Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Τρεις φορές Θανάσημος: Ο Ευκλείδιος καπιταλισμός, τα καλλιστεία της βαβαρότητας και ο πραγματικός αντίπαλος του λαού (3 VIDEO)

Tα καλλιστεία

*
Ο πραγματικός αντίπαλος του λαού

*
Ο Ευκλείδιος καπιταλισμός

*
Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2018 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
*
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάνουν καλλιστεία ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα μια βάρβαρη πολιτική
(VIDEO)
Δευτέρα 18/12/2017 - 19:16 - Ενημέρωση: Δευτέρα 18/12/2017 - 20:00
Την απαράδεκτη τακτική που ακολουθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, όπου στήνουν «κοκορομαχίες»  επί παντός του επιστητού, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.
«Μπορείτε να κάνετε διαγωνισμό ποιος παίρνει τους περισσότερους επαίνους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τα κοράκια των αγορών, από τους δολοφόνους των λαών. Ποιος χτυπάει τα κουδούνια καλύτερα από τον άλλο. Αυτό όμως που πρέπει να ξέρετε είναι ότι παίρνετε ένα αϊ σιχτίρ από τον ελληνικό λαό», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Κινείστε στην ίδια γραμμή και αυτός ο διαγωνισμός είναι καλλιστεία ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα μια βάρβαρη πολιτική», πρόσθεσε. 
*
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει το καπιταλιστικό σύστημα και μαζί με τη ΝΔ κρύβουν ότι είναι ο πραγματικός αντίπαλος του λαού
Δευτέρα 18/12/2017 - 20:27
Την προσπάθεια της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων να αποπροσανατολίσουν τον λαό, να εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια μέσα στο ίδιο σύστημα, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2018.
Το δίλημμα που θέτουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής είναι πλαστό, υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης. Δεν υπάρχει καλύτερος ή χειρότερος διαχειριστής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, γιατί αυτή με οποιονδήποτε διαχειριστή παραμένει.
Κατήγγειλε την προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν και να κρύψουν -πίσω από τον καβγά τους- τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, που είναι η εξουσία των μονοπωλίων του κεφαλαίου που εκμεταλλεύεται με αίμα τον πλούτο που αυτός παράγει. 
Γι’ αυτό, πρόσθεσε, η ΕΕ, οι εκπρόσωποι του καπιταλισμού, η διεθνής κοινότητα, οι βιομήχανοι και το μεγάλο κεφάλαιο δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Όσον αφορά στον ισχυρισμό της κυβέρνησης για το τέλος της μνημονιακής εποχής τον Αύγουστο του 2018, κατήγγειλε ότι είναι ψέμα, τονίζοντας πως κανένας από τους 600 και πλέον μνημονιακούς νόμους δεν θα καταργηθεί, ενώ αντιλαϊκά μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί για να εφαρμόζονται το 2019, το 2020 έως και το 2060.
Ο Θ. Παφίλης επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες ξεπλύματος του καπιταλιστικού συστήματος, όπως φάνηκε και από το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ όπου αποδείχτηκε πως έχουν τις ίδιες αξίες και ιδανικά.
Κατήγγειλε το θράσος της κυβέρνησης, που ισχυρίζεται πως έχει ταξική πολιτική υπέρ των αδυνάτων και την ίδια ώρα στον προϋπολογισμό προβλέπεται η αύξηση της φορολογίας των φυσικών προσώπων, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η αύξηση των έμμεσων φόρων, η μείωση της δαπάνης για ασφάλιση και περίθαλψη, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η δραματική περικοπή του επιδόματος θέρμανσης, όλα μέτρα σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. Την ίδια ώρα για το μεγάλο κεφάλαιο η κυβέρνηση προωθεί μείωση του συντελεστή φορολογίας, ζεστό χρήμα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.
Ο λαός να μην περιμένει τίποτα καλό, πρέπει να συσπειρωθεί στο μαζικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό, με γραμμή σύγκρουσης, ρήξης και ανατροπής, κατέληξε ο Θ. Παφίλης. 
*
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΟΝ Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ
Οι κατακτήσεις των εργαζομένων των περασμένων δεκαετιών υπήρχαν λόγω της Σοβιετικής Ένωσης, του ισχυρού κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος
Δευτέρα 18/12/2017 - 21:03 - Ενημέρωση: Δευτέρα 18/12/2017 - 21:46
Να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας όμως, τελικά, τη θέση του ΚΚΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «πλυντήριο» του καπιταλισμού, αφού επιχείρησε να υπερασπιστεί τη λογική του καλύτερου διαχειριστή. 
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι υπάρχει διαφορετικός καπιταλισμός, ανάλογα με το μείγμα διαχείρισης. Μάλιστα, έφερε ως πετυχημένο παράδειγμα την έξοδο της Πορτογαλίας από τα μνημόνια, όπου υποτίθεται πως αυξήθηκαν οι μισθοί, αυξήσεις ύψους 0.88 λεπτών του ευρώ στο μεροκάματο! 
Ανταπαντώντας ο Θ. Παφίλης τού επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να επικαλείται ιστορικά παραδείγματα επιλεκτικά, σημειώνοντας ότι οι όποιες κατακτήσεις των εργαζομένων τις περασμένες δεκαετίες στις χώρες της Δύσης επιτεύχθηκαν ακριβώς γιατί υπήρχε η Σοβιετική Ένωση και ο σοσιαλισμός που είχε αξιοζήλευτες κατακτήσεις για τους εργαζόμενους, υπήρχε κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα, αναγκάζοντας τις καπιταλιστικές χώρες να υποχωρούν και να δίνουν δικαιώματα στους εργαζόμενους.
Απόδειξη, επισήμανε, είναι πως σήμερα που δεν υπάρχει σοσιαλιστικό στρατόπεδο, ο καπιταλισμός έχει απελευθερωθεί και τα παίρνει όλα πίσω, κάτι για το οποίο το ΚΚΕ προειδοποιούσε εδώ και χρόνια, αλλά πολλές πολιτικές δυνάμεις το λοιδορούσαν, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.