Δεκέμβρης 1944 (17)

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΗΠΑτίτιδα Α ή Β': Πήρε άραγε ο τραμπάκουλας τον τραμπαρίφα για να παζαρέψει τα κουκιά της ομογένειας ή ο τραμπαρίφας για να γλείψει με τα κουκιά της ομογένειας; Ιδού η απορία!


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Δεύτερη συνομιλία Τραμπ - Μητσοτάκη για «αποκλιμάκωση» και «διευθετήσεις»
Πέμπτη 27/08/2020 - 21:29
Όχι μία αλλά δύο φορές τηλεφώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, στον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, το βράδυ της Πέμπτης, κομίζοντας τα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια. 
Από κυβερνητικές πηγές ανακοινώθηκε ότι ο Ντ. Τραμπ είχε τα χθες τα μεσάνυχτα νέα επικοινωνία με τον Κυρ. Μητσοτάκη, λίγες ώρες μετά την πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία.
Από την κυβέρνηση δεν έγινε γνωστό το ακριβές περιεχόμενο της δεύτερης συνομιλίας, παρά μόνο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη συνομιλία που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν.
Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ο Ντ. Τραμπ επανέλαβε ότι θέλει «αποκλιμάκωση» της έντασης. 
Βέβαια, οι προτροπές για «διάλογο» που απευθύνουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και χώρες όπως η Γερμανία δεν αφορούν την επίλυση των ελληνοτουρκικών με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά την δρομολόγηση επικίνδυνων «διευθετήσεων» που οδηγούν σε συνεκμετάλλευση και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.