Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΚΝΕ: Με τη χρυσή της νιότης πανοπλία − 75 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ: Εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο − Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη»


ΟΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ με ομιλητή τον Ν. Αμπατιέλο

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ


Παρασκευή 23/02/2018 - 08:06 - Ενημέρωση: Παρασκευή 23/02/2018 - 08:06
Η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, διοργανώνει εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, σήμερα Παρασκευή 23 Φλεβάρη στις 19.00 στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.
Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από το Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη».
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί σπάνιο κινηματογραφικό υλικό που προέρχεται από το ντοκιμαντέρ «Μνήμες», του Νίκου Καβουκίδη. Το υλικό το παραχώρησε ο ίδιος ο Νίκος Καβουκίδης για τις ανάγκες της εκδήλωσης και καλύπτει τα εξής γεγονότα:
  • Απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί - Οκτώβρης 1944
  • Εορτασμός των 26 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ στην Αθήνα και στον Πειραιά - Νοέμβρης 1944
  • Οι πρώτες μέρες της ταξικής αναμέτρησης του Δεκέμβρη του 1944
  • Συγκέντρωση του ΕΑΜ για τα 4 χρόνια από την ίδρυσή του στο Παναθηναϊκό Στάδιο με ομιλία του Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - 27 Σεπτέμβρη 1945.
Το κάλεσμα της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ
«Η ΚΝΕ σε καλεί να γνωρίσεις την ιστορία της θρυλικής ΕΠΟΝ. Η ΕΠΟΝ ήταν η νεολαία του ΕΑΜ, χιλιάδες μέλη της πολέμησαν ως μαχητές του ΕΛΑΣ, του λαϊκού στρατού. Νους, ψυχή και καθοδηγητής της ΕΑΜικής αντίστασης του λαού μας ήταν το ηρωικό ΚΚΕ.
Η ΕΠΟΝ ηγήθηκε στην οργάνωση της νεολαίας και στον αγώνα με όλες τις μορφές ενάντια στο φασισμό, για την απελευθέρωση του λαού μας. Στην ΕΠΟΝ εντάχτηκαν πάνω από 600.000 νέοι και νέες. Με το χωνί, με τις προκηρύξεις και τον παράνομο Τύπο, με το όπλο ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Πρώτοι στη μάχη για την επιβίωση του λαού, πρώτοι στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, ενάντια στα πρότυπα του συμβιβασμού που καλλιεργούσαν στη νεολαία.
Μετά την απελευθέρωση και την ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του 1944, την περίοδο του τρίχρονου ένοπλου αγώνα του, χιλιάδες ΕΠΟΝίτες εντάχθηκαν στις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (1946-1949), δίνοντας ξανά με τ’ όπλο στο χέρι τον αγώνα για μία νέα Ελλάδα κόντρα στην αστική τάξη της χώρας και τους συμμάχους της, τη Μ. Βρετανία αρχικά και τις ΗΠΑ στη συνέχεια.
Με θάρρος, τόλμη, αυταπάρνηση, λεβεντιά, κέφι και ευρηματικότητα πάλεψαν για να έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό μας. Χιλιάδες έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτόν τον σκοπό. Αυτή ήταν η θρυλική ΕΠΟΝ.
Η δράση της ΕΠΟΝ μας αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη. Η ΚΝΕ είναι περήφανη για τις ρίζες της. Στο σημερινό μας αγώνα, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στην πάλη για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία βρίσκουν συνέχεια οι αγωνιστικές - μαχητικές παραδόσεις της ΕΠΟΝ. Εμπνεόμαστε από την 100χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ. Μελετάμε, διδασκόμαστε την πείρα των αγώνων του λαού μας και της νεολαίας. Τιμάμε την ιστορία μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.