Δεκέμβρης 1944 (17)

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ελισσαίος Βαγενάς: Η μάχη στην Τουρκία δεν θα κριθεί στα δημοψηφίσματα και στις εκλογές, θα κριθεί στους δρόμους, θα κριθεί από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης (AUDIO)



Ο ΕΛ. ΒΑΓΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Δεν φτάνει το «όχι», χρειάζονται γενικότερες ρήξεις από τον τουρκικό λαό

Κυριακή 16/04/2017 - 22:57
Η ταξική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στην Τουρκία, «θα συνεχιστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», είτε περάσουν είτε όχι οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», το βράδυ της Κυριακής 16 Απρίλη, για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.
«Η μάχη δεν θα κριθεί στα δημοψηφίσματα και στις εκλογές, η μάχη θα κριθεί στους δρόμους, η μάχη θα κριθεί από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης», σημείωσε.
Επίσης ανέφερε ότι το ΚΚΕ ενστερνίζεται την εκτίμηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας, το οποίο τόνιζε ότι «το όχι δεν φτάνει». Πρόσθεσε πως «πρέπει να συνειδητοποιηθεί από το λαό ότι απαιτούνται γενικότερες ρήξεις», καθώς αυτό το σύστημα γεννάει κρίσεις και πολέμους.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη ρευστότητα των εξελίξεων, φέρνοντας ως παράδειγμα το οριακό αποτέλεσμα και τις καταγγελίες για νοθεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.