Δεκέμβρης 1944 (17)

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΗΠΑρακολουθήσεις, ΕΥΠοκλοπές, Κυριάκος: Γίνονται μεν παρακολουθήσεις με αρπαχτικά (predator), αλλά δεν γνωρίζει η αφεντιά του τι ποιεί η δεξιά του και η ΕΥΠοτίμηση της νοημοσύνης μας — ΚΚΕ: Κέρδη και μοιρασιά από τη ληστεία του λαού — Ο λαϊκός παράγοντας έχει τη δύναμη να απαλλαγεί από τη σήψη αυτού του συστήματος — Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη μπορεί και θα στείλει αυτό το μήνυμα!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αποποιείται την ευθύνη για τις παρακολουθήσεις επικαλούμενος την «διεθνή διάσταση του φαινομένου»

Να αποτινάξει από πάνω του την ευθύνη για τις παρακολουθήσεις επιχείρησε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, χωρίς να αρνηθεί την ύπαρξη τους, την οποία απέδωσε στην «διεθνή διάσταση του φαινομένου», για να κρύψει το σκοτεινό και πολυπλόκαμο πλαίσιο που έχει συνδιαμορφώσει η κυβέρνηση του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του «ΑΝΤ1», ανέφερε σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento», πως «πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος», προσθέτοντας πως «καμία απόδειξη δεν υπάρχει γι’ αυτά τα οποία γράφονται» πως παρακολουθούσε υπουργούς του.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο λαϊκός παράγοντας έχει τη δύναμη να απαλλαγεί από τη σήψη αυτού του συστήματος

Σε σχόλιό του για την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Όπως έκανε με την πανδημία και την ακρίβεια, έτσι και τώρα με τις υποκλοπές και τη γενικευμένη χρήση λογισμικών παρακολούθησης, ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται τη "διεθνή διάσταση του φαινομένου", για να κρύψει το σκοτεινό και αντιδραστικό πλαίσιο που, ως κυβέρνηση, έχει συνδιαμορφώσει και το οποίο είτε νομιμοποιεί είτε συγκαλύπτει τέτοιου είδους πρακτικές.

Από κει και πέρα, ο λαός που βιώνει την ακρίβεια, την ανασφάλεια και τις οδυνηρές συνέπειες της κυρίαρχης πολιτικής, μόνο αποστροφή και αηδία μπορεί να νιώσει με όλη αυτή την αναδυόμενη σήψη που παραπέμπει, μεταξύ άλλων, και σε ξεκαθάρισμα πολιτικών και επιχειρηματικών λογαριασμών και που είναι βέβαιο ότι -όποια κι αν είναι η έκβασή τους- ο λαός είναι αυτός που θα τους πληρώσει. Γιατί επίδικο τελικά είναι μόνο τα κέρδη και η μοιρασιά από τη ληστεία του λαού.

Από τις κινήσεις των "από πάνω", όσων δηλαδή έχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία, από τις συναλλαγές και τις λυκοφιλίες τους με τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτε απολύτως.

Αυτό που έχει σημασία είναι η παρέμβαση και ο αγώνας των "από κάτω", του λαϊκού παράγοντα που έχει τη δύναμη να διεκδικήσει το δίκιο του και να απαλλαγεί από τη σήψη αυτού συστήματος και τους κάθε λογής οικονομικούς και πολιτικούς εκφραστές της.

Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη μπορεί και θα στείλει αυτό το μήνυμα!».

902, Δευτέρα 07/11/2022 - 20:57

 

«Ντροπή και αίσχος να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών», είπε, χαρακτηρίζοντας εθνικά επικίνδυνο τον εκδότη Κ. Βαξεβάνη. «Ζητάω από τον εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας. Δική του στρατηγική είναι να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη», σημείωσε.

Ωστόσο, τόνισε πως «ουδέποτε ισχυρίστηκα πως δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις και κέντρο που χειρίζεται το λογισμικό predator».

Στο ερώτημα ποιο είναι αυτό το κέντρο, απάντησε πως «δεν το γνωρίζουμε και πρέπει να το μάθουμε», αν και η κυβέρνηση έκανε ότι περνούσε από το... χέρι της για να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση των υποκλοπών – παρακολουθήσεων.

«Παρόμοια λογισμικά υπάρχουν 500 στην αγορά» που τα διαθέτουν ξένες δυνάμεις ή επιχειρηματίες, συμπλήρωσε, επικαλούμενος την «διεθνή διάσταση του φαινομένου», καθώς τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη.

Έσπευσε δε να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης του για την διαμόρφωση όλου αυτού του αντιδραστικού πλαισίου που είτε νομιμοποιεί είτε συγκαλύπτει τέτοιου είδους πρακτικές, πίσω από την ανακοίνωση πως θα απαγορευθούν κακόβουλα λογισμικά σαν το predator. 

Το σύστημα τους είναι βούρκος

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας. «Δεν θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές», ανέφερε. Επίσης, κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα «αν θέλει να αναμετρηθούμε», να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

Το κλίμα αυτό βούρκου και σαπίλας συμπλήρωσαν οι αναφορές του σε επιχειρηματίες που εκβιάζουν. 

Με αφορμή τα όσα είπε το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γ. Βρέντζος, περί «φασιστικού παρακράτους» και «καθεστώτος παρανομίας», ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως η ομάδα του Πειραιά πήρε το πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια. «Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;», διερωτήθηκε.

Άφησε δε αιχμές για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας πως 

«κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια ΜΜΕ ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας». 

Αντέτεινε ότι «οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι», «θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι».

Κληθείς να σχολιάσει και την υπόθεση με τον βουλευτή τους Πάτση, που λειτουργούσε ως «κοράκι» ακινήτων, χαρακτήρισε την επιλογή του για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ «προβληματική» και «αστοχία», ωστόσο για το ζήτημα του «πόθεν έσχες» πέταξε και εδώ το μπαλάκι της ευθύνης από πάνω τους, παραπέμποντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ έταξε και σε αυτή την περίπτωση «θεσμικές πρωτοβουλίες» και «αναμόρφωση του συστήματος ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων όσων είναι υπόχρεοι να υποβάλλουν δηλώσεις "πόθεν έσχες"».

Ερωτηθείς, δε, αν αυτές οι υποθέσεις έβλαψαν τη ΝΔ, απάντησε ότι «δεν μπορώ να σας πω ότι βοήθησαν», αλλά παρέπεμψε στα «θετικά» της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία συγκρούστηκε, τάχα, «με κεκτημένα, με συμφέροντα» για να κινήσει «τη χώρα με ταχύτητα στο δρόμο ενός δραστικού εκσυγχρονισμού», τον οποίο ένιωσε ο λαός στο πετσί του με το πλήθος αντεργατικών μέτρων. Τον  «εκσυχρονισμό» αυτό βέβαια βίωσαν και οι επιχειρηματίες, στους οποίους πρόσφερε αφειδώς προνόμια και ζεστό χρήμα, αλλά τώρα σφάζονται για την μοιρασιά της λείας...

Αναφορικά με την ακρίβεια, επέμεινε στα περί «εισαγόμενου πληθωρισμού», εμφανίζοντας ως «λύση» τις αστειότητες όπως το «καλάθι του νοικοκυριού» που τάχα αποδίδει συμπιέζοντας τις τιμές στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για μείωση του μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης.

«Τρέχουν» οι διευθετήσεις και οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, επανέλαβε τη στήριξη του στην κυβέρνηση Ζελένσκι, υπεραμυνόμενος της επικίνδυνης ελληνικής εμπλοκής στο πλευρό των αμερικανοΝΑΤΟικών. «Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», διεμήνυσε ορθά κοφτά.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο μετατροπής της Ελλάδας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των αμερικανοΝΑΤΟικών μέσω της Αλεξανδρούπολης και των άλλων βάσεων, επιβεβαίωσε ότι ματαιώνεται η διαδικασία πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθώς εξαιτίας της μεγάλης στρατηγικής του σημασίας κρίθηκε πως «πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου» και συγκεκριμένα στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ «το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες».

Για τα ελληνοτουρκικά, δήλωσε πως δεν μπαίνει σε μία λογική καθημερινής φραστικής αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας, επιμένοντας να αποδίδει στις τουρκικές απειλές «και μία εσωτερική διάσταση» εν όψει των εκλογών στη γειτονική χώρα. Παράλληλα με τον εφησυχασμό για τις τουρκικές απειλές, άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα των επικίνδυνων διευθετήσεων, δηλώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση «θέλει να κάνει άνοιγμα προς τη Λιβύη για να οριοθετήσουμε τη μεταξύ μας ΑΟΖ, ώστε να διερευνήσουμε την προοπτική από κοινού εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πόρων» ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μάλιστα, κάτι τέτοιο, το εμφάνισε ως απάντηση στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, θεωρώντας ως ασπίδα προστασίας τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου που σπρώχνουν σε συνεκμετάλλευση, όπως επιβεβαίωσε η πρόσφατη συμφωνία Ισραήλ - Λιβάνου με αμερικανική διαμεσολάβηση και εποπτεία. 

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ανακοίνωσε ότι «πολύ σύντομα» θα ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες για την εξόρυξη φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την Exxon Mobil, κάτι, που θα συμβάλλει στην «ενεργειακή ασφάλεια» της ευρύτερης περιοχής.

Ως προς την πιθανή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης, δήλωσε ότι «θα το κάνουμε όποτε και όταν το κρίνουμε, τη στιγμή, που θα το κρίνουμε», συμπληρώνοντας ότι «όλοι αυτοί που μας ασκούν κριτική δεν έχουν κάνει τίποτε επ αυτού» τα χρόνια που κυβέρνησαν.

902, Πηγή φωτό: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.