Δεκέμβρης 1944 (17)

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ψαράδες Βρυξελλών: Απ' την πολλή μετάλλαξη δεν έμεινε ούτε λέπι ─ ΚΚΕ: Μετά και τη «δήλωση μετάνοιας» του Αλ. Τσίπρα, οι προοδευτικοί άνθρωποι να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι γέφυρες... τους μάδησαν
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Καμία αύξηση συντάξεων, ξεκάθαρη δέσμευση για συνέχιση των μέτρων
Κυριακή 17/06/2018 - 22:26 - Ενημέρωση: Δευτέρα 18/06/2018 - 13:11
«Χρειαζόμαστε σημαντικές μεταρρυθμίσεις» για να «συνεχίσουμε τη σταθεροποίηση» της οικονομίας, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και αποκλείει αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ δηλώνει πως η κυβέρνησή του είναι πολύ καλή στην είσπραξη των φόρων και στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων.

ΚΚΕ
Να εγκαταλείψουν το ΣΥΡΙΖΑ οι προοδευτικοί άνθρωποι μετά και τη «δήλωση μετάνοιας» του Αλ. Τσίπρα
Δευτέρα 18/06/2018 - 12:20
Σε σχόλιο για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Die Welt» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Οι όρκοι πίστης στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα επιτελεία τους, η προσήλωση στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, ακόμη και η αναγνώριση ως λάθος, του δημοψηφίσματος του ‘15, αποτελούν την επίσημη “δήλωση μετάνοιας” του πρωθυπουργού.

Αυτή η ομολογία μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει για μια ακόμη φορά την ανάγκη να εγκαταλείψουν αυτό το κόμμα όσοι αγωνιστές, αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι, ακόμη το ακολουθούν και να συμπορευθούν με το ΚΚΕ».
902

Δηλώνει ευθέως πως η ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου δεν είναι το τέλος των μέτρων, ισχυριζόμενος ότι
«το τέλος αυτής της φάσης θα ενισχύσει την ψυχή του λαού μας. Κι αυτό είναι σημαντικό, γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε τη σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας της και για αυτό χρειαζόμαστε σημαντικές μεταρρυθμίσεις».
Πέρα από την ...ψυχική ενίσχυση ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει κάθε άλλη για το λαό, καθώς στο ερώτημα «θα αυξήσετε και πάλι τις συντάξεις;» απαντά ξεκάθαρα όχι, λέγοντας πως
«η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση ήταν σκληρή. Σ’ αυτήν χρωστάμε τη δημοσιονομική εξυγίανση. Συνενώσαμε δεκάδες συνταξιοδοτικά ταμεία για πρώτη φορά -σημειωτέον- μετά τη δεκαετία του ’50. Δεν θα επιτρέψουμε καμία οπισθοδρόμηση σε αυτόν τον τομέα».
Αφού παραδέχεται ότι το πετσόκομμα των συντάξεων έγινε για να εξυγιανθεί η καπιταλιστική οικονομία και να αυξηθούν και πάλι τα κέρδη των επιχειρήσεων, σημειώνει πως «εγώ τουλάχιστον θα κάνω ό,τι μπορώ για να μη σπαταληθούν οι μεγάλες προσπάθειες και επιτυχίες» και ότι «δεν είμαστε τόσο κουτοί να γυρίσουμε για μια ακόμα φορά στην άθλια κατάσταση του 2010». Οπότε δεν τίθεται για τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ αναπλήρωση των απωλειών, για να μην κατρακυλήσουν τα καπιταλιστικά κέρδη.
Ψαράδες Βρυξελλών: Απ' την πολλή μετάλλαξη δεν έμεινε ούτε λέπι
Για το κρατικό χρέος αναφέρει πως «δεν απαιτούμε να μπουν στο αρχείο οι υποχρεώσεις μας», συνεπώς ο λαός θα συνεχίσει να το πληρώνει χωρίς να ευθύνεται για αυτό και ο πρωθυπουργός θα πανηγυρίζει διότι
«όσον αφορά την είσπραξη των φόρων είμαστε στο μεταξύ πολύ καλοί». Οι πρωθυπουργικοί πανηγυρισμοί περιλαμβάνουν επίσης τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας πως «φέραμε τα πάνω κάτω. Η Ελλάδα πετυχαίνει τώρα στα δημοσιονομικά πρωτογενές πλεόνασμα» και τα εύσημα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μιας και «ο ΟΟΣΑ μάλιστα μας αποκαλεί πρωταθλητές των μεταρρυθμίσεων» και ευθέως δηλώνει πως η κυβέρνησή του είναι ικανότερη στην εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου, ισχυριζόμενος ότι «πριν κυβερνήσουμε εμείς, τα πράγματα ήταν διαφορετικά».
Για το ΔΝΤ δηλώνει ότι
«μια παραμονή του ΔΝΤ για τους υπόλοιπους μήνες του τρίτου προγράμματος θα εξυπηρετούσε πολύ την αξιοπιστία όλων μας» και επαναλαμβάνει ότι η επόμενη μέρα είναι της αυστηρής επιτήρησης, λέγοντας πως «και μετά τη λήξη του προγράμματος θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Ευρωπαίους, για να δείξουμε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται διαρκή έλεγχο».
Για το προσφυγικό αναφέρει πως η κατάσταση είναι προβληματική διότι
«καθημερινά προς το παρόν έρχονται 50 με 100 πρόσφυγες. Αν σκεφθεί κανείς ότι υπάρχει η προσφυγική συμφωνία με την Τουρκία, συνεχίζουν να είναι πολλοί. Για μας δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο». Αναφέρει πως στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 50.000 εγκλωβισμένοι άνθρωποι λόγω της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκία, ωστόσο δίνει εύσημα στην Άγκελα Μέρκελ για το ζήτημα λέγοντας ότι «αυτή η πολιτική είναι μια από τις πιο θετικές πλευρές της κυρίας Μέρκελ».
Ρωτήθηκε επίσης για το δημοψήφισμα του 2015 και αν «ήταν λάθος αυτό που έγινε;» και απάντησε
«η κατάσταση τότε ήταν πολύ δύσκολη. Εκ των υστέρων και με τη γνώση που έχουμε τώρα, μπορούμε φυσικά να αξιολογήσουμε διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά πρέπει να αποφασίζουμε, όταν τα έχουμε μπροστά μας».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.