Δεκέμβρης 1944 (17)

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Συμβούλιο Εξωτερικής Υποταγής: Χωρίς ηθικούς Δενδoιασμούς Λοβέρδοι και Κατρούγκαλοι ανθΗΠΑτοι στους ΝΑΤΟμένους ορίζοντες της αστικής τάξης ─ ΚΚΕ: Εργαλείο διαχείρισης της επικίνδυνης πολιτικής ΗΠΑ-ΝΑΤΟ το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ανέδειξε τη λογική του εφησυχασμού έναντι της τουρκικής επιθετικότητας και το ρόλο ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
Τρίτη 10/12/2019 - 17:18 - Ενημέρωση: Τρίτη 10/12/2019 - 17:28
Η λογική του εφησυχασμού έναντι της τουρκικής επιθετικότητας που τρέφεται από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ καταγράφηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.
Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

ΚΚΕ
Εργαλείο διαχείρισης της επικίνδυνης πολιτικής στο πλαίσιο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
Τρίτη 10/12/2019 - 17:26 - Ενημέρωση: Τρίτη 10/12/2019 - 17:27
Σε σχόλιο για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: 

«Στο πλαίσιο του σημερινού θανάσιμου εναγκαλισμού με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, που βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς και τροφοδοτούν την τουρκική επιθετικότητα, ούτε ποτέ υπήρξε ούτε μπορεί να υπάρξει πραγματική λύση υπέρ του ελληνικού λαού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, στο οποίο ως γνωστόν δεν συμμετέχει το ΚΚΕ, δυστυχώς είναι ένα ακόμα εργαλείο διαχείρισης αυτής της αδιέξοδης και επικίνδυνης πολιτικής, η οποία αποτελεί κοινό παρονομαστή των κομμάτων του ευρωατλαντικού μπλοκ».

902

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά και τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για κοινά σύνορα θέτοντας εκτός χάρτη και ΑΟΖ την Κρήτη κι άλλα ελληνικά νησιά.
Η συζήτηση ήταν υπό το πρίσμα των επιδιώξεων της ελληνική αστικής τάξης να διαδραματίσει ρόλο σημαιοφόρου στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων προσβλέποντας σε οφέλη από το παζάρι για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Την επιδίωξη αυτή στηρίζουν τα αστικά κόμματα.
Στις δηλώσεις του ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι
«διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ομόνοια» και πως «αυτό είναι το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα της ελληνικής διπλωματίας μας». Αποφεύγοντας να αναφερθεί στη στάση "πόντιου πιλάτου" που τηρούν οι σύμμαχοι της κυβέρνησης έσπευσε να καθησυχάσει λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευρωπαϊκή χώρα στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ και μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα».
Υπέρμαχος της πολιτικής που επακολούθησε και εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα και το λαό σε επικίνδυνα μονοπάτια εμφανίσθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να "βγάζει λάδι" ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμβάλει με τις προτάσεις του για ένα «ενιαίο αρραγές μέτωπο» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απευθυνθεί στις Βρυξέλλες ώστε «άμεσα να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις που έχουν ληφθεί» κατά της Τουρκίας. Ζήτησε ταυτόχρονα «να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία, άμεσα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όταν σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα και να ξαναρχίσουν οι εργασίες οι διερευνητικές».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι
«παρά τις επιμέρους διαφωνίες μας το εθνικό μέτωπο είναι αρραγές» πως «η χώρα μας προσπαθεί να ανατρέψει τετελεσμένα και να τα επιστρέψει» και επανέφερε την πρόταση για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.