Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Εφιάλτης στο δρόμο (της αριστεράς) με τα μνημόνια − ΚΚΕ: 4ο συμπληρωματικό μνημόνιο με παλιά νέα μέτρα

Σκίτσο Ε. Ξένου
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Σπαρμένη με παλαιά και νέα μέτρα η «μεταμνημονιακή εποχή»
Δευτέρα 11/12/2017 - 18:54 - Ενημέρωση: Δευτέρα 11/12/2017 - 19:00
Βασισμένος σε παλαιά και νέα μέτρα είναι ο «εθνικός» στόχος της καπιταλιστικής ανάπτυξης τον οποίο υπηρετούν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου.
  • Στο συμπληρωματικό μνημόνιο της κυβέρνησης και των θεσμών καθορίζονται τόσο τα μέτρα της τρέχουσας αξιολόγησης όσο και τα 82 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.
Όπως προκύπτει από το κείμενο, η τέταρτη αξιολόγηση που υποτίθεται ότι θα είναι η τελευταία αξιολόγηση πριν το τέλος του προγράμματος θα αφήσει «προίκα» όλα τα προηγούμενα μνημονιακά μέτρα 
  • όπως η κατάργηση των συμβάσεων και
  • θα προσθέσει νέα μέτρα όπως η επίσπευση της καρατόμησης του αφορολόγητου ορίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για το συμπληρωματικό μνημόνιο της κυβέρνησης
Δευτέρα 11/12/2017 - 16:31
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για το συμπληρωματικό μνημόνιο της κυβέρνησης:
«Το συμπληρωματικό μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους “θεσμούς” -στην ουσία ένα 4ο μνημόνιο, μέρος του οποίου έχει προνομοθετήσει η κυβέρνηση- αποδεικνύει ότι η δήθεν “νέα μεταμνημονιακή εποχή” θα περιέχει όλα τα παλιά αλλά και νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη υπέρ του κεφαλαίου».
902

Στο συμπληρωματικό μνημόνιο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» ορίζεται ρητώς πως

  • τον Μάη του 2018 η κυβέρνηση θα επισπεύσει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, ώστε να ισχύσει το 2019 αντί του 2020, εάν το ΔΝΤ σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις ελληνικές αρχές «θεωρεί, στη βάση μιας διαφανούς εκτίμησης, ότι απαιτείται η εμπροσθοβαρής εφαρμογή της, προκειμένου να επιτευχθεί ο συμφωνηθείς στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%».
Επιπλέον, εκτός από τη μείωση των συντάξεων με δημοσιονομική απόδοση 1% του ΑΕΠ το 2019,
  • θα επανυπολογιστούν οι υφιστάμενες συντάξεις (εκτός ΟΓΑ) με βάση τις νέες παραμέτρους υπολογισμού,
  • ενώ θα πέσει «μαχαίρι» και στα εφάπαξ, προκειμένου να επιτευχθεί «αναλογιστική δικαιοσύνη».
Ως προς την «επαναφορά» των κλαδικών συμβάσεων, τονίζεται πως 
  • το Μάρτη, μετά από διαβούλευση με τους «κοινωνικούς εταίρους» και σε συμφωνία με τους θεσμούς, η κυβέρνηση θα αναπτύξει έναν «αξιόπιστο διοικητικό μηχανισμό» που θα αξιολογεί την «αντιπροσωπευτικότητα» στις διαπραγματεύσεις για τις κλαδικές συμβάσεις. 
  • Αυτός ο μηχανισμός θα κρίνει εάν η σύμβαση έχει την απαιτούμενη «αντιπροσωπευτικότητα» για να εφαρμοστεί σε όλες τις επιχειρήσεις ενός κλάδου.
  • Τον Γενάρη θα επανεξεταστεί και η διαδικασία διαμεσολάβησης και διαιτησίας, στη βάση μιας ανεξάρτητης νομικής γνωμοδότησης.
Το συμπληρωματικό μνημόνιο προαναγγέλλει μεγάλη αναθεώρηση των οικογενειακών επιδομάτων, ώστε να καταστεί τάχα η κατανομή τους «πιο στοχευμένη και δίκαιη», καθώς και «επαναξιολόγηση» του συστήματος απονομής αναπηρικών επιδομάτων.
Πέρα από τη συνέχιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα χρέη προς τις τράπεζες, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε «για την επέκταση του μηχανισμού των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στους πλειστηριασμούς που γίνονται από τις φορολογικές αρχές». Επιπλέον, το συμπληρωματικό μνημόνιο περιγράφει την αυστηροποίηση του νόμου Κατσέλη. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.