Τι είχες Γιάνη...
Δεν ξέρει κανείς τι είναι πιο κωμικό.
Η προσπάθεια του Γ. Βαρουφάκη να παρουσιάσει ως «ριζοσπαστική πρόταση» τις αυταπάτες για ένα κράτος και μια κεντρική τράπεζα που εντός της ΕΕ και του συστήματος, και φυσικά με την αγορά άθικτη, θα... δουλεύουν για τον λαό;
`Η οι φωνές αστικών επιτελείων, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τις δήθεν «επικίνδυνες» προτάσεις του Βαρουφάκη για την ευρωενωσιακή «κανονικότητα» της χώρας, χτίζοντάς του προφίλ «αντισυστημικότητας»;
Οπως και να 'χει, σε ό,τι αφορά τον λαό και τη νεολαία, κυριολεκτικά «ουδέν νεώτερον» από το μέτωπο των ξαναζεσταμένων αυταπατών και της κάλπικης «ρήξης» εντός του συστήματος από τις προτάσεις Βαρουφάκη. Γιατί το 2023 δεν είναι 2015 κι έτσι η ιστορία επαναλαμβάνεται μάλλον ως φάρσα...
Αλλωστε, το περίφημο «σύστημα Δήμητρα» μπαίνει πλάι στις άλλες «ρεαλιστικά ανυπάκουες» διακηρύξεις με τα ευφάνταστα ονόματα που έχει παρουσιάσει ανά καιρούς ο Βαρουφάκης, που τελικά οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: Ο λαός να πληρώνει «από την άλλη τσέπη» τα σπασμένα του κεφαλαίου.
Μπαίνει πλάι στο «ευφάνταστο» σχέδιό του για τα «κόκκινα» δάνεια που είναι μια «κακή τράπεζα» που θα χρηματοδοτείται απ' το κράτος, διασφαλίζοντας έτσι ότι ο λαός θα πληρώνει και... ως φορολογούμενος και ως δανειολήπτης, για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζιτών.
Μπαίνει πλάι στα «αναμασήματα» περί «επανακρατικοποιήσεων», που θέλουν μια σειρά επιχειρήσεων σε στρατηγικούς τομείς να περνάνε (ξανά) στα χέρια του ίδιου αντιλαϊκού αστικού κράτους, διατηρώντας όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο (κυνήγι κέρδους, εμπορευματοποίηση, απελευθέρωση αγορών). Επομένως, όχι για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αλλά για να υπηρετηθούν από άλλο δρόμο τα κέρδη... Ο,τι προτείνει δηλαδή ο Μητσοτάκης για το νερό!
Μπαίνει πλάι στα περί «χρεοδουλοπαροικίας», που έχουν ως στόχο να δείξουν το δέντρο του υψηλού κρατικού χρέους ως την αιτία των λαϊκών προβλημάτων, για να κρύψουν το «δάσος», να συσκοτίσουν τον μεγάλο ένοχο, το καπιταλιστικό σύστημα, τη συμμετοχή στην ΕΕ, για την οποία ο Βαρουφάκης βροντοφωνάζει ότι «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγουμε από την ΕΕ, ποτέ».
Εξάλλου, αυτό που υπόσχεται είναι επαναδιαπραγμάτευση! Λες και δεν γνωρίζουμε πού οδήγησαν οι «επαναδιαπραγματεύσεις» την προηγούμενη φορά, στρώνοντας το έδαφος για το «μνημόνιο 3», αφού πρώτα ο ίδιος ως υπουργός καθαγίασε τα μνημόνια 1 και 2 που - σύμφωνα με τα λεγόμενά του - κατά 70% ήταν θετικά, υπογράφοντας την παράτασή τους.
Σε τέτοιες ακριβώς «διαπραγματεύσεις», που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του λαού, έρχονται να «κουμπώσουν» και τα περί «συστήματος Δήμητρας», ενός εργαλείου «για χρήση εντός του ευρώ», που θα λειτουργεί «ως γραμμή άμυνας» και «έξοδος κινδύνου» (sic) για τις τράπεζες, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το αστικό κράτος.
Τόσο... αντισυστημικό λοιπόν το ΜέΡΑ25 και οι προτάσεις του, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα ξαναζεσταμένα παραμύθια περί φιλολαϊκών λύσεων εντός του σάπιου συστήματος. Τόση «ρήξη» λοιπόν. Για όσους πάλι δεν θέλουν να ξαναζήσουν τις απογοητεύσεις, τις ματαιωμένες αυταπάτες της «αλλαγής» αλά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με νέο χαμένο χρόνο σε βάρος του λαού, τώρα ΚΚΕ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.