Δεκέμβρης 1944 (17)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων – 6 μήνες φυλακή σε Σ. Ζαριανόπουλο και Αν. Ανανιάδου για παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 – ΠΑΜΕ: Παράσταση στον Άρειο Πάγο ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών (VIDEO) – Ανακοίνωση ΚΚΕ

 
Δήλωση Πουλικόγιαννη στον Άρειο Πάγο





Παράσταση στον Άρειο Πάγο ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών
 Μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Συσπείρωση» στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις και οι καταδίκες των στελεχών και εργαζομένων του ταξικού κινήματος, γιατί ορθώνουν το ανάστημά τους στο δόγμα «νόμος και τάξη» των επιχειρηματικών συμφερόντων και της κυβέρνησής τους.



Στο πλαίσιο της παράστασης επέδωσαν υπόμνημα. Από τη μεριά της, η εισαγγελέας αφού άκουσε προσεχτικά τα όσα επισήμανε η αντιπροσωπεία του ταξικού κινήματος, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το κατατεθέν υπόμνημα.
Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα που κατέθεσε το ΠΑΜΕ:
  • «Η κυβέρνηση, για να επιβάλει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει όλο και πιο συχνά στην καταστολή των εργατικών και λαϊκών αγώνων, εφαρμόζοντας το αυταρχικό δόγμα "νόμος και τάξη".
  • Η επιβολή του "νόμου" που επικαλείται η κυβέρνηση ισοδυναμεί με την υποταγή των εργαζομένων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, της νεολαίας στην εξαθλίωσή τους, στη σφαγή των δικαιωμάτων τους, στις απολύσεις, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.
  • Στην όξυνση του κυβερνητικού αυταρχισμού συμβάλλει σοβαρά και η Δικαιοσύνη, που στέκεται, όλο και πιο απροκάλυπτα, μεροληπτική με το μέρος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας».
(Διαβάστε στη συνέχεια την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ του ΠΑΜΕ)
Στο μεταξύ και αύριο Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, στις 12.30 το μεσημέρι, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου για τον ίδιο λόγο.
Μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων
Σήμερα δικάστηκαν στη Θεσσαλονίκη για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και η δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Άννα Ανανιάδου. Δικάστηκαν για την παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στις 17 Δεκέμβρη 2009, για να βγάλουν «στον αέρα» το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ. Το δικαστήριο επέβαλε και στους δυο ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή, παρά την εισήγηση του εισαγγελέα ότι δεν τεκμηριώθηκαν κατηγορίες σε βάρος τους.
Την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη, είναι προγραμματισμένη η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν στη διάρκεια κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας.
Εν τω μεταξύ για τις 4 Φλεβάρη αναβλήθηκε η δίκη στελεχών των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, οι οποίοι πριν από τέσσερα χρόνια περιφρουρούσαν την απεργία τους στο λιμάνι του Πειραιά.

902
Προς: - Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Η κυβέρνηση, για να επιβάλει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει όλο και πιο συχνά στην καταστολή τωνεργατικών και λαϊκών αγώνων, εφαρμόζοντας το αυταρχικό δόγμα «νόμος και τάξη».
H επιβολή του «νόμου» που επικαλείται η κυβέρνηση ισοδυναμεί με την υποταγή των εργαζομένων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, της νεολαίας στην εξαθλίωσή τους, στη σφαγή των δικαιωμάτων τους, στις απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία, τους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.
Στην όξυνση του κυβερνητικού αυταρχισμού συμβάλλει σοβαρά καιη Δικαιοσύνη, που στέκεται, όλο και πιο απροκάλυπτα, μεροληπτική με το μέρος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Αυτό προκύπτει κυρίως από τα εξής:
Πρώτο, την κλιμάκωση της ποινικοποίησης των εργατικώνκαι λαϊκών αγώνων.

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία σημαντική κινητοποίηση κλάδου εργαζομένων ή άλλων λαϊκών στρωμάτων, για δίκαια αιτήματα που υπερασπίζονται ακόμη και την ίδια την επιβίωσή τους, εναντίον της οποίας να μη στρέφονται οι μηχανισμοί των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.
Συγκεκριμένα παραδείγματα:
> Η ποινικοποίηση του πολύμηνου ηρωικού αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, επειδή υπερασπίζονταν τη δουλειά τους. Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα το δικαστήριο (πρωτοδικείο Αθήνας) αποφάσισε, κατά απαράδεκτο τρόπο, να συγχωνεύσει σε μία τις δύο διαφορετικές υποθέσεις που έχουν, όχι μόνο δικαστική, αλλά και ουσιαστική αυτοτέλεια. Αποτέλεσμα : 24 απεργοί βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
> Δίκη 35 συνδικαλιστών από εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στις 20 Δεκέμβρη 2013. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δικάζονται γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις 30/1/2013.
> Η συνεχής παρουσία των εισαγγελέων δίπλα στα ΜΑΤ σε κάθε απεργία, διαδήλωση, εργατική και λαϊκή κινητοποίηση.
> Το μπαράζ διώξεων και δικών συνδικαλιστών σωματείων, εκπροσώπων λαϊκών φορέων, ιδίως του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, αγροτών, εκατοντάδων ανθρώπων του λαού, μαθητών σε όλη την Ελλάδα, επειδή υπερασπίζονται το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή, στη μόρφωση, επειδή αντιδρούν στη συνεχή ληστεία των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους ή στα άδικα δυσβάστακτα χαράτσια της Εφορίας.
> Η πρωτοφανής ποινικοποίηση της πρωτομαγιάτικης απεργίας, με την εισαγγελική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος απεργών στην Κεφαλονιά, επειδή την 1η Μάη 2013 καλούσαν τους ναυτεργάτες του πλοίου «Νήσος Κεφαλονιά» να πάρουν μέρος στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση.
>Η συνεχής κήρυξη όλων σχεδόν των απεργιών σε κλάδους και χώρους δουλειάς ως παράνομων ή και καταχρηστικών, με περίπου πανομοιότυπο σκεπτικό που δικαιώνει την εργοδοσία και με συνοπτικές και ταχύτατες διαδικασίες.
> Η επιδίωξη δικαστικής παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, όπως η πρωτοφανής προσωρινή διαταγή Προέδρου Πρωτοδικών της Αθήνας με την οποία απαγόρευε στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (Σ.Ε.ΤΗ.Π) να πλησιάζει επιχείρηση του Ομίλου Καλ (τηλεφωνικές πωλήσεις, εξεύρεση εργασίας στο εξωτερικό κλπ.) και να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα του μη αρεστές στην εργοδοσία ανακοινώσεις που κατάγγελλαν τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον συγκεκριμένο όμιλο-«κάτεργο».
> Η πρωτοφανής εισαγγελική παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, με αποτέλεσμα να ζητούνται, από το 2ο Τμήμα Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Ασφάλειας, τα πρακτικά Γενικής Συνέλευσης και τα ονόματα της απεργιακής επιτροπής.

Δεύτερο, την προκλητική αύξηση, το τελευταίο διάστημα, των συνεχών καταδικών από τα δικαστήρια
Ενδεικτικές περιπτώσεις:
Αλλεπάλληλες καταδίκες συνδικαλιστών και μελών των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος μέσα σε ένα μήνα

Κατά των σωματείων της Ζώνης έχουν κατατεθεί εκατοντάδες μηνύσεις-καρμπόν, με φανερά ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες από εργολάβους που δραστηριοποιούνται συγχρόνως και στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού. Πρόκειται για την ομάδα εργολάβων που καλούσαν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή να «καθαρίσει» τη Ζώνη από τα σωματεία.

Μια ακόμη συνηθισμένη τακτική των εργοδοτών – όχι μόνο της Ζώνης - είναι να καταθέτουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση για κάθε ανακοίνωση σωματείου που καταγγέλλει την εργοδοτική αυθαιρεσία και την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων ή που γενικότερα δεν είναι το περιεχόμενό της αρεστό στην εργοδοσία. 

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι εισαγγελείς ποινικής δίωξης σπεύδουν να ασκήσουν ποινικές διώξεις, συχνά κατ’ εικόνα και ομοίωση των μηνύσεων, παρόλο που αρκετές από αυτές θα έπρεπε να τεθούν στο αρχείο. Στη συνέχεια, έρχονται τα δικαστήρια να καταδικάσουν πρωτοπόρους εργάτες.  

Συγκεκριμένα:
Στις 30 Οκτώβρη, καταδίκη δύο συνδικαλιστών των σωματείων Μετάλλου Πειραιά και Ηλεκτρολόγων Πλοίων, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά σε φυλάκιση 5 μηνών.
Στις 13/11/2013, καταδίκη συνδικαλιστών των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά σε φυλάκιση 6 μηνών για «επικίνδυνη σωματική βλάβη». Αξίζει να αναφερθεί ότι για το ίδιο περιστατικό υπήρχε αθωωτική απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου για άλλους συνδικαλιστές, ενώ στη δικογραφία δεν υπήρχε καμία ιατρική πραγματογνωμοσύνη, βεβαίωση ή έστω φωτογραφία του δήθεν «χτυπημένου». Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο εργολάβος επιτέθηκε προφορικά στα σωματεία της Ζώνης, επαναλαμβάνοντας τα όσα ανέφερε στη μήνυσή του, με χαρακτηρισμούς «εγκληματική συμμορία του ΚΚΕ» χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την έδρα.
Στις 5/12, δίκη κατά δύο πρωτοπόρων εργατών των σωματείων της Ζώνης, που είχαν καταδικαστεί στην προηγούμενη δίκη στις 30/10. Παρόλο που οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο που συνέταξε ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης στρεφόταν κατά διαφορετικού ατόμου από εκείνο που είχε μηνύσει ο εργολάβος, που ανήκει επίσης στους πρωτοπόρους εργάτες συνδικαλιστές, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει στοχοποίηση συγκεκριμένων συνδικαλιστών. Επίσης, στο κατηγορητήριο είχαν εμπλουτισθεί οι σαθρές και ανυπόστατες κατηγορίες του εργολάβου. Το δικαστήριο, πριν καταλήξει στην προφανή αθώωση, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στοιχειοθετηθεί το σαθρό κατηγορητήριο.
– Στις 17/10/2013, πρωτοφανής καταδίκη του προέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Λάρισας και ενός ακόμη εργαζόμενου από το 3μελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, σε φυλάκιση 1 έτους και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για ψευδορκία, ύστερα από μήνυση των εργοδοτών, επειδή διεκδίκησαν δεδουλευμένα και αποζημίωση απόλυσης του εργαζόμενου. Είναι φανερός ο κίνδυνος να αποθρασυνθούν ακόμη περισσότερο οι εργοδότες, αξιοποιώντας τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους που θα τολμήσουν» να διεκδικήσουν δικαστικά δεδουλευμένα, ένσημα, αποζημίωση κλπ.
Στις 22/4/2013, καταδίκη 10 ναυτεργατών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θάσου για παρακώλυση συγκοινωνιών, μετά από μήνυση του πλοιοκτήτη και τις αναφορές των εκπροσώπων των Λιμενικών Αρχών, παρόλο που είχε αποδειχθεί το δίκαιο του αγώνα των ναυτεργατών και η πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε αναγκαστεί, χάρη στην κινητοποίηση, να επαναπροσλάβει απολυμένο ναυτεργάτη.
Αλλεπάλληλες καταδίκες αγροτών
Στις 23/10/2013, καταδίκη 10 αγροτών της Ελασσόνας από το 3μελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, επειδή συμμετείχαν σε αγροτική κινητοποίηση του 2009.
Στις 4/11 καταδίκη 86 από τους 92 κατηγορούμενους αγρότες σε φυλάκιση 5 μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τις κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» το 2009.
Στις 2/12 καταδίκη 5 αγροτών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε φυλάκιση 4 μηνών για τις κινητοποιήσεις του Γενάρη 2010.
Στη Θεσσαλία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει εξαπολυθεί ένας νέος κύκλος διώξεων, με δεκάδες προκαταρκτικές εξετάσεις και δικογραφίες σε εξέλιξη, πρωτοπόρων αγροτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα.
Καταδίκες μαθητών
Στις 8/10/2013 καταδίκη 6 μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στις 16/10 σύλληψη και παραπομπή σε δίκη δέκα μαθητών του ΕΠΑΛ της Ηγουμενίτσας. Επιπλέον, έφοδοι εισαγγελέων, αστυνομίας, μέχρι και δυνάμεων της ΟΠΚΕ σε σχολεία όλης της χώρας όπου οι μαθητές αγωνίζονται, απειλές και κλήσεις στις εισαγγελίες και την αστυνομία συλλόγων γονέων.

Τρίτο, τη συνέργεια ή ανοχή στον εργοδοτικό και αστυνομικό αυταρχισμό και αυθαιρεσία
Πιο ειδικά:
> Με την ανοχή στις κατάφωρες παραβιάσεις από την εργοδοσία της όποιας εργατικής νομοθεσίας έχει απομείνει, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων (εργατικά «ατυχήματα») ή προκαλούν μόλυνση και καταστροφή του περιβάλλοντος από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Συχνά μάλιστα, αντί να διώκονται οι εργοδότες που φανερά παρανομούν, διώκονται οι εργάτες που διεκδικούν το μεροκάματο. Αυτό συνέβη με τους 56 ναυτικούς του πλοίου «Πηνελόπη Α» κατά των οποίων διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση γιατί παραμένουν μέσα στο πλοίο στο λιμάνι της Ραφήνας, τη στιγμή που ο εφοπλιστής Αγούδημος κυκλοφορεί ελεύθερος παρόλο που χρωστάει μισθούς από 6 μήνες μέχρι 1 χρόνο.
> Με την απόρριψη ή την τοποθέτηση στα «αζήτητα» των μηνύσεων εκπροσώπων των σωματείων κατά της εργοδοσίας. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η μήνυση που είχαν υποβάλει τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για την καταστροφή των γραφείων τους στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού, η οποία απορρίφθηκε με προκλητική αιτιολογία από αντεισαγγελέα Πρωτοδικών του Πειραιά, αλλά και η μήνυση που είχε υποβάλει ο εργαζόμενος Νίκος Νικολόπουλος κατά της εταιρείας JUMBO που τον απέλυσε, για τον προσδιορισμό της οποίας χρειάστηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, τη στιγμή που οι μηνύσεις των εκπροσώπων του Jumbo είχαν οδηγήσει σε ποινικές διώξεις και είχαν πάρει το δρόμο της ακροαματικής διαδικασίας.
> Με την κάλυψη από τις εισαγγελικές αρχές ιδιαίτερα σοβαρών αστυνομικών αυθαιρεσιών και παραβιάσεων ουσιαστικών και δικονομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, διακηρυγμένων ακόμη και από το υπάρχον Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως το αστυνομικό όργιο που διαδραματίστηκε σε βάρος των κατοίκων στις Σκουριές της Χαλκιδικής, με τις εφόδους και συλλήψεις στα σπίτια κατά τη διάρκεια της νύχτας, τις πολύωρες «προσαγωγές» και «ανακρίσεις» ανήλικων παιδιών προκειμένου να τους αποσπάσουν πληροφορίες για τους γονείς τους, τη λήψη DNA χωρίς καν να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, τη ρίψη χημικών ακόμη και μέσα στο προαύλιο σχολείου.
> Με την αδιαφορία ή ολιγωρία που οδηγεί σε συγκάλυψη απέναντι σε καταγγελίες και δημοσιεύματα για περιστατικά άγριας κακομεταχείρισης ακόμη και βασανιστηρίων κρατουμένων μέσα σε αστυνομικά τμήματα.
Αντιλαμβανόμαστε το συγκεκριμένο ταξικό ρόλο που έχει αναθέσει θεσμικά στη Δικαιοσύνη η κυρίαρχη οικονομικά τάξη και δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει ανεξάρτητη και μερόληπτη. Ωστόσο, θεωρούμε ότι κάθε δικαστής και εισαγγελέας έχει προσωπική ευθύνη για τη στάση που κρατά απέναντι στους εργαζόμενους. Έχει ηθικό καθήκον να μη στρέφεται εναντίον τους. Να μη δικαιώνει με αβασάνιστη συνείδηση ό,τι εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και ισοπεδώνει το λαό, υιοθετώντας το «δίκαιο» του ισχυρού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήμερα, που η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει δια πυρός και σιδήρου τη βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, επιχειρώντας να ισοπεδώσει στην κυριολεξία τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Από τον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων κανένας κλάδος δε μένει στο απυρόβλητο, ούτε αυτός της Δικαιοσύνης, όπως καλά γνωρίζουν και οι δικαστικοί λειτουργοί από την άγρια περικοπή των αποδοχών τους.
Υπάρχουν άλλωστε θετικές συμπεριφορές ορισμένων δικαστών και εισαγγελέων,που αναδεικνύουν τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Η Εκτελεστική Γραμματεία


Γραμματεία Θεσσαλονίκης ΠΑΜΕ:
Καταδικάζει την ποινή φυλάκισης σε Σ. Ζαριανόπουλο και Αν. Ανανιάδου
Την επιβολή ποινής φυλάκισης έξι μηνών στον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μέλους της ΕΓ του ΠΑΜΕ και την Άννα Ανανιάδου, στελέχους του ΠΑΜΕ στο κλάδο των ΜΜΕ και δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» για τη συμβολική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, στις 17 Δεκέμβρη 2009, μέρα πανεργατικής απεργίας καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ένα ακόμα επεισόδιο στην επιχείρηση καταστολής των ταξικών αγώνων ενάντια στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, του κράτους του και της δικαιοσύνης του εκτυλίχθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Το Ά Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενάντια στις μαρτυρίες ακόμα και των μαρτύρων κατηγορίας αλλά και την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα, καταδίκασε του 2 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Η απόφαση αυτή είναι μικρό μέρος της βιομηχανίας μηνύσεων και διώξεων κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, κάθε εργαζόμενου που αντιδρά στη βαρβαρότητα. Βιομηχανία που την έχουν στήσει οι εργοδότες και το κράτος τους (με όλες τις μορφές της εξουσίας του όπως αστυνομική, δικαστική κλπ.). (βλ. διώξεις για κινητοποιήσεις στα "Τζάμπο", στους ναυτεργάτες του Πειραιά, ενάντια στα στελέχη του ΠΑΜΕ για τη παράσταση τους στο Υπουργείο Εργασίας κλπ. Εκτός από τη βιομηχανία των δικαστικών διώξεων, είναι εκατοντάδες τα στελέχη του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων (παλιά και νέα), εκατοντάδες οι εργαζόμενοι που απολύονται γιατί σηκώνουν κεφάλι και απεργούν, ή συνδικαλίζονται, ή ενημερώνουν του συναδέλφους τους.
Αυτό αποδεικνύει όσα λέει το ΠΑΜΕ για τη "δημοκρατία των μονοπωλίων":  Περιορίζεται στους 4 τοίχους της Βουλής. Σταματά έξω από τις πόρτες των εργοστασίων και των επιχειρήσεων. Μέσα από αυτές τις πόρτες βασιλεύει ο τρόμος και η δικτατορία των μονοπωλίων.
Οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων τους, δεν έχουν σαν κύριο στόχο τα στελέχη του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων που βέβαια δεν λυγίζουν από τέτοιες αποφάσεις, όπως δε λύγισαν χιλιάδες αγωνιστές του κινήματος σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες και στους οποίους οφείλονται όλες οι κατακτήσεις των εργαζόμενων που τώρα κατεδαφίζονται.
Ο κύριος στόχος τους είναι να τρομοκρατηθεί κάθε εργαζόμενος, να μη συμμετάσχει στο σωματείο του, να μην οργανωθεί, να μην αντιδράσει, να μην απεργήσει, να μη διεκδικήσει. Όλα αυτά την ώρα που έρχεται νέο τσουνάμι μέτρων που μπορεί να προκαλέσει εργατικές εξεγέρσεις. Αυτές θέλουν να προλάβουν.
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση και τις άλλες όμοιες της.
Καλεί τους εργαζόμενους
  • Να μη φοβηθούν,
  • Να μη σκύψουν το κεφάλι.
  • Δεν έχουν τίποτα να χάσουν από τον αγώνα τους.
  • Έχουν μόνο να χάσουν από το φόβο και την ανοχή.
  • Να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να οργανώσουν τους αγώνες τους.
Και μπροστά σ’ αυτούς τους αγώνες, αν το αποφασίσουν οι εργαζόμενοι καμιά κυβέρνηση, καμιά δικαιοσύνη, καμιά αστυνομία, κανένας εργοδότης και κανένα κράτος τους δε μπορεί να αντισταθεί».



ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την ποινή φυλάκισης σε βάρος συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη»
Ανακοίνωση για την ποινή φυλάκισης σε βάρος συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η ανακοίνωση είναι η εξής:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης να καταδικάσει σε 6 μήνες φυλάκιση το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, και τη δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη", Άννα Ανανιάδου, για τη συμβολική παρέμβαση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, την ημέρα της πανεργατικής απεργίας 17/12/2009.
Η απόφαση καταδίκης και φυλάκισης των στελεχών του Κόμματος και του ΠΑΜΕ αποτελεί ένα ακόμα βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού και του δόγματος "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης, που συνοδεύει την αντιλαϊκή της πολιτική για την προώθηση και εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και εξυπηρετεί την επιδίωξη να "μη σηκώνει κανείς κεφάλι" απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση.
Η συγκεκριμένη απόφαση, ανάμεσα σε άλλα, είναι και κατάφωρα προκλητική, καθώς ελήφθη από το Πλημμελειοδικείο παρά την απαλλακτική πρόταση που εισηγήθηκε ο εισαγγελέας και ενώ η κατηγορία για "διατάραξη οικιακής ειρήνης" δεν στηρίχθηκε από καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας.
Δείχνει ότι ο πραγματικός αντίπαλος της αντιλαϊκής πολιτικής είναι το λαϊκό κίνημα, που αγωνίζεται ενάντια στα μέτρα και συνολικά τη στρατηγική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα για να διασφαλίζει τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά - λαϊκά στρώματα, πρέπει να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν τον αυταρχισμό και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική και να υψώσουν το δικό τους αγωνιστικό ανάστημα για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών».
902



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.