Δεκέμβρης 1944 (17)

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΚΚΕ: Η κοινωνική χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, η κεφαλαιώδης μάχη του κ. Τσίπρα και το μπόι του ίσκιου του

Επιδεικνύει στο κεφάλαιο τη «χρησιμότητα» και την «υπευθυνότητα» του ΣΥΡΙΖΑ
Παρασκευή 19/01/2018 - 21:56 - Ενημέρωση: Παρασκευή 19/01/2018 - 22:43
Την «κοινωνική χρησιμότητα» που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κεφάλαιο, διανθισμένη με τα συριζαίικα παραμύθια για το «τέλος της εποχής» των μνημονίων, διαφήμισε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, αφού ομολογουμένως αυτή η κυβέρνηση υλοποίησε μέτρα που ούτε καν είχαν ονειρευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Παρασκευή 19/01/2018 - 22:42
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να δικαιολογηθεί στον αριστερό κόσμο που τον ψήφισε για το γεγονός ότι έχει καταντήσει η ''αριστερά'' της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΣΕΒ και υλοποιεί τα βρώμικα σχέδια του κεφαλαίου. Στην προσπάθειά του αυτή καταφεύγει στη γνωστή δικαιολογία όλων των συμβιβασμένων στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, στο δήθεν ''ρεαλισμό''.
Ευτυχώς που στον τόπο αυτό υπήρχαν και υπάρχουν δυνάμεις που δεν ακολούθησαν το ρεαλισμό της κυβερνητικής καρέκλας, άλλα αυτόν της σύγκρουσης με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ό,τι κατέκτησε ο λαός, το κατέκτησε με αυτό το ρεαλισμό. Ενώ, η τύχη των δυνάμεων τύπου ΣΥΡΙΖΑ είναι να τους επαινούν μόνο οι εκπρόσωποι του κατεστημένου.
Όσο δε για τη ''φωτιά της μάχης'' στην οποία έχει δήθεν ριχτεί ο κ. Τσίπρας, του συστήνουμε να μη μετράει το μπόι με τον ίσκιο του».
902

«Μετά από σχεδόν οκτώ ολόκληρα χρόνια βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων», ανέφερε, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αν και προσπάθησε να δημιουργήσει τις γνωστές κάλπικες προσδοκίες στο λαό περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «διανομής του παραγόμενου πλούτου», απέφυγε να μιλήσει για «καθαρή έξοδο» τον Αύγουστο του 2018, υποστηρίζοντας ότι «δεν συμβολαιοποιείται σε μια ημερομηνία λήξης» η έξοδος από την κρίση. «Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια δεν θα είναι το τέλος της διαδρομής», σημείωσε χαρακτηριστικά, φράση που «κουμπώνει» άνετα με τις δηλώσεις εκπροσώπων της ΕΕ και του ΔΝΤ που αφήνουν να εννοηθεί ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα παραμείνουν και στην «μεταμνημονιακή εποχή».
Προκειμένου να διατηρήσει και κάποιο κλίμα προσμονής, ανακοίνωσε ότι πέραν των φοροελαφρύνσεων που έχουν ήδη ψηφιστεί για το 2019 και το 2020, είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης «μία σειρά θετικών παρεμβάσεων στο φορολογικό για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα». Βέβαια, αυτό που έχει ήδη ψηφιστεί είναι το ψαλίδισμα του αφορολόγητου από το οποίο θα χάσουν ολόκληρο μισθό οι εργαζόμενοι, άρα καμία υπόσχεση δεν μπορεί να κρύψει ότι τα χειρότερα είναι μπροστά. 
Ο Αλ. Τσίπρας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να καταδείξει ότι «δικαιώθηκαν» οι επιλογές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας και όταν υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015, χρησιμοποιώντας ως «μέτρο σύγκρισης» τις σημερινές επιδόσεις της καπιταλιστικής οικονομίας, που οφείλονται στο ξεζούμισμα του λαού. Μάλιστα, με περίσσιο θράσος δεν δίστασε να καυχηθεί για την «ρεαλισμό» της «αριστεράς» τύπου ΣΥΡΙΖΑ, την «αριστερά της μάχης, των αγώνων» που είναι όμως και «αριστερά της ευθύνης» που έχει την «τόλμη» να «μπει στη φωτιά», που «δεν κρύβεται στα δύσκολα», υποστηρίζοντας ότι αυτοί που ασκούν κριτική εκ αριστερών στην κυβέρνηση «έχουν πάρει διαζύγιο με τη λογική της κοινωνικής χρησιμότητας»!
Εκτός από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης προς όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας, διαφήμισε την «υπευθυνότητα» που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση του στόχου της γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης.
Αναφερόμενος στις συζητήσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ, ξεκαθάρισε ότι το πλαίσιο τους «ορίζεται από τον σημαντικά αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας», ο οποίος συνιστά αναβάθμιση της εμπλοκής στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, επομένως αναβάθμιση και των κινδύνων για τον ελληνικό λαό.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ελληνική θέση είναι σαφής και είναι θέση ευθύνης», ότι «διεκδικούμε με αποφασιστικότητα την επίλυση του ζητήματος» και πως «επίλυση σημαίνει κοινά αποδεκτή, σύνθετη ονομασία, έναντι όλων». Επίσης, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί μια «βιώσιμη λύση που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο αλυτρωτισμού ή ανιστόρητων διεκδικήσεων». Όμως η σύνδεση των διαπραγματεύσεων για το όνομα της γειτονικής χώρας με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κάθε άλλο παρά εγγυώνται κάτι τέτοιο.
Στο δια ταύτα, εκτίμησε ότι «υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας» για να λυθεί το ζήτημα, υποστηρίζοντας πως «τα εθνικά συμφέροντα δεν προασπίζονται ούτε με κραυγές, ούτε με αφορισμούς και γραφικότητες, αλλά με νηφαλιότητα, με διαπραγματευτική ικανότητα, με προσπάθεια διεύρυνσης των διεθνών συμμαχιών μας στο εξωτερικό και με προσπάθεια διαμόρφωσης συναίνεσης και εθνικής ομοψυχίας στο εσωτερικό». Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε «θετικό παράδειγμα» τη στάση του Αρχιεπισκόπου, «ο οποίος με τη χθεσινή του τοποθέτηση έστειλε ένα μήνυμα ομοψυχίας και νηφαλιότητας, όπως αρμόζει στη συγκεκριμένη συγκυρία».
Αντίθετα, τον πρόεδρο της ΝΔ τον κατηγόρησε για «στάση εθνικής επιπολαιότητας», που «δεν τον αφορά αν η χώρα θα απελευθερωθεί από τα βάρη που της φόρτωσε η παράταξή του και ο κος Σαμαράς το 1992, αλλά το μόνο που τον νοιάζει είναι συγκρατήσει την ακροδεξιά του πτέρυγα και να παίξει παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης», που «δεν παίρνει θέση και κρύβεται, τη μια μιλάει για Βουκουρέστι, την άλλη στέλνει τους βουλευτές του στα συλλαλητήρια». 
902, Πηγή φωτό: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.