Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Άχεντ Ταμίμι: Ήθελε να 'ναι λεύτερη. Σκοτώστε την! − 16 ετών στις 31 Γενάρη. Στα κελιά των ιουδαιοναζί − Ναφτάλι Μπένετ (Υπ. Παιδείας!): Αυτές οι γυναίκες θα πρέπει να μείνουν στη φυλακή μέχρι να πεθάνουν − ΠΑΜΕ σε πολύμορφες δράσεις (ΦΩΤΟ)

ΠΑΜΕ
Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι
Ελλάδα
Παρασκευή 19/01/2018 - 17:40
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό με σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Λευτεριά στην Άχεντ Ταμίμι», απευθύνει το ΠΑΜΕ. 

Καλεί τα Σωματεία, τους νέους εργαζόμενους να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με ψηφίσματα, φωτογραφίες με την αφίσα της καμπάνιας και πολύμορφες δράσεις.
Από απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Σύμφωνα με στοιχεία των παλαιστινιακών οργανώσεων 350 ανήλικοι παλαιστίνιοι βρίσκονταν φυλακισμένοι στο Ισραήλ τον Δεκέμβρη, ενώ πάνω από 8.000 παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν συλληφθεί και περάσει από ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000. Σε αυτά τα στρατοδικεία το ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον των παλαιστινίων αγγίζει το 100%!
Ελλάδα
Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ που εξοντώνει έναν ολόκληρο λαό δεν διστάζει στο να φυλακίζει μικρά παιδιά. Έχοντας αποθρασυνθεί από την στήριξη των ΗΠΑ, αλλά και την πάγια τακτική των “ίσων αποστάσεων” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ισραήλ κλιμακώνει τον αυταρχισμό και τις επιθετικότητα του εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.
Ελλάδα
“Αυτές οι γυναίκες θα πρέπει να μείνουν στη φυλακή μέχρι να πεθάνουν”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, για την φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι και της μητέρας της.
Δανία
Ακολουθώντας αυτή την πολιτική, το στρατοδικείο του Ισραήλ απέρριψε το αίτημα της Άχεντ Ταμίμι να αποφυλακιστεί με εγγύηση, μέχρι τη δίκη της, με την αιτιολόγηση “της βαρύτητας των κατηγοριών”.
Ελλάδα
Το ΠΑΜΕ, σωματεία, νέοι εργαζόμενοι και φοιτητές από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν και στηρίζουν την Διεθνή Καμπάνια της Επιτροπής Νέων της ΠΣΟ απαιτώντας την απελευθέρωση της νεαρής Παλαιστίνιας και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.
Ισπανία
Ενόψει της νέας ακροαματικής διαδικασίας της Άχεντ Ταμίμι, στις 31 Γενάρη (ανήμερα των γενεθλίων της) το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους νέους εργαζόμενους να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με ψηφίσματα, φωτογραφίες με την αφίσα της καμπάνιας και πολύμορφες δράσεις.
Καλιφόρνια
Αποφάσεις, πρωτοβουλίες, δράσεις μαζί με φωτογραφίες στήριξης της καμπάνιας από κάθε Σωματείο, Σύλλογο ή Επιτροπή να στέλνονται στα mail: neoipame@pamehellas.gr και pame@pamehellas.gr».
Παναμάς
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την καμπάνια στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Φωτογραφίες από την καμπάνια προστίθενται καθημερινά στο site της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) και πιο συγκεκριμένα ΕΔΩ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.