Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ο ντερβίσης ο Κοτζιάς, οι εφοπλιστές Έλληνες και η μαλθακία που δεν πάει στον Όλυμπο

Κοτζιάς στο Ιράν: Ο Αλλάχ σας έδωσε πετρέλαιο & εμάς οι θεοί... καράβια
30 Νοε. 15 (16:51) | upd: 30 Νοε. 15 (16:51)
Με μία «επίκληση στους θεούς» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε ερώτηση για τις προοπτικές συνεργασίας Ιράν-Ελλάδας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών στην Τεχεράνη.

Λεβεντιά Γεροβασίλη: Ο ανάδρομος Βασίλης δείχνει το μέλλον μας ‒ ΚΚΕ: Σενάρια αναμόρφωσης για χειραγώγηση του λαού


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβερνητική πλειοψηφία «είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον»
Δευ, 30/11/2015 - 19:46 - Ενημέρωση: Δευ, 30/11/2015 - 20:06
Ως πολύ πιθανό να διευρυνθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης θεωρεί το ενδεχόμενο αυτό η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της δίνοντας τροφή στα σχετικά σενάρια που διακινούνται πριν και μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

KKE
Στη χειραγώγηση του λαού στοχεύουν τα σενάρια αναμόρφωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας
Δευ, 30/11/2015 - 18:02
Σε σχόλιο για τα σενάρια αναμόρφωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τόσο η συζήτηση περί συναίνεσης όσο και τα σενάρια αναμόρφωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν στόχο τη χειραγώγηση του λαού και την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.

ΕΕ: Kλιματική στασιμότητα στο Καπιταλιστικό Θερμοκήπιο και είμαστε όλοι Παριζιάνοι

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Δεκάδες δισ. δολάρια σε επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της «κλιματικής αλλαγής»
Κυρ, 29/11/2015 - 20:44 - Ενημέρωση: Δευ, 30/11/2015 - 14:39
Ένας χορός δεκάδων δισ. δολαρίων για τα μονοπώλια στήνεται στο Παρίσι από τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη έως τις 11 Δεκέμβρη του 2015 με την 21η Σύνοδο της Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης - Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 21).
Στη Διάσκεψη περίπου 40.000 συμμετέχοντες από 195 χώρες θα προσπαθήσουν να βρουν ένα συμβιβασμό προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι νέοι στόχοι για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που θα αντικαταστήσουν τους στόχους που έθετε το Πρωτόκολλο του Κιότο το 1997 (COP3). Κάθε μία χώρα πριν την Διάσκεψη παρουσίασε τις «Εθνικά Επιλεγμένες Συνεισφορές» δηλαδή ποια θα είναι η συμβολή σε εθνικό επίπεδο.

ΤσΗΠΑς: Ελλάς-Τουρκία-Γιουροπία ‒ ΕΕ: «Ξεπάγωμα ένταξης» και 3 δισ. με προσφυγικά παζάρια του κεφαλαίου ‒ ΚΚΕ: Τα λαϊκά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με ανταλλαγή tweets, αλλά με τη λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, με την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αναμασώντας τα επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων
Δευ, 30/11/2015 - 10:49
Τη στήριξή του στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, (βλέπε πιο κάτω) καλλιεργώντας τις γνωστές αυταπάτες των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι έτσι θα βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας (βλέπε πιο κάτω) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
Δευ, 30/11/2015 - 12:32
«Επικίνδυνες για τους λαούς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής, πολύ περισσότερο για τους σημερινούς πρόσφυγες και μετανάστες, είναι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, με τις οποίες επισφραγίστηκε ο ''αρραβώνας'' μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Η εξέλιξη αυτή, λίγες μέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία, αποτελεί νομιμοποίηση και κάλυψη της συνολικής στάσης και εμπλοκής της Τουρκίας στο συριακό πόλεμο. Αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, τη σύμπλευση της ΕΕ με το ΝΑΤΟ.

ΠΑΜΕ 3 Δεκέμβρη σε σύγκρουση ‒ Να μη δουλέψει τίποτα! (VIDEO)


Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 3 Δεκέμβρη
Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Μέχρι στιγμής έχουν οριστεί οι εξής συγκεντρώσεις: 
  • Αθήνα: Στις 10 π.μ. στην Ομόνοια
  • Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 10 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο
  • Αλιβέρι: Στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τηλεοπτικός ιμπεριαλισμός και τρομοκρατία

Η Κάρι Μάθισον σάστισε...
Όταν η κινηματογραφική φαντασία συναντάει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Με αφορμή μια τηλεοπτική σειρά
Τ(ζία) Γ(ιοβάνη)
Πού σταματάνε τα όρια της κινηματογραφικής φαντασίας (λέμε τώρα) και πού ξεκινάνε τα πραγματικά σενάρια και σχέδια ιμπεριαλιστών, αστικών κρατών, μυστικών υπηρεσιών και κάθε είδους μηχανισμών και η εξοικείωση των λαών με αυτά, είναι καμιά φορά δύσκολο να διακρίνει κανείς.
Πριν λίγες μέρες προβλήθηκε πλατιά από τα αστικά ΜΜΕ και μια ακόμη περίπτωση, αυτή της ταινίας «Made in France», που απέτυχε για δεύτερη φορά την περασμένη βδομάδα να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο λόγος;
Η ταινία που γυρίστηκε πέρυσι, έχει ως υπόθεση τις φετινές επιθέσεις τζιχαντιστών στο Παρίσι!
Ακόμα πιο ανατριχιαστικό; Τη μέρα των επιθέσεων, το Παρίσι είχε γεμίσει με αφίσες της ταινίας, που έδειχναν το ένα πόδι του πύργου του Αϊφελ να είναι... καλάσνικοφ. Μάλιστα, η πρεμιέρα της ταινίας αναβάλλεται για δεύτερη φορά, αφού είχε αναβληθεί και τον περασμένο Γενάρη λόγω της δολοφονικής επίθεσης τότε στο περιοδικό «Charlie Hebdo».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι ναυτεργάτες και η πρωτοπόρα συμβολή του ΚΚΕ στους αγώνες τους (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση της ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο πλοίο «Hellas Liberty»

(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Κυρ, 29/11/2015 - 13:15 - Ενημέρωση: Κυρ, 29/11/2015 - 17:03
Μικρό αποδείχθηκε το πλοίο «Hellas Liberty» στην Ακτή Βασιλειάδη, για να φιλοξενήσει την πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη ναυτιλία και η πρωτοπόρα συμβολή του στους αγώνες των ναυτεργατών».
Πλήθος κόσμου ναυτεργάτες (εν ενεργεία και απόμαχοι), αλλά και μαθητές ναυτικών σχολών, κατέκλυσαν τους χώρους του πλοίου, στο οποίο λειτουργεί από σήμερα έως τις 6 Δεκέμβρη έκθεση αρχειακού υλικού από την πρωτοπόρα συμβολή του ΚΚΕ στη δράση και τους αγώνες των ναυτεργατών, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από δίκες, ναυάγια κ.ά. Παρουσιάζονται γράμματα εξορίστων, φυλακισμένων, εκτελεσμένων ναυτεργατών προς το ΚΚΕ και τις οικογένειές τους, χειροποίητες κατασκευές, εργαλεία κ.ά.
Στην εκδήλωση, που άνοιξε με προβολή βίντεο, τιμήθηκαν πρωτοπόροι βετεράνοι ναυτεργάτες, ενώ ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα. (Δείτε εδώ video με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα)
Μιλώντας στην εκδήλωση ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε:

Jihad-oil και ο ιερός πόλεμος των μονοπωλίων

Τζιχαντιστές: Οι μπίζνες και οι σχέσεις με μονοπώλια
Κείμενα: Δέσποινα ΟΡΦΑΝΑΚΗ
*
Από Μποτίλια επίσης
Τζιχάντ-Oil ‒ Οι σκοταδιστικές οργανώσεις από τη Δύση ως το Λεβάντε (Με χάρτες και φωτό)

*


Ο κεντρικός πυρήνας του «Ισλαμικού Κράτους» αποτελείται, μεταξύ άλλων, από Σουνίτες αξιωματούχους του ιρακινού πρώην καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, ενώ με το πέρασμα του χρόνου οι δυνάμεις τους «εμπλουτίστηκαν» με ξένους μισθοφόρους, «διοικητές», έμπειρους επιστήμονες και τεχνικούς, ακόμη και... μάνατζερ από κάθε μεριά του πλανήτη!
   
Όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, οι τζιχαντιστές του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχαν, αρκετά πριν από την επίσημη ίδρυσή τους, προχωρήσει σε έναν κεντρικό επιχειρησιακό και οικονομικό σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός ντε φάκτο «κράτους», «ισλαμικού χαλιφάτου», έχοντας διδαχθεί από τα λάθη της «Αλ Κάιντα».
Μια δυνατότητα που δε θα μπορούσαν να έχουν, αν δεν στηρίζονταν πρακτικά από τμήματα της αστικής τάξης της Συρίας και του Ιράκ, αλλά και από ιμπεριαλιστικά κέντρα και μονοπωλιακούς ομίλους. Με αυτές τις δυνατότητες οι τζιχαντιστές κατάφεραν να ελέγξουν ένα σημαντικό κομμάτι των πετρελαιοπηγών της Συρίας και του Ιράκ. Αλλωστε, κινήθηκαν βασικά στις περιοχές που είχαν στρατηγική ενεργειακή σημασία και στις δύο χώρες τις οποίες και κατέκτησαν.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ένας αιώνας ΚΚΕ: Οι ναυτεργάτες στην πρώτη τη γραμμή (Αύριο, Κυριακή 29 Νοέμβρη) ‒ Οι αλύγιστοι εκτελεσμένοι της Χαλκίδας

Την Κυριακή 29 Νοέμβρη
Eκδήλωση για τους ναυτεργάτες
Έκθεση αρχειακού υλικού στο πλοίο «Hellas Liberty» από τις 29 Νοέμβρη έως τις 6 Δεκέμβρη

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τους ναυτεργάτες οργανώνει η ΤΟ Μεταφορών της ΚΟΑ, την Κυριακή 29 Νοέμβρη, στις 11.00 π.μ., με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη ναυτιλία και η πρωτοπόρα συμβολή του στους αγώνες των ναυτεργατών».
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο πλοίο «Hellas Liberty» (Ακτή Βασιλειάδη, λιμάνι Πειραιά - Πύλη Ε2), θα τιμηθούν πρωτοπόροι βετεράνοι ναυτεργάτες και θα περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Παράλληλα, από τις 29 Νοέμβρη έως τις 6 Δεκέμβρη, στο πλοίο «Hellas Liberty» θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού υλικού από την πρωτοπόρα συμβολή του ΚΚΕ στη δράση και τους αγώνες των ναυτεργατών, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από δίκες, ναυάγια κ.ά. Από γράμματα εξόριστων, φυλακισμένων, εκτελεσμένων ναυτεργατών προς το ΚΚΕ και τις οικογένειές τους. Θα παρουσιάζονται επίσης χειροποίητες κατασκευές, εργαλεία κ.ά.
Τα πρώτα σκιρτήματα του ναυτεργατικού κινήματος
Η εκδήλωση που οργανώνεται από το ΚΚΕ στον Πειραιά για τους ναυτεργάτες θα συνοδεύεται από μια μεγάλη έκθεση ντοκουμέντων και φωτογραφίας.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης των αστικών κομμάτων ‒ Μόνος δρόμος για το λαό η συμπόρευση με το ΚΚΕ


Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Δεν συμμετείχε το ΚΚΕ
Σάβ, 28/11/2015 - 18:47 - Ενημέρωση: Σάβ, 28/11/2015 - 19:48
Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που συνεδρίασε από τις 12.15 το μεσημέρι του Σαββάτου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με την ατζέντα να αφορά το προσφυγικό, τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας, το Ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση.
Αναμένεται η έκδοση ανακοίνωσης από την Προεδρία.
Δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών
Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Σάβ, 28/11/2015 - 19:33 - Ενημέρωση: Σάβ, 28/11/2015 - 19:54
Σε δήλωση του για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζει:
«Η σημερινή σύσκεψη επιβεβαίωσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναζητά συνενόχους για να εφαρμόσει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα, ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τσακώνεται με τα άλλα κόμματα, που στήριξαν το μνημόνιο, για τον επιμερισμό της ευθύνης.

Φρίντριχ Ένγκελς: Η καταγωγή της εργατικής τάξης


Φρίντριχ Ένγκελς (Friedrich Engels)
 28 Νοεμβρίου 1820, Βούπερταλ, Γερμανία
5 Αυγούστου 1895, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 28.XI.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)
28 Νοεμβρίου 1820
Γεννιέται ο Φρίντριχ Ένγκελς
Επειδή το κράτος δημιουργήθηκε από την ανάγκη να χαλιναγωγούνται οι ταξικές αντιθέσεις, και επειδή ταυτόχρονα γεννήθηκε μέσα στη σύγκρουση αυτών των τάξεων, είναι κατά κανόνα κράτος της πιο ισχυρής, οικονομικά κυρίαρχης τάξης, που με τη βοήθεια του κράτους γίνεται και πολιτικά κυρίαρχη τάξη, και έτσι αποκτάει νέα μέσα για την κατάπνιξη και την εκμετάλλευση της καταπιεζόμενης τάξης.

Νίκος Σοφιανός: Το ΚΚΕ δεν έχει καμία θέση σε έναν διάλογο για την ισοπέδωση των υπολειμμάτων κοινωνικής ασφάλισης (VIDEO)

Νίκος Σοφιανός (1965). Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 28.XI.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)
Σήμερα στις 12 το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Δεν θα συμμετάσχει το ΚΚΕ
Σάβ, 28/11/2015 - 08:23 - Ενημέρωση: Σάβ, 28/11/2015 - 08:24
Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ορίστηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για Ασφαλιστικό, Προσφυγικό και συνταγματική αναθεώρηση, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων.
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Το ΚΚΕ δεν έχει καμία θέση σε έναν διάλογο για την ισοπέδωση των υπολειμμάτων κοινωνικής ασφάλισης

Παρ, 27/11/2015 - 22:28 - Ενημέρωση: Παρ, 27/11/2015 - 22:36
Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα συζητήσει πάνω σε ειλημμένες αποφάσεις για την ισοπέδωση των υπολειμμάτων κοινωνικής ασφάλισης τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», το βράδυ της Παρασκευής 27 Νοέμβρη 2015.
«Δεν έχουμε καμία θέση σε έναν τέτοιο διάλογο» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να κάνει τη βρώμικη δουλειά». 

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Τζίμυ Χέντριξ: Voodoo Child (VIDEO)

Τζίμυ Χέντριξ - James Marshall "Jimi" Hendrix
27 Νοεμβρίου 1942, Σιάτλ, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
18 Σεπτεμβρίου 1970, Κένσινγκτον, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 27.XI.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)

27 Νοεμβρίου
1942 ‒Γεννιέται ο Αμερικανός Τζίμι Χέντριξ, θρύλος της ροκ.

Jimi Hendrix - Voodoo Child, Live '69

ΣΥΡΙ(Ζ)ΑΝΕΛ: Δεδομένη η ελληνική συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό μακελειό

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ
Δρομολογείται με μύριους τρόπους από την κυβέρνηση
Με όχημα την ενεργοποίηση του άρθρου 42.7 της Συνθήκης της ΕΕ η βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Σκόνη γίνονται τα επιχειρήματα περί μη εμπλοκής της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή της Μ. Ανατολής, που υποστηρίζει η συγκυβέρνηση.
Ο «Ριζοσπάστης» στο αποκαλυπτικό του σημερινό δημοσίευμα αναδεικνύει ότι με βάση τις δεσμεύσεις που έχει η χώρα από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ - για λογαριασμό των συμφερόντων του κεφαλαίου - είναι δεδομένη η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όποια μορφή και αν αυτή πάρει.
Αποδεικνύει ακόμα ότι η ελληνική εμπλοκή είναι ήδη γεγονός με διάφορους τρόπους και με τη συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων.
Η εγρήγορση, η ετοιμότητα και η κινητοποίηση έκφρασης αντίθεσης σε αυτήν την εμπλοκή είναι η μόνη λαϊκή απάντηση.
Με μύριους τρόπους δρομολογείται η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη γενίκευση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και τους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, με αφορμή τους τζιχαντιστές, ακριβώς όπως τη μεθοδεύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προς γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων μονοπωλίων.
Κομβικό σημείο, η ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, από το Συμβούλιο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, στις 17/11. Τότε, κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του άρθρου 42 παράγραφος 7 της Συνθήκης της ΕΕ (η Συνθήκη του Μάαστριχτ), σύμφωνα με το οποίο, εάν ένα κράτος - μέλος της ΕΕ δεχτεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη - μέλη έχουν την υποχρέωση να το βοηθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, ενώ «θεμελιώδης» ρόλος αναγνωρίζεται και στο ΝΑΤΟ.

Κεφάλαιο "ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ": Το «κουκούτσι» των μεταρρυθμίσεων και η ουσία για τον λαό

Η αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η απάντηση με συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκέμβρη είναι επιτακτική ανάγκη. Εκείνη τη μέρα, πρέπει πραγματικά να βουλιάξουν οι δρόμοι από τα απεργιακά παλλαϊκά συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.
Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός και κυρίως οι αναφορές σε παλιότερους νόμους, που αποτελούν «καλούπι» για τα μέτρα που τώρα σχεδιάζονται, σημαίνουν απεργιακό συναγερμό.
Κυβέρνηση και εργοδοσία πάνε να «εξοικονομήσουν» περίπου 1,8 δισ. ευρώ μέσα στο 2016 από το Ασφαλιστικό και αυτό το ποσό μεταφράζεται σε μέτρα σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Επομένως, ανεξάρτητα από τα συγκεκριμένα μέτρα που θα επιλεγούν, η χρονιά που έρχεται θα βρει τους συνταξιούχους σε ακόμα χειρότερη μοίρα από την προηγούμενη σε ό,τι αφορά
  • το ύψος των εισφορών, που αυξάνεται,
  • τον εργάσιμο βίο, που επιμηκύνεται, και
  • τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, που μειώνονται.

Δεκέμβρης 1944: Ο ΕΛΑΣ για την Ελλάδα (VIDEO)

ΚΚΕ
71 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44

(VIDEO)
Παρ, 27/11/2015 - 09:20
Με αφορμή τα 71 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, το ΚΚΕ ετοίμασε και έδωσε στην δημοσιότητα ιστορικό βίντεο.
Οι μαχητές του ΕΛΑΣ στην Αθήνα και το Πειραιά έδωσαν τη μάχη για 33 μέρες ενάντια στην αστική τάξη και τους μηχανισμούς της.Στις δολοφονικές ομάδες των Ταγμάτων Ασφαλείας και άλλων παρόμοιων σωμάτων, ενάντια στα πάνοπλα βρετανικά στρατεύματα. Στο πλάι του ΕΛΑΣ πολεμούσε ολόκληρος ο λαός.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Λορέντζος Μαβίλης: Ήπιε νερό της Λήθης απ’ το Δρίσκο - Ένα σονέτο για τον ποιητή

Λορέντζος Μαβίλης. 6 Σεπτεμβρίου 1860, Ιθάκη - 28 Νοεμβρίου 1912, Δρίσκος, Ιωάννινα
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 26.ΧI.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)
 

26 και 28 Νοεμβρίου
1912 ‒Α' Βαλκανικός Πόλεμος. Στις 26/11/1912 ξεκινά η μάχη του Δρίσκου στην Πίνδο. Οι Γαριβαλδινοί (Ιταλοί ριζοσπάστες) εθελοντές που πολεμούσαν στο πλευρό των Ελλήνων αποδεκατίζονται από τις οθωμανικές δυνάμεις. Δυο μέρες αργότερα, στις 28/11/1912, ανάμεσα στους νεκρούς θα είναι και ο Κερκυραίος ποιητής Λορέντζος Μαβίλης, βουλευτής από το 1911.


Μπάμπης Ζαφειράτος
ΕΝΑ ΣΟΝΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ...
 
           τους ζωντανούς τα μάτια σου ας θρηνήσουν∙ 
           θέλουν, μα δε βολεί να λησμονήσουν. 
                                     (Λορέντζος Μαβίλης, Λήθη)
 
Λουσμένος στου ρυθμού του την παλέτα
Ομορφος, μες στης ποίησης τα χνάρια
Ρίπισε της φωνής του τα βλαστάρια
Εχοντας μόνο του όπλο τα σονέτα.
Ντυμένος με σκουτιά που παλληκάρια
Τα έβαψαν σε αίμα από βιολέτα
Ζωγράφισε στων στίχων τα στιλέτα
Οράματα ακοίμητα φεγγάρια.