Δεκέμβρης 1944 (17)

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΙΟΥΔΑΙΟΝΑΖΙ ➽ 235 μέρες ➽ Συνεχίζεται το έγκλημα του ισραηλινού στρατού στη Ράφα ➽ Σήμερα η αναγνώριση της Παλαιστίνης από Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Συνεχίζεται το έγκλημα του ισραηλινού στρατού στη Ράφα


Τρίτη 28/05/2024 - 10:17

Με τον νυχτερινό βομβαρδισμό των περιοχών όπου βρίσκονται τα Νοσοκομεία του Κουβέιτ και της Ινδονησίας στη Ράφα, συνεχίζεται η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στη σκιά της σφαγής στον καταυλισμό Tal Al Sultan.

Ισραηλινά άρματα μάχης μπήκαν στη συνοικία Tel Zorub της Ράφα, αναγκάζοντας εκατοντάδες Παλαιστινίους να φύγουν μέσα στη νύχτα, κατευθυνόμενοι στον καταυλισμό Tal Al Sultan.

Το φριχτό μακελειό δεκάδων αμάχων στον καταυλισμό στη Ράφα προκάλεσε σειρά διεθνών αντιδράσεων, μεταξύ άλλων και από κυβερνήσεις χωρών που στηρίζουν πολύμορφα το κράτος-δολοφόνο.

Ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ -ο οποίος «χρειάστηκε» δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους για να αρχίσει μετά από μήνες να λέει κάτι για τις ισραηλινές επιθέσεις- «καταδίκασε δριμύτατα» την επίθεση στον καταυλισμό και επανέλαβε την έκκληση προς το Ισραήλ για παύση «στρατιωτικής δράσης», σύμφωνα με την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι «κανένα ασφαλές μέρος δεν υπάρχει στη Γάζα».

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμ. Μακρόν, δήλωσε «εξοργισμένος» από την ισραηλινή επίθεση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει «να σταματήσουν» γιατί «δεν υπάρχουν ασφαλείς περιοχές στη Ράφα για τους Παλαιστίνιους πολίτες». «Ζητώ σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και άμεση εκεχειρία», κατέληξε.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκ. Κροσέτο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «SkyTG 24», δήλωσε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Παλαιστινιακός λαός «δεν δικαιολογούνται πλέον».

Ενόψει των επικείμενων βρετανικών εκλογών, ο αρχηγός των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι αν εκλεγεί θα πιέσει για τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Ράφα (αρνούμενος να γενικεύσει το αίτημα για όλη τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη).

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, δήλωσε ότι θα κάνει «καθετί δυνατό για να αναγορευτεί υπεύθυνος ο βάρβαρος Νετανιάχου» για τις φονικές επιθέσεις στη Ράφα.

Πάντως οι ΗΠΑ συνεχίζουν την επιχείρηση ξεπλύματος ων ισραηλινών εγκλημάτων. Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, αφού χαρακτήρισε «σπαρακτικές» τις εικόνες μετά το χτύπημα του ισραηλινού στρατού στο Ταλ αλ Σουλτάν, επανέλαβε για πολλοστή φορά πως ...το Ισραήλ έχει δικαίωμα να κυνηγήσει τη Χαμάς!

Ο δε Καναδάς, με φόντο σχέδια του Ισραήλ για μαζικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας σε συνεργασία με «δυτικές» χώρες, ανακοίνωσε χτες πως θα δώσει βίζα παραμονής και εργασίας σε 5.000 κατοίκους της Γάζας που έχουν συγγενείς τους στον Καναδά.

Σήμερα η αναγνώριση της Παλαιστίνης από Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία

Σε αυτό το φόντο, σήμερα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 3 χωρών έδωσαν χτες συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, πριν τη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με ομολόγους τους από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ, την Ιορδανία και τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Νορβηγός ΥΠΕΞ Έσπεν Μπαρθ Έιντε δήλωσε πως η επικείμενη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους είναι μέρος «του ειρηνευτικού οράματος για τη Μέση Ανατολή Όσλο 2.0».

«Δεν μπορούμε να επιμείνουμε στον τρόπο που θέλαμε να το κάνουμε αυτό τη δεκαετία του 1990. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε στο 2024 και πρέπει να αναβαθμίσουμε το μακροπρόθεσμο όραμα για ειρηνική διευθέτηση» είπε, σε μία έμμεση αναφορά στην «ειρηνευτική διαδικασία» Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Όσλο που οδήγησε το 1993 σε «ειρηνευτική συμφωνία», η οποία δεν είχε σχέση με το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος, στη βάση δεκάδων αποφάσεων του ΟΗΕ.

Ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ Φαϊσάλ Μπιν Φαρχάν δήλωσε πως η «λύση των δύο κρατών για την ίδρυση αξιόπιστου παλαιστινιακού κράτους εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Παλαιστινίων», αλλά και της «ασφάλειας» του Ισραήλ. Κάλεσε δε το Ισραήλ να αποδεχθεί «πως δεν μπορεί να ζήσει δίχως ένα παλαιστινιακό κράτος... Το Ισραήλ δεν πρέπει να αποφασίσει εάν έχει δικαίωμα σε αυτοδιάθεση ένα παλαιστινιακό κράτος».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.