Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Οι «Αρειανοί πρόσφυγες» βουλευτές και το ΚΚΕ για την πλήρη κατάργηση των προνομίων τους

Πάνω από 160 προσφυγές πρώην βουλευτών για αναδρομικά
Στην επικαιρότητα επανήλθε το θέμα της διεκδίκησης αναδρομικών από πρώην βουλευτές μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι υπάρχουν πάνω από 160 προσφυγές στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου αναδρομικά από το 2009 και πως ήδη κάποιες έχουν γίνει δεκτές.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το ΚΚΕ επανειλημμένα προτείνει πλήρη κατάργηση των συντάξεων και προνομίων βουλευτών και αιρετών
Σε σχόλιό του για το ζήτημα των αναδρομικών των βουλευτών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Κανένας συνταξιούχος πρώην βουλευτής, μέλος του ΚΚΕ, δεν αναζητά αναδρομικά, πολύ περισσότερο το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα προτείνει την πλήρη κατάργηση των συντάξεων και προνομίων τόσο των βουλευτών όσο και των άλλων αιρετών.
Όλα τ’ άλλα αποτελούν υποκρισία από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που από τη μία εφαρμόζουν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και από την άλλη προσπαθούν να δείξουν ότι δήθεν νοιάζονται για τα προβλήματα του λαού».
902, Δευτέρα 23/10/2017 - 10:54 - Ενημέρωση: Δευτέρα 23/10/2017 - 11:01

Το θέμα πυροδότησε και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με το νόμο Κατρούγκαλου (N.4387/2016) «πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο». Το υπουργείο Εργασίας απάντησε ότι «η ΝΔ ως κυβέρνηση, με δικό της νόμο, του 2008, δημιούργησε το θέμα και έδωσε "σήμα" διεκδίκησης αναδρομικών σε πρώην βουλευτές» και ότι «ο N.4387/2016 επιχείρησε να αντιμετωπίσει το τετελεσμένο γεγονός τελεσίδικων αποφάσεων από τη "βιομηχανία" προσφυγών που έστησαν χωρίς αιδώ "γαλάζιοι" και "πράσινοι" πρώην βουλευτές».
Πάντως όσο διατηρούνται και δεν καταργούνται τόσο οι συντάξεις όσο και τα προνόμια των βουλευτών, το θέμα δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί. Το θέμα έχει τεθεί από το ΚΚΕ, το οποίο επανειλημμένα έχει ζητήσει κατάργηση των συντάξεων και όλων των προνομίων των βουλευτών, εισπράττοντας την αρνητική στάση όλων των κυβερνήσεων.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέρρεαν πως δεν είναι προτεραιότητα η ικανοποίηση του αιτήματος πρώην βουλευτών για αναδρομικά, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης «καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του Κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος».
Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει πως αν εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές, πάνω από 160 πρώην βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά πάνω από 15 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ.
902, Δευτέρα 23/10/2017 - 10:53

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.