Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Συνταξιούχοι της χώρας ενωμένοι: Παναττικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, σήμερα 23 Νοέμβρη, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Δημαρχείο Αθήνας - Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα - 29 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη (SPOT)

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συγκεντρώσεις από σήμερα για την Υγεία σε πολλές πόλεις της χώρας - Παναττικό συλλαλητήριο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Παναττικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 23 Νοέμβρη

Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη 23 Νοέμβρη διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο Δημαρχείο Αθήνας.
Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν:
«Όλοι στο δρόμο να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στην υγεία και τη ζωή.
Η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού.
Μας πετσόκοψε, μαζί με τους προηγούμενους, τις συντάξεις και ετοιμάζεται για τη νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της "προσωπικής διαφοράς" σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία.
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 θα δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία - Περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.
Μετά το κλείσιμο νοσοκομείων, τη μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, τη συρρίκνωση των μονάδων Υγείας, την κατάργηση των εξεταστηρίων του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ, έχουμε και πάλι μείωση του αριθμού των επισκέψεων ασθενών σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε μηνιάτικη βάση, την αύξηση δηλαδή των ασθενών που θα πληρώνουν από την τσέπη τους 10ρικα και 20άρικα. Την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους από το ταμείο του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τις τσέπες των ασφαλισμένων, αντί τις δαπάνες αυτές να αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Και αυτή η κυβέρνηση κάνει "κοινωνική πολιτική" με ξένα κόλλυβα.
Η ενεργός γήρανση των σημερινών εργαζομένων θα συνοδευτεί από την ενεργό εξόντωση των σημερινών συνταξιούχων. Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του. Η ιδιωτικοποίηση -εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα. Μας οδηγούν ολοταχώς στο “όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει”. Μετά την οικονομική, προωθούν τη φυσική εξόντωσή μας. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και ανατροπή της.
Το 3ο δεκαήμερο του Νοέμβρη οργανώνουμε σε όλες τις περιοχές της χώρας διαδηλώσεις, νέο παναττικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και διεκδικούμε:
Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.
Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Τη χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.
Όλοι στο παναττικό συλλαλητήριο στις 23 Νοέμβρη στην πλατ. Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο) στις 10 π.μ.
Δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας - Δεν τους χαρίζουμε την υγεία μας - Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια - Τα πληρώσαμε, τα δικαιούμαστε, τα απαιτούμε».
902, Δευτέρα 20/11/2017 - 13:36 - Ενημέρωση: Δευτέρα 20/11/2017 - 13:36
*
Συγκεντρώσεις των συνταξιούχων σε πόλεις της χώρας
Για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στην υγεία και στη ζωή θα γίνουν σταδιακά από την Πέμπτη 23 έως και τις 29 Νοέμβρη, στο πλαίσιο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Αθήνα 23 Νοέμβρη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης ώρα 10 π.μ.
- Πάτρα 23 Νοέμβρη έξω από την 6η ΥΠΕ ώρα 10.30 π.μ.
- Καρδίτσα 23 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και πορεία στο ΠΕΔΥ ώρα 10 π.μ.
- Ιωάννινα 23 Νοέμβρη έξω από το ΙΚΑ ώρα 10 π.μ.
- Κοζάνη 24 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο 6 μ.μ.
- Βόλος 27 Νοέμβρη έξω από το ΠΕΔΥ ώρα 11 π.μ.
- Αγρίνιο 27 Νοέμβρη περιοδείες στα γραφεία ΠΕΔΥ σε Αγρίνιο - Μεσολόγγι - Ναύπακτο και στον Κάφκα Αμφιλοχίας και 29 Νοέμβρη στα Νοσοκομεία Αγρινίου - Μεσολογγίου και στα Κ.Υ. Αμφιλοχίας - Αιτωλικού και Ναυπάκτου.
- Θεσπρωτία 28 Νοέμβρη, σύσκεψη - συζήτηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.
- Θεσσαλονίκη 29 Νοέμβρη στη 4η ΥΠΕ Αριστοτέλους 16 ώρα 10 π.μ.
- Παγκρήτια Συγκέντρωση στο Ηράκλειο 29 Νοέμβρη Πλατεία Ελευθερίας 10 π.μ. 
902, Πέμπτη 23/11/2017 - 08:18 - Ενημέρωση: Πέμπτη 23/11/2017 - 08:19
*
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
*
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
*
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.