Δεκέμβρης 1944 (17)

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Η ΣΥμμορία(ΡΙΖ)ΑΝΕΛέητων, οι ονειρώξεις της και το βρώμικο, ταξικό τους έκτρωμα (Αθάνατο και Θανάσιμο ΚΚΕ - 5 VIDEO)

Στην Ολομέλεια της Βουλής από το πρωί του Σαββάτου
Σάββατο 21/05/2016 - 22:01 - Ενημέρωση: Σάββατο 21/05/2016 - 22:00
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου και με τις ...«καθιερωμένες» πλέον συνοπτικές διαδικασίες - εξπρές του «επείγοντος», η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα με το οποίο η κυβέρνηση φέρνει νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων, για λογαριασμό του κεφαλαίου, μεταξύ άλλων με την παραπέρα απογείωση των έμμεσων φόρων πάνω στη λαϊκή κατανάλωση, το «άνοιγμα» της αγοράς των «κόκκινων» δανείων, το «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων και φυσικά, τον περιβόητο «κόφτη» για την αυτόματη λήψη πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους του κεφαλαίου και των μνημονίων.
Την Παρασκευή επικυρώθηκε το πολυνομοσχέδιο στις συναρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, με την ψήφο των κυβερνώντων κομμάτων, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί με τη διαδικασία της ψηφοφορίας το απόγευμα της Κυριακής.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει ήδη δηλώσει την καταψήφιση του νομοσχεδίου και αναμένεται σήμερα να καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.
Υποκριτική ανταλλαγή ρόλων γύρω από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική

Με την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια άρχισαν και πάλι οι κοκορομαχίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, μακριά από την αντιλαϊκή ουσία του πολυνομοσχεδίου. Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου.
Τοποθετούμενος πάνω στο θέμα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου που έθεσε το ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί του Σαββάτου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ανέδειξε την υποκρισία όλων των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, στην προσπάθειά τους να κρύψουν τη σύμπλευσή τους στη στρατηγική του κεφαλαίου.
«Τι γίνεται σήμερα;» σημείωσε, «Απλά άλλαξαν οι ρόλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τη συνταγματικότητα σε μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και οι άλλοι που εφάρμοσαν ακριβώς την ίδια πολιτική και άνοιξαν το δρόμο και ψήφισαν και όλους αυτούς τους νόμους, εμφανίζονται υπερασπιστές του συντάγματος και των λαϊκών δικαιωμάτων»...
Απευθυνόμενος προς το ΣΥΡΙΖΑ, ρώτησε: «Πέστε μας τώρα που είστε στη κυβέρνηση, αυτά που είχατε καταγγείλει ως αντισυνταγματικά και μας βάζατε και ψηφίζαμε εδώ όλο το προηγούμενο διάστημα σε κάθε συνεδρίαση (...) ποιο από αυτά που υποστηρίζατε ότι είναι αντισυνταγματικά έχετε καταργήσει;».
Αντίστοιχα, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ρώτησε: «Ο δικός σας ο "κόφτης" ήταν συνταγματικός; Συνταγματικότατος. Το ότι εσείς δίνετε δικαίωμα συνολικότερα, η ΕΕ να αποφασίζει και να ελέγχει τους προϋπολογισμούς και όλα τα υπόλοιπα, αυτά είναι συνταγματικά;».
Και ξεκαθάρισε σε ότι αφορά τη θέση του ΚΚΕ: «Εμείς λέμε, παρότι το αστικό σύνταγμα είναι έτσι φτιαγμένο σαν λάστιχο για να μπορεί κάθε κυβέρνηση να το ερμηνεύει όπως θέλει, και ξέρουμε ποια συμφέροντα ουσιαστικά προστατεύει, υποστηρίζουμε την ένσταση αντισυνταγματικότητας, αλλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε και ο ελληνικός λαός να ανεχτεί αυτή την υποκρισία».
Κατάλληλη απάντηση, εξάλλου, έδωσε ο Θ. Παφίλης και στο γνωστό «σόου» της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία μίλησε για «άδικο φορολογικό σύστημα», εστιάζοντας ωστόσο μόνο στη φορολογία των βουλευτών.
Ο Θ. Παφίλης, αφού έκανε σαφές ότι το ΚΚΕ έχει ως θέση η φορολογία των βουλευτών να είναι ίδια με των υπόλοιπων εργαζόμενων, σημείωσε: «Γιατί όλοι αυτοί δεν βγάζουν κουβέντα για το μεγάλο κεφάλαιο; (...) Γιατί δεν βγάζουν κουβέντα για τους μεγαλοκαπιταλιστές και τους επιχειρηματικούς όμιλους, γιατί δεν βγάζουν κουβέντα για 57 φοροαπαλλαγές που έχουν οι εφοπλιστές τόσα χρόνια, γιατί δεν λένε να καταργηθούν; Υποκρισία»... 
«Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό» τόνισε ο Θ. Παφίλης, «ότι πρέπει να παλέψει να ανατρέψει συνολικά αυτό το σύστημα, γιατί η κυβέρνηση και τούτη και οι προηγούμενες δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από το να υπηρετούν ωμά, κυνικά πια τα συμφέροντα του κεφαλαίου».
Η τοποθέτηση του ειδικού αγορητή Ν. Καραθανασόπουλου

Την απάτη που λανσάρουν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «τελειώσαμε με τα μέτρα, δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο», ξεσκέπασε στην τοποθέτησή του ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.
«"Ξεχνούνε" ότι τον Οκτώβρη θα έρθει η δεύτερη αξιολόγηση», τόνισε, «όπου εκεί προβλέπονται 40 προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων η περαιτέρω "απελευθέρωση" της αγοράς εργασίας (...) "Ξεχνούνε" ότι τα μέτρα αυτά είναι σωρευτικά, πάνω στα προηγούμενα που είχαν πάρει και οι υπόλοιποι. (...) "Ξεχνούνε" ότι όχι μόνο αυτά τα μέτρα θα μείνουν, αλλά και σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους, έχουμε κι έναν αυτόματο μηχανισμό, ο οποίος θα επιβάλλει νέα αντιλαϊκά μέτρα, μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και μια σειρά κοινωνικές δαπάνες».
Το συμπέρασμα είναι, υπογράμμισε, «ότι μετά από κάθε αξιολόγηση, έχουμε κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και δημιουργία ακόμα πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων για τη δράση των μονοπωλιακών ομίλων, στη λογική της ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας».
Μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο και αναδεικνύοντας τον ταξικό του χαρακτήρα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε: Στην απογείωση των αντιλαϊκών έμμεσων φόρων, την ώρα που δίνονται νέα φοροπρονόμια στο κεφάλαιο, στο τσάκισμα των φτωχών αγροτών για να επιταχυνθεί η συγκέντρωση της αγροτικής γης σε λιγότερα χέρια, στον «αυτόματο κόφτη» που περιλαμβάνει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, αλλά εξαιρεί «το σύνολο των δαπανών που πηγαίνουν για επενδύσεις», στη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους και τη στήριξη των επενδύσεων, στους όρους σκανδαλώδους ασυλίας που συνοδεύουν την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, στην «απελευθέρωση» της πώλησης όλων των «κόκκινων» δανείων για την «εξυγίανση» του χρηματοπιστωτικού συστήματος, στην προώθηση της ευρωενωσιακής στρατηγικής για την «απελευθέρωση» των αγορών.
Και κατέληξε: «Είναι άσφαιρη η αντιπαράθεση από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει και ολοκληρώνει το έργο που αφήσανε αυτοί ημιτελές. Να μην εγκλωβιστεί ο λαός στις μυλόπετρες αυτής της άγονης αντιπαράθεσης, στους διαχειριστές ενός βάρβαρου και σάπιου συστήματος (...) Καμία αυταπάτη. Δεν υπάρχει διέξοδος προς όφελος του λαού σε συνθήκες κυριαρχίας του κεφαλαίου και συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ. 'Η με το κεφάλαιο θα είσαι ή με το λαό. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει».
Η Διαμάντω Μανωλάκου

Το πολυνομοσχέδιο αποκαλύπτει, για ακόμη μια φορά, την ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης, υπογράμμισε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου-εκτρώματος.
Η Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι «δεν καταπίνεται με τίποτα» το γεγονός ότι καταργήθηκε το ΕΚΑΣ και επιπλέον η συγκυβέρνηση ζητά αναδρομικά την επιστροφή των χρημάτων. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για τη διατήρηση του ΕΚΑΣ «και ας απορριφθεί για να μαθευτεί ότι από τη σφαγή του ΕΚΑΣ, 370.000 χαμηλοσυνταξιούχοι οδηγούνται κάτω από το όριο της φτώχειας με μείωση του εισοδήματός τους μέχρι και 35%».
Αναφερόμενη στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τους αγρότες, η Δ. Μανωλάκου σημείωσε ότι η συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί πολλαπλά εργαλεία εξόντωσης των μικρομεσαίων αγροτών, συνδυασμένα μεταξύ τους, ώστε αν μη μείνει κανείς, υλοποιώντας κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ.
Για τους δασικούς χάρτες, η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι με τις ρυθμίσεις αυτές η κυβέρνηση κάνει την εξαίρεση κανόνα, ενώ δίνει το άλλοθι για την αναθεώρηση δασικών χαρτών. Παράλληλα, με το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για τον αποχαρακτηρισμό οικισμών, τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και της καταπάτησης δημόσιας περιουσίας. «Όλα αυτά δεν αφορούν το λαϊκό κόσμο. Γι' αυτόν προβλέπετε μόνο πρόστιμα. Όμως επιταχύνεται η ικανοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας στα δασικά οικοσυστήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την «Ανεξάρτητη Διαχειριστική Αρχή Λιμένων», η Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι ενόψει και της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών της χώρας, επί της ουσίας απαλλάσσονται τα μονοπώλια από αυτά που θεωρούν βαρίδια, από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και τις ΣΣΕ. 
Η Αλέκα Παπαρήγα
Η ταξικότητα της κυβερνητικής πολιτικής δεν καθορίζεται από την ηθική του πρωθυπουργού ή των υπουργών, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα.
Τόνισε ότι δεν υπάρχει ενιαίο εθνικό συμφέρον, αλλά αντιπαρατιθέμενα ταξικά συμφέροντα, το συμφέρον της εργατικής τάξης και των ενδιάμεσων στρωμάτων και το συμφέρον της αστικής τάξης.
Αναφερόμενη στο παράδειγμα της Βενεζουέλας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ τόσο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις Επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι με το παράδειγμα της Βενεζουέλας, αν είναι ένα κόμμα που επιβεβαιώνεται πλήρως είναι το ΚΚΕ. Όπως σημείωσε: «Από τη σκοπιά του συμφέροντος του λαού της Βενεζουέλας. Τι αποδείχτηκε, ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις γι αυτό -δεν είναι ζήτημα προσωπικών επιλογών ή ηθικής- ότι όσα προγράμματα για τη φτώχεια να πάρεις δεν σε πάνε μακριά. Και να αλλάξεις τις συμφωνίες με τις εταιρείες πετρελαίου δεν σε πάει μακριά γιατί σε συνθήκες καπιταλιστικού και τα πιο καλά προγράμματα αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας έχουν ημερομηνία λήξης».
Αναφερόμενη στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι «Σας ακούω και σκέφτομαι: Αυτά που λένε τα πιστεύουν ως επιστήμονες;». Τόνισε ότι όσα λένε δημοσίως, έρχονται σε αντίθεση με τα όσα γράφουν στα βιβλία τους: «Τα βιβλία σας αν και διαφωνώ, έχουν χρήσιμα στοιχεία και επισημάνσεις όμως κάθε άλλο παρά ανόητα είναι, όμως εδώ όταν μιλάτε λέτε ανοησίες. Και με ενοχλεί ότι αυτές τις λέτε για το λαό. Είναι η συσκευασία με την οποία προωθείτε την πολιτική σας», υπογράμμισε. «Αθωώνετε το σύστημα και λέτε ότι η κρίση προέρχεται από την κακή διαχείριση, τα λαμόγια, τη διαπλοκή, από τους κλέφτες, τους ψεύτες κτλ, που βεβαίως υπάρχουν, αλλά δεν είναι ανύπαρκτα αυτά, αλλά δεν γεννάνε αυτά την κρίση», σημείωσε.
Παράλληλα, η Αλ. Παπαρήγα χαρακτήρισε ως το πιο βρώμικο και ταξικό για το λαό, σε ό,τι αφορά την πολιτική της κυβέρνησης, τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση στη Βουλή.
Ο Σάκης Βαρδαλής

«ToSuccess story” αλά ΣΥΡΙΖΑ θα το βρείτε μπροστά σας, γιατί είναι κάλπικο», τόνισε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
Τόνισε ότι η ανάκαμψη, όποτε αυτή και αν έρθει, δεν θα επαναφέρει το επίπεδο ζωής στα προηγούμενα επίπεδα, ούτε πρόκειται να σταματήσει τα νέα μέτρα. «Το ζήτημα για το λαό δεν είναι να περιμένει πότε θα ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πότε θα έρθει η ανάπτυξη που περιμένουν ο ΣΕΒ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης υπέρ του λαού, που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών αναγκών», σημείωσε.     
Οι εισηγητές των άλλων κομμάτων
Με την υπενθύμιση προς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ότι μαζί ψήφισαν το μνημόνιο που προβλέπει όλα όσα περιέχει το πολυνομοσχέδιο ξεκίνησε την ομιλία του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Σπαρτινός, θέτοντας τους μάλιστα το ερώτημα: «Ποια είναι τα τελείως διαφορετικά μέτρα που προτείνουν σε αντικατάσταση των δικών μας;».
Διευκρίνισε για το «υπερταμείο» ότι «αυτές είναι οι δικές τους (σσ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) ιδιωτικοποιήσεις, που μας κληροδότησαν» επιβεβαιώνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει ακόμα πιο επιθετικά την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και μάλιστα με μεγαλύτερη «επιτυχία»: «Δεν γίνεται να χωνευτεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εύκολα το γεγονός πως η οικονομία τα πήγε καλύτερα από τα προβλεπόμενα και τα προσδοκώμενα από αυτούς, πως υπάρχει δυναμική ανάκαμψης», είπε.
Πρόσθεσε ότι «η συνολική επιλογή που έγινε αφορά τη μικρή αύξηση σε πολλούς έμμεσους φόρους για να καταμεριστεί το βάρος» όμως εκεί που έδωσε ρέστα ήταν η αναφορά ότι το νομοσχέδιο «όμως έχει κι ελαφρύνσεις που αφορούν τη χρήση του φυσικού αερίου»! Μόνο που παρέλειψε να πει ότι αυτές αφορούν αποκλειστικά τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Τέλος αναμάσησε την κυβερνητική προπαγάνδα ότι είναι «το τελευταίο δημοσιονομικό πακέτο και την αξιολόγηση και θα ακολουθήσουν σχέδια νόμου, που αντιστρατεύονται αυτόν ακριβώς τον υφεσιακό χαρακτήρα»!
ΝΔ
Την καταψήφιση του νομοσχεδίου επειδή «δυναμιτίζει» κάθε προοπτική ανάπτυξης, ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας εννοείται σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή. Στο πλαίσιο του διαγκωνισμού της ΝΔ με την κυβέρνηση για το ποιος είναι ικανότερος διαχειριστής των συμφερόντων του κεφαλαίου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φορολογική και υφεσιακή εμμονή», «πολιτική απάτη» και ισχυρίστηκε ότι τα νομοσχέδιά της περιέχουν περισσότερα μέτρα από αυτά που περιέχει το μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού.
Επιμένοντας στο πεδίο της διαχείρισης πρόσθεσε ότι ακριβώς ο δημοσιονομικός κόφτης είναι απόδειξη «της ανεπάρκειας της κυβέρνησης», ενώ δείχνοντας ...τις «διαφορές» της ΝΔ με την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το «υπερταμείο» «αξιοποίησης», επέκρινε την κυβέρνηση «διότι δεσμεύει την περιουσία της χώρας για έναν αιώνα χωρίς δημοκρατικό έλεγχο και λογοδοσία». Καλωσόρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων» και χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης»...
Χρυσή Αυγή
Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρος, «συνέχισε» το κλάμα για τις επιχειρήσεις που είχε αρχίσει από τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές επιμένοντας να προτρέπει την κυβέρνηση να εξασφαλίσει στο κεφάλαιο φορολογικό παράδεισο όπως, σύμφωνα με την αναφορά του, «η Κροατία που μηδένισε τη φορολογία». Κάνοντας προγραμματική κριτική ανέφερε προς την κυβέρνηση ότι «απογοητεύσατε το λαό», ενώ προσπαθώντας να «βγάλει λάδι» συνολικά το σύστημα επικέντρωσε στους τραπεζίτες και σε ορισμένους διεφθαρμένους εργολάβους που βγαίνουν κερδισμένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης. Αποκρύβοντας πλήρως τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων τα απέδωσε σε ..κάποιο σχέδιο «εξόντωσης τους έθνους» στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η «εισβολή των λαθρομεταναστών».
ΠΑΣΟΚ
Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Κ. Κουτσούκος, δείχνοντας και αυτός τις ...διαχειριστικές διαφορές της σημερινής κυβέρνησης με αυτές του κόμματός του, ανέφερε όσον αφορά το «υπερταμείο» ότι «είναι άλλο πράγμα να κάνεις τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις και να εξυπηρετείς τις δημοσιονομικές σου ανάγκες και άλλο να τα παραδίδεις όλα άνευ όρων». Συνεχίζοντας να ασκεί κριτική στο πεδίο της διαχείρισης χαρακτήρισε το δημοσιονομικό «κόφτη» «μνημόνιο των μνημονίων» και ως εξήγηση για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα έδωσε «την υποτελή διαπραγμάτευση και την πλήρη παράδοση της κυβέρνησης», η οποία «σπατάλησε το χρόνο ως το καλοκαίρι και όταν κατάλαβε ότι πέφτουμε στον γκρεμό έκανε άτακτη οπισθοχώρηση».
Το Ποτάμι
Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Γ. Αμυράς, προσπαθώντας να πείσει για το ανυπόστατο, ότι μπορούν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι να περνάνε καλά αρκεί μία σωστή διαχείριση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενδιαφέρεται «από το φτωχότερο πολίτη της χώρας ως τον πλουσιότερο. Ο ένας παράγει πλούτο, ο άλλος εργάζεται και θέλει ευκαιρία σε αυτήν τη ζωή», είπε διαστρεβλώνοντας και την πραγματικότητα και αποκρύβοντας ότι ο παραγωγός του πλούτου είναι αποκλειστικά και μόνο ο εργαζόμενος λαός. Ισχυρίστηκε από την πλευρά του, άλλα περιείχε το μνημόνιο του Αυγούστου, προσπαθώντας να καλύψει τις ευθύνες του ίδιου προσωπικά και του κόμματός του.
ΑΝΕΛ
Να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική επιχείρησε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Δ. Καμμένος, ο οποίος παρέθεσε πληθώρα στοιχείων για να εμφανίσει τα αντιλαϊκά μέτρα ως αναγκαία, αλλά και ότι «η χώρα βγαίνει στις αγορές» ότι δηλαδή έρχεται η καπιταλιστική ανάπτυξη. Έκανε αναφορά ειδικά για το χρέος λέγοντας ότι ενόψει και του Γιούρογκρουπ θα «βρεθεί λύσει και θα είναι καλή για όλους τους Έλληνες». Πάντως δεν ανέφερε κουβέντα σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που αφορά τις περικοπές στους μισθούς των ειδικών μισθολογίων (ένστολων, σωμάτων ασφαλείας κλπ) και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ.
Ένωση Κεντρώων
Οδηγίες... στην κυβέρνηση για το πώς πρέπει να γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις έδωσε ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, Μ. Γεωργιάδης. Αφού «κατηγόρησε» την κυβέρνηση ότι «είστε άσχετοι με τους κανόνες της αγοράς» και τους «κανόνες ιδιωτικών συναλλαγών», πρόσθεσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις «είναι πάγιο αίτημα» της Ένωσης Κεντρώων και από τις «βασικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει μαζί με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων», όμως το «πρόβλημα» με την κυβέρνηση είναι ότι «εσείς αποκρατικοποιείτε από ανάγκη και όχι από στρατηγική! Ξεπουλάτε για να καλύψετε τρύπες και όχι να φέρετε ανάπτυξη». «Οι αποκρατικοποιήσεις αν γίνουν σωστά θα φέρουν κρατικά έσοδα» κόκ.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης έδωσε με τρόπο ανάγλυφο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, λέγοντας ότι στρατηγική της είναι «η ανάδειξη αναπτυξιακών δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων, η προσέλκυση επενδύσεων, η ενίσχυση της καινοτομίας» όλα όσα δηλαδή χρειάζονται για την ενίσχυση της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Συμβάλλοντας από τη πλευρά του στη στήριξη της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι τα «χειρότερα πέρασαν» χαρακτήρισε ως «κάβο» τα αντιλαϊκά πακέτα της κυβέρνησης που «καλούμαστε να περάσουμε τώρα» για να έρθουν «τα καλύτερα» στη συνέχεια.
Βάφτισε ως «προστασία και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος», «για το 90% των αγροτών»(!), τα αντιαγροτικά μέτρα που περιέχει το νομοσχέδιο-έκτρωμα όπως η αυστηροποίηση του ορισμού του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη», με το οποίο επιδιώκεται να βρεθούν εκτός δικαιώματος καταβολής επιδοτήσεων χιλιάδες φτωχοί αγρότες επειδή αναγκάστηκαν να κάνουν ένα μεροκάματο αλλού, για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Πρόκειται για μέτρα ενταγμένα στο σχεδιασμό συγκέντρωσης της γης και τις ισχυρές οικονομικά αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Πρόσθεσε εξίσου προκλητικά ότι «εμείς από το Σεπτέμβρη κάναμε μια δύσκολη πολιτική επιλογή. Κάτω από την πίεση διεθνών και εσωτερικών συσχετισμών κάναμε την επιλογή αυτή, να μην υπάρξει άλλος δρόμος στην πορεία μας γιατί θα ήταν καταστροφικός. Επιλέξαμε μέσω αυτής της συμφωνίας να δώσουμε τη μάχη να σώσουμε το λαό από τα χειρότερα και να κρατήσουμε ζωντανά τα μεσαία και κατώτερα στρώματα ιδιαίτερα στην ύπαιθρο».
Το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι... ελιγμός για το σοσιαλισμό!
Κατά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο λαός θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένος από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, γιατί θα μπορούσε να ήταν και πολύ χειρότερα! Κόμπασε μάλιστα ότι «για να μην πάμε σε δύο τρία μεγάλα μέτρα πήγαμε σε πολλά μικρά μέτρα. Τι θα θέλατε δηλαδή, θα ήταν καλύτερο ενέργεια, το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό να πάει από το 13% στο 25%; (...) Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους φτωχούς»!
Οσον αφορά το Γιούρογκρουπ, επανέλαβε ότι προσβλέπει σε «καλά νέα» για το χρέος και σημείωσε: «Έχω πλήρη κατανόηση γι αυτό που ρωτάνε: Αν πάρουμε κάτι για το χρέος βοηθάει έναν φτωχό άνθρωπο; Αν πάρουμε κάτι για το χρέος θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση», δηλαδή «η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα δίνει σήμα για τις αγορές, ότι μπορεί αν διαχειριστεί το χρέος της ώστε να έρθουν επενδυτές» για μακροχρόνιες επενδύσεις. Αυτό σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο «θα βοηθήσει να μη λαμβάνονται υφεσιακά μέτρα και θα βοηθήσει να μπούμε στη νομισματική χαλάρωση της ΕΤΚ». Με άλλα λόγια προσπάθησε να πείσει το λαό ότι έχει τα ίδια συμφέροντα με το κεφάλαιο και πως αν έρθουν επενδύσεις θα «φάει με χρυσά κουτάλια».
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η αναφορά του για τον δημοσιονομικό κόφτη. «Τι θέλατε, αντί να φέρουμε 5,4 δισ., να φέρουμε 9 δισ.;», είπε συνεχίζοντας τις προκλήσεις, εννοώντας ότι «αποφύγαμε τα μέτρα κάβα των 3,6 δισ. που ήθελε το ΔΝΤ» και ζήτησε από τη ΝΔ να πει την δική της πρόταση για την υπόθεση του κόφτη.
Ως κατόρθωμα εμφάνισε και το υπερ - ταμείο για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας λέγοντα ότι τα περιουσιακά στοιχεία που θα περιέλθουν στο ταμείο «δεν υπάρχει πουθενά ότι είναι όλα προς εκποίηση», και πρόσθεσε ότι «δεν μας άρεσε το ταμείο αλλά είπαμε ευκαιρίας δοθείσης να συγκεντρώσουμε και να αξιοποιήσουμε τη διάσπαρτη δημόσια περιουσία υπέρ των επενδύσεων». Ακόμα σημείωσε για το υπερ- ταμείο ότι: «Το ΚΚΕ μου λέει ότι υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά; Υπάρχει, αλλά προσπαθήσαμε, κάθε εμπόδιο για καλό, να υπάρχει ρητά στο νόμο κατοχύρωση των υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος»...
Απογειώνοντας δε τον εμπαιγμό, παρουσίασε τα μέτρα αυτά, δηλαδή την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στο λαό για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ως ...«ελιγμό» για τον ...«σοσιαλισμό»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.