Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκυβέρνηση - τρόικα: Επαφές και νέα σκληρά μέτρα με ομαδικές απολύσεις και Ασφαλιστικό ‒ Δυο σχόλια του ΚΚΕ: Προαπαιτούμενα για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Σε ετοιμότητα ο λαός

Πέτρος Ζερβός

Ανοίγει η βεντάλια των νέων σκληρών μέτρων στο νέο κύκλο επαφών με την τρόικα
Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 20:45
Αφετηρία για τη συμφωνία νέων σκληρών μέτρων αποτελεί η έναρξη των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα που σε πρώτη φάση θα διαρκέσουν έως τις 8 Οκτώβρη κι έπειτα θα συνεχισθούν στις 20 του μήνα και πάλι στην Αθήνα, λίγες μέρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Οι συζητήσεις της Τρίτης επικεντρώθηκαν στα δημοσιονομικά μεγέθη και στα θέματα Υγείας, με τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και Υγείας Μάκη Βορίδη.

Κύπρος: Τρίτη αποστολή από το Ακρωτήρι ‒ Σε ετοιμότητα και η Πάφος ‒ Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις βρετανικές αρχές ‒ Συρία - Ιράκ: Συνεχίζονται οι μάχες και οι βομβαρδισμοί (2 VIDEO)

Κατεχόμενη
Συρία - Ιράκ: Αεροπλανοφόρο ΚΥΠΡΟΣ ‒ «Χερσαία» εμπλοκή προαναγγέλλει ο Ερντογάν (3 VIDEO) ‒ Το Μέτωπο Αλ Νόσρα απειλεί με αντίποινα τις χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές

Τρίτη αποστολή από το Ακρωτήρι - Άδεια για χρήση και της βάσης «Α. Παπανδρέου»


Πράσινο φώς για χρησιμοποίηση και της Αεροπορικής Βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου στη Πάφο, από πολεμικά αεροσκάφη ευρωπαϊκών χωρών για επιχειρήσεις πάνω και πίσω από το μέτωπο των συγκρούσεων με τους Τζιχαντιστές, άναψε η Λευκωσία.

Τόποι εξορίας για τους Ρομά: Νέα επιχείρηση την Τετάρτη ‒ Φωτογραφίες από τα εξοχικά (2 VIDEO - Φωτό)


Νέα επιχείρηση ξηλώματος παραπηγμάτων την Τετάρτη
ΑΘΗΝΑ 30/09/2014 – 14:30

ΑΘΗΝΑ 30/09/2014 – 14:30
Προς αναστολή οδεύει η μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο όρος Πατέρας, παρά το γεγονός ότι τα σχέδια για την κατεδάφιση των παραπηγμάτων προχωρούν κανονικά και θα επαναληφθούν την Τετάρτη στις εννιά το πρωί, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο που θα πάνε οι άνθρωποι που θα μείνουν χωρίς στέγη.

Κώστας Πελετίδης: Η καπιταλιστική ανάπτυξη, η κερδοφορία, η προσαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ανάγκες του κεφαλαίου, που υπηρετούν δεξιοί και αριστεροί διαχειριστές του συστήματος, απαιτούν εκτός των άλλων την παράδοση κρίσιμων τομέων και κοινωνικών υπηρεσιών στους επιχειρηματίες


Δήλωση του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 11:16
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 30/09/2014 - 12:34

Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στο πλαίσιο της ημέρας δράσης στους ΟΤΑ, ενάντια στην «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο», εξέφρασε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Συγκεκριμένα σε δήλωσή του επισημαίνει:

Το ΙΚ, το ΚΚΕ και το επι-δεξιό οπλοστάσιο της ΑΥΓΗΣ

ΤΑ ΦΩΤΟΣΟΠ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η «Αυγή» και τα προσχήματα... 

Θέατρο σκιών
Όταν η αλήθεια δε βολεύει ορισμένους τόσο το χειρότερο για την αλήθεια. Αυτό ταιριάζει απόλυτα στην «Αυγή της Κυριακής» και τον αρθρογράφο της Ανδρέα Ζεμπίλα (Α. Ζ.), που βρήκε την ευκαιρία να συκοφαντήσει το ΚΚΕ γιατί λέει δεν... «καταδικάζει τις αγριότητες του "Ισλαμικού Κράτους"».

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

40 χρόνια ΡΙΖΟΣ: Για πάντα στο φως ‒ 13 τραγούδια του Χρύσανθου Μουζακίτη σε στίχους Παλιού (VIDEO)

13 τραγούδια
Μουσική: Χρύσανθος Μουζακίτης
Στίχοι: Νίκος Οικονομίδης (Παλιός)

***

Α'.
Τρία τραγούδια
1. Εργάτες εχθροί και φίλοι
2. Το χέρι
3. Γιάννης Ρίτσος
Τραγούδι: Γιώργος Ζωγράφος

Ευρωσκεπτικισμός: Μια στάση στο πουθενά

Στάση λεωφορείων στο Λονδίνο
Οι εμπνευστές της "διαφήμισης" δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά προφανώς ανήκουν στους ευρωσκεπτικιστές της Βρετανίας, οι οποίοι θέλουν να δείξουν τι συμβαίνει σε μία χώρα που συμμετέχει στην Ευρωζώνη.
(Η Ευρωζώνη μας μάρανε!)

Ελλάδα 2014

1.000.000 άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους
30% των επιχειρήσεων έκλεισαν
38% μείωση μισθών
45% μείωση συντάξεων
25% μείωση του ΑΕΠ
30% μείωση του οικογενειακού εισοδήματος
42,8% αύξηση της παιδικής θνησιμότητας
190,5% αύξηση της ανεργίας
272,7% αύξηση του δείκτη κατάθλιψης
35,5% αύξηση του δημόσιου χρέους
84,3% μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας
98,2% αύξηση του δείκτη φτώχειας
2 αυτοκτονίες ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
 

Ε.Ε. FOREVER!


Ευχαριστώ τον φίλο Δημήτρη Δ. (Μπ.Σ.Α.)

Συρία-Ιράκ: «Αποθήκες σιτηρών» αντί για βάσεις τζιχαντιστών βομβάρδισαν οι ΗΠΑ ‒ Επτά άμαχοι νεκροί (5 παιδιά) ‒ Συμμετοχή δηλώνει και η Αυστραλία ‒ Υπέρ της χερσαίας επέμβασης Βρετανός στρατηγός ‒ Σε απόσταση αναπνοής από τη Βαγδάτη οι τζιχανιστές

Τα μαχητικά ενδεχομένως να πέρασαν για βάση του Ι.Κ. αποθήκες σιτηρών και μύλους στη βόρεια πόλη Μανμπίτζ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Ουάσινγκτον (REUTERS/US AIR FORCE).

«Αποθήκες σιτηρών» αντί για βάσεις τζιχαντιστών στη Συρία βομβάρδισαν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 11:36 
UPD: 11:38


Οι συμμαχικές δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές εναντίον εδαφών που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους και έπληξαν στόχους στη βόρεια και ανατολική Συρία, σκοτώνοντας πολίτες και τραυματίζοντας τζιχαντιστές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μαχητικά ενδεχομένως να πέρασαν για βάση του Ι.Κ. αποθήκες σιτηρών και μύλους στη βόρεια πόλη Μανμπίτζ.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Ουάσινγκτον.

ΡΙΖΟΣ για πάντα ‒ 40 χρόνια «νόμιμος» ‒ Η ειδική έκδοση ‒ Η εκδήλωση για την επανεκδοσή του ‒ 4 τραγούδια του «Εμμετρου Ρίζου» (3 VIDEO - Φωτό)

25 του Σεπτέμβρη 1974
Το πρώτο φύλλο της νόμιμης επανέκδοσης

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία - Ιράκ: Αεροπλανοφόρο ΚΥΠΡΟΣ ‒ «Χερσαία» εμπλοκή προαναγγέλλει ο Ερντογάν (3 VIDEO) ‒ Το Μέτωπο Αλ Νόσρα απειλεί με αντίποινα τις χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές (ανανέωση)

Πολεμικό αεροσκάφος απογειώνεται από την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι (Φωτο ΑΡ)

Συρία - Ιράκ: Από την Κύπρο οι βρετανικοί βομβαρδισμοί - «Χερσαία» εμπλοκή προαναγγέλλει ο Ερντογάν
Δημοσίευση: Σάβ, 27/09/2014 - 20:50
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 28/09/2014 - 08:13
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ιμπεριαλιστών στη Συρία, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, συνεχίζονται αδιάκοπα, με πρόσχημα την καταπολέμηση των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους».

Στο «χορό» μπήκαν από το Σάββατο και οι βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες μάλιστα χρησιμοποιούν ως βάση για τις επιδρομές τη βάση της RAF στην Κύπρο, ενώ μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι κινήσεις της Τουρκίας, με τον Ερντογάν να μιλά για «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία και να προαναγγέλλει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη χώρα.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Η λαλίστατη σιωπή των προθύμων ‒ Μια εκπληκτική ανακοίνωση


Καλύτερα να σιωπούν
Μετά από τις ευρωεκλογές του Μάη και την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του ΣΕΒ, δήλωνε τα εξής:
«Δεν δικαιούται (σ.σ. η κυβέρνηση) να μη λογαριάζει τη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κρίσιμα θέματα, δεν νομιμοποιείται, ηθικά και πολιτικά, να δεσμεύει με αποφάσεις πενταετούς ορίζοντα, την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως τη συμφωνία του πρώτου κόμματος στη χώρα, με βάση τα προχθεσινά αποτελέσματα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν λαλίστατος σχετικά με διάφορες κυβερνητικές επιλογές, που ανήγαγε σε κορυφαία ζητήματα, που θα έπρεπε μάλιστα να απασχολούν το λαό, όπως για παράδειγμα ο... διορισμός του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με τον οποίο, παρεμπιπτόντως, σήμερα συναντιέται και ζητά συμβουλές.
Για άλλες κυβερνητικές επιλογές δήλωνε ότι δε δεσμεύουν τη δική του μελλοντική κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποσπασματική κίνηση η αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ


Η ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ:

ΗΠΑ-Κούβα: Η ανταπόκριση στον Έμπολα


Η ανταπόκριση στον Ebola
του David Lindorff
Πηγή και Μτφρ.: Lenin Reloaded

Πώς σας φαίνεται το ακόλουθο ως αντίθεση σχετικά με το πώς ανταποκρίνονται διαφορετικές χώρες σε μια παγκόσμια κρίση υγείας; Δείτε αυτούς τους δύο τίτλους απ' τις χθεσινές ειδήσεις:

Συρία - Ιράκ: Νέες αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές ‒ 12.000 - 15.000 «αντικαθεστωτικoύς» της Συρίας θα εκπαιδεύσουν οι ΗΠΑ ‒ Ντέμπσεϊ: Μακρόχρονη στρατιωτική επέμβαση ‒ Στο «χορό» των επιδρομών οι πρόθυμοι εταίροι ‒ Κόστος: «7 ως 10 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα»


ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΔΑΝΙΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ»
Νέες αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές
 
Συρία - Ιράκ: Δύναμη 12.000 - 15.000 «αντικαθεστωτικών» της Συρίας θα εκπαιδεύσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ
Δημοσίευση: Σάβ, 27/09/2014 - 11:09
Το έδαφος για τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία, προετοιμάζουν με δηλώσεις τους ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ, να κάνει λόγο για σχέδιο εκπαίδευσης από τις ΗΠΑ στρατιωτικής δύναμης των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών» της Συρίας, μεγέθους 12.000 με 15.000 ανδρών.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΕΔΥΕ: Ανοιχτή εμπλοκή με τον εφοδιασμό των Κούρδων ‒ Εφαλτήριο του ΝΑΤΟ η Σούδα ‒ Η ελληνική αστική τάξη αναβαθμίζει το ρόλο της (VIDEO)


ΕΕΔΥΕ
Εκθέτουν το λαό σε τεράστιο κίνδυνο για τα κέρδη των μονοπωλίων

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για ανοιχτή εμπλοκή στην κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση σε Συρία και Ιράκ, με πρόσχημα τη δράση των ισλαμιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι η κυβερνητική απόφαση αφορά σε εφοδιασμό με πυρομαχικά και όπλα των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ, συμμετέχοντας έτσι στην αυτόκλητη «Συμμαχία των Προθύμων», υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που στόχο έχει τον ενεργειακό και γεωστρατηγικό έλεγχο και την επιβολή του ιμπεριαλιστικού σχεδίου «Μεγάλη Μέση Ανατολή».

Συρία - Ιράκ: Bομβαρδισμοί, τρομοϋστερία, βαθιά αντιδραστικά μέτρα, και νέα stealth σε τιμή ευκαιρίας (VIDEO)

Φωτό AP

Συρία - Ιράκ: Καθημερινοί βομβαρδισμοί αλλά και κλίμα τρόμου από τους ιμπεριαλιστές
Δημοσίευση: Παρ, 26/09/2014 - 11:10
Συνεχίστηκαν και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι βομβαρδισμοί που εξαπολύουν σε περιοχές της Συρίας, οι ΗΠΑ και αραβικές κυβερνήσεις, με πρόσχημα τη δράση των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους».
Τη συμμετοχή τους στους βομβαρδισμούς αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα η Βρετανία και η Αυστραλία, την ώρα που στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες η καλλιεργούμενη τρομοϋστερία χρησιμοποιείται για να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις, βαθιά αντιδραστικά μέτρα.

Ο Έμπολα στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού, ο κομμουνισμός στην υπηρεσία του ανθρώπου ‒ 3.000 στρατιώτες στέλνουν οι ΗΠΑ, δεκάδες γιατρούς η Κούβα

Ανθρωπιστική βοήθεια!

Κούβα: Δεκάδες γιατροί στη Σιέρα Λεόνε κατά του Έμπολα
Δημοσίευση: Παρ, 26/09/2014 - 08:33

Φωτό αρχείου AP
Σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ «αξιοποιούν» ακόμη και τη σοβαρή επιδημία του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική για να αναπτύξουν τουλάχιστον 3.000 στρατιώτες, η Κούβα προωθεί τη συμβολή της στις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της επιδημίας στέλνοντας τους πρώτους 165 από τους συνολικά 461 γιατρούς και νοσηλευτές στην περιοχή για την καταπολέμηση της νόσου.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη «Διεθνή Συμμαχία κατά του "Ισλαμικού Κράτους"» ‒ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ προωθούν τα γεωπολιτικά τους σχέδια ‒ Πρόσχημα νέων επεμβάσεων και πολέμων


ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη λεγόμενη «Διεθνή Συμμαχία κατά του "Ισλαμικού Κράτους"»
Δημοσίευση: Πέμ, 25/09/2014 - 16:52
Σε ανακοίνωσή του για την Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών περί συμμετοχής της Ελλάδας στη λεγόμενη «Διεθνή Συμμαχία κατά του "Ισλαμικού Κράτους"», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Η ανακοίνωση της συμμετοχής της Ελλάδας στη λεγόμενη διεθνή συμμαχία κατά του "Ισλαμικού Κράτους", με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις, είναι επικίνδυνη εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Το "Ισλαμικό Κράτος" και οι λεγόμενοι "τζιχαντιστές" αποτελούνται από δυνάμεις οι οποίες στηρίχτηκαν και εξοπλίστηκαν από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους σχέδια σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη και αλλού και σήμερα αξιοποιούνται ως πρόσχημα νέων επεμβάσεων και πολέμων.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς που όχι μόνο δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά επιπλέον τον εκθέτουν στον κίνδυνο νέων περιφερειακών συγκρούσεων, ακόμη και ενός πιο γενικευμένου πολέμου.
Ο ελληνικός λαός και η νεολαία χρειάζεται να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και τους άλλους οργανισμούς που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου».
Διαμόρφωση κειμένου, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο
 

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΣΕΕ: ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο


Κοροϊδία για τον κατώτατο μισθό

Ο χαρτοπόλεμος ανάμεσα στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, από τη μια και στον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις που αυτοπροσδιορίζονται σαν «αντιμνημονιακές», από την άλλη, για το ποιος μπορεί να εγγυηθεί ουσιαστικές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, είναι κοροϊδία για τους εργαζόμενους.
Με αφορμή τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε προχτές για το ενδεχόμενο επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ:
  • «Γιατί κι αυτός είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος, το σοκ που προκάλεσε στην αγορά και το είδατε, της παραγωγικής, αλλά και καταναλωτικής καθίζησης, με την υποχώρηση του κατώτερου μισθού με νόμο, ενδεχομένως και με νόμο να προκαλέσει άλλο σοκ που δεν ξέρω αν η αγορά εργασίας μπορεί να το αντέχει».

Ελλάς-Κύπρος: Ένωση ιμπεριαλιστική ‒ Βρετανός ΗΠΑτος Αρμοστής: Oι Bάσεις της Κύπρου έχουν εμπλακεί στον πόλεμο κατά του ISIS ‒ Αποφεύγει να αναφερθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις (Συνέντευξη - VIDEO)

Ακρωτήρι - Δεκέλεια: Οι Βάσεις στο... κόκκινο (βλ. και επόμενο χάρτη)

Βρετανός Υπ. Αρμοστής: Oι Bάσεις στον πόλεμο κατά του ISIS 

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΖΑΝΝΕΤΟΥ

Συνέντευξη του Βρετανού Υπάτου Αρμοστή στο sigmalive

24 Σεπτέμβριος 2014, 07:00
 
Aναφορά σε ανθρωπιστική εμπλοκή, αλλά ο Βρετανός διπλωμάτης αποφεύγει να αναφερθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις
Οι βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο έχουν εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια αντιμετώπισης του βάρβαρου και δολοφονικού Ισλαμικού Κράτους με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δηλώνει ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Ρικ Τοντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SigmaLive, τονίζοντας ότι οι πράξεις των τζιχαντιστών έχουν δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση.

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Για παράταση της στρατιωτικής επιχείρησης ‒ ΕΔ: Η Βασίλω στο συμπόσιο του ΝΑΤΟ αναβαθμίζει τον ιμπεριαλιστικό της ρόλο


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προετοιμάζουν το έδαφος για «πιθανή παράτασή» της
Την «πιθανότητα παράτασης» της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία EUFOR RCA») εξετάζει η ΕΕ, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν μετά από ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σε αξιωματούχους της λυκοσυμμαχίας στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕ), το οποίο εδρεύει στις εγκαταστάσεις της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα και είναι το ευρωενωσιακό στρατηγείο που κατόπιν πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης έχει αναλάβει την ευθύνη συντονισμού της όλης επιχείρησης.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΚΕ: «Ο δρόμος που ακολουθούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, δεν οδηγεί στην ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού, δεν ανακόπτει την πορεία επιδείνωσης του εισοδήματος και των άλλων δικαιωμάτων για τη λαϊκή πλειοψηφία» ‒ Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, τώρα ισχυρό ΚΚΕ


Τετρασέλιδη ανακοίνωση του ΚΚΕ: Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, τώρα ισχυρό ΚΚΕ
Δημοσίευση: Τετ, 24/09/2014 - 18:17
«Δεν αντέχουμε - Δεν μπορούμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα!
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και την ανέχεια!
Αρκετά ματώσαμε για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου!»
Τα παραπάνω τονίζονται στην τετρασέλιδη ανακοίνωση του ΚΚΕ, και επισημαίνεται:
«ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ!
ΚΚΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΔΥΝΑΜΗ, ΕΛΠΙΔΑ»



902