρει ότι πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής που έπληξε μια ομάδα ανθρώπων στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ στην κεντρική Γάζα.

Οι βομβαρδισμοί επικεντρώνονται στα ανατολικά προάστια της Ράφα, που βομβαρδίζονται καθημερινά, σε μια σαφή ένδειξη ότι από εκεί θα αρχίσει η επικείμενη χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού.

Στο μεταξύ, ένα κομβόι φορτηγών που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, δέχθηκε πυρά όταν πλησίασε ένα ισραηλινό στρατιωτικό σημείο ελέγχου στον κυκλοφοριακό κύκλο του Κουβέιτ, με αποτέλεσμα ένας οδηγός φορτηγού να σκοτωθεί και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος-δολοφόνος χτυπά φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια ή τους απελπισμένους Παλαιστίνιους που αναζητούν τρόφιμα και προμήθειες νερού, επιχειρώντας να κάνει την πείνα φονικό όπλο.

Μία από τις ύπουλες μεθόδους που ακολουθούν οι ισραηλινές δυνάμεις είναι τα «παγιδευμένα τρόφιμα».

Σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA), ένας έφηβος Παλαιστίνιος είναι ο τελευταίος που τραυματίστηκε βαριά ενώ άνοιξε «φαγητά παγιδευμένα με εκρηκτικά».

«Ένα 14χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά και υπέστη ακρωτηριασμούς άκρων αφού άνοιξε ένα παγιδευμένο κουτί με τρόφιμα που βρέθηκε ενώ έψαχνε τα υπάρχοντά του στο σπίτι του που είχε βομβαρδιστεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στο Χαν Γιουνίς», ανέφερε το OCHA.

Το αγόρι, το οποίο τραυματίστηκε στην έκρηξη τη Δευτέρα, είναι μόνο ένα από τα «πολλά άτομα που τραυματίστηκαν πρόσφατα» από προμήθειες βοήθειας που ήταν εξοπλισμένες με κρυφές εκρηκτικές ουσίες, πρόσθεσε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, δύο Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, ο ένας εκ των οποίων ήταν γιατρός στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, πέθαναν σε ισραηλινές φυλακές, ανακοίνωσαν δύο παλαιστινιακές ενώσεις που προασπίζονται τα δικαιώματα των κρατουμένων, υποστηρίζοντας ότι υπέστησαν «βασανιστήρια» και ότι δεν είχαν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, η Λέσχη Κρατουμένων και η Επιτροπή Υποθέσεων Παλαιστίνιων Κρατουμένων ανέφεραν τον θάνατο του Δρ Αντνάν Άχμεντ Ατίγια αλ Μπουρς, 50 ετών, που ήταν επικεφαλής της ορθοπεδικής κλινικής του Αλ Σίφα και του Άμπντελ Μπάρι Ρατζάμπ Χαντίρ, 33 ετών.

Και οι δύο πέθαναν «μετά από βασανιστήρια και ιατρικά εγκλήματα τα οποία υφίστανται οι κρατούμενοι της Γάζας», πρόσθεσαν, αναφερόμενες στην έλλειψη περίθαλψης την οποία έχουν καταγγείλει τόσο ισραηλινές όσο και παλαιστινιακές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας καταδίκασε «τον θάνατο (…) από βασανιστήρια» του Δρ Μπουρς, σημειώνοντας ότι από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί 492 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.