Δεκέμβρης 1944 (17)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΤσΗΠΑς - Γείπας - Ξείπας: Εγγυάται την τρίτη φάση σφαγιασμού διακαιωμάτων! ‒ Αριστερά κοράκια με νύχια iδανεικά ‒ ΚΚΕ: Ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
Ρεσιτάλ υποκρισίας και κοροϊδίας από τον Αλ. Τσίπρα
Σάβ, 12/12/2015 - 15:35 - Ενημέρωση: Σάβ, 12/12/2015 - 17:08
Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον πρωθυπουργό περί προστασίας και ευαισθησίας των κοινωνικά αδύναμων.
Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκλητικά ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του εγγυάται 
«την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή εντός της χώρας, δίνοντας μάχες για να υπερασπιζόμαστε τους πιο αδύναμους, στα πλαίσια μιας συμφωνίας δύσκολης που έχει όμως προοπτική διεξόδου, και να κερδίζουμε και μάχες σημαντικές».
Οι ισχυρισμοί αυτοί, έρχονται λίγες ώρες πριν κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση -και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων που σφαγιάζει τα δικαιώματα του λαού (βλέπε πιο κάτω) και της εργατικής τάξης καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει την περαιτέρω απελευθέρωση της ενέργειας αλλά και την παράδοση στα «κοράκια» των «κόκκινων δανείων».
ΚΚΕ: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Σάβ, 12/12/2015 - 15:40 - Ενημέρωση: Σάβ, 12/12/2015 - 17:10
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει:
«Την ώρα που η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, προωθώντας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων (περαιτέρω απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, επιδείνωση των δανειοληπτών κόκκινων δανείων κ.α.), ο πρωθυπουργός σε ένα ακόμη ρεσιτάλ υποκρισίας μιλάει για κοινωνική ευαισθησία και προστασία των αδυνάμων.
Τέρμα πια στην κοροϊδία, ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, κλιμακώνοντας τον αγώνα του, ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που τον οδηγούν στη χρεοκοπία για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου».
Επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας όσον αφορά και το ασφαλιστικό δηλώνοντας ότι δεν πληγούν οι συντάξεις την ώρα που τη μείωσή τους προβλέπει το τρίτο μνημόνιο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, το ψήφισαν παραμονές του Δεκαπενταύγουστου.
Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, επανέλαβε την επικίνδυνη για - τον ελληνικό λαό και όχι μόνο - πρόθεσή του για περαιτέρω συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εγγυόμαστε, μέσα από τις πρωτοβουλίες μας, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής, πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, να εγγυόμαστε τη διεθνή θέση της χώρας, όπως ακριβώς πράττουμε μέχρι σήμερα», διεκδικώντας ουσιαστικά αναβαθμισμένο ρόλο της αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. 
Κατά τα λοιπά, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ως σημαντική επιτυχία την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - τρίτη κατά σειρά - που θα διασφαλίσει την «ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών», προς όφελος των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Μιλώντας «για μάχη αναδιανομής» έκανε λόγο για ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας που σημαίνει ζεστό χρήμα στους μονοπωλιακούς ομίλους και «ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο», αποκρύπτοντας ότι αυτή η ανάπτυξη θα στηρίζεται πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα της εργατικής τάξης.
Όσον αφορά το ρόλο του κόμματός του, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε το «πλήγμα που δέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι» με την αποχώρηση στελεχών που κατείχαν και κυβερνητικές θέσεις, και υπογράμμισε ότι «πρέπει να αποκτήσει ρόλο συνυπευθυνότητας και οργανικής σύνδεσης με την Κυβέρνηση, (...) να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διαμόρφωση και την μετατόπιση των κοινωνικών συσχετισμών, (...) μέσα από τη συνεχή και αυτόνομη παρουσία του σε διάφορους χώρους», καλώντας ουσιαστικά στη συμβολή όλων ώστε να εξασφαλιστεί η συνενοχή και η συναίνεση του λαού στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
ΤσακαΛΟΤΤΟς
Στα «κοράκια» τα «κόκκινα» δάνεια - Συμφωνία για τα 13 προαπαιτούμενα
Παρ, 11/12/2015 - 22:54
Στο κλείσιμο της συμφωνίας για τα 13 προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα, ανάμεσα τους και τα «κόκκινα» δάνεια, προχώρησαν η κυβέρνηση και οι «θεσμοί».
Την ανακοίνωση έκαναν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος και Οικονομίας Γ. Σταθάκης μετά τη συνάντησή τους το βράδυ της Παρασκευής, με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.
Με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί το Σάββατο στη Βουλή. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί με την γνωστή απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη. Στη συνέχεια το Euroworking Group θα εγκρίνει τη χορήγηση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για τα «κόκκινα» δάνεια, το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα.
Και τα στεγαστικά δάνεια στα «κοράκια»
Η συμφωνία ανάβει το πράσινο φως για να δοθούν τα «κόκκινα» δάνεια, ακόμα και τα στεγαστικά, σε άλλα «κοράκια» και «επενδυτές». Αυτό θα γίνει σε δύο φάσεις.
Τα «κόκκινα» δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων και τα στεγαστικά δάνεια που δεν συνδέονται με την πρώτη κατοικία θα δοθούν άμεσα σε funds. Η πώληση των υπόλοιπων κατηγοριών (δάνεια πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά και δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων) θα παγώσει μέχρι τις 15 Φλεβάρη 2016. Ωστόσο, μετά τις 15 Φλεβάρη θα ισχύσει νέο πλαίσιο για την διαχείριση και αυτών των «κόκκινων» δανείων, το οποίο θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τους «θεσμούς».
Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων
Η συμφωνία περιλαμβάνει μια στρατηγική έκθεση για τη μορφή του Ταμείου, η οποία σταδιακά θα μετατραπεί σε νόμο. Στην παρούσα φάση δεν θα εξεταστεί ο στόχος της συλλογής 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις.
Στον έλεγχο του νέου Ταμείου θα περάσουν το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους. Για την διαχείριση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων που θα βγουν στο σφυρί, θα δημιουργηθούν επιμέρους διευθύνσεις στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Στο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιό του θα συμμετέχουν τρεις εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και δύο των δανειστών.
Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ
Ο ΑΔΜΗΕ θα διαχωριστεί από τη ΔΕΗ  και θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία για τη μεταφορά ενέργειας. Το κράτος θα κρατήσει το 51%, ενώ το 49% θα δοθεί σε ιδιωτικούς ομίλους μέσω του χρηματιστηρίου και μέσω της εξεύρεσης «στρατηγικού επενδυτή» που θα είναι ευρωπαϊκή εταιρεία.
Για το μάνατζμεντ, η φόρμουλα που συμφωνήθηκε προβλέπει ότι το κράτος θα έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος θα επιλέγεται σε συμφωνία με τον «στρατηγικό επενδυτή».

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.