Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μαρινόπουλος: 13.000 νέες αριστερές θέσεις ανεργίας — Ομοσπονδίες και Συνδικάτα: Ξεσηκωμός Τώρα! Κάλεσμα για μαζική παράσταση στο Yπ. Εργασίας στις 4 Ιούλη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συγκεντρώσεις των εργαζομένων της εταιρείας «Μαρινόπουλος» στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Τετάρτη 29/06/2016 - 20:40 - Ενημέρωση: Τετάρτη 29/06/2016 - 21:57
Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Μαρινόπουλος» διοργάνωσαν την Τετάρτη το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, οι ταξικές δυνάμεις στο επιχειρησιακό Σωματείο, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα των Νότιων Συνοικιών της Αττικής.
Κάλεσμα απευθύνουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα για μαζική παράσταση στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 4 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι ενάντια στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς.
Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να εμφανιστεί εκπρόσωπος της εταιρείας για να τους ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις της. Στην άρνηση της εργοδοσίας να μιλήσει μαζί τους, οι εργαζόμενοι με μια αιφνιδιαστική ενέργεια πέρασαν την κεντρική πύλη, παρά την προσπάθεια της Αστυνομίας και της εταιρείας secutity να τους εμποδίσει, και πορεύτηκαν μέχρι το κτίριο που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Θανάσημος (πάντα) Παφίλης: Σκληρή ταξική πολιτική για τη βρώμικη δουλειά του... Ανιέλι (AUDIO)



*
Πριν από περίπου δυο δεκαετίες ο μεγαλομεγιστάνας Ανιέλι, σχολιάζοντας τα πολιτικά πράγματα της χώρας του, της Ιταλίας, είχε πει:
«Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».
Αυτά που έλεγε ο Ανιέλι για την δήθεν «Αριστερά», όποιος νομίζει ότι ισχύουν μόνο για την Ιταλία, πλανάται. Οικτρά.
Δεν περιγράφω άλλο.


*

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΣΤΟ «ΒΗΜΑ FM»
Μόνη λύση για τους εργαζόμενους ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής
Τετάρτη 29/06/2016 - 13:59
Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι να επιλέξουν το δρόμο της ρήξης με το καπιταλιστικό σύστημα, αλλιώς θα συνεχίσουν να ζουν την κόλαση και τη βαρβαρότητα, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας στο ρ/σ «Βήμα FM».

Ο ΤσΗΠΑς της Εταιρείας Εγκλήματος: Για να γλυτώσουμε τα χειρότερα (;!)

 Εκβιασμοί και κοροϊδία
«Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται», λέει η παροιμία κι αυτό ισχύει απόλυτα στον τρόπο με τον οποίο οι Ευρωπαίοι «εταίροι» της κυβέρνησης ασκούν πιέσεις στο λαό να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα τα μέτρα της δεύτερης «αξιολόγησης», «για να μην προστεθεί άλλη αβεβαιότητα στην ΕΕ μετά το Brexit», όπως λένε.
Τα δημοσιεύματα και οι παρεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες.
  • «Οι προαπαιτούμενες δράσεις που πρέπει να γίνουν έως τον Σεπτέμβριο (...) δεν υπάρχει λόγος να μη γίνουν έως τον Ιούλιο, το αργότερο έως τις αρχές Αυγούστου», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ, σύμφωνα με χτεσινές ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες, όπου γινόταν η Σύνοδος Κορυφής.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ξε-ΤσΗΠΑτοι: Προστατέψαμε τα χαμηλά εισοδήματα της γιαγιάς

«Ιδιοκτησία του προγράμματος...»
Πολλή βαβούρα σηκώνουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την «ιδιοκτησία του προγράμματος», για το αν είναι δικά τους ή όχι τα... πνευματικά δικαιώματα του βάρβαρου μνημονίου που εφαρμόζουν για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Για «καθεστώς ασφυξίας και εκβιασμού», υπό το οποίο υπέγραψαν το μνημόνιο, μίλησε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει, όμως, καμαρώνοντας ότι 
  • «η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης οριοθετεί το κλείσιμο ενός κύκλου και, ταυτόχρονα, την έναρξη μιας δημιουργικής και ελπιδοφόρας εποχής». 
  • «Δεν έχουμε την πατρότητα του προγράμματος που εφαρμόζουμε», δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης,
ενώ η «πρωτοβουλία 53+» διαμαρτύρεται γιατί

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΚΚΕ: Η απλή αναλογική, η χαμένη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και σε δουλειά να βρισκόμαστε...


Το ΚΚΕ έχει πάγιες θέσεις για τον εκλογικό νόμο, το ερώτημα είναι αν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ
Δευτέρα 27/06/2016 - 15:42 - Ενημέρωση: Δευτέρα 27/06/2016 - 15:59
Το ΚΚΕ έχει πάγιες θέσεις για τον εκλογικό νόμο, που αποτυπώνονται στην πρόταση για απλή αναλογική, ανόθευτη, χωρίς μπόνους και χωρίς πλαφόν, το ερώτημα είναι αν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντά το ΚΚΕ στις κυβερνητικές πηγές που σχολίασαν τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ».
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», ο Δ. Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερώτηση «γιατί ανοίγει τώρα η συζήτηση του εκλογικού νόμου», απάντησε: «Είναι υπαρκτό ένα πρόβλημα, δηλαδή με βάση τις αλλαγές που γίνονται και στην οικονομία, τις αναγκαίες όπως λέγονται μεταρρυθμίσεις, που για μας είναι αντιλαϊκές όλες αυτές αναδιαρθρώσεις, δεν μπορεί αυτό να αφήσει απ' έξω το πολιτικό σύστημα, το ίδιο κράτος, το αστικό πολιτικό σύστημα, έτσι όπως λειτουργεί, ιδιαίτερα μετά τη μεταπολίτευση, τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια. Άρα χρειάζονται κάποιες αλλαγές, εκεί κατά τη γνώμη μας οφείλονται και οι προσπάθειες για συνταγματική αναθεώρηση, έστω ορισμένων άρθρων ή ο εκλογικός νόμος ή το πώς θα διαταχθεί το πολιτικό σύστημα κ.λπ. Άρα είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα αυτό.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το αστικό πολιτικό σύστημα, η απλή αναλογική, η δόλια λογική, το θέατρο του παραλόγου από τον ΣΥΡΙΖΑ και το «αριστερό» Brexit (AUDIO)

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο ρ/σ «ΣΚΑΪ»
(AUDIO)
Δευτέρα 27/06/2016 - 11:33 - Ενημέρωση: Δευτέρα 27/06/2016 - 16:17
Συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» και το δημοσιογράφο Π. Τσίμα, σήμερα, Δευτέρα 27 Ιούνη. Παρατίθεται η συνέντευξη: 
- Είδατε τον πρωθυπουργό, σας είπε φαντάζομαι τα σχέδιά του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και απ' ό,τι κατάλαβα δεν συναινέσατε.
- Καταρχήν δεν μου είπε τα σχέδιά του για τον εκλογικό νόμο. Μου είπε κάποιες σκέψεις για προβληματισμό, για παραπέρα διαβούλευση και για συζήτηση με τα κόμματα, προκειμένου να ρυθμίσει τις τελικές του σκέψεις, με βάση το τι θα έχει αποτέλεσμα στη Βουλή, αυτή ήταν η ουσία. Και βεβαίως του απάντησα ξεκάθαρα την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή αναλογική, αυτό το σύστημα, έτσι όπως το έχουμε προσδιορίσει χρόνια τώρα, δεκαετίες, στην Ελλάδα. Και του υπενθύμισα ότι την τελευταία πρόταση νόμου, που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Μάρτη του 2012, μάλιστα με την υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα και του σημερινού υπουργού Εσωτερικών του κ. Κουρουμπλή και άλλων στελεχών, σημερινών υπουργών, αντιπροέδρων της Βουλής, του αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του κ. Παπαδημούλη κ.λπ., όπου μιλούσαν για ένα σύστημα πραγματικής άδολης απλής αναλογικής. Μάλιστα στο άρθρο 1 ρητά έλεγε ότι καταργείται η αποκλειστική ρήτρα του 3% που δεν συμβιβάζεται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αυτή είναι η διατύπωση της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Και για όλα αυτά τα ζητήματα και με βάση τις εξελίξεις δεν νομίζουμε ότι έχει αλλάξει τίποτε μέσα σε 3 χρόνια, έτσι ώστε να αλλάξουν θέση για αυτό το ζήτημα.

Νίκος Σοφιανός: Η απλή αναλογική της βαρύτητας ενός... Νεύτωνα και οι νόμοι της αβάσταχτης πραγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)


Ο ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΟ «MEGA»

Υπάρχει η εικονική πραγματικότητα και η πραγματικότητα του λαού που αναστενάζει σε εφορίες και τράπεζες
Κυριακή 26/06/2016 - 12:57 - Ενημέρωση: Κυριακή 26/06/2016 - 13:14
«Απλή αναλογική, για να μην παίζουμε με τις λέξεις (...) σημαίνει ό,τι ψηφίζεις παίρνεις, σημαίνει κανένα πλαφόν», «σημαίνει κανένα μπόνους», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο «MEGA» και απαντώντας σε ερωτήσεις για τον εκλογικό νόμο.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι αυτή ήταν η πρόταση νόμου που είχε καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012, η οποία ήταν αντίστοιχη με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Brexit: Για ποιους;


Το EXIT και ο τοίχος...
Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Πάνε πάρα πολλά χρόνια που βγήκα για ένα απ' τα πιο δύσκολα και παράξενα ρεπορτάζ της εμπειρίας μου. Ένα βράδυ σε μια υπόγεια μοδάτη ντισκοτέκ βαριέμαι και θέλω να φύγω από την πίσω πόρτα. Βλέπω επιγραφή «EXIT» και θεωρώ την έξοδο κινδύνου χρυσή ευκαιρία. Τραβάω την ωραία κουρτίνα και... τοίχος! Γυρνάω πίσω, πιάνω τους υπεύθυνους, σκέφτομαι το τσιγάρο και την πυρκαγιά, φτιάχνω επιτόπιους εφιάλτες πώς μπορεί να πεθάνουμε σαν τα ποντίκια καθώς μια στενή σκάλα δυο πατώματα κάτω απ' τη γης ήταν το μόνο μπες - βγες και παίρνω σβάρνα τα αντίστοιχα μαγαζιά.
Για να μην το τραβήξω, περίπου στο ογδόντα τοις εκατό οι έξοδοι κινδύνου ΕΧΙΤ ήταν ή ψεύτικες ή άχρηστες. Θόρυβος, δημοσιότητα, βαβούρα, οι... αρχές έγραψαν το θέμα εκεί που γράφεται πάντα και βοηθούσης της τύχης μέχρι σήμερα δεν έγινε και κάποιο κακό. Στο κάτω κάτω της γραφής, στην Ελλάδα μας εφτά μήνες το χρόνο ζούμε με τα τραπεζάκια έξω και διασκεδάζουμε ακόμα κι όταν το απαγορεύει η τρόικα πάνω σ' αυτά.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Brexit και COSA NOSTRA

«Αρνητική εξέλιξη» χαρακτήρισαν με μια φωνή η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Αναμενόμενη η στεναχώρια τους, καθώς από θέση εκπροσώπησης των συμφερόντων της ντόπιας αστικής τάξης υπερασπίζονται τις στρατηγικές της επιλογές και τέτοια παραμένει η συμμετοχή στην ΕΕ.Brexit, Renzi: "L'Europa resta casa nostra, ma va ristrutturata"
Έκδηλος ο προβληματισμός και η αγωνία τους, αφού το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία αναδεικνύει την αυξημένη δυσαρέσκεια εργατικών - λαϊκών δυνάμεων απέναντι στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της, που βεβαίως παραμένει εγκλωβισμένη στο πλαίσιο του συστήματος.
Αλλά αναδεικνύει ακόμα και
  • τις εσωτερικές αντιθέσεις στην ΕΕ,
  • την ανισομετρία των οικονομιών της,
  • τη διαπάλη ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα που οξύνθηκε σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης.
Και NOSTRA COSA!
Πρόκειται για στοιχεία που δεν αφορούν μόνο στη Βρετανία αλλά εκδηλώνονται στον έναν ή τον άλλο βαθμό σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, ενισχύοντας το ρεύμα του λεγόμενου «ευρωσκεπτικισμού», αποσχιστικές τάσεις, αλλά και τάσεις που επιδιώκουν αλλαγή της πολιτικής διαχείρισης της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΚΚΕ: Το βρετανικό δημοψήφισμα και η επιτακτική ανάγκη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου — Θανάσης Παφίλης: Τα δυο στρατόπεδα του κεφαλαίου δεν θα ωφελήσουν τους εργαζόμενους — Σόιμπλε-Σουλτς: Ενωμένη Ευρώπη με διαπραγμάτευση για την έξοδο (AUDIO)

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος
Παρασκευή 24/06/2016 - 14:15
Σε ανακοίνωση για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος [βλέπε επόμενη ενότητα] σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος αναδεικνύει την αυξημένη δυσαρέσκεια εργατικών - λαϊκών δυνάμεων απέναντι στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της, που όμως πρέπει να απεγκλωβιστεί από τις επιλογές τμημάτων και πολιτικών δυνάμεων της αστικής τάξης και να αποκτήσει ριζοσπαστικά - αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα καταγράφει τη διάψευση των προσδοκιών, που για χρόνια καλλιεργούσαν όλα τα αστικά κόμματα -και στην Ελλάδα- μαζί με τα ευρωενωσιακά επιτελεία, ότι δήθεν θα μπορούσαν οι λαοί να ευημερήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

Η σύγκρουση τμημάτων του κεφαλαίου στη Βρετανία δεν έγινε για να βελτιωθεί η θέση των εργαζομένων
Παρασκευή 24/06/2016 - 11:55
Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική είτε εκτός είτε εντός της ΕΕ θα συνεχισθεί στη Βρετανία, δεν πρόκειται να αυξηθούν οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».
Τόνισε πως η διαφωνία τμημάτων του κεφαλαίου που χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα έχει να κάνει με το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα και όχι αν θα βελτιωθεί η θέση των εργαζομένων ενώ πρόσθεσε ότι το ουσιαστικό είναι ανατραπεί το σύστημα της βαρβαρότητας και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για έξοδο από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία.

Κατρούγκαλος και ΣΥΑ (από το «συμμορία»): Το δεξί χέρι της Κομισιόν σφίγγει το χέρι των ΣΕΒαστών και χαϊδεύει το λαιμό των εργαζομένων

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
 
Έτοιμη να νομοθετήσει για τις ανάγκες του κεφαλαίου

«Υπάρχουν τα κείμενα που ορίζουν το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης» είπε χτες ο υπουργός Εργασίας, οριοθετώντας ταυτόχρονα την προπαγάνδα της κυβέρνησης απέναντι στο λαό
Ο Γ. Κατρούγκαλος σε χτεσινή ενημέρωση επιβεβαίωσε ότι η διαπραγμάτευση με ΕΕ - ΔΝΤ, που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, θα αφορά τρεις άξονες: Τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, τον νόμο για τις ομαδικές απολύσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «υπάρχουν τα κείμενα που ορίζουν το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».
Δηλαδή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα πορευτεί στα Εργασιακά με «οδηγό» όχι μόνο το αντιλαϊκό 3ο μνημόνιο, αλλά και όλη την αντεργατική στρατηγική της ΕΕ. Στόχος, να νομοθετήσει για τις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου και, ταυτόχρονα, να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις....

Δεσμευμένη στο κεφάλαιο για νέες ανατροπές με ενσωμάτωση των λαϊκών αντιδράσεων
Με οδηγό το αντιλαϊκό 3ο μνημόνιο πορεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στα Εργασιακά, σε μια προσπάθεια να νομοθετήσει για τις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας και να ενσωματώσει ταυτόχρονα τις λαϊκές αντιδράσεις.
Όπως χαρακτηριστικά είπε χτες ο αρμόδιος υπουργός, «υπάρχουν τα κείμενα που ορίζουν το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης» για τα Εργασιακά!
  • Αυτά, βέβαια, δεν περιορίζονται στο μνημόνιο, αλλά επεκτείνονται σε όλα τα κείμενα στρατηγικής της ΕΕ, όπου περιγράφονται οι κατευθύνσεις των ανατροπών, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Δημήτρης Κουτσούμπας: Απλή αναλογική, ανόθευτη, άδολη, χωρίς μπόνους, χωρίς πλαφόν – Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίζει το ρόλο επικυρωτή αντιλαϊκών - αντεργατικών αποφάσεων (VIDEO)

Δηλώσεις του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Πέμπτη 23/06/2016 - 14:44 - Ενημέρωση: Πέμπτη 23/06/2016 - 15:22
 Την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή αναλογική, ανόθευτη και άδολη, χωρίς μπόνους, χωρίς πλαφόν και χωρίς άλλα ζητήματα τα οποία θα οδηγούν σε παραβίαση της θέλησης του ελληνικού λαού, όπως αυτή αποτυπώνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, επανέλαβε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.  
Αναλυτικά η δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχει ως εξής: 
«Εκφράσαμε την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή αναλογική, ανόθευτη, άδολη -βάλετε εσείς όλους τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς- χωρίς μπόνους, χωρίς πλαφόν και βέβαια χωρίς άλλα ζητήματα τα οποία θα οδηγούν σε παραβίαση της θέλησης του ελληνικού λαού, όπως αυτή αποτυπώνεται στην εκάστοτε εκλογική αναμέτρηση.

Αλέξης - Κυριάκος: Τα παλληκάρια σφάζονται - Σημειώστε Χ (από το χυδαίος)


Στων βιομηχάνων την ποδιά...
Οι ομιλίες του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, με διαφορά λίγων ωρών, ήταν αποκαλυπτικές της στρατηγικής τους σύμπλευσης στο στόχο της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου.
  • Ενώπιον των βιομηχάνων διαγκωνίστηκαν για το ποιος μπορεί να ικανοποιήσει καλύτερα τις στρατηγικές επιδιώξεις τους, παραπλανώντας το λαό ότι θα ωφεληθεί από μια τέτοια εξέλιξη. Χειραγωγώντας τον, δηλαδή, στα προτάγματα της αστικής τάξης, απολύτως εχθρικά προς τα δικά του συμφέροντα.
Μάλιστα, στο σημείο αυτό συνέπεσαν ακόμα και στη φρασεολογία, αναγνωρίζοντας τη σημασία που το κεφάλαιο αποδίδει στην ικανότητα του πολιτικού του προσωπικού να χειρίζεται τις λαϊκές αντιδράσεις, χειραγωγώντας το λαό.

Χουλιαράκης - Economist: Με δόξα και τιμή το «χρέος» μας – Κλάους Ρέγκλινγκ: Εργασιακά με περιβάλλον «φιλικότερο για τις επιχειρήσεις» – ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ-ΕΜΣΟι : Σας περιμένουν εκπλήξεις! – ΚΚΕ: Ο ΣΕΒ, τα πρόβατα και η στάνη

Οι 3 θεματοφύλακες που ήταν 4... ο Γιουνκέρ! (Υπό Αλεξάνδρου ΤσΗΠΑ)
*
Βλέπε και από Μποτίλια:
*
ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ECONOMIST»
Αλλαγές τώρα στα Εργασιακά και πιθανά πρόσθετα μέτρα για το χρέος ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ
Τετάρτη 22/06/2016 - 13:58 - Ενημέρωση: Τετάρτη 22/06/2016 - 14:24
Η Ελλάδα χρειάζεται να προχωρήσει τώρα με τα Εργασιακά ώστε να κάνει το περιβάλλον «φιλικότερο για τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, κάνοντας σαφές πως οι επερχόμενες αλλαγές δεν θα είναι φιλικές προς τους εργαζόμενους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για τις ομιλίες Τσίπρα - Μητσοτάκη στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ
Τετάρτη 22/06/2016 - 13:30
Σε σχόλιό του για τις ομιλίες του Αλ. Τσίπρα και του Κυρ. Μητσοτάκη στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: 
«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τσίπρας και Μητσοτάκης διαγκωνίζονται ενώπιον των βιομηχάνων για το ποιος απ’ τους δύο μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει την ανάκαμψη των κερδών τους και ταυτόχρονα να παραπλανήσει το λαό ότι δήθεν κι αυτός θα κερδίσει κάτι απ’ αυτήν την ανάκαμψη. Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι τελείως διαφορετική. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ τηρούν πιστά το πλαίσιο των επιταγών του κεφαλαίου και του 3ου μνημονίου, που από κοινού ψήφισαν, το οποίο προβλέπει περαιτέρω ανατροπή στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα ως όρο της όποιας ανάπτυξης.

Ο «Ρ» (η ΤΣΙΠΑ χάθηκε) κι ο φίλος του ή Αν η ντροπή είχε όνομα δεν θα λεγόταν Τσίπρας

Από την ομιλία του Ζαν - Κλωντ Γιούνκερ στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ
Ο «φίλος μας Γιούνκερ»
Την... αγιογραφία του «φίλου και φιλέλληνα Γιούνκερ» φιλοτεχνούν η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης και σύσσωμος ο αστικός Τύπος.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν στην Ελλάδα παρουσιάζεται σαν «ψήφος εμπιστοσύνης» στην πολιτική των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση και οι οποίες «κλείδωσαν» το περασμένο καλοκαίρι την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
Θυμίζουμε, πάντως, ότι η κυβέρνηση, που σήμερα «λιβανίζει» τον Γιούνκερ, είχε θέσει στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη το ερώτημα αν εγκρίνεται ή απορρίπτεται το σχέδιο του προέδρου της Κομισιόν για το τρίτο μνημόνιο, ζητώντας από το λαό να το καταψηφίσει.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ρ (η ΤΣΙΠΑ του μετακόμισε στον ΣΕΒ): Να κάνουμε τη δουλειά σωστά και γρήγορα! – Φέσσας (πρόεδρος της χώρας): Θα διευκολύνουμε τις ομαδικές απολύσεις! – Μητσοτάκης (ο επόμενος ΣΕΒαστός): Από εμένα να περιμένετε... τα πάντα!

Ο πρωθυπουργος του ΣΕΒ
ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΒ
«Κοινωνικό διάλογο» για τη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας
Τρίτη 21/06/2016 - 21:54
Το χορό των επικείμενων αλλαγών στα Εργασιακά άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας από την ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, καλώντας τους «κοινωνικούς φορείς» σε «ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο» ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου όπου κυριαρχούν 
  • η διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων εργαζομένων και
  • ο συνδικαλιστικός νόμος με στόχο τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία
και συνεπώς θα είναι η ατζέντα του «κοινωνικού διαλόγου».

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΒ
Ο πρόεδρος της χώρας
Θ. Φέσσας: Εφαρμόστε το μνημόνιο «σωστά και γρήγορα»
Τρίτη 21/06/2016 - 19:03 - Ενημέρωση: Τρίτη 21/06/2016 - 19:07
«Κάντε τη δουλειά σωστά και γρήγορα και κάντε την τώρα» είναι η απαίτηση των βιομηχάνων από την κυβέρνηση, όπως την ανέφερε ο Θεόδωρος Φέσσας που επανεκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΕΒ από την ετήσια συνέλευση των μελών του Συνδέσμου.
Στην ομιλία του ανέφερε πως το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοσθεί τάχιστα, αλλά να αλλάξουν, να ελαφρυνθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που επηρεάζονται από παραμέτρους του μνημονίου όπως η φορολογία.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ρ (ο ανθρωπος που έχασε τα υπόλοιπα γράμματα από το όνομά του) - Γιουνκέρ: Πάμε πακέτο! – ΚΚΕ: Κυβέρνηση και Τσίπρας αξίζουν στο ακέραιο τα συγχαρητήρια Γιούνκερ

Ατιμούλικο!
ΤΣΙΠΡΑΣ - ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Εξυμνούν τις «καλές» αντεργατικές πρακτικές της ΕΕ!
Τρίτη 21/06/2016 - 15:52
Την προσήλωσή τους στη συνέχιση των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων για τη μετάβαση στην καπιταλιστική ανάκαμψη εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντησή τους, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να παρουσιάσουν σαν «αλλαγή σελίδας» το ζεστό χρήμα που θα πάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι από το «πακέτο Γιούνκερ».

ΚΚΕ
Κυβέρνηση και Τσίπρας αξίζουν στο ακέραιο τα συγχαρητήρια Γιούνκερ
Τρίτη 21/06/2016 - 17:48
Σε σχόλιό του για την επίσκεψη Γιούνκερ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αξίζουν στο ακέραιο τα συγχαρητήρια του προέδρου της Κομισιόν, αφού υλοποιούν κατά γράμμα τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ προετοιμάζουν και το νέο γύρο επίθεσης, ενόψει της αξιολόγησης του φθινοπώρου.

ΟΗΕ μου κανακάρη, πιάσαμε πάτο! – ΚΚΕ: Πόντιοι Πιλάτοι - Καταποντισμένοι πρόσφυγες

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΠΑΝ ΓΚΙ ΜΟΥΝ
Στοχοπροσήλωση στις πολιτικές των ιμπεριαλιστικών οργανισμών που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες
Σάββατο 18/06/2016 - 13:07
Τη στοχοπροσήλωσή του στις πολιτικές, που στο πλαίσιο της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών εγκλωβίζουν και εκμεταλλεύονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, και γεννούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, με συνέπεια τα διαρκή κύματα προσφυγιάς, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί του Σαββάτου, με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μπαν Γκι Μουν που δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού», ενώ επιμένοντας στη λογική των ευχολογίων πρόσθεσε ότι «χρειάζεται να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Να γίνει μεγαλύτερη κατανομή της ευθύνης».

ΚΚΕ
Σχόλιο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του ΓΓ του ΟΗΕ
Σάββατο 18/06/2016 - 13:13 - Ενημέρωση: Σάββατο 18/06/2016 - 13:13
Σε σχόλιο για τη συνάντηση και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του ΓΓ του ΟΗΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Τα λόγια συμπάθειας από τον πρωθυπουργό και το ΓΓ του ΟΗΕ προς τους πρόσφυγες, δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ότι, με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΕΕ, παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες, με

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Τρυφονικές παραινέσεις

Ο Capo και η αποψίλωση
Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Με την τζιχαντοφοβία, το τσίρκουλο του εκφασισμένου χουλιγκανισμού στη Γαλλία, η ευχάριστη έκπληξη έρχεται απ' την εργατική τάξη που δε γητεύτηκε απ' την μπάλα αλλά παίζει μπάλα απέναντι στη δημοκρατική υστερική καταστολή.
Οι διαδηλώσεις συνεχείς, μαζικές κι οργανωμένες υποχρεώνουν τον Ολάντ να απειλεί με επιστράτευση, αναδεικνύοντας το σοσιαλιστικό βάθος των αστικών ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.
Στο Λονδίνο, οι καρχαρίες του Σίτι εξήγγειλαν τη σαρκοβόρα αγρυπνία τους, ενόψει του δημοψηφίσματος καθώς στις λίγες μέρες που απομένουν έως την Πέμπτη πολλαπλασιάζονται κι απ' τις δυο πλευρές οι τρομοκρατικές απειλές πάσης φύσεως και μορφής, κυρίως όμως για φτώχεια, απομόνωση κι άλλα τέτοια βαρύγδουπα, στα οποία εμείς εδώ έχουμε συνηθίσει και πριν και μετά το φαιδρό δημοψήφισμα που λειτούργησε ως μπότοξ και κολαγόνο μαζί, ενδεχομένως και ψευδολίφτινγκ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το περσινό θερμό καλοκαίρι.

Περί λογικής ή Κοινότητα - καινότητα - κενότητα


Περί λογικής


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ
1. Η συμφωνία να παραδοθεί το μεγαλύτερο τμήμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με γεμίζει λύπη. Το κράτος δεν κατάφερε ούτε σε περιόδους ευημερίας να φροντίσει για την πνευματική του παρακαταθήκη και ανέτρεξε στην ευκολία της ιδιωτικής προσφοράς. Στην ουσία, ωστόσο, εκχωρεί την ουσιαστική διοίκηση της κορυφαίας βιβλιοθήκης της χώρας σε ένα ιδιωτικό ίδρυμα, το οποίο θα παραμένει ενεργό και κατά την περίοδο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, με το ενδεχόμενο να προστρέξει αρωγός, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Η ερώτηση που τίθεται είναι η εξής: πόσο άραγε θα ανήκει στο κράτος η νέα βιβλιοθήκη, και πόσο στο Ιδρυμα;
2. Ο Τσίπρας είναι πια ρόλος. Όσοι τον περιβάλλουν είναι κομπάρσοι, ζαλισμένοι από τις μόνιμες αλλαγές του έργου, αλλαγές δραματικής φύσης, που δεν κατορθώνουν να εντυπωσιάσουν το κουρασμένο κοινό, του οποίου η προσοχή χάνεται μέσα στην ανάγκη της ανυπόφορης πια βιοτής.

Η δολοφονία του brexit, ο ΤσΗΠΑς και ο νηφάλιος πολιτικός λόγος στην ΑΥΓΗ του ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού

ΦΟΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΕ!
(Παρ. 17/6/16 – 22:24)
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ωμά θα το θέσουμε το ζήτημα: οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είναι αυτές που οργάνωσαν τη δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ, με στόχο να επηρεάσουν καταλυτικά την έκβαση του δημοψηφίσματος την Πέμπτη για την παραμονή ή όχι της Αγγλίας στην ΕΕ;

Αν όντως έχει συμβεί αυτό, είναι προφανές ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας MI5 έδιναν ως πιθανότατη τη νίκη της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η δολοφονία της Τζο Κοξ θα πετύχει να αλλάξει την έκβαση του δημοψηφίσματος υπέρ της παραμονής στην ΕΕ της Αγγλίας;
Αυτό θα το δούμε τη νύχτα της Πέμπτης 23 Ιουνίου, οπότε θα έχουμε και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Μπομπ Ντύλαν: Γιούλιους και Έθελ (Ρόζενμπεργκ) - 2VIDEO

Πάμπλο Πικάσο. Ατιτλοφότητη λιθογραφία, 49/100 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίγραφα (1952), σε κρέμ χαρτί. Το διπλό φύλλο: 40,5 x 57,5 cm (15,9 x 22,6 in, το καθένα). Πηγή
19/06/1953
Το ζεύγος Τζούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ –θύματα του μακαρθισμού στις ΗΠΑ εκτελούνται στην ηλεκτρική καρέκλα, κατηγορούμενοι για κατασκοπία υπέρ της ΕΣΣΔ.
*
Βλέπε περισσότερα από Μποτίλια:
5 Απριλίου 1951: Οι Ρόζενμπεργκ είναι κομμουνιστές, σκοτώστε τους! ‒ Γιάννης Ρίτσος: Μόνοι νεκροί είναι εκείνοι πού σκοτώνουν τους Ανθρώπους ‒ Μπομπ Ντύλαν: Αυτός ο φόβος που σε υπνωτίζει (VIDEO)



Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Εταιρεία Εγκλήματος - Εργατικό Δίκαιο: ΑΣΕ καλύτερα! – ΣΥμμορία(ΡΙΖ)ΑΝΕΛέητων: Δικαιοσύνη για όλους!... τους φτωχούς βιομήχανους

Ορθάνοιχτος ο δρόμος για την άρση κάθε εμποδίου στις ομαδικές απολύσεις
Η πρόταση του γενικού εισαγγελέα προς το Δικαστήριο της ΕΕ για την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στα «Τσιμέντα Χαλκίδας» και η συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας στην ΕΡΤ προσθέτουν ορισμένα νέα στοιχεία στην υπόθεση της αναθεώρησης του πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις που συζητάνε κεφάλαιο - κυβέρνηση και ΕΕ, με βάση τα συμφωνηθέντα στο τρίτο μνημόνιο. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει παρακάτω μια σύντομη ανάλυση όσων προκύπτουν από τις δύο αποκαλυπτικές παρεμβάσεις.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η πρόταση του γενικού εισαγγελέα δεν αφορά μόνο στη διοικητική έγκριση από τον υπουργό, αλλά και σε κάθε άλλον παράγοντα που εμποδίζει την ελευθερία δράσης του κεφαλαίου
«Η Ευρωπαϊκή Ενωση βασίζεται στην ελεύθερη οικονομία της αγοράς, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν την ελευθερία να ασκούν τις δραστηριότητές τους κατά το δοκούν. 
Ποια είναι λοιπόν τα όρια της παρεμβάσεως των κρατών - μελών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων; Αυτό είναι το ζήτημα που το Δικαστήριο καλείται να επιλύσει στην παρούσα διαδικασία εκδόσεως προδικαστικής αποφάσεως».
Μ' αυτόν τον αποκαλυπτικό τρόπο ξεκινάει την πρότασή του προς το Δικαστήριο της ΕΕ ο γενικός εισαγγελέας Nils Wahl, ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξαρχής ότι αυτό που καλείται να κρίνει το δικαστήριο, δεν είναι το γράμμα του νόμου και κατά πόσο εφαρμόζεται από την ελληνική νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις, αλλά αν αυτή εναρμονίζεται με το «πνεύμα» της συνολικής λειτουργίας της ΕΕ, που έχει για θεμέλιο λίθο την ανεμπόδιστη δράση του κεφαλαίου.
Αυτός, άλλωστε, είναι και ο ρόλος της οδηγίας 98/59 της ΕΕ για τις ομαδικές απολύσεις, η οποία, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα
«(...) δεν προβλέπει κανόνες σχετικά με την εσωτερική οργάνωση των επιχειρήσεων ή τη διαχείριση του προσωπικού, ούτε θίγει την ελευθερία του εργοδότη να προβαίνει σε ομαδικές απολύσεις. 
Μοναδικός σκοπός της είναι η πρόβλεψη διαβουλεύσεως με τις ενώσεις εργαζομένων και η ενημέρωση της αρμόδιας δημόσιας αρχής πριν τις εν λόγω απολύσεις, ήτοι η εναρμόνιση της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθείται κατά τις ομαδικές απολύσεις».