Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση του ΚΚΕ : Πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ − Η ομιλία του Δημήτρη Γόντικα κατά την (VIDEO)

ΛΑΜΠΡΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ - Η ομιλία του Δ. Γόντικα
Δευτέρα 31/10/2016 - 21:37 - Ενημέρωση: Δευτέρα 31/10/2016 - 22:02
Μ' όλες τις γενιές του επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας παρούσες, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Ανάμεσα σε εκατοντάδες εκθέματα από τη ζωή και δράση του ΔΣΕ που βρίσκονται σε διαρκή έκθεση σε διάφορους χώρους του κτιρίου της ΚΕ του Κόμματος, κοντά στους δύο χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν τη μεγάλη αίθουσα συνεδρίων όπου έγινε η κύρια προβολή, αλλά και το μεγάλο φουαγιέ και το χώρο της κεντρικής εισόδου όπου είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες. Η έκδηλη συγκίνηση, η περηφάνια, τα χέρια που έσφιγγαν το ένα τ' άλλο κι εκείνες οι ματιές που έρχονταν από πολύ μακριά και κοιτούσαν μπροστά με αισιοδοξία, τα φωτεινά χαμόγελα, ο ήχος από τα κανόνια του ΔΣΕ, τα βήματα των μαχητών, οι χώροι όπου ανδρώθηκε μια ολόκληρη γενιά, αυτή ήταν η εικόνα.

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις: Παναττική συγκέντρωση στις 3 Νοέμβρη στην πλατεία Εθν. Αντίστασης - Μέχρι την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών − ΠΑΜΕ Γενική Απεργία στις 24 Νοέμβρη. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!


*
 ΕΕ: Ξεχάστε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων! − ΠΑΜΕ: Θυμηθείτε την οργάνωση της πάλης και τη Γενική Απεργία στις 24 Νοέμβρη. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
*

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
 Παναττική συγκέντρωση στις 3 Νοέμβρη στην πλατεία Εθν. Αντίστασης
Τρίτη 25/10/2016 - 10:47 - Ενημέρωση: Τρίτη 25/10/2016 - 13:57
Παναττική συγκέντρωση διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ
Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
«Αφαιρούν τις συντάξεις μας - την Υγεία - τις κοινωνικές παροχές. Μας φορτώνουν με νέα φορολογικά βάρη, μας ρίχνουν στον Καιάδα και από πάνω μας εμπαίζουν με επιστολές- κοροϊδία» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι «το γράμμα που έστειλε ο υπουργός Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης στους συνταξιούχους, είναι ένα προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αντισυνταξιουχικής της πολιτικής.
Οι συνταξιούχοι γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι το σφαγιασμό που έχουν υποστεί το εισόδημά μας και οι παροχές μας από όλες τις κυβερνήσεις των τριών μνημονίων και θεωρούμε ότι η επιστολή αυτή έχει στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια μας και να μας αποπροσανατολίσει.
Γι’ αυτό απορρίπτουμε ως απαράδεκτη την επιστολή του υπουργού και καταδικάζουμε συνολικά την αντισυνταξιουχική - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, βγαίνουμε για μια ακόμη φορά στο δρόμο του αγώνα, με αυτό τον τρόπο απαντάμε στους ελιγμούς τους. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμιά περικοπή, διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας. Δημίους δεν επιλέγουμε.
Επιστρέφουμε μαζικά αγωνιστικά την επαίσχυντη επιστολή του υπουργού Εργασίας στον αποστολέα της.
Θα είμαστε σταθερά στο δρόμο του αγώνα, να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας.
Μέχρι που να ανατρέψουμε και να καταργήσουμε τo σύνολο των αντισυνταξιουχικών - αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών».
902

ΠΑΜΕ
Όλοι στον αγώνα - Όλα τα συνδικάτα να αποφασίσουν γενική απεργία στις 24 Νοέμβρη
Τρίτη 25/10/2016 - 16:06 - Ενημέρωση: Τρίτη 25/10/2016 - 19:21
«Καμία αναμονή, καμία καθυστέρηση! Απαντάμε: 24 Νοέμβρη Γενική Απεργία!» τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί στον αγώνα για δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Όλοι στον αγώνα!
Απαντάμε: 24 Νοέμβρη Γενική Απεργία!
Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Χρυσή Αυγή: Το οπλισμένο χέρι του καπιταλισμού − ΠΑΜΕ: Μεγάλη συγκέντρωση καταδίκης στο Εφετρείο Αθηνών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΠΑΜΕ 
Δευτέρα 31/10/2016 - 10:35 - Ενημέρωση: Δευτέρα 31/10/2016 - 10:50
Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο Αθηνών εκατοντάδες εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.
«Εχθροί των εργατών είναι οι χρυσαυγίτες, τσιράκια των αφεντικών και εγκληματίες», γράφει το πανό της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ το οποίο προπορευόταν, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις απόψεις και τη δράση της Χρυσής Αυγής με συνθήματα όπως: «Δουλέμποροι φασίστες χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά σας κάνετε τις πλάτες», «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Γιαγαμότο Σιριζάκι: Χαρακίρι με χάρτινο σπαθί ή Η επιστροφή του Συβαρίτη και των εργατών πεδίου (VIDEO)

Μονόλογος Πολύδωρα στην ΕΡΤ σε εμφάνιση... αρχηγού κόμματος

Εκτροχιασμός με εμφάνιση του Βύρωνα Πολύδωρα στην ΕΡΤ και παραλήρημα άνευ προηγουμένου.
Της Ε. Ξένου
Εκτροχιασμός με εμφάνιση του Βύρωνα Πολύδωρα στην ΕΡΤ και παραλήρημα άνευ προηγουμένου λίγες ώρες μετά τη θύελλα αντιδράσεων από σύσσωμη την αντιπολίτευση στην πρόταση Μαξίμου για τοποθέτησή του στην προεδρία του ΕΣΡ.
Ο Βύρων Πολύδωρας με εμφάνιση αρχηγού κόμματος καταφέρθηκε κατά πάντων από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έως τις Βρυξέλλες και του ΔΝΤ μέσω της κρατικής ΕΡΤ που τον φιλοξένησε επί 45 λεπτά σε μια συνέντευξη όπου η διαχείρησή της έμοιαζε περισσότερο με φιλοξενία «διαγγέλματος» παρά με πραγματικό debate με ερωτήσες που το τελευταίο 24ωρο έχουν τεθεί και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης.

Η δολοφονική ενέδρα της Χρυσής Αυγής: Προετοιμασία και διασύνδεση με τον κρατικό μηχανισμό − Συνέντευξη με Άγγελο Βρεττό και Τάκη Σαπουτζάκη (VIDEO)− Δευτέρα (31/10/2016) η συγκέντρωση καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης

Του Πέτρου Ζερβού
*
Βλέπε από Μποτίλια:
*
Η δολοφονική ενέδρα σε βάρος κομμουνιστών αναδεικνύει το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής
Διασύνδεση με τμήματα επιχειρηματικών συμφερόντων και του κρατικού μηχανισμού
Τη Δευτέρα, 31 Οκτώβρη, ξεκινάει στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εξέταση της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Τη Δευτέρα η συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής
Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής οργανώνει το ΠΑΜΕ μεθαύριο, Δευτέρα 31 Οκτώβρη, στις 8.30 π.μ., στη στάση Μετρό «Αμπελόκηποι». Η κινητοποίηση οργανώνεται με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που συνεχίζεται με την υπόθεση της επίθεσης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα, από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών.
«Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε μαζικό φορέα σε μαζική συμμετοχή και σε στήριξη της κινητοποίησης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και τονίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. «Ο τρόπος που έδρασαν στις 12 Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, αναδεικνύει το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης, ενώ η στόχευση σε πρωτοπόρους αγωνιστές, που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνει το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος», σημειώνει μεταξύ άλλων.
Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση έχουν απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Γιώργος Μαρίνος: Να δείχνουμε τον ταξικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης - Οι λαοί να μην μπουν κάτω από τις σημαίες των αστών ‒ 18η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

18η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στο Βιετνάμ
Η διεθνής ταξική πάλη θέτει το καθήκον για ενιαία επαναστατική στρατηγική
Ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη 18η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στο Βιετνάμ
*
Βλέπε και στο τέλος:
Το Προεδρείο της Διεθνούς Συνάντησης, η Εισαγωγική ομιλία του Nguyen Manh Cuong και Οι συμμετοχές των Κομμουνιστικών Κομμάτων
*
Το θέμα της φετινής Συνάντησης, που ξεκίνησε χτες στο Βιετνάμ και ολοκληρώνεται στις 30 Οκτώβρη, είναι:

«Καπιταλιστική κρίση και ιμπεριαλιστική επιθετικότητα - Τακτικές και Στρατηγικές των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην πάλη για την ειρήνη, τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, το σοσιαλισμό»

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελείται από τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ, τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, και την Δανάη Χέλμη, συνεργάτη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας χαιρετίζει τη 18η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και ευχαριστεί θερμά το ΚΚ Βιετνάμ για τη φιλοξενία.
Το Κόμμα μας έχει εκφράσει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη και έχει σταθεί πολλές δεκαετίες στο πλευρό του βιετναμέζικου λαού στην πάλη του ενάντια στη γαλλική και γιαπωνέζικη αποικιοκρατία, στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και τα εγκλήματα των ΗΠΑ.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Γιώργος Μαργαρίτης: Ναζί, δωσίλογοι, επιχειρηματίες 1940-1944 και η Απελευθέρωση... του καπιταλισμού (5+1 VIDEO)

Ποιοι επιχειρηματίες εργάζονταν για τον Χίτλερ;
*
Τι κέρδισαν οι μεγάλες επιχειρήσεις της Ευρώπης από το ναζισμό;

28η Οκτωβρίου: Ο λαός να εμπιστευτεί το ΚΚΕ

Βασίλης Ρώτας
Χιλιομόδι Κορινθίας, 23 Απριλίου 1889 - Αθήνα, 30 Μαΐου 1977
Άρης Βελουχιώτης
27 Αυγούστου 1905, Λαμία - 16 Ιουνίου 1945, Μεσούντα Άρτας
Σχέδιο-Σύνθεση (και 1ο από 2 του Άρη), Μπάμπης Ζαφειράτος, 29.V.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)
Με βάση τη γνωστή φωτογραφία του Σπύρου Μελετζή
«Ο Βασίλης Ρώτας στα ελεύθερα βουνά του ΕΑΜ»

Ήσουν μεγάλος / δε σε χωρούσε τούτος ο καιρός
Γενειοφόρος Άη Αντάρτης στα ελατόβουνα.
(Γιάννης Ρίτσος)

Βασίλης Ρώτας: Ντουφέκια κλέφτικα ελασίτικα κρέμονται στα κλαδιά του τραγουδιού του ‒ Δυο χαιρετισμοί από τον Γιάννη Ρίτσο ‒ Επίμετρο
(Σάββατο, 30 Μαΐου 2015)
*
Όρκος μας ο ΑΡΗΣ
Άρης Βελουχιώτης: 27 Αυγούστου 1905, Λαμία - 16 Ιουνίου 1945, Μεσούντα Άρτας
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 10.VI.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)

Το Υστερόγραφο της Δόξας
(Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015)
***

28 Οκτωβρίου 1940

Το «ΌΧΙ» (Χαρακτικό του Τάσσου)
Στις 3 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Ιταλός Πρέσβης Ε. Γκράτσι επιδίδει στον Έλληνα δικτάτορα Ι. Μεταξά τηλεγραφική διακοίνωση, με την οποία η φασιστική κυβέρνηση της Ιταλίας, που βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με την Βρετανία, απαιτούσε -ως «έμπρακτη» απόδειξη της ουδετερότητας της Ελλάδας- να της επιτραπεί να καταλάβει στρατιωτικά ορισμένες θέσεις στρατηγικής σημασίας επί ελληνικού εδάφους (δίχως να προσδιορίζει ποιες).

Ο δικτάτορας Ι. Μεταξάς
Η επίδοση του τελεσιγράφου ήταν ουσιαστικά μια τυπική υπόθεση, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις της ιταλικής πλευράς ήταν εξωφρενικές, αόριστα διατυπωμένες, ενώ έδιναν περιθώριο μόλις 3 ωρών για την αποδοχή ή την απόρριψή τους. Η επίθεση ήταν προαποφασισμένη. Αυτό εξηγεί και την αντίδραση του Μεταξά, ο οποίος δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίσει την κατάσταση: «Alors, c’est la guerre» [σ.σ. ώστε έχουμε πόλεμο]» ήταν η απάντηση που έδωσε στον Ιταλό Πρέσβη. Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος άρχιζε.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Και για την ασφάλειά μας: Ε-ε-έρχεται το 4ο (Αλλά το ΣτΕ θα το κρίνει αντισυνταγματικό, μαζί με τον Τοτό)

−Σας χαιρέτισα;... Δεν σας χαιρέτισα... Χαίρετε, τι κάνετε, καλά, ευχαριστώ!
*
Αμετακίνητο το ΔΝΤ: Το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να διευθετηθεί
*

ΔΝΤ
Θεωρεί «μη βιώσιμο» το ασφαλιστικό σύστημα, ανοίγοντας θέμα νέων μέτρων
Πέμπτη 27/10/2016 - 19:40
Νέα αντιασφαλιστικά μέτρα ζητάει το ΔΝΤ, στο όνομα της «βιωσιμότητας» του ασφαλιστικού συστήματος. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, δήλωσε πως το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας «δεν είναι βιώσιμο», καθώς το έλλειμμά του ετησίως αγγίζει το 11% του ΑΕΠ, έναντι 2,5% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, προσθέτοντας πως αυτό «πρέπει να αντιμετωπιστεί».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασίσει το ΔΝΤ μέσα στο Δεκέμβρη εάν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, συνέδεσε το χρόνο λήψης της απόφασης, με την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους που θα υποβληθεί τον Δεκέμβρη στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου μαζί με τα συμπεράσματα του πρόσφατου ελέγχου που διενήργησε το ΔΝΤ.
Εκφράζοντας την αντίθεση του ΔΝΤ με το στόχο που έχει τεθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα, δήλωσε πως η συμμετοχή του Ταμείου προϋποθέτει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ ή την υιοθέτηση ενός ακόμη πιο «φιλόδοξου» προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το ΝΑΤΟ, Η ΑΥΓΗ και το αδελφό HDP πάνε... Κουφονήσια

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Επικίνδυνες αποφάσεις με την στήριξη και της Ελληνικής κυβέρνησης
Πέμπτη 27/10/2016 - 08:29
Αποφάσεις που φέρνουν στα άκρα την κόντρα με τη Ρωσία και άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κέντρα, για τον έλεγχο στρατηγικών ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, έλαβαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ κατά την πρώτη ήμερα της διήμερης Συνόδου που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Όλα τα λεφτά η «Αυγή»
«Όλα τα λεφτά» το χτεσινό θέμα της «Αυγής» για τη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Όπως έγραψε η εφημερίδα, «ΝΑΤΟ: Με μεγαλύτερη ένταση στη μάχη κατά των διακινητών ανθρώπων»
Τόσο ο τίτλος, όσο και το θέμα της εφημερίδας «ξεπλένουν» τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την παρουσία του στη Μεσόγειο, στο όνομα τάχα της ανάσχεσης των διακινητών, όταν το σχέδιο αυτό υπηρετεί την αναδιάταξη της λυκοσυμμαχίας, με το βλέμμα στραμμένο στη Ρωσία και στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται με επίκεντρο τη Συρία.

ΣΥμμορία (ΡΙΖ) ΑΝΕΛέητων: Πατώνουν στα χωρικά ύδατα των καναλαρχών − ΚΚΕ: Eνημέρωση, εργαζόμενοι και διαπλοκή στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας σε παλιούς και νέους καναλάρχες με 25 εκατ. ευρώ ενοίκιο για όλους
*
*
Πέμπτη 27/10/2016 - 10:00
Προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας με αντίτιμο περί των 25 εκατ. ευρώ από παλιούς και νέους καναλάρχες θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ.

KKE
Πηγή των προβλημάτων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ότι τα ΜΜΕ ανήκουν στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα
Πέμπτη 27/10/2016 - 10:29
Σε ανακοίνωση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κήρυξε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει μεν έναν απαράδεκτο νόμο, δεν αντιμετωπίζει, όμως, το πρόβλημα της ενημέρωσης προς όφελος του λαού, της ανασφάλειας των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της διαπλοκής, όπως δεν τα αντιμετώπιζε -αντίθετα τα όξυνε- και ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης.

ΣτΕ: Η αντισυνταγματικότητα του νόμου Παπά και οι παπατζήδες του συντάγματος των καναλαρχών − ΚΚΕ: Ανασφάλεια των εργαζομένων και ενημέρωση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες
Τετάρτη 26/10/2016 - 23:14 - Ενημέρωση: Πέμπτη 27/10/2016 - 00:22
Αντισυνταγματικό έκρινε τον νόμο Παπά (ν. 4339/2015) για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι σε ανασφάλεια και η ενημέρωση στα χέρια επιχειρηματιών
Τρίτη 25/10/2016 - 17:06
Σε σχόλιο για την αντιπαράθεση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το δίλημμα “συνταγματικός ή αντισυνταγματικός νόμος”, που κυριαρχεί στην αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, αντικειμενικά κρύβει την ουσία του προβλήματος, ότι δηλαδή, είτε με το σημερινό είτε με το προηγούμενο καθεστώς, οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας, η ενημέρωση θα εξακολουθήσει να γίνεται με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αφού τα κανάλια θα εξακολουθήσουν να ανήκουν σε ορισμένους μεγάλους επιχειρηματίες. Και στο ζήτημα αυτό συναντιούνται όλοι, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις».
902

Έπειτα από σχεδόν 5,5 ώρες συνεδρίασης, με ψήφους  με ψήφους 14 - 11 η Ολομέλεια αποφάσισε πως οι αρμοδιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες ανήκουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο όταν συγκροτηθεί θα πρέπει να διεξάγει διαγωνισμό. Συνεπώς ο διαγωνισμός που έγινε δεν ισχύει και τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια δεν κλείνουν. Να υπενθυμίσουμε ότι η θέση του εισηγητή Γ. Παπαγεωργίου ήταν πως ο νόμος είναι συνταγματικός. Εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΣτΕ Ν. Σακελαρίου αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, λέγοντας ότι η διάσκεψη του δικαστηρίου είναι μυστική.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΕ: Ξεχάστε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων! − ΠΑΜΕ: Θυμηθείτε την οργάνωση της πάλης και την απεργία στις 24 Νοέμβρη. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Έφυγε το παραβάν
Αν κάτι κατέρρευσε από την πρώτη κιόλας συνάντηση του κουαρτέτου με την κυβέρνηση για τα Εργασιακά, ήταν η προπαγάνδα της περί «ακραίων» στη διαπραγμάτευση, τους οποίους ταύτιζε αποκλειστικά με την πλευρά του ΔΝΤ, «βγάζοντας λάδι» την ΕΕ, το κεφάλαιο και, βεβαίως, τη δική της αντιλαϊκή πολιτική.
Όπως προκύπτει, όμως, από τα σχετικά δημοσιεύματα, αυτός που έδωσε πραγματικά «τα ρέστα του» για την υπεράσπιση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων που ζητάει το κεφάλαιο, δεν ήταν μόνο το ΔΝΤ, αλλά και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντ. Κοστέλο, ο οποίος διαμήνυσε «να ξεχάσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων» όπως τις ξέραμε.
Στην πραγματικότητα, συνέβη το αναμενόμενο.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση, κυβέρνηση, κουαρτέτο, αλλά και οι εγχώριοι «κοινωνικοί εταίροι», ως βάση θέτουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και, παρά τις μεταξύ τους αντιθέσεις και διαφορές,
  • Προωθούν ενιαία την απρόσκοπτη και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή του 3ου μνημονίου.
Κοινός στόχος όλων είναι η ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΣΥμμορία ΑΝΕΛέητων: Βλογάνε τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς ή Αριστερό χούι σε δεξιά ψυχή

Χαρίλαος Φλωράκης
20 Ιουλίου 1914, Παλιοζογλώπι, Καρδίτσας
22 Μαΐου 2005 Αθήνα.
Σχέδιο (1ο από 2 του Χαρίλαου), Μπάμπης Ζαφειράτος, 17.V.2015 (Μελάνι, 21 χ 29 εκ.)

Μάθετε την εποποιία του Εμφύλιου.
Μάθετε ποιο ήταν το ήθος των ηττημένων του Εμφύλιου και ποιο το ήθος των νικητών.
Μάθετε να ξεχωρίζετε τους ιστορικούς από τους πλαστογράφους της Ιστορίας.
(Χαρίλαος Φλωράκης)
(Κυριακή, 17 Μαΐου 2015)
*
Ό,τι βιος είχα το έχω δώσει στο Κόμμα,
στο Κόμμα στο ΚΚΕ με τα γνωστά σύμβολά του,
τη Μαρξιστική - Λενινιστική ιδεολογία του,
το πρόγραμμά του και τις αρχές του.
(Χαρίλαος Φλωράκης)
(Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015)
Ρεσιτάλ Κουκουεδολογίας!
«Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι». Η φράση ισχύει απόλυτα και για τους κουκουεδολόγους, ξεσκολισμένους και επίδοξους.

Επιβεβαιώνεται και από το έντυπο της ειδικής έκδοσης που κυκλοφορεί με τη σημερινή (Σάββατο, 22/10/2016) «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου για μια ακόμα φορά, με τη μέθοδο τού «βλογάμε τους πεθαμένους για να θάψουμε τους ζωντανούς», εμφανίζεται –μέσα από ένα ανακάτεμα ντοκουμέντων, γεγονότων, προσωπικών αφηγήσεων και εντυπώσεων– μια καρικατούρα του Χαρίλαου Φλωράκη. Ανάλογες προσπάθειες, άλλωστε, έχουν κάνει και με άλλα στελέχη του Κόμματος, ακόμα και ηρωικές μορφές του, όπως ο Αρης, ο Ζαχαριάδης, ο Πλουμπίδης, ο Μπελογιάννης.
Έχοντας δεμένο το γάιδαρό τους, αφού ο σύντροφος δεν μπορεί να τους πει ο ίδιος «να μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη», καταναλώνουν 48 σελίδες, για να μπορέσουν να χωρέσουν κάπου προς το τέλος την αυθαιρεσία, να φέρουν δηλαδή σε αντιπαράθεση τον Χαρίλαο Φλωράκη με το ΚΚΕ.

ΚΚΕ: Ιστορικό ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ (31 Οκτ. 2016, 19.00)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρώτη προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ, τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη
Δευτέρα 24/10/2016 - 18:28 - Ενημέρωση: Δευτέρα 24/10/2016 - 18:59
Εκδήλωση διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για την πρώτη προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ, με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη και ώρα 19.00, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό και θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα γίνεται με προσκλήσεις και απευθύνεται ιδιαίτερα στους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ και τους απογόνους τους.
Μεγάλο τμήμα του ντοκιμαντέρ προέρχεται από φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που για πρώτη θα δουν το φως της δημοσιότητας.

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Ενιαίος κρατικός φορέας ενέργειας, με κοινωνικό - εργατικό έλεγχο

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Ο κλάδος της ενέργειας βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων αυτήν την περίοδο. Γύρω από τα ενεργειακά διεξάγεται τεράστια διαπάλη σε διεθνές επίπεδο ως αντανάκλαση σφοδρών ανταγωνισμών μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών χωρών και μονοπωλιακών ομίλων.
Οι προβλέψεις στο επίπεδο της οικονομίας στην Ελλάδα και διεθνώς παραμένουν δυσοίωνες, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδήλωση και νέας, πιο σφοδρής κρίσης το επόμενο διάστημα. Αποδεικνύονται έτσι, τα αδιέξοδα του συστήματος αφού και η όποια ανάκαμψη θα πατήσει πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων. Η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις μεγαλώνει και ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης στην νοτιανατολική Μεσόγειο είναι υπαρκτός, καθώς ανταγωνίζονται για το ποιος θα κάνει κουμάντο στις αγορές, στις πηγές ενέργειας και στους δρόμους μεταφοράς. Σε αυτήν τη διαπάλη, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να στραφούν ενάντια στο σύνολο της πολιτικής του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκφραστών.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Όλγα Μπενάριο Γκούτμαν Πρέστες: Μια επαναστάτρια που αγνοείται από την Ιστορία − Αποκλειστικά στην Αλκυονίδα: Χαιρετισμός από ΟΓΕ και ΕΕΔΔΑ - Προλογίζει η Λιάνα Κανέλλη (Τρίτη 25 Οκτ. 20:00)


NEW STAR ART CINEMA
Η ταινία «Όλγα» αποκλειστικά στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» στις 25 Οκτώβρη
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΗΓΕΤΗΣ
ΜΙΑ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ
​​ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ

ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ


Η ΟΛΓΑ ΜΠΕΝΑΡΙΟ ΓΚΟΥΤΜΑΝ ΠΡΕΣΤΕΣ είναι μια από τις πιο ηρωικές γυναικείες φιγούρες παγκοσμίως που ήρθε η ώρα να την γνωρίσουμε και στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στη Γερμανία από εβραϊκή οικογένεια και εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα από τα 15 της χρόνια.


Όταν το 1930, ο πρώτος της σύζυγος και στέλεχος του ΚΚ Γερμανίας Όττο Μπράουν συλλαμβάνεται και φυλακίζεται από τη δημοκρατία της Βαϊμάρης η Όλγα οργανώνει μια παράτολμη ένοπλη επιχείρηση για την απόδρασή του μέσα από την αίθουσα όπου δικαζόταν.

Διαφεύγουν μαζί στην Τσεχοσλοβακία κι από εκεί στη Σοβιετική Ένωση. Αναλαμβάνει και εκτελεί πολλές διεθνείς αποστολές για λογαριασμό της Κομιντέρν, πράγμα που της στοίχισε μια σύλληψη στη Μεγάλη Βρετανία για κατασκοπεία.

Μπομπ Ντύλαν: Γιατί να (με) αλλάξεις τώρα (έναντι 900.000 δολαρίων);

36o άλμπουμ, 3 Φεβ. 2015
*
Το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου ο Ντίλαν έδωσε μια συναυλία στο Λας Βέγκας: τραγούδησε αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στο βραβείο. Έκλεισε τη συναυλία εκείνη με ένα τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα, το Why try to change me now («Γιατί να με αλλάξεις τώρα;»), ίσως για να δώσει μια απάντηση στα μέσα ενημέρωσης.
*
Αν ο Μπομπ Ντίλαν διατηρήσει τη σιωπή του θα είναι ο πρώτος στην ιστορία των Νόμπελ που απλώς αγνοεί την απόφαση της Ακαδημίας
Η Σουηδική Ακαδημία ανακοίνωσε ότι εξαρτάται από τον Μπομπ Ντίλαν αν θα παραλάβει το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 23.10.2016
Η επιτροπή που βράβευσε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας τον Μπομπ Ντίλαν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εξαρτάται από τον Αμερικανό καλλιτέχνη αν θα παραστεί στην τελετή απονομής του βραβείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται πως το βραβείο συνοδεύεται με χρηματικό ποσό που φτάνει τα 900.000 δολάρια.

Bob Dylan - Why Try To Change Me Now - Desert Trip Indio,
CA - October 14, 2016
Why Try To Change Me Now
(Originally by Frank Sinatra)
I'm sentimental
So I walk in the rain
I've got some habits
That I can't explain
Could start for the corner
Turn up in Spain
Why try to change me now