Δεκέμβρης 1944 (17)

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΕΣΕΕ: Υπόμνημα με αντιλαϊκή και επικίνδυνη πρόταση για εισφορές και συντάξεις

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης
ΕΣΕΕ: Προτείνει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με αντίστοιχη μείωση των συντάξεων
Δημοσίευση: Τρί, 17/02/2015 - 10:50
Μια βαθιά αντιλαϊκή και επικίνδυνη πρόταση συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα σε άλλες σε υπόμνημα με τις θέσεις των εμπόρων για την Κοινωνική Ασφάλιση που παρέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Δημήτρη Στρατούλη τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη.
Μεταξύ άλλων στις προτάσεις που κατέθεσε η πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είναι και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με αντίστοιχη βέβαια μείωση των συντάξεων... ως υποτιθέμενο μέτρο αντιμετώπισης της οικονομικής δυσπραγίας των εμπόρων, που δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν τις εισφορές τους.
Αυτή η πρόταση έρχεται την ίδια στιγμή που εξαιτίας των αντιασφαλιστικών πολιτικών οι σημερινές συντάξεις των εμπόρων είναι μόλις 683 ευρώ μεικτά (μέση σύνταξη).
Επιπλέον, η ΕΣΕΕ επαναφέρει την αντιλαϊκή πρότασή της για παραπέρα ενοποιήσεις Ταμείων και τη δημιουργία τριών Ταμείων κύριας ασφάλισης, όταν η πρακτική έχει δείξει ότι οι ενοποιήσεις που έγιναν διαχρονικά πήγαιναν χέρι - χέρι πάντα με μείωση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.