Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Συνταξιουχικές Οργανώσεις - Εργαζόμενοι στην Υγεία: «Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα για την Υγεία
Μαζική, μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 23 Νοέμβρη στο Υπουργείο Υγείας  οι συνταξιούχοι στα πλαίσια του σημερινού παναττικού - πανσυνταξιουχικού συλλαλητηρίου για την Υγεία, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Ανάλογες κινητοποιήσεις από τους συνταξιούχους στα πλαίσια της ΣΕΑ έγιναν σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι από τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας γίνεται κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (βλέπε πιο κάτω).
Αντιπροσωπεία της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον Ανδρέα Ξανθό θέτοντας το πλαίσιο αιτημάτων τους. Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων συμμετείχε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Υγείας με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία».
Οι συνταξιούχοι ξεσηκώνονται ενάντια στη διάλυση της των δομών της Δημόσιας Υγείας, απαιτώντας κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία με δωρεάν καθολικό δημόσιο σύστημα Υγείας και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη
Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Νωρίτερα στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, τη συμπαράσταση των συνταξιούχων στους πληγέντες μετέφερε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους 21 νεκρούς στη Δυτ. Αττική και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή. «Δεν θα τους ξεχάσουμε συνεχίζοντας τους αγώνες μας», σημείωσε.



Σχολιάζοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης που μοιράζει ψίχουλα ενώ συνεχίζει να ξηλώνει δικαιώματα είπε: «Δεν δουλέψαμε σε όλη μας τη ζωή για να πάρουμε επιδόματα», ενώ ξεκαθάρισε πως οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει για τις συντάξεις τους με τη δουλειά τους. Υπενθύμισε τέλος το πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχουν αποφασίσει οι συνταξιούχοι για τις 15 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.
Στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας αναφέρθηκε στην κεντρική ομιλία ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων. Παρουσίασε τα αιτήματα της κινητοποίησης: Για δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Περίθαλψης, κατάργηση κάθε ιδιωτικοποίησης. Για άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Για κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Για τη δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής. Για την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν. Για την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Για τη χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.ά.
Τη λεηλασία των συνταξιούχων κατήγγειλε στο χαιρετισμό του ο Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.
«Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι ο δρόμος του αγώνα», σημείωσε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και εξήγησε πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να δικαιωθούν στην αίθουσα των δικαστηρίων.
«Ο αγώνας πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους συνταξιούχους», σημείωσε ο Γιώργος Πεπόνης, Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και κάλεσε σε αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Χαιρετισμό εκ μέρους των συνταξιούχων εμπόρων έκανε η Γεωργία Παπαδάκου.
902, Πέμπτη 23/11/2017 - 11:30 - Ενημέρωση: Πέμπτη 23/11/2017 - 13:30
*
ΥΓΕΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Η παναττική στάση εργασίας - απεργία στην Περιφέρεια και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα Πέμπτη 23 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς «στον αέρα» βρίσκεται η μισθοδοσία και η ίδια η εργασία εκατοντάδων εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών κ.ά.) που εργάζονται στα νοσοκομεία με ελαστικές σχέσεις εργασίας, σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας.
Συγκεκριμένα, σε παναττική στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 23 Νοέμβρη από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και σε 24ωρη πανελλαδική απεργία οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Περιφέρειας που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι. Αμέσως μετά την κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί συνέλευση επικουρικών γιατρών στις 3 μ.μ στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Θεμιστοκλέους 34 και Ακαδημίας, 2ος όροφος).
Οι κινητοποιήσεις και η συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας έγινε με τη συμμετοχή των ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ. Την κινητοποίηση στηρίζει και ο ΠΙΣ. 
Η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια Υγεία και Πρόνοια να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις, ώστε να δοθεί «δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας που αφήνει απλήρωτους εκατοντάδες συναδέλφους μας. Κανείς να μη συμβιβαστεί με την απλήρωτη εργασία! Κανείς να μη συμβιβαστεί με τις απολύσεις συναδέλφων μας, τη στιγμή μάλιστα που η εντατικοποίηση στον κλάδο έχει χτυπήσει "κόκκινο" προ πολλού και υπάρχει ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων!
Η κυβέρνηση επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας, επεκτείνει την ομηρία συναδέλφων μας που βρίσκονται υπό απόλυση με τη λήξη της σύμβασης, αυξάνει το προσωπικό που πληρώνεται με έσοδα από την επιχειρηματική λειτουργία των υγειονομικών μονάδων και την ίδια ώρα μειώνει την κρατική επιχορήγηση προς αυτά! Η κυβέρνηση και οι μεγαλοεπιχειρηματίες επιδιώκουν να γίνει δεύτερο πετσί μας αυτή η βαρβαρότητα! Οι εργαζόμενοι έχουμε άλλη επιλογή, και με ανυποχώρητο συλλογικό αγώνα μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας!».
Το ΠΑΜΕ απαιτεί: Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
Στάση εργασίας από την ΟΕΝΓΕ
Η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ προκήρυξε στάση εργασίας 11.00 με 15.00 για την Πέμπτη (23/11/2017) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.00.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«To ένα μετά το άλλο επιστρέφονται αθεώρητα τα εντάλματα πληρωμής των μισθών και των εφημεριών επικουρικών γιατρών, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο.
Αντιμέτωποι με το πρόβλημα είναι περίπου 500 συνάδελφοι επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 2.100, οι οποίοι εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση.
Οι επίτροποι αφού επικαλούνται τους αντεργατικούς νόμους, κρίνουν  ότι "η δαπάνη" για την πληρωμή των μισθών "δεν είναι σύννομη" επειδή "η συνολική διάρκεια απασχόλησης υπερβαίνει τους 12 μήνες". Μάλιστα θεωρούν ότι η ανανέωση της θητείας των συναδέλφων επικουρικών που προσλήφθηκαν με ετήσια σύμβαση είναι νόμιμη μόνο εφόσον "το κόστος μισθοδοσίας ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα"!
Είναι εμπαιγμός να προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να απεμπολήσει τις ευθύνες της για το πρόβλημα που έχει προκύψει, επιρρίπτοντας ευθύνες στους επιτρόπους. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της αφού, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, βάζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και την Υγεία του λαού "στη ζυγαριά του κόστους". Για αυτό αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προσλαμβάνει επικουρικούς. Επειδή πληρώνονται από "τα ίδια έσοδα", δηλαδή από την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, και δεν "επιβαρύνουν" τον κρατικό προϋπολογισμό.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της γιατί όχι μόνο δεν καταργεί  το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, που επικαλούνται οι επίτροποι, και  το άθλιο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας, αλλά το επεκτείνει.
Η ΟΕΝΓΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει  ότι με την απόφαση του Ι΄ τμήματος του ελεγκτικού συνεδρίου, μετά από αίτημα της επιτρόπου Θεσσαλονίκης, που έκρινε ότι δεν είναι νόμιμη η πληρωμή των εφημεριών όσων συναδέλφων επικουρικών εργάζονται παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τη μη έγκριση της πληρωμής όχι μόνο των εφημεριών αλλά και της τακτικής μισθοδοσίας. Στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί με την ηγεσία του υπ. Υγείας  στη 1/11 είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχαμε απαιτήσει να δοθεί οριστική λύση και να μπει τέλος στη αγωνία και την αβεβαιότητα των συναδέλφων.
Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι γίνονται οι "απαραίτητες ενέργειες" το πρόβλημα παραμένει.
Επίσης, παραμένουν και επιδεινώνονται τα προβλήματα με την μισθοδοσία άλλων 700 επικουρικών συναδέλφων τους οποίους η κυβέρνηση έχει εντάξει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν σοβαρότατες καθυστερήσεις στη μισθοδοσία ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχει πληρωθεί μόνο ένα μέρος των δεδουλευμένων, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου και των διοικήσεων, μήνες πριν, ότι έχει δοθεί εντολή μέχρι να εκταμιευτεί το αντίστοιχο κονδύλι από το ΕΣΠΑ, να πληρώνονται από τις πιστώσεις των νοσοκομείων. Ταυτόχρονα όχι μόνο δεν έχει εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους από τον μεθεπόμενο μήνα, αλλά κινδυνεύουν και να απολυθούν με τη λήξη του προγράμματος.
Συμπέρασμα: είναι κυριολεκτικά στον αέρα η μισθοδοσία και η ίδια η εργασία 1.200 από τους 2.100 συνολικά επικουρικούς συναδέλφους!
Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά  ότι μονόδρομος είναι η χωρίς καθυστέρηση οργάνωση του αγώνα, όχι μόνο για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και για την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ προκηρύσσει στάση εργασίας 11.00 με 15.00 στις 23/11/2017 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.00.
Απαιτούμε:
  • Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα.
  • Καμία απόλυση συναδέλφου επικουρικού. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.
Καλούμε τις Ενώσεις να προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις.
Να αξιοποιηθούν όλες οι μορφές πάλης, συμπεριλαμβανομένης της επίσχεσης εργασίας».
902, Πέμπτη 23/11/2017 - 08:29 - Ενημέρωση: Πέμπτη 23/11/2017 - 09:01 - Πηγή φωτό: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.