Δεκέμβρης 1944 (17)

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Λαφαζάνης: Λόγια και Γραπτά του υπερυπουργού, σε θέματα Αγροτικής Παραγωγής και Ενέργειας, τρομάρα του! (Β΄ και συνεχίζεται)

–Ούτε τόσο δα δεν είναι αλήθεια... Πιστέψτε με!

Λαφαζανιά

Ετυμολογία

λαφαζανιά < τουρκική lafazan < περσική لافزن (lāf-zan)

Ουσιαστικό

λαφαζανιά (κυπριακή διάλεκτος) θηλυκό
  1. υπερβολή, σαχλαμάρα 
  2. εξωπραγματικό γεγονός που παρουσιάζει κάποιος ως πραγματικότητα, για να εντυπωσιάσει 
Συγγενικές λέξεις
  • λαφαζάνης
      *

      Διαλογή από δελτία τύπου ΥΠΕΚΑ του υπερυπουργού Λαφαζάνη

      Β' ΜΕΡΟΣ

      28.1.2015 Δηλώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας, κατά την Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής
      «Επίσης, θα έλεγα ότι το πακέτο μετοχών των ΕΛΠΕ που έχει πάει στο ΤΑΙΠΕΔ για πώληση θα επανέλθει στο Δημόσιο. Και το Δημόσιο στα ΕΛΠΕ θα ασκήσει όλα τα καθήκοντα τα οποία προβλέπονται από την συμμετοχή.»
      «Ανασυγκρότηση λοιπόν της ΔΕΗ, ανασυγκρότηση του ενεργειακού χώρου για ενεργειακή επάρκεια, ασφάλεια και ασφαλώς προσιτές τιμές, για να δουλέψει πιο παραγωγικά και ανταγωνιστικά όλη η οικονομία μας» (σχόλιο: οικονομία=καπιταλιστές)
      «Όλες οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και άλλες γενικότερες, θα υλοποιηθούν στο ακέραιο πχ η παροχή για δωρεάν ρεύμα σε 400.000 ευπαθή νοικοκυριά»
      • Σχόλιο: Εδώ έχει ευθύνες ο Λαφαζάνης. Γιατί δεν εφάρμοσε ότι του αναλογούσε από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης σαν υπουργός ΠΑΠΕΝ??? τι/ποιος  τον εμπόδισε? Έβγαλε τα ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕΔ? Έδωσε δωρεάν ρεύμα?
      3.2.2015 Συνάντηση Υπουργού ΠAΠEΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν και τον Δ.Σ της SOCAREnergyGreece
      «Στηρίζουμε, λοιπόν, τον TAP και τη διέλευσή του από την Ελλάδα. Θεωρούμε ότι αυτό συμφέρει την χώρα μας, συμφέρει την περιοχή μας και υποβοηθά πάρα πολύ την ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο.»»
      «Όσον αφορά την ΔΕΣΦΑ Α.Ε. και την πώληση στη SOCAR, όπως ξέρετε αυτή η διαδικασία -παρά τη δική μας αντίθεση- έχει προχωρήσει. Βρίσκεται ίσως σε τελικό στάδιο, θα έλεγα. Ξέρετε όμως ότι έχουν εκφραστεί κάποια ερωτηματικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και το θέμα της πώλησης εξετάζεται από την Επιτροπή. Περιμένουμε την απόφαση τηςΓενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε, προκειμένου να καθορίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας σε σχέση με αυτή την υπόθεση. Αυτή είναι η θέση μας και αυτή τη θέση τόνισα και στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν και στον υπεύθυνο της SOCAR στην Αθήνα.»
      • Σχόλιο: Εδώ ο Λαφαζάνης ενώ είναι «αντίθετος» με την πώληση της ΔΕΣΦΑ στη SOCAR, και αντί να την σταματήσει «με ένα νόμο σε ένα άρθρο», συντάσσεται πλήρως με την ΕΕ και θα περιμένει πρώτα να δει τι θα πει η Κομισιόν. Περιμένει δηλαδή να πάρει την γραμμή του από τον Γιουνγκέρ και τα ευρωπαϊκά μονοπώλια (κατά τα αλλά είναι «αντίθετος»….). Αλήθεια γιατί δεν «εθνικοποίησε» την ΔΕΣΦΑ ως υπουργός? τι/ποιος  τον εμπόδισε?
      3.2.2015 Συνάντησή του Υπουργού ΠAΠEΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνημε τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛ.ΠΕ Α.Ε., κ.κ Γιάννη Παπαθανασίου και Γιάννη Κωστόπουλο.
      «Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης προανήγγειλε την επιστροφή στο Δημόσιο που πακέτου μετοχών του Ομίλου που βρίσκονται αυτή την ώρα στο ΤΑΙΠΕΔ και δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει τα εργασιακά δικαιώματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις των εργαζομένων.»
      • Σχόλιο: Γιατί ως υπουργός δεν έβγαλε τα ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕΔ?
      «Τον διαγωνισμό ( σ.σ. Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, σε 3 χερσαία τμήματα της Δυτικής Ελλάδας Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ Πελοπόννησο) που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 6 Φλεβάρη, δεν θα τον αγγίξουμε. Θα προχωρήσει κανονικά και ελπίζουμε να αποφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»
      • Σχόλιο: κατά τα άλλα ο Λαφαζάνης «αντιστέκεται» στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου
      4.2.2015 Παναγιώτης Λαφαζάνης : «Μειώσεις από 20 – 40% στις τιμές κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας»
      «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική μείωση στις τιμές του κόστους παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία εφόσον επιτευχθεί θα έχει ιδιαίτερη σημασία και θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην μείωση των τελικών ενεργειακών τιμών στον καταναλωτή(…). Στη βάση λοιπόν, των Μελετών της ΡΑΕ, αλλά και με άλλα δεδομένα τα οποία έχουμε στο Υπουργείο μας, θα κάνουμε το σχεδιασμό μας άμεσα και πιστεύουμε ότι πολύ γρήγορα θα μπορέσουμε να έχουμε σημαντικές μειώσεις στις τιμές Ηλεκτρικής ενέργειας
      • Σχόλιο: Γιατί ο Λαφαζάνης σαν υπουργός δεν μείωσε τα τιμολόγια της ΔΕΗ όπως εξήγγειλε;
      10.2.2015 Συνάντηση Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη,  με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Eταιρείας «OAORosgeologia»
      «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς των γεωλογικών ερευνών (σεισμικές για υδρογονάνθρακες, πηγών γεωθερμίας κ.ά.).»
      10.2.2015 ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΕΝ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
      «Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτύξουμε με τόλμη ειδικά σχέδια για την αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση τομέων και κλάδων της βιομηχανίας, όπως, για παράδειγμα, η ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία»
      • Σχόλιο: Πόσα καράβια ναυπηγήθηκαν και επισκευάστηκαν επί Λαφαζάνη, αν μπορεί να μας το απαντήσει ο ίδιος;
      «Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και ειδικά την ενεργοβόρα βιομηχανία έχουν εκτιναχθεί σε απίστευτα ύψη, έχουν γίνει ανυπόφορες και επιτείνουν την ύφεση
      «Κάθε ιδέα για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ εγκαταλείπεται.Αν είχαμε εμείς την κυβέρνηση δεν θα προβαίναμε και στην ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).Η ιδιωτικοποίηση, όμως, του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη εταιρία SOCAR, έχει προχωρήσει αρκετά.Εμείς πάντως θα αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας για την τύχη του ΔΕΣΦΑ μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία εκκρεμεί προς εξέταση η συγκεκριμένη εξαγορά»
      • Σχόλιο: Ο Λαφαζάνης δεν σταματά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ διότι λέει…έχει προχωρήσει αρκετά!!! Και τότε αυτές που είναι ιδιωτικοποιημένες αρκετά χρόνια («περισσότερο αρκετά» από τη ΔΕΣΦΑ) πως βγαίνει και λέει ότι θα τις εθνικοποιήσει και θα τις βάλει κάτω από δημόσιο έλεγχο;; Εε;;;
      «Ιδρύουμε δημόσιο φορέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων
      • Σχόλιο: Πούντος; Πότε τον ίδρυσε και ποιός είνα;;
      «η κυβέρνησή μας θα στηρίξει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για να επιβιώσει και μαζί της να επιβιώσουν όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και οι χιλιάδες τευτλοπαραγωγοί από τη Φθιώτιδα έως τον Έβρο»
      • Σχόλιο: από την πολύ στήριξη, επι Λαφαζάνη καλλιεργήθηκαν πανελλαδικά τα λιγότερα στρέμματα τεύτλων από ποτέ που θα οδηγήσει στην μικρότερη παραγωγή ζάχαρης από ελληνικά τεύτλα στην ιστορία της ΕΒΖ. 
      «Δεν ξεχνάμε επίσης τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως και την αντίστοιχη σκανδαλώδη μεταβίβαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην EUROBANK, που θα επανεξεταστούν»
      • Σχόλιο: Είδε κανένας καμιά επανεξέταση από τον Λαφαζάνη;
      «Επίσης θα ήθελα να πω πως η εξαγορά του Ελληνικού υπήρξε σκανδαλώδης, ενώ τα σχέδια για την αξιοποίησή του ακραία αντιπεριβαλλοντικά. Θα επανεξετάσουμε αυτή τη σκανδαλώδη εξαγορά, με στόχο την ακύρωσή της.»
      • Σχόλιο: Γιατί ο Λαφαζάνης δεν ακύρωσε το ξεπούλημα του Ελληνικού αφού ήταν στη δικαιοδοσία του? Τι περίμενε? Ποιος τον εμπόδισε? Γιατί δεν έδιωξε την LAMVADEVELOPMENT
      10.2.2015 Βασικά σημεία ομιλίας στη βουλή του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Γιάννη Τσιρώνη, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
      «Τα προβλήματα μπορούν και πρέπει να λύνονται με συμμετοχή των πολιτών. Τα παραδείγματα πολλά: Γεωθερμία: Η Ελλάδα θα μπορούσε να αξιοποιήσει έναν τεράστιο ενεργειακό πλούτο εάν δεν είχε επιχειρηθεί η επιβολή του στους πολίτες της Μήλου, χωρίς την δική τους συναίνεση. Ανεμογεννήτριες: Αντίστοιχα αρνητικά ανακλαστικά έχουν ξεσηκώσει όσοι θέλουν να φορτώσουν κάποιες περιοχές με δάση ανεμογεννητριών έξω από κάθε μέτρο και αδιαφορώντας για την αισθητική και τις επιφυλάξεις των κατοίκων.»
      • Σχόλιο: Να με ποιους συνεργάστηκε ο Λαφαζάνης στα υπουργεία. Με δήθεν οικολόγους που λένε ναι στο ξεπούλημα των γεωθερμικών πεδίων και κορυφογραμμών στους ιδιώτες επενδυτές και αναλαμβάνουν οι ίδιο με αριστερό οικολογικό μανδύα να κάμψουν τις αντιστάσεις των πολιτών (ή «αντιδραστικά αντανακλαστικά» κατά τον Τσιρώνη)
      «Σήμερα, ακόμα και στην Αττική, υπάρχουν εκτάσεις  που μπορούν να αξιοποιηθούν ως αστικοί αγροί, όπου άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, αλλά και πολίτες που έχουν μεράκι μπορούν να καλλιεργούν συλλογικά και να παράγουν τρόφιμα που θα διανέμονται στους οικονομικά ασθενέστερους.»
      • Σχόλιο: Ουδέν σχόλιο
      12.2.2015 Συμμετοχή του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη στις εργασίες του Πρώτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν
      «Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε στην ομιλία του την πλήρη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης στον ΤΑΡ και την ετοιμότητά της να εργαστεί για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή του. Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είχε συνάντηση με τον περιφερειακό πρόεδρο της ΒP για την Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν-Γεωργία, κ. GordonBirrell, η οποία ΒΡ είναι βασικός προμηθευτής του αγωγού από το κοίτασμα ShahDeniz και βασικός μέτοχος στον ΤΑΝΑΡ και στον ΤΑΡ»
      16.2.2015 Συνέντευξη Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη στο Βήμα της Κυριακής
      «Έχουμε υπερπροσφορά δομημένου χώρου. Χίλιες φορές να μειώσω τον συντελεστή δόμησης και να προχωρήσω σε αναδόμηση και πλήρη ανακατασκευή πεπαλαιωμένων κτιρίων σε πολύ υποβαθμισμένες περιοχές, τα οποία θα έχουν ενεργειακή και υδατική αυτάρκεια. Μπορούν να ενωθούν οι ακάλυπτοι και να γίνει ένα σύγχρονο οικοδομικό τετράγωνο. Αυτό μπορεί να είναι κίνητρο και για έναν μεγαλοεργολάβο
      • Σχόλιο: Το ΥΠΑΠΕΝ του Λαφαζάνη και οι υπουργοί του εξαγγέλουν διαρθρωτικά μέτρα (πχ μείωση συντελεστών δόμησης) για να έχουν κίνητρο (κέρδος δηλαδή) οι μεγαλοεργολάβοι και κατασκευαστικοί όμιλοι και να επενδύσουν.
      «Από την άλλη, αν ένα έργο είναι ώριμο και μπορεί να υποδεχθεί, έστω και προσωρινά, απορρίμματα τα οποία σήμερα πετάγονται ανεξέλεγκτα, μπορεί για ένα διάστημα να λειτουργήσει (…) Το πιο ώριμο, από όσο γνωρίζω, είναι του Γραμματικού. Είναι ένας έτοιμος ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) (…) , μπορούμε να πούμε ότι σε έναν ορίζοντα προσωρινό μπορεί να λειτουργεί
      Συνεχίζεται



      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.