Δεκέμβρης 1944 (17)

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Θανάσημος Παφίλης: Θέλετε δικαστές που θα εφαρμόζουν και θα συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική — Γιάννης Δελής: Δικαστικό Σώμα κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου (2 VIDEO)

Jens Galschiot, Justice

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Θ. Παφίλης: Θέλετε δικαστές που θα εφαρμόζουν και θα συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική

Τετάρτη 08/12/2021 - 16:37

Μέρος όπως ενιαίας στρατηγικής για την αποτελεσματικότερη προσαρμογή όλων των τομέων στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων αποτελεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τη λειτουργία όπως Σχολής Δικαστών, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια όπως Βουλής.

*

Με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των καθυστερήσεων στην απονομή Δικαιοσύνης η κυβέρνηση επιδιώκει έναν εκσυγχρονισμό της σχολής, που αποτελεί αναμόρφωση σε αντιδραστική κατεύθυνση, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες του κεφαλαίου, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης»

(Βλέπε κάτω)

*

Όπως σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης, η αντιμετώπιση όπως καθυστέρησης που υπάρχει όπως δίκες αφορά όπως επιχειρηματικούς ομίλους, γι’ αυτό δημιουργήθηκαν ειδικά τμήματα δικαστηρίων για λίγους και εκλεκτούς που βγάζουν ταχύτατα αποφάσεις, παραδείγματος χάριν για επενδύσεις.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα περιμένουν 2 και 3 χρόνια να βγει μια απόφαση για υποθέσεις όπως. Και για όπως θεσπίζονται μορφές ιδιωτικής διαμεσολάβησης ή εξωδικαστική επίλυση διαφορών στην οποία ισχυρότερος είναι όπως που έχει το χρήμα και κερδίζει τη διαμάχη.

Αυτό όπως που ευθύνεται για όπως καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη είναι ότι η κρατική χρηματοδότηση είναι ελλιπέστατη, ότι απαιτείται αναβάθμιση κτιριακών υποδομών, τεχνολογικών μέσων, μαζικές προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων. Αυτά όμως δεν προβλέπονται στο νομοσχέδιο.

Σχετικά με τον ρόλο όπως Σχολής Δικαστών, αυτό που επιδιώκεται, τόνισε ο Θ. Παφίλης, είναι η δημιουργία μιας όπως γενιάς δικαστών και δημοσίων υπαλλήλων που θα δρα αποτελεσματικά και γρήγορα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων του κεφαλαίου. «Θέλετε νεογιάπηδες που δεν φτάνει να εφαρμόζουν, αλλά να συμφωνούν με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, επισήμανε πως θέλετε ασφυκτικότερο έλεγχο και των εν ενεργεία δικαστών, ώστε να μην ξεφεύγουν βήμα από την κυρίαρχη πολιτική, γι’ αυτό και γίνονται μια σειρά αλλαγές στην οργάνωση όπως σχολής δικαστών, γι’ αυτό βγαίνουν έξω από τη σχολή οι δικαστικές ενώσεις, γι’ αυτό αλλάζει η ύλη, το εκπαιδευτικό αντικείμενο και η βαθμολόγηση. Αν τα δέσει κανείς όλα μαζί, υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης, φαίνεται ότι το νομοσχέδιο επιδιώκει ιδεολογική, πολιτική χειραγώγηση και τρομοκρατία.

Όσο για τη δήθεν ανεξαρτησία όπως Δικαιοσύνης, απάντησε ότι όπως δικαστής καλείται να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική που ψηφίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, χωρίς περιθώρια να εκδοθεί δίκαιη απόφαση. Όπως, τα ανώτατα όργανα των δικαστηρίων ορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ολοκληρώνοντας σημείωσε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι γνωστή για τη δήθεν ανεξαρτησία όπως αστικής δικαιοσύνης. Το ΚΚΕ ζητά μια Δικαιοσύνη για τον λαό και όχι για όπως λίγους και συμπλήρωσε ότι η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι αγώνες του λαού όπως φορές αχρήστευσαν όπως αντιλαϊκούς νόμους, όπως πρόσφατα οι εργαζόμενοι στην COSCO και την «efood».

902

*

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Γ. Δελής: Δικαστικό Σώμα κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου

Τετάρτη 08/12/2021 - 14:58

Με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των καθυστερήσεων στην απονομή Δικαιοσύνης η κυβέρνηση επιδιώκει έναν εκσυγχρονισμό της σχολής, που αποτελεί αναμόρφωση σε αντιδραστική κατεύθυνση, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες του κεφαλαίου, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης»

Συγκεκριμένα, αποτελεί αποτελεσματικότερη προσαρμογή της Δικαιοσύνης στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας, όπως άλλωστε αναφέρεται ήδη στις απαιτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και στην έκθεση Πισσαρίδη.

Οι καθυστερήσεις που επιδιώκει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση δεν αφορούν υποθέσεις εργαζομένων, αλλά του μεγάλου κεφαλαίου καθώς την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προχωράει με προσήλωση στην ίδρυση επενδυτικών τμημάτων στα δικαστήρια με ειδικά επιμορφωμένους δικαστές, αρνείται να προχωρήσει στην αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για κτιριακές υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό δικαστηρίων, αρνείται προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων.

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, με το παρόν νομοσχέδιο για την εθνική σχολή επιδιώκεται ένας επιπλέον βασικός στόχος για το κεφάλαιο, η διαμόρφωση μιας νέας γενιάς δικαστών που θα αποτελέσει αποτελεσματικό και γρήγορο εργαλείο για την προώθηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και ο ασφυκτικότερος έλεγχος των εν ενεργεία δικαστών, ώστε να μην ξεφεύγουν ρούπι από την υπεράσπιση της ασκούμενης πολιτικής.

Ο στόχος αυτός προωθείται μέσω αλλαγών στην οργάνωση της σχολής, της ύλης, και της επαγγελματικής εξέλιξης μέσα από τη βαθμολόγηση. Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές διαμόρφωσης δικαστικού σώματος άτεγκτου υπερασπιστή της αντιλαϊκής πολιτικής και κρατικής καταστολής.

Συγκεκριμένα, με βάση τις επιδόσεις τους και τη βαθμολογία τους θα λαμβάνουν πιστοποιητικό ευδόκιμης παρακολούθησης και θα μπαίνει στον φάκελό τους. Έτσι ο δικαστής θα απειλείται να αποδέχεται την άποψη του διδάσκοντος, δηλαδή επιχειρείται ιδεολογική επιβολή της κυρίαρχης άποψης στον δικαστή.

Ο Γ. Δελής υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν έχει οποιαδήποτε αυταπάτη για την αστική Δικαιοσύνη και το γεγονός ότι υπηρετεί το γενικό συμφέρον της αστικής τάξης, εξήρε όμως τη στάση λιγοστών δικαστών, που μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο, προσπαθούν να υπερασπιστούν τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα και αποτελούν φωτεινά παραδείγματα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.