Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Απ' την Αυγή ως τη Χρυσή Αυγή ένα μνημόνιο αριστερός δρόμος

Τύφλα να 'χουν ο Πάγκαλος και ο Καρατζαφέρης...
Γίνεται να προχωρήσει η επίθεση στην εργατική τάξη χωρίς παράλληλη κλιμάκωση της χυδαίας επίθεσης στο ΚΚΕ; Όχι. Η «Αυγή», με αφορμή τις εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στην περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι η επίθεση στους εργαζόμενους και το αντιΚΚΕ μένος πάνε πάντα μαζί.
Τώρα κάνει πιο καθαρό ότι παραλαμβάνει τη σκυτάλη από αστέρες του αντικομμουνισμού, όπως τον Θ. Πάγκαλο, γνωστούς μεγαλοδημοσιογράφους κ.λπ., που όποτε οι εργαζόμενοι σήκωναν κεφάλι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αυτοί καλούσαν σε περιορισμό της δράσης του ΚΚΕ.
Ποιος ξέχασε, άλλωστε, τα ΠΑΣΟΚικά περί ΚΚΕ «που κινείται στα όρια της νομιμότητας», τους τίτλους αστικών εφημερίδων για το «Πρόβλημα που λέγεται ΚΚΕ», τις προβοκατόρικες κραυγές του ΛΑ.Ο.Σ. ότι το «ΠΑΜΕ καίει την Αθήνα» κ.λπ.;
  • «ο δρόμος που έχει επιλέξει» το ΚΚΕ είναι «ολισθηρός και επικίνδυνος». Ότι το ΚΚΕ «καλοδέχεται αντιδημοκρατικές ενέργειες». Ότι το ΚΚΕ «ρέπει προς τις ανοιχτές βίαιες συγκρούσεις, την υπονόμευση κάθε προσπάθειας να βγει η χώρα από τη χρεοκοπία...» και ότι δεν σέβεται τις «δημοκρατικές ελευθερίες»!
Τα παραπάνω κόλπα είναι τόσο παλιά και σάπια, που τίποτα πρωτότυπο δεν φέρνει η «Αυγή» με το άρθρο της, εκτός από το γεγονός ότι αυτά γράφονται σε ένα έντυπο που συνεχίζει να τιτλοφορείται... «πρωινή εφημερίδα της αριστεράς»!!
Η «ομαλότητα» που υπερασπίζεται ο... «Αυγίτης» δημοσιογράφος, η οποία κατά τη γνώμη του απειλείται από το ΚΚΕ, είναι
  • Η «ομαλή» διεξαγωγή των πλειστηριασμών,
  • Η «άνετη» κατακρεούργηση συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων,
  • Τα «σταθερά» εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.
  • Είναι η «σταθερότητα» στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής, που διαλύει τους εργαζόμενους για να βγει το κεφάλαιο στο ξέφωτο της ανάκαμψης.
Η «Αυγή» ουσιαστικά στέλνει απειλητικά μηνύματα στους εργαζόμενους που απορρίπτουν το παραμύθι της κυβέρνησης περί «δίκαιης» ανάπτυξης.
Ποιος είναι, όμως, αυτός που τον πνίγει το «δημοκρατικό δίκιο» και γράφει όλα τα παραπάνω;
Τώρα απλά αποδεικνύεται ότι είναι ένας καλός λαγός για την κυβέρνησή του.
Ο ίδιος, επίσης, πριν από μερικούς μήνες είχε «διατάξει» να μην επιτρέπονται απεργίες με αιτήματα κατάργησης «συμφωνιών» της κυβέρνησης με τους «εταίρους» της!
Τα γράφει αυτά η εφημερίδα ενός κόμματος που έχει αποφασίσει να ξηλώσει το πιο ιερό δικαίωμα της εργατικής τάξης:
  • Αυτό της απεργίας, της οργάνωσης της πάλης στους τόπους δουλειάς, εκεί δηλαδή που κρίνεται η αντιπαράθεση των εργαζομένων με τα αφεντικά τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση όσα δεν τόλμησαν και δεν διανοήθηκαν να φέρουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Κι όμως, με θράσος η «Αυγή» στο ίδιο λιβελογράφημά της δεν παραλείπει να κρώξει τα γνωστά προβοκατόρικα, και διδαγμένη από το ΠΑΣΟΚ γράφει:
  • Το ΚΚΕ «προτιμάει φανερά μια κυβέρνηση Μητσοτάκη»...
Ξεχνάει ή δεν θέλει να θυμάται
  • Ότι μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.
  • Ότι η ΝΔ επαναλαμβάνει σταθερά πως ανυπομονεί να ψηφίσει την περιστολή του απεργιακού δικαιώματος που έχει ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ότι ο ίδιος ο Αδ. Γεωργιάδης φώναζε πριν μερικές μέρες πως αν το ήξερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε το απεργιακό δικαίωμα, θα είχε γίνει εδώ και καιρό ΣΥΡΙΖΑίος.
  • Ξεχνάει ότι τα ίδια που σέρνει σήμερα στο ΚΚΕ, τα έλεγαν πριν μερικά χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όταν οι εργαζόμενοι πάλευαν δυναμικά ενάντια στην καταιγίδα των μνημονίων.
Τέλος, να επισημάνουμε ότι αν οι συντάκτες της «Αυγής» «διάβαζαν» καλύτερα τι λέει το ΚΚΕ, δεν θα έγραφαν ότι το Κόμμα μας «τρέμει στην ιδέα να πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα».
Κι αυτό γιατί διαρκώς το ΚΚΕ αναδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη «πετύχει» περισσότερα από όσα της ανέθεσαν.
  • Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες κυβερνήσεις του κεφαλαίου των τελευταίων ετών, αφού έχει βγάλει τόση βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο όση δεν κατάφεραν όλες οι προηγούμενες μαζί.
Όπως όλα δείχνουν, τέτοιες επιθέσεις στο ΚΚΕ από τα κόμματα και τα επιτελεία της αστικής τάξης θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.
Αυτό δεν φανερώνει μόνο την αποφασιστικότητά τους να ξηλώσουν εργατικά δικαιώματα, αλλά και την επίγνωσή τους ότι δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Την Πέμπτη, στην πανελλαδική απεργία οι εργαζόμενοι έχουν άλλη μια ευκαιρία να στείλουν το μήνυμα
  • Ότι δεν πιάνουν οι απειλές,
  • Ότι περνούν στην αντεπίθεση.
  • Ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Δ. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.