Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ο διαβόητος επικεφαλής, οι ανήκουστες πλαστικές μαλθακίες του, το κεφάλι το κακό μας, τα 400 χρόνια τούρκικα, και πρώτα απ' όλα το κρασί

Τώρα μάγκες μου, θα σας πω τις πταίει
Το Ποτάμι: Δεν φταίει η ΕΕ, φταίει η... Τουρκοκρατία
Δημοσίευση: Δευ, 30/06/2014 - 18:15
Χρειάστηκαν 4995 λέξεις για να μας εξηγήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης πως το Ποτάμι φιλοδοξεί να γίνει η εμπροσθοφυλακή των απολογητών της ΕΕ και των υπερασπιστών της επιχειρηματικότητας.
Έτσι εξηγείται και η στήριξη από ΜΜΕ, που σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξε τα όρια της αστειότητας. Ρεπορτάζ πολιτικής εφημερίδας έφτασε να εμφανίσει σαν νεωτερισμό το γεγονός πως ο Θεοδωράκης εκφώνησε την πρώτη του γραπτή ομιλία!

Τσίπρας: "Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή!" – Αργεντινή: Το Μπουένος Άιρες αντιδρά στην απόφαση να πληρώσει πρώτα τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κι έπειτα τους άλλους πιστωτές του – Ο θεός μας φύλαξε και δεν γίναμε... αριστεροί

«Διότι κύριε Υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος».

ΝΑΤΟικές αποφάσεις για ακόμη ισχυρότερη στρατιωτική παρουσία στην ανατολική Ευρώπη!

ΝΑΤΟικές αποφάσεις για ακόμη ισχυρότερη στρατιωτική παρουσία στην ανατολική Ευρώπη! 
Γιάννης ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ
Απόστρατος υποναύαρχος ΠΝ
Στην τελευταία Σύνοδό τους οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ασχολήθηκαν μεταξύ άλλων και με τη θαλάσσια στρατηγική της Συμμαχίας, «που είναι ιδιαίτερης σημασίας και για εμάς», όπως είπε.
Από την ανάγνωση των δηλώσεων του γγ του ΝΑΤΟ, όμως, εκτός αν διέφυγε της προσοχής, δεν φάνηκε ότι η «θαλάσσια στρατηγική» ήταν ανάμεσα στα άλλα σημαντικά θέματα, στα οποία εκείνος τουλάχιστον έκανε αναφορά.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Να σταματήσει η λειτουργία του νέου πολεμικού στρατηγείου της ΕΕ

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Τεράστια κοιτάσματα ουρανίου (υπολογίζονται σε περίπου 15.000 τόνους), πετρελαίου, χρυσού και διαμαντιών...
Λάρισα, 25/1/2014: Πικετοφορία από ΚΚΕ - ΚΝΕ για την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΦΩΤΟ - VIDEO)
 
Από τη περσινή (2013) διαδήλωση στη Βάση της Σούδας

Να σταματήσει η λειτουργία του νέου πολεμικού στρατηγείου της ΕΕ

Το φετινό, 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Στόμιο και στη Λάρισας στις 4-6 Ιούλη, βάζει στο στόχαστρό του το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ), που εδρεύει στη Λάρισα και με πρόταση της συγκυβέρνησης, ενεργοποιήθηκε για τον έλεγχο και τη διοίκηση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Παγκόσμιο Kύπελλο Ποδοσφαίρου -για ποιον;

Παγκόσμιο Kύπελλο Ποδοσφαίρου - για ποιον;
Άρθρο
του Ιβάν Πινέιρο
Γραμματέα του Βραζιλιάνικου Κομμουνιστικού Κόμματος

Για τον «Ριζοσπάστη»
Αμέσως μετά την επανεκλογή του Λούλα το 2006, και με την αναγνώρισή του από το ιμπεριαλιστικό σύστημα, για πρώτη φορά στην ιστορία της η Βραζιλία κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα τα δύο μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο: Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2014 και την Ολυμπιάδα του 2016.
Αυτό σε ένα πλαίσιο όπου η βραζιλιάνικη οικονομία πραγματοποιούσε μια ανοδική στροφή οικονομικής ανάπτυξης και –χάρη στις επιδοματικές πολιτικές και την ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος– πέρναγε την εντύπωση πως ήταν δυνατός ένας καπιταλισμός για όλους, δίχως ταξική πάλη, στον οποίο όλοι κερδίζανε και ήταν ευτυχισμένοι, στην κοινωνική ειρήνη και τη νηνεμία.

Το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και οι στόχοι της άρχουσας τάξης

Η άρχουσα τάξη προωθεί αλλαγές στη χωρική πολιτική και νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με τη δασική πολιτική, τη χρήση των αιγιαλών, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς μέχρι και αλλαγές στο πλαίσιο υλοποίησης των τεχνικών έργων, με γνώμονα την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων
Το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και οι στόχοι της άρχουσας τάξης
 Του Γρηγόρη ΛΙΟΝΗ
(Μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ)
 «Ο (χωροταξικός) σχεδιασμός αποτελεί τη χωρική έκφραση των προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».
Αυτή η τοποθέτηση αποτελεί την εναρκτήρια πρόταση της εισηγητικής έκθεσης του νόμου - πλαισίου για το χωροταξικό σχεδιασμό που ψηφίστηκε στη Βουλή τη βδομάδα που μας πέρασε.
Η θέση αυτή είναι θεμελιακή, για να κατανοήσουμε τη στόχευση της σχετικής κυβερνητικής πολιτικής. Ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό ζήτημα, αναπόσπαστα δεμένος με τις κυρίαρχες σχέσεις παραγωγής. Γι' αυτό και κρίνουμε το χωροταξικό σχεδιασμό στη βάση του ερωτήματος «χωροταξικός σχεδιασμός για ποιον; Για το λαό ή για τα μονοπώλια».

Τα χημικά της Συρίας: Το σχεδιαζόμενο έγκλημα και η απάντηση του λαϊκού κινήματος

ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
Ο λαός να ακυρώσει το σχεδιαζόμενο έγκλημα στη Μεσόγειο
Της Εύης ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
(Μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος και του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ)

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, με τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, δρομολογείται η καταστροφή των επικίνδυνων χημικών από τη Συρία στη Μεσόγειο με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Το δανέζικο πλοίο «Ark Futura» ξεκίνησε στις 23 Ιούνη για το ιταλικό λιμάνι Gioia Tauro, μεταφέροντας τα πιο επικίνδυνα χημικά, όπως αέρια μουστάρδας και DF, από το οποίο παράγεται το σαρίν, τα οποία χαρακτηρίζονται «1ης προτεραιότητας» από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χημικών Οπλων (ΟΑΧΟ) και τον ΟΗΕ, που συντονίζουν την επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας.

Ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της ΕΕ μέσα από τις αποφάσεις της – Θυσίες και βάσανα για το λαό ανεξαρτήτως μείγματος διαχείρισης – Σχόλιο του ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής

Για την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Του Γιώργου ΤΟΥΣΣΑ
(Μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ)
Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 26-27 Ιούνη 2014 επιβεβαιώνουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων θα συνεχιστεί και στη φάση της ανάκαμψης ή σχετικής σταθεροποίησης της καπιταλιστικής οικονομίας και θα ενταθεί σε όλα τα κράτη - μέλη της, με τη στρατηγική των μονοπωλίων «ΕΕ 2020» και τους αντιλαϊκούς όρους που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας, με μαζική ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Είναι διάχυτη η ανησυχία που εκφράστηκε από το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και στη Σύνοδο Κορυφής για τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και για το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η ανάκαμψη.
Εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από έλλειψη εμπιστοσύνης στην ικανότητά της ΕΕ να κλείσει σημαντικά το χάσμα ανταγωνισμού με τους σημαντικότερους παγκόσμιους ανταγωνιστές της, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία.
Σχόλιο του ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
  

Δημοσίευση: Σάβ, 28/06/2014 - 18:13
Σε σχόλιό του για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

Μονοπώλια, φαβέλες και Μουντιάλ (17 φωτό)

Βραζιλία: Η χώρα των αντιθέσεων
και 
ένα μουντιάλ που δεν είναι του λαού
Οι κινητοποιήσεις, οι λαϊκές διαμαρτυρίες και τα ξεσπάσματα, οι απεργίες και οι εργατικοί αγώνες που σημαδεύουν το Μουντιάλ εξέπληξαν πολλούς. Βρήκαν τη δύναμη να διαπεράσουν το τείχος των αστικών ΜΜΕ. Τι είναι αυτό που τα τροφοδότησε;

Ποιοι είναι οι λόγοι που, σε μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά άθλημα, αλλά «πάθος», οδήγησαν μεγάλο μέρος του πληθυσμού -ορισμένες έρευνες μιλούν για 40%, άλλες για ακόμη περισσότερο- να έχει στάση κριτικής και αντίθεσης στην πραγματοποίηση του Μουντιάλ;
Το άρθρο που δημοσιεύουμε, του Εντμίλσον Κόστα, μέλους της ΚΕ και υπεύθυνου Διεθνών Σχέσεων του Βραζιλιάνικου ΚΚ, (πρωτοδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος), βοηθά στη διερεύνηση των εξελίξεων σε αυτή τη μεγάλη χώρα.
Το Βραζιλιάνικο ΚΚ είναι αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Ντίλμα Ρουσέφ, στηρίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις και κριτικάρει τη στάση και την πολιτική του ΚΚ της Βραζιλίας που μετέχει στην κυβέρνηση, κρατώντας μάλιστα το υπουργείο Αθλητισμού.


Μαίνεται ο πόλεμος στο Ιράκ: Σε εξέλιξη αντεπίθεση του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη του Τικρίτ (VIDEO)

Μαίνεται ο πόλεμος στο Ιράκ

Ο ιρακινός στρατός, υποστηριζόμενος από αεροπορικές δυνάμεις, άρχισε σήμερα την επίθεσή του για να ανακαταλάβει το Τικρίτ, το οποίο ελέγχουν εξεγερμένοι σουνίτες, ενώ αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα υπερίπτανται της Βαγδάτης παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι ότι η πρωτεύουσα είναι ασφαλής.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ιράκ: Σκληρές μάχες, μονοπωλιακοί ανταγωνισμοί και σενάρια διαμελισμού με επίκεντρο τα πετρέλαια


ΙΡΑΚ
Σκληρές μάχες και σενάρια διαμελισμού με επίκεντρο τα πετρέλαια

της Δέσποινας ΟΡΦΑΝΑΚΗ
 
Το τελευταίο τεύχος του περιοδικό «ΤΙΜΕ» κυκλοφορεί με το χάρτη του Ιράκ περικυκλωμένο από φωτιές και τον ευφάνταστο τίτλο «Το τέλος του Ιράκ».
Δεν ήταν το μόνο, αλλά ένα από αρκετά διεθνή ΜΜΕ που προσπάθησαν να προβάλουν το διαμελισμό - τριχοτόμηση του Ιράκ σε σιιτικό, σουνιτικό και κουρδικό, είτε ως «λύση», είτε ως επακόλουθο της σημερινής επίθεσης των σουνιτών μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Λεβάντε» (ΙSIL) και της αποτυχίας της ιρακινής κυβέρνησης του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μαλίκι να αξιοποιήσει τις «ευκαιρίες» που δημιούργησε η αμερικανική εγκληματική ιμπεριαλιστική εισβολή του 2003 για ένα μέρος της ιρακινής αστικής τάξης.

Ευαίσθητοι και δίκαιοι. Για ποιους, άραγε;

Αριστερά ή δεξιά, ίδια η... τράπεζα.
«Έλεγχοι ευαισθησίας» και «διορθώσεις αδικιών»
Με «διαρροές» του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες κάνουν λόγο για «ανάλυση τεχνικής ευαισθησίας για όλα τα μέτρα της τελευταίας τετραετίας, ώστε να εξεταστεί η σχέση μεταξύ απόδοσης και κοινωνικού κόστους», επιχειρείται η καλλιέργεια αυταπατών στο λαό ότι στον ορίζοντα επίκειται τουλάχιστον μία κάποια «διόρθωση αδικιών», σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιούν τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο Αλ. Τσίπρας.
Μια πιο προσεκτική ματιά, ωστόσο, τόσο στις εν λόγω «διαρροές», όσο και στις «υποσχέσεις» της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αρκετά διαφωτιστική.
Οι περιβόητες «ελαφρύνσεις» και «διορθώσεις αδικιών» τοποθετούνται τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ στη λεγόμενη «μετά την τρόικα εποχή».

Ιράκ: Προς αναζήτηση νέου ιμπεριαλιστικού σχεδίου δράσης – Οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ πετούν πάνω από τη Βαγδάτη – Ουκρανία: Την παράταση της εκεχειρίας ανακοίνωσε το Κιέβο

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ (Πηγή: ΑΡ)
Ιράκ: Οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ πετούν πάνω από τη Βαγδάτη
Δημοσίευση: Παρ, 27/06/2014 - 23:05
Αμερικανικά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, οπλισμένα με πυραύλους, πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τη Βαγδάτη και τα περίχωρα της, επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αμερικανός αξιωματούχος. 

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σταθάκης: Τι λένε και τι δεν λένε για τη ΔΕΗ – Η πρόταση του ΚΚΕ – Συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα – H ομιλία και η δήλωση του Σωτήρη Ζαριανόπουλου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

H ομιλία του Σωτήρη Ζαριανόπουλου στην Πτολεμαΐδα



Τι λέει και τι δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ
Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συμπύκνωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, μιλώντας την Τρίτη στο ραδιόφωνο «Real fm», με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Για να το λέει ο Σταθάκης...
Είπε μεταξύ άλλων:
  • «Εμείς είχαμε σταθεί από την αρχή έντονα κριτικά απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η οποία επιχειρείται. Υπογραμμίζω εδώ ότι η Ελλάδα έχει προσαρμοστεί πλήρως μέχρι στιγμής στην απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, που έχει ως αφετηρία την Κομισιόν. Δηλαδή, από το 1998 μέχρι σήμερα, η Ελλάδα, βήμα προς βήμα, έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

Ο καπιταλισμός συνθλίβει το δικαίωμα των παιδιών εργατικών και λαϊκών οικογενειών για διακοπές – Τα παιδιά ενός «κατώτερου θεού» από τη γέννησή τους βιώνουν την πραγματικότητα της ταξικής κοινωνίας.

Ο καπιταλισμός συνθλίβει το δικαίωμα των παιδιών εργατικών και λαϊκών οικογενειών για διακοπές
Της Κάλι Καρά
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), για τα παιδιά του 75% των Ελλήνων οι διακοπές αποδεικνύονται  Όνειρο Θερινής Νυκτός για λόγους οικονομικούς, επαγγελματικής και εισοδηματικής αστάθειας.
Ο τουρισμός, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, της πλήρους κυριαρχίας των μονοπωλίων, γίνεται προνόμιο όλο και πιο λίγων αντί να υπηρετεί την ανάγκη των εργαζομένων και της οικογένειάς τους να αναπληρώνουν την εργατική τους δύναμη, να ξεκουράζονται και να ψυχαγωγούνται.

Παφίλης: Κυβέρνηση και «αντιμνημονιακοί» υπηρετούν το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που λέγεται ΕΕ και καπιταλισμός (VIDEO)

Θ. Παφίλης: Κυβέρνηση και «αντιμνημονιακοί» υπηρετούν το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που λέγεται ΕΕ και καπιταλισμός (VIDEO)
Δημοσίευση: Πέμ, 26/06/2014 - 20:55
«Η ΕΕ και η συγκυβέρνηση θεσμοθετούν μηχανισμούς ελέγχου με στόχο να διασφαλίσει τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σε παρέμβαση του στη συζήτηση του ν/σ για τις αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας. «Ο καυγάς ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και την αντιπολίτευση είναι για το μείγμα διαχείρισης αυτών των συμφερόντων», υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης.
Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε φέρει έγκαιρα (από τις αρχές του 2012) τα θέματα της νέας Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι τόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης όσο και τις αντιπολίτευσης «έκαναν τον ψόφιο κοριό» όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Μπροστά σε αυτά που έρχονται ο λαός πρέπει να αποφασίσει να πάρει την εξουσία στα χέρια του γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα σέρνεται συνέχεια στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που λέγεται ΕΕ και καπιταλισμός», τόνισε ακόμα ο Θανάσης Παφίλης.
902

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Κανέλλη σε Σκουρλέτη: Επαναστάτης με προαπαιτούμενο την ευρωστρούγκα δεν έχει γεννηθεί – Το δημόσιο αγαθό υπηρετείται μόνο με τον λαό στην εξουσία (VIDEO)

Παρεμβάσεις της Λιάνας Κανέλλη στο «Mega» (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 25/06/2014 - 17:14

 Οι παρεμβάσεις της Λιάνας Κανέλλη
Σε τηλεοπτική συζήτηση στην πρωινή εκπομπή του «Mega» συμμετείχε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι αποτελεί ψεύδος να μιλάμε για δημόσια ΔΕΗ, όταν δημόσια ΔΕΗ δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Ιράκ: Διάχυση της εκρηκτικής κατάστασης – Πολιορκία του πανεπιστημίου της Τικρίτ – Κίνδυνοι περιφερειακής ανάφλεξης – Διαστάσεις παίρνει η επισιτιστική κρίση

Ιράκ: Πολιορκία του πανεπιστημίου της Τικρίτ
Δημοσίευση: Πέμ, 26/06/2014 - 19:09
Οι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού διεξήγαγαν σήμερα μια επιχείρηση με ελικόπτερα για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το πανεπιστήμιο της πόλης Τικρίτ, η οποία έχει πέσει στα χέρια των ισλαμιστών ενόπλων. Δεκάδες άνδρες κατέλαβαν το κτίριο έπειτα από μάχες με τους ισλαμιστές, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σαλαχεντίν, στην οποία βρίσκεται η Τικρίτ.